Duyurular & Dokümanlar
Tez Dosyaları
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2007 - 2012
2007 - 2012Doktora
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye
2004 - 2007
2004 - 2007Yüksek Lisans
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1996 - 2000
1996 - 2000Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Doktora
Yiyecek içecek işletmelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin uygulanabilirliği: İzmir ili örneği
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr)
2007
2007Yüksek Lisans
Otel işletmelerinde hizmet içi eğitimi ve iş tatmini ilişkisi: İzmir merkez ve çeşme’xxdeki beş yıldızlı oteller ile ilgili bir uygulama
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Dokuz Eylül Üniversitesi, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
2014 - 2016
2014 - 2016Yrd. Doç. Dr.
Dokuz Eylül Üniversitesi, Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
2012 - 2014
2012 - 2014Yrd. Doç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2008 - 2012
2008 - 2012Öğretim Görevlisi
İzmir Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Dokuz Eylül Üniversitesi
2018 - 2020
2018 - 2020MYO Müdürü
Dokuz Eylül Üniversitesi
2016 - 2020
2016 - 2020Bölüm Başkanı
Dokuz Eylül Üniversitesi
2016 - 2018
2016 - 2018MYO Müdür Yardımcısı
Dokuz Eylül Üniversitesi
2013 - 2014
2013 - 2014Dekan Yardımcısı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
2012 - 2013
2012 - 2013MYO Müdür Yardımcısı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
2008 - 2012
2008 - 2012MYO Müdür Yardımcısı
İzmir Üniversitesi
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
Yiyecek İçecekleri Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Uygulamaları
YİYECEK İÇECEKTE YENİ YAKLAŞIMLAR
GASTRONOMİ TURİZMİ
Lisans
Lisans
Mutfak ve Servis Malzemeleri
Yiyecek İçecek Otomasyon Sistemleri
Menü Planlaması
Mutfak Yönetimi
Genel Turizm
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
Gastronomi Bilimine Giriş
GASTRONOMİ TURİZMİ
TURİZM İŞLETMELERİNDE KALİTE SİSİTEMLERİ
SERVİS TEKNİĞİ
TURİZM İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖN.
ZİYAFET VE ORGANİZASYON YÖNETİMİ
İLETİŞİM TEKNİKLERİ
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Ön Lisans
Ön Lisans
MUTFAK HİZ. YÖNETİMİ
SERVİS TEKNİĞİ
MENÜ PLANLAMASI
İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği
Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü
Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi
Turizm Coğrafyası
İnsan Kaynakları Yönetimi
İletişim
Turistik Ürün Politikası
İŞLETMELERDE KALİTE YÖNETİMİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖN.
BESLENME İLKELERİ VE MENÜ PLANLAMASI
GENEL TURİZM
ZİYAFET VE ORGANİZASYON YÖNETİMİ
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Sokak lezzetlerinin il gastronomi turizmine etkisi: İzmir ili örneği
BUCAK T. (Danışman)
G.AKÇURA(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin tüketim alışkanlıklarında sokak lezzetlerinin yeri: İzmir örneği
BUCAK T. (Danışman)
S.CAN(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Coğrafi işaretli köftelerin bölge gastronomisindeki yeri ve önemi: Ege Bölgesi örneği
BUCAK T. (Danışman)
S.KAVAS(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Coğrafi işaretli gıdaların sürdürülebilirliğinde iklim değişikliğinin etkisi: İzmir Yarımada örneği
BUCAK T. (Danışman)
B.NUR(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Helal gıda uygulamasının tüketici davranışlarına etkilerinin incelenmesi: İzmir il örneği
BUCAK T. (Danışman)
M.UYGUN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
COVİD-19 pandemisinin resort otel işletmeleri menü planlamasına etkisi: Çeşme örneği
BUCAK T. (Danışman)
T.DEMİREL(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Tüketicilerin demografik özellikleri ile ev dışında yiyecek tüketimleri arasındaki ilişki: İzmir örneği
BUCAK T. (Danışman)
C.KOŞTUMOĞLU(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Mutfak Kültürünün Şehir Markalaşması Oluşturmadaki Etkisi: Afyonkarahisar Üzerine Bir Araştırma
BUCAK T. (Danışman)
B.BULGAN(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Otel işletmelerinde hizmet kalitesi ile misafir memnuniyeti arasındaki ilişki: Çanakkale ili Merkezindeki 4 ve 5 yıldızlı oteller örneği
BUCAK T. (Danışman)
H.ÖZARSLAN(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Havalimanında hizmet veren yiyecek - içecek işletmelerinde fiyatın misafir memnuniyetine etkisi: İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali örneği
BUCAK T. (Danışman)
E.ÖZKAYA(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Yiyecek içecek işletmelerinde Michelin yıldızı standartlarının uygulanması: Hamburg Le Canard Restoran örneği
BUCAK T. (Danışman)
Z.CEREN(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Gastronomi turizminin Çanakkale turizmine katkısı
BUCAK T. (Danışman)
U.ATEŞ(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Restoran işletmelerinde yiyecek- içecek hizmet kalitesinin misafir memnuniyetine etkisi: Çanakkale il merkezinde bir araştırma
BUCAK T. (Danışman)
Ö.TURAN(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Sokak Lezzetleri Tüketim Alışkanlıklarının Cinsiyet ve İkamet Değişkenleri Açısından İncelenmesi
SÜMERKAN S. C., BUCAK T.
Journal of Tourism and Management , cilt.5, sa.8, ss.15-31, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024ANTALYA'DA İKAMET EDEN RUS VATANDAŞLARIN TÜRK MUTFAĞI YEMEKLERİ TERCİHLERİNİN TÜKETİM DEĞERİ TEORİSİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ
KARAGÖZ B., BUCAK T.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.7, sa.4, ss.1057-1081, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024Devlet ve Vakıf Üniversitelerinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Sokak Lezzeti Tüketim Alışkanlıkları:İzmir Örneği
SÜMERKAN S. C., BUCAK T.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.8, sa.4, ss.333-351, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAĞLAMINDA COĞRAFİ İŞARETLİ GIDALARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ
ATAK B. N., BUCAK T.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , cilt.8, sa.1, ss.97-123, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
2023BÖLGE TANITIMINA COĞRAFİ İŞARETLİ YEMEKLERİN KATKISI: EGE BÖLGESİNE AİT KÖFTELER
KAVAS S., BUCAK T.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , cilt.7, sa.2, ss.328-345, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022KIZ ÖĞRENCİLERİN CAM TAVAN ALGISI: GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
BUCAK T.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.24, sa.3, ss.1293-1308, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Yerel Gıda Ürünlerinin Sürdürülebilirliğinde Gastronomi Müzelerinin Önemi: Kars Zavot Ekomüze Örneği
KIRBAÇ K., BUCAK T.
Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online)
, cilt.6, sa.2, ss.581-603, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Gastronomi Turizmi Kapsamında Geleneksel Üzüm Pekmezi Üretimi: Çal İlçesi Üzerine Bir İnceleme
BARAT T., BUCAK T.
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.6, sa.1, ss.227-250, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022COĞRAFİ İŞARETLİ ORTAKLAR ÇÖP ŞİŞ KEBABININ ÜRETİM STANDARTLARINA UYGUNLUĞU ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
GÜN A., BUCAK T.
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research , cilt.6, sa.1, ss.199-230, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Şerbetlerin Türk Mutfak Kültüründeki Yeri ve Önemine Dair Bir Araştırma1
KAYABAŞI A., BUCAK T.
ODÜ Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi , cilt.12, sa.1, ss.71-96, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021The Evaluation of Food Allergy Knowledge and Attitudes of Hotel Service and Kitchen Staff in İzmir
BUCAK T., YİĞİT S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.4, sa.9, ss.2427-2440, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Otel Mutfak Çalışanlarının Mutfak Teknolojilerine Yaklaşımlarının Kelime İlişkilendirme Testi ile Değerlendirilmesi: İzmir Örneği (Evaluation of the Approaches of Hotel Kitchen Employees to Kitchen Technologies Using Word Association Test: The Case of Izmir)
BUCAK T., YİĞİT S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.1, ss.489-500, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Gastromilliyetçilik ve Gastrodiplomasi Kavramları Üzerine Bir Değerlendirme
BUCAK T., YİĞİT S.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.21, sa.4, ss.1305-1320, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019THE ROLE OF COOPERATIVISM IN RURAL DEVELOPMENT: THECASE OF BADEMLER NATURAL LIFE VILLAGE
BUCAK T., GÜVEN P., Rahimi R.
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel , cilt.2, sa.2, ss.112-119, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018HELAL GIDA SERTİFİKALI ÜRÜNLERİNİN OTEL MENÜLERİNDE KULLANIM DÜZEYİ: İZMİR MERKEZ’DEKİ 5 YILDIZLI OTELLER ÖRNEĞİ
BUCAK T., YİĞİT S.
Journal of Yaşar University , cilt.13, sa.50, ss.176-184, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Bölge Gastronomi Turizmi Üzerine Yöresel Ürün Festivallerinin Etkisi: Urla Örneği (The Impact of Local Product Festivals on Regional Gastronomy Tourism: Case of Urla)
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BUCAK T., TURHAN K. N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.5, sa.2, ss.230-240, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Restoranlarda Hizmet Kalitesinin Misafir Memnuniyetine Etkisi Çanakkale Merkezinde Bir Araştırma A
BUCAK T., TURAN Ö.
The Journal of Academic Social Science Studies , sa.49, ss.287-304, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Bölge Turizmine Yeni Akımların Etkisi Gökçeada Slow Food Örneği
BUCAK T., TURAN Ö.
Journal of Yasar University , cilt.11, sa.43, ss.211-219, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Otel İşletmelerinde Hizmet Kalitesi İle Misafir Memnuniyeti Arasındaki İlişki Çanakkale İli Merkezindeki 4 ve 5 Yıldızlı Oteller Örneği
BUCAK T., ÖZARSLAN H.
Journal of Social Sciences and Humanities Researches , cilt.17, sa.36, ss.1-28, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
2015Havalimanında Hizmet Veren Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatın Misafir Memnuniyetine Etkisi İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali Örneği
BUCAK T., ÖZKAYA E.
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi , sa.1, ss.27-47, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Perception of internship on students studying in the field of tourism at undergraduate level a research at C anakkale Onsekiz Mart University
MERCAN Ş. O., AKSU M., YILDIRIM H. M., BUCAK T.
The Journal of Academic Social Science Studies , sa.32, ss.319-333, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerindeki Yöneticilerin Müşteri İlişkileri Yönetimine İlişkin Tutumlarına Yönelik Bir Araştırma Bozcaada Örneği
YILDIRIM H. M., BUCAK T., AKSU M., ŞIK A.
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.81-93, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
2014The Aplication of Michelin s Star Standarts in Restaurant Business Hamburg Le Canard Sample
BUCAK T., KOSE Z. C.
Journal of Tourism and Hospitality Management , cilt.2, sa.2, ss.21-35, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
2014EFFECT OF GASTRONOMY TOURISM TO PROVINCE TOURISM: EXAMPLE OF CANAKKALE(Gastronomi Turizminin İl Turizmine Etkisi Çanakkale Örneği)
BUCAK T., ATEŞ U.
THE JOURNAL OF ACADEMIC SOCIAL SCIENCE STUDIES
, sa.28, ss.315-328, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
2014Tarihi Köşklerin Yiyecek İçecek Sektörüne Kazandırılması Beltur A Ş Örneği
Bucak T., Özkaya E.
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi , cilt.15, sa.2, ss.167-180, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
2014Turkish Restaurant Business in Abroad United Kingdom Sofra Restaurants Chain Sample
BUCAK T.
International Journal of Humanities and Social Science , cilt.4, sa.9, ss.168-175, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
2014The Place and Importance of Earth Markets Within Scope of Eco Gastronomy The Example of Foça Earth Market
BUCAK T., DEMİR D.
International Journal of Applied Science and Technology
, cilt.4, sa.2, ss.243-251, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
2014The Effect of Service Quality on Customer Satisfaction A Research on Hotel Businesses
BUCAK T.
Internaional Journal of Education and Resarch , cilt.2, sa.1, ss.1-12, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
2014The Role and Importance of Maritime Culture in Turkish Cuisine
BUCAK T., TAŞPINAR O.
International Journal of Human Sciences , cilt.11, sa.1, ss.551-568, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
2013Türkiye de Gastronomi Turizmi Üzerine Genel Bir Değerlendirme
BUCAK T., ERDOĞAN ARACI Ü.
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü , cilt.17, sa.30, ss.7-18, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
2013Product Differentiation in International Accomodation Establishments The Case of Accor Hotels
VERBOZ S., BUCAK T., ATAY L.
International Journal of Education and Research , cilt.1, sa.7, ss.127-140, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
2013Çanakkale İlinin Termal Turizm Potansiyeli
BUCAK T., Özkan E.
Aksaray İİBF Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.7-23, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
2013The ISO Food Safety Management System in The Food and Beverage Industry
MERCAN Ş. O., BUCAK T.
International Journal of Education and Research
, cilt.1, sa.6, ss.191-208, 2013 (Hakemli Dergi)
2012
2012Mesleki Turizm Eğitimi
AKSU M., BUCAK T.
Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi , cilt.4, sa.2, ss.7-18, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
2012Catering İşletmelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Uygulanmasına İlişkin Değerlendirme İzmir İli Örneği
BUCAK T.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.9, sa.2, ss.7-18, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
2011Yiyecek İçecek İşletmelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Bir Literatür Taraması
BUCAK T.
Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
, cilt.3, sa.1, ss.1-20, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
2010Hizmet İçi Eğitim ve İş Tatmini İlişkisi Otel İşletmelerinde Bir Uygulama
BUCAK T.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.7, sa.02, ss.41-52, 2010 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023GIDALARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KAPSAMINDA COĞRAFİ İŞARETLİ GIDALAR ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
ATAK B. N., BUCAK T.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.40-42, (Özet Bildiri)
2023
2023İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN TARIM, BESİCİLİK VE SU ÜRÜNLERİ FAALİYETLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNE ETKİSİ
ATAK B. N., BUCAK T., GENÇ S.
7. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2023
2023SÖZLÜ VE YAZILI KÜLTÜRDE KÖFTELERİN YERİ
KAVAS S., BUCAK T.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2023
2023COĞRAFİ İŞARETLİ KÖFTELERİN REÇETE FARKLILIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: EGE BÖLGESİ KÖFTELERİ
KAVAS S., BUCAK T., FADILOĞLU E. E.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2022
2022AFYONKARAHİSAR MUTFAĞININ TANITIMINDA UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞINA DÂHİL OLMASININ ETKİSİ
BULGAN B., BUCAK T.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022AKILLI MUTFAK ARAÇ GEREÇLERİNİN MUTFAKLARDAKİ YERİ VE ÖNEMİ
ATAK B. N., KAVAS S., BUCAK T.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Bodrum’daki Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinin Gıda İsrafının Önlenmesine Yönelik Mutfak Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma
BUCAK T., YEL Ş.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 07 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Yaratıcı Turizme İlişkin Makalelerin Bibliyometrik Analizi (2006-2020)
ASLAN H., KILIÇ B., BUCAK T., URLU H.
6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 01 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Göçün Yöre Mutfak Kültürüne Etkisi: Tire-Turgutlu Köyü Örneği
BUCAK T., Bulgan B., Okat Ç.
IV: Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Türkiye’de Yiyecek ve İçecek İşletmelerini Sınıflandıran Gastronomi Rehberleri Üzerine Bir Değerlendirme
Bucak T., Yiğit S.
IV: Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.90-103, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019The Role Of Cooperativism in Rural Development: The Case of Bademler Natural Life Village
BUCAK T., GÜVEN P., Rahimi R.
IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Dergisi, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Türk Mutfağı Tanıtım Faaliyetlerinin Gastrodiplomasi Kavramı Açısından İncelenmesi
BUCAK T., YİĞİT S., OKAT Ç.
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Gastronomik Etkinlikler Kapsamında Gıda Fuarı Organizasyonlarının İncelenmesi: İzmir Olivetech Fuarı Örneği
BUCAK T., GÜVEN P.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Yöresel Peynirlerin Gıda Güvenliği Açısından Önemi: İzmir Tulum Peyniri
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A., BUCAK T.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018DEVELOPING MENU BY EXAMINING THE EXPECTATIONS OF THE CUSTOMERS COMING TO VEGAN RESTAURANTS: CASE OF YAŞAM VEGAN CAFE
BUCAK T., GÜVEN P., RAHİMİ R.
4thInternational Gastronomic Tourism Congress, 6 - 08 Aralık 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Gastronomi Eğitiminde Profesyonel Mutfak Okullarının Etkisi:İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi Üzerine Bir Araştırma
BUCAK T., YİĞİT S.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018TÜRKİYE’DE KIŞ TURİZMİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ (EVALUATION OF EVENTS ORGANIZED UNDER THE WINTER TOURISM IN TURKEY)
BUCAK T., YİĞİT S.
Uluslararası Sivas Turizmi Kongresi, Sivas, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017The Contribution of Scientific Conferences in the Area of Gastronomy to the Promotion of Regional Gastronomic Tourism: Izmir International Gastronomic Tourism Congress
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BUCAK T., TURHAN K. N.
III.International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2017, ss.156-165, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017THE EFFECTS OF LOCAL MARKETS ON REGIONALGASTRONOMY TOURISM: SIGACIK LOCAL MARKETSAMPLE
BUCAK T., GÜVEN P.
III. InternationalGastronomic Tourim Congress, İzmir, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2017, ss.37-51, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017YÖRESEL ÜRÜNLERİN GASTRONOMİ TURİZMİNE ETKİSİ: MARDİN BULGURU İÇİN BİR MODEL ÖNERİSİ
YİĞİT S., BUCAK T.
18. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, ss.679-688, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Bölge Gastronomi Turizmi Üzerine Yöresel Ürün Festivallerinin Etkisi:Urla Örneği
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BUCAK T., TURHAN K. N.
II.Gastronomi Turizmi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.14, (Özet Bildiri)
2017
2017YOZGAT İLİNİN GASTRONOMİ TURİZM POTANSİYELİ
BUCAK T.
II. ULUSLARARASI BOZOK SEMPOZYUMU, Yozgat, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, cilt.3, ss.127-147, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016The Importance of Non govermental Organization in City s Gastronomy Tourism Izmir Cooks Association Sample
BUCAK T., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
2nd International Gastronomic Tourism Congress, 8 - 10 Aralık 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Yöresel Lezzetlerin Ulusal Beş Yıldızlı Zincir Otel Menüsündeki Yeri Kaya İzmir Thermal Convention Hotel Örneği
BUCAK T., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016An Alternative Experience in Rural Development Case Study of Seferihisar Slow Food
BUCAK T., KOÇAK N., CANDAN E.
IRSA Congress 2016, Toronto, Kanada, 10 - 14 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Yerel Mutfak Kültürü Sürdürülebilir Turizm Gelişimi İlişkisi
BUCAK T., YILDIZ Ö. E.
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Gıda İşletmelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Uygulaması Üzerine Model Geliştirme İzmir ESBAŞ Gıda İşletmesi Uygulaması
YILDIZ Ö. E., BUCAK T.
1. ULUSLARARASI TURİZM VE MİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.9, (Özet Bildiri)
2016
2016Slow Food Akımının Bölge Turizmine Katkısı Gökçeada Örneği
BUCAK T., Turan Ö.
1. Bölgesel Turizm Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 27 Mart 2016, ss.111-123, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Gastronomi Turizminde Şarabın Yeri Çeşme Bağcılık Örneği
BUCAK T., Üzülmez M., Özkaya E.
I. INTERNATIONAL GASTRONOMIC TOURISM CONGRESS, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.33, (Özet Bildiri)
2014
2014Şarap Turizminin Önündeki Yasal Engeller Bozcaada Şarap Turizmi Örneği
BUCAK T., SÜNNETÇİOĞLU S., SÜNNETÇİOĞLU A.
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, ss.1373-1385, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Eko Gastronomiye Yerel Toplumun Bakışı Gökçeada Örneği
BUCAK T., TURAN Ö.
Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, ss.9-19, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Çanakkale de Dalış Turizmi ve Potansiyeli
BUCAK T., YILMAZ S. E.
II. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 28 Şubat 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
2014Turizm Çalışanlarının Turiste Bakışı İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde Bir Uygulama
SARI F., GÜRİPEK E., BUCAK T.
III. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 28 Şubat 2014, ss.376-383, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
2024A STUDY ON THE EFFECT OF LOCAL GASTRONOMIC ORGANISATIONS ON THE USE OF LOCAL FOOD
SARIOĞLAN M., SÖKMEN C., BUCAK T.
Livre de Lyon, Lyon, 2024
2024
2024BUĞDAY UNUYLA HAZIRLANMIŞ ÇİKOLATALI KURABİYE VE GLUTENSİZ UN İLE HAZIRLANMIŞ ÇİKOLATALI KURABİYENİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Aydın B., Bucak T.
Gastronomi Turizmi Araştırmaları-1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ,GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.607-616, 2024
2024
2024URLA GASTRONOMİSİNİN MARKALAŞMASINDA ŞEF RESTORANLARININ ETKİSİ
Bilenyıl Ü., Bucak T.
Gastronomi Turizmi Araştırmaları-1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ,GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.86-100, 2024
2024
2024SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA YAŞAYAN MUTFAK UYGULAMALARININ ROLÜ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA: ŞEF EBRU BAYBARA DEMİR ÖRNEĞİ
Çetinkaya A. D., Bucak T.
Gastronomi Turizmi Araştırmaları-1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ,GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.587-597, 2024
2024
2024Sözlü ve Yazılı Kültürde Köftelerin Yeri
KAVAS S., BUCAK T.
Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.310-334, 2024
2024
2024Coğrafi İşaretli Köftelerin Reçete Farklılıklarının Değerlendirilmesi: Ege Bölgesi Köfteleri
KAVAS S., BUCAK T., FADILOĞLU E. E.
Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.401-419, 2024
2024
2024Gıdaların Sürdürülebilirliği Kapsamında Coğrafi İşaretli Gıdalar Üzerine Bir Çalışma
ATAK B. N., BUCAK T.
Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.202-220, 2024
2024
2024İklim Değişikliğinin Tarım, Besicilik ve Su Ürünleri Faaliyetlerinin Sürdürülebilirliğine Etkisi
ATAK B. N., BUCAK T., GENÇ S.
Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.243-258, 2024
2023
2023Uluslararası İlişkiler ve Gastronomi
Bucak T., Barat T.
Gastro Coğrafya, Oğuz Diker,Nuray Türker,Faruk Alaeddinoğlu,Duran Cankül,Rahman Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.164-194, 2023
2023
2023Gastronomi Kavramı ve Gastronomi Turizmi
BUCAK T., SÜMERKAN S. C.
Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, Erkan DENK, Editör, Nobel, Ankara, ss.1-22, 2023
2023
2023Uluslararası İlişkiler ve Gastronomi
BUCAK T., BARAT T.
Gastro Coğrafya, Oğuz DİKER, Nuray TÜRKER, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.164-195, 2023
2022
2022Gastronomi ve Medya
Bucak T., Atak B. N.
Gastronomi ve Medya, Doç. Dr. Serkan ŞENGÜL ve Doç. Dr. Alper KURNAZ, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.67-91, 2022
2022
2022Turizm Destinasyonlarının Markalaşmasında Gastronominin Yeri ve Önemi
BUCAK T., KAVAS S.
Turizm ve Destinasyon Araştırmaları-1, ÜNAL Aydın, Editör, Paradigma Akademi, İzmir, ss.61-111, 2022
2022
2022Türkiye'deki ve Dünyadaki Gastronomi Müzeleri: Farklılıkları(mız)
BUCAK T., KIRBAÇ K.
Geçmişten Günümüze Gastronomin İzleri, Çulha, Osman, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.143-166, 2022
2022
2022Gastronomi ve Televizyon Yemek Yarışma Programları
BUCAK T., ATAK B. N.
Gastronomi ve Medya, ŞENGÜL, Serkan KURNAZ, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.67-91, 2022
2021
2021GASTRONOMİ ve TARİH
Bucak T., Akçura G.
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, GÜLER Ozan,AKDAĞ Gürkan ve KALE Anıl, Editör, Detay Yayıncılık, İzmir, ss.160-170, 2021
2021
2021YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNDEKİ YENILIKLER
BUCAK T., AKÇURA G.
Gastronomide Güncel Eğilimler, Tolga AKCAN, Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN ve Gamze ÖZOĞUL, Editör, Akademisyen, ss.131-143, 2021
2021
2021TOPLU YEMEK SEKTÖRÜNDE EĞİLİMLER
BUCAK T., AKÇURA G.
Gastronomide Güncel Eğilimler, Tolga AKCAN, Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN ve Gamze ÖZOĞUL, Editör, Akademisyen, ss.107-118, 2021
2020
2020Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi
BUCAK T., SUHER G., OKAT Ç.
Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Aydın Şule, Çoban Ömer, Karakuş Yusuf, Çalışkan Nurgül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.90-105, 2020
2020
2020Japon Mutfağı
BUCAK T., YİĞİT S.
Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, ss.223-233, 2020
2018
2018Otel Yöneticilerin Bakışıyla Otel İşletmeciliği
Bucak T.
Otel Yöneticilerin Bakışıyla Otel İşletmeciliği, Turgay BUCAK, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.1-12, 2018
2018
2018Otel İşletmeciliği Yönetimine Giriş
BUCAK T.
Otel Yöneticilerin Bakışıyla Otel İşletmeciliği, Turgay BUCAK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-12, 2018
2018
2018COĞRAFİ İŞARETLEME
Bucak T.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba,Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.373-390, 2018
2017
2017Yöresel Lezzetlerin Ulusal Beş Yıldızlı Zincir Oteller Menüsündeki Yeri:Kaya İzmir ThermalConvention Hotel Örneği
Bucak T., Türköz Bakırcı G.
Gastronomi Üzerine Araştırmalar, DÜRİYE BOZOK,CEVDET AVCIKURT,MURAT DOĞDUBAY,MEHMET SARIOĞLAN,GÖKSEL KEMAL GİRGİN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.385-397, 2017
2017
2017Gastronomi ve Yeni Beslenme Eğilimleri
Bucak T.
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Sarıışık Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.99-123, 2017
2016
2016Yiyecek İçecek İşletmelerine Genel Bakış
BUCAK T.
Yiyecek İçecek Yönetimi, Hakan Sezerel ve Murat Doğdubay, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.2-21, 2016
2015
2015Menü Yönetimi
BUCAK T.
Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayın, ss.37-70, 2015
2015
2015Restoran İşletmeciliği
BUCAK T.
Turizm İşletmeciliği, Alp TİMUR, Editör, Detay Yayıncılık, ss.83-101, 2015
2014
2014Turistik Ürün Talebinin Planlanması
BUCAK T.
Turistik Ürün Politikası, Alp TİMUR, Editör, Detay Yayıncılık, ss.89-109, 2014
2014
2014Slow Food Akımı
BUCAK T.
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler Kavramlar Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri, Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN, Editör, Detay Yayıncılık, ss.21-46, 2014
2011
2011Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Departmanı
BUCAK T.
Uluslararası Turizm İşletmeciliği, İge PIRNAR, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.95-120, 2011
Bilirkişi Raporları
2016
2016