Doç. Dr. TURGAY BUCAK


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı

Metrikler

Yayın

111

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

1

Atıf (WoS)

18

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

27

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

43

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

1172

H-İndeks (Sobiad)

13

Atıf (Diğer Toplam)

154

Proje

1

Tez Danışmanlığı

13

Açık Erişim

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2007 - 2012

2007 - 2012

Doktora

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

2004 - 2007

2004 - 2007

Yüksek Lisans

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1996 - 2000

1996 - 2000

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2012

2012

Doktora

Yiyecek içecek işletmelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin uygulanabilirliği: İzmir ili örneği Sürdürülebilir Kalkınma

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr)

2007

2007

Yüksek Lisans

Otel işletmelerinde hizmet içi eğitimi ve iş tatmini ilişkisi: İzmir merkez ve çeşme’xxdeki beş yıldızlı oteller ile ilgili bir uygulama

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

2014 - 2016

2014 - 2016

Yrd. Doç. Dr.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

2012 - 2014

2012 - 2014

Yrd. Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2008 - 2012

2008 - 2012

Öğretim Görevlisi

İzmir Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Dokuz Eylül Üniversitesi

2018 - 2020

2018 - 2020

MYO Müdürü

Dokuz Eylül Üniversitesi

2016 - 2020

2016 - 2020

Bölüm Başkanı

Dokuz Eylül Üniversitesi

2016 - 2018

2016 - 2018

MYO Müdür Yardımcısı

Dokuz Eylül Üniversitesi

2013 - 2014

2013 - 2014

Dekan Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

2012 - 2013

2012 - 2013

MYO Müdür Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

2008 - 2012

2008 - 2012

MYO Müdür Yardımcısı

İzmir Üniversitesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Yiyecek İçecekleri Hizmetleri Yönetimi

Mutfak Uygulamaları

YİYECEK İÇECEKTE YENİ YAKLAŞIMLAR

GASTRONOMİ TURİZMİ

Lisans

Lisans

Mutfak ve Servis Malzemeleri

Yiyecek İçecek Otomasyon Sistemleri

Menü Planlaması

Mutfak Yönetimi

Genel Turizm

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Gastronomi Bilimine Giriş

GASTRONOMİ TURİZMİ

TURİZM İŞLETMELERİNDE KALİTE SİSİTEMLERİ

SERVİS TEKNİĞİ

TURİZM İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖN.

ZİYAFET VE ORGANİZASYON YÖNETİMİ

İLETİŞİM TEKNİKLERİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

Ön Lisans

Ön Lisans

MUTFAK HİZ. YÖNETİMİ

SERVİS TEKNİĞİ

MENÜ PLANLAMASI

İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği

Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü

Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi

Turizm Coğrafyası

İnsan Kaynakları Yönetimi

İletişim

Turistik Ürün Politikası

İŞLETMELERDE KALİTE YÖNETİMİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖN.

BESLENME İLKELERİ VE MENÜ PLANLAMASI

GENEL TURİZM

ZİYAFET VE ORGANİZASYON YÖNETİMİ

Yönetilen Tezler

2024

2024

Yüksek Lisans

Sokak lezzetlerinin il gastronomi turizmine etkisi: İzmir ili örneği

BUCAK T. (Danışman)

G.AKÇURA(Öğrenci) Creative Commons License

2014

2014

Yüksek Lisans

Gastronomi turizminin Çanakkale turizmine katkısı

BUCAK T. (Danışman)

U.ATEŞ(Öğrenci)

Makaleler

Tümü (39)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (1)
TRDizin (17)
Diğer Yayınlar (21)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. GIDALARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KAPSAMINDA COĞRAFİ İŞARETLİ GIDALAR ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

ATAK B. N., BUCAK T.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.40-42, (Özet Bildiri)

2023

2023

2. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN TARIM, BESİCİLİK VE SU ÜRÜNLERİ FAALİYETLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNE ETKİSİ

ATAK B. N., BUCAK T., GENÇ S.

7. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. SÖZLÜ VE YAZILI KÜLTÜRDE KÖFTELERİN YERİ

KAVAS S., BUCAK T.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. COĞRAFİ İŞARETLİ KÖFTELERİN REÇETE FARKLILIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: EGE BÖLGESİ KÖFTELERİ

KAVAS S., BUCAK T., FADILOĞLU E. E.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

5. AFYONKARAHİSAR MUTFAĞININ TANITIMINDA UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞINA DÂHİL OLMASININ ETKİSİ

BULGAN B., BUCAK T.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

6. AKILLI MUTFAK ARAÇ GEREÇLERİNİN MUTFAKLARDAKİ YERİ VE ÖNEMİ

ATAK B. N., KAVAS S., BUCAK T.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

7. Bodrum’daki Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinin Gıda İsrafının Önlenmesine Yönelik Mutfak Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma

BUCAK T., YEL Ş.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 07 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

8. Yaratıcı Turizme İlişkin Makalelerin Bibliyometrik Analizi (2006-2020)

ASLAN H., KILIÇ B., BUCAK T., URLU H.

6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 01 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

9. Göçün Yöre Mutfak Kültürüne Etkisi: Tire-Turgutlu Köyü Örneği

BUCAK T., Bulgan B., Okat Ç.

IV: Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

10. The Role Of Cooperativism in Rural Development: The Case of Bademler Natural Life Village

BUCAK T., GÜVEN P., Rahimi R.

IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Dergisi, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

11. Türkiye’de Yiyecek ve İçecek İşletmelerini Sınıflandıran Gastronomi Rehberleri Üzerine Bir Değerlendirme

Bucak T., Yiğit S.

IV: Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.90-103, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

12. Türk Mutfağı Tanıtım Faaliyetlerinin Gastrodiplomasi Kavramı Açısından İncelenmesi

BUCAK T., YİĞİT S., OKAT Ç.

20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

13. Yöresel Peynirlerin Gıda Güvenliği Açısından Önemi: İzmir Tulum Peyniri

TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A., BUCAK T.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

15. Gastronomik Etkinlikler Kapsamında Gıda Fuarı Organizasyonlarının İncelenmesi: İzmir Olivetech Fuarı Örneği

BUCAK T., GÜVEN P.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Gastronomi Eğitiminde Profesyonel Mutfak Okullarının Etkisi:İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi Üzerine Bir Araştırma

BUCAK T., YİĞİT S.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. GASTRONOMİ EĞİTİMİNDE PROFESYONEL MUTFAK OKULLARININ ETKİSİ: İSTANBUL MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ (MSA) ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

BUCAK T., YİĞİT S.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

19. THE EFFECTS OF LOCAL MARKETS ON REGIONALGASTRONOMY TOURISM: SIGACIK LOCAL MARKETSAMPLE

BUCAK T., GÜVEN P.

III. InternationalGastronomic Tourim Congress, İzmir, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2017, ss.37-51, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

21. YÖRESEL ÜRÜNLERİN GASTRONOMİ TURİZMİNE ETKİSİ: MARDİN BULGURU İÇİN BİR MODEL ÖNERİSİ

YİĞİT S., BUCAK T.

18. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, ss.679-688, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

22. YÖRESEL ÜRÜNLERİN DESTİNASYON PAZARLAMASINA ETKİSİ: MARDİN BULGURU İÇİN BİR MODEL ÖNERİSİ

YİĞİT S., BUCAK T.

18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

23. Bölge Gastronomi Turizmi Üzerine Yöresel Ürün Festivallerinin Etkisi:Urla Örneği

TÜRKÖZ BAKIRCI G., BUCAK T., TURHAN K. N.

II.Gastronomi Turizmi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.14, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. YOZGAT İLİNİN GASTRONOMİ TURİZM POTANSİYELİ

BUCAK T.

II. ULUSLARARASI BOZOK SEMPOZYUMU, Yozgat, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, cilt.3, ss.127-147, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

25. The Importance of Non govermental Organization in City s Gastronomy Tourism Izmir Cooks Association Sample

BUCAK T., TÜRKÖZ BAKIRCI G.

2nd International Gastronomic Tourism Congress, 8 - 10 Aralık 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

27. An Alternative Experience in Rural Development Case Study of Seferihisar Slow Food

BUCAK T., KOÇAK N., CANDAN E.

IRSA Congress 2016, Toronto, Kanada, 10 - 14 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

28. Yerel Mutfak Kültürü Sürdürülebilir Turizm Gelişimi İlişkisi

BUCAK T., YILDIZ Ö. E.

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

29. Gıda İşletmelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Uygulaması Üzerine Model Geliştirme İzmir ESBAŞ Gıda İşletmesi Uygulaması

YILDIZ Ö. E., BUCAK T.

1. ULUSLARARASI TURİZM VE MİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.9, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

30. Slow Food Akımının Bölge Turizmine Katkısı Gökçeada Örneği

BUCAK T., Turan Ö.

1. Bölgesel Turizm Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 27 Mart 2016, ss.111-123, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

31. Gastronomi Turizminde Şarabın Yeri Çeşme Bağcılık Örneği

BUCAK T., Üzülmez M., Özkaya E.

I. INTERNATIONAL GASTRONOMIC TOURISM CONGRESS, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.33, (Özet Bildiri)

2014

2014

32. Şarap Turizminin Önündeki Yasal Engeller Bozcaada Şarap Turizmi Örneği

BUCAK T., SÜNNETÇİOĞLU S., SÜNNETÇİOĞLU A.

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, ss.1373-1385, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

33. Eko Gastronomiye Yerel Toplumun Bakışı Gökçeada Örneği

BUCAK T., TURAN Ö.

Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, ss.9-19, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

34. Çanakkale de Dalış Turizmi ve Potansiyeli

BUCAK T., YILMAZ S. E.

II. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 28 Şubat 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

35. Turizm Çalışanlarının Turiste Bakışı İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde Bir Uygulama

SARI F., GÜRİPEK E., BUCAK T.

III. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 28 Şubat 2014, ss.376-383, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

3. BUĞDAY UNUYLA HAZIRLANMIŞ ÇİKOLATALI KURABİYE VE GLUTENSİZ UN İLE HAZIRLANMIŞ ÇİKOLATALI KURABİYENİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Aydın B., Bucak T.

Gastronomi Turizmi Araştırmaları-1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ,GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.607-616, 2024 Creative Commons License

2024

2024

4. URLA GASTRONOMİSİNİN MARKALAŞMASINDA ŞEF RESTORANLARININ ETKİSİ

Bilenyıl Ü., Bucak T.

Gastronomi Turizmi Araştırmaları-1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ,GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.86-100, 2024 Creative Commons License

2024

2024

5. SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA YAŞAYAN MUTFAK UYGULAMALARININ ROLÜ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA: ŞEF EBRU BAYBARA DEMİR ÖRNEĞİ

Çetinkaya A. D., Bucak T.

Gastronomi Turizmi Araştırmaları-1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ,GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.587-597, 2024 Creative Commons License

2024

2024

6. Sözlü ve Yazılı Kültürde Köftelerin Yeri

KAVAS S., BUCAK T.

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.310-334, 2024

2024

2024

7. Coğrafi İşaretli Köftelerin Reçete Farklılıklarının Değerlendirilmesi: Ege Bölgesi Köfteleri

KAVAS S., BUCAK T., FADILOĞLU E. E.

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.401-419, 2024

2024

2024

8. Gıdaların Sürdürülebilirliği Kapsamında Coğrafi İşaretli Gıdalar Üzerine Bir Çalışma

ATAK B. N., BUCAK T.

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.202-220, 2024

2024

2024

9. İklim Değişikliğinin Tarım, Besicilik ve Su Ürünleri Faaliyetlerinin Sürdürülebilirliğine Etkisi

ATAK B. N., BUCAK T., GENÇ S.

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.243-258, 2024

2023

2023

10. Uluslararası İlişkiler ve Gastronomi

Bucak T., Barat T.

Gastro Coğrafya, Oğuz Diker,Nuray Türker,Faruk Alaeddinoğlu,Duran Cankül,Rahman Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.164-194, 2023

2023

2023

11. Gastronomi Kavramı ve Gastronomi Turizmi

BUCAK T., SÜMERKAN S. C.

Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, Erkan DENK, Editör, Nobel, Ankara, ss.1-22, 2023

2023

2023

12. Uluslararası İlişkiler ve Gastronomi

BUCAK T., BARAT T.

Gastro Coğrafya, Oğuz DİKER, Nuray TÜRKER, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.164-195, 2023

2022

2022

13. Gastronomi ve Medya

Bucak T., Atak B. N.

Gastronomi ve Medya, Doç. Dr. Serkan ŞENGÜL ve Doç. Dr. Alper KURNAZ, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.67-91, 2022

2022

2022

14. Turizm Destinasyonlarının Markalaşmasında Gastronominin Yeri ve Önemi

BUCAK T., KAVAS S.

Turizm ve Destinasyon Araştırmaları-1, ÜNAL Aydın, Editör, Paradigma Akademi, İzmir, ss.61-111, 2022

2022

2022

15. Türkiye'deki ve Dünyadaki Gastronomi Müzeleri: Farklılıkları(mız)

BUCAK T., KIRBAÇ K.

Geçmişten Günümüze Gastronomin İzleri, Çulha, Osman, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.143-166, 2022

2022

2022

16. Gastronomi ve Televizyon Yemek Yarışma Programları

BUCAK T., ATAK B. N.

Gastronomi ve Medya, ŞENGÜL, Serkan KURNAZ, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.67-91, 2022

2021

2021

17. GASTRONOMİ ve TARİH

Bucak T., Akçura G.

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, GÜLER Ozan,AKDAĞ Gürkan ve KALE Anıl, Editör, Detay Yayıncılık, İzmir, ss.160-170, 2021

2021

2021

18. YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNDEKİ YENILIKLER

BUCAK T., AKÇURA G.

Gastronomide Güncel Eğilimler, Tolga AKCAN, Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN ve Gamze ÖZOĞUL, Editör, Akademisyen, ss.131-143, 2021

2021

2021

19. TOPLU YEMEK SEKTÖRÜNDE EĞİLİMLER

BUCAK T., AKÇURA G.

Gastronomide Güncel Eğilimler, Tolga AKCAN, Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN ve Gamze ÖZOĞUL, Editör, Akademisyen, ss.107-118, 2021

2020

2020

20. Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi

BUCAK T., SUHER G., OKAT Ç.

Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Aydın Şule, Çoban Ömer, Karakuş Yusuf, Çalışkan Nurgül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.90-105, 2020

2020

2020

21. Japon Mutfağı

BUCAK T., YİĞİT S.

Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, ss.223-233, 2020

2019

2019

22. Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Bucak T.

Detay Yayıncılık, Ankara, 2019

2018

2018

24. Otel Yöneticilerin Bakışıyla Otel İşletmeciliği

Bucak T.

Otel Yöneticilerin Bakışıyla Otel İşletmeciliği, Turgay BUCAK, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.1-12, 2018

2018

2018

25. Otel İşletmeciliği Yönetimine Giriş

BUCAK T.

Otel Yöneticilerin Bakışıyla Otel İşletmeciliği, Turgay BUCAK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-12, 2018

2018

2018

26. COĞRAFİ İŞARETLEME

Bucak T.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba,Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.373-390, 2018

2017

2017

27. Yöresel Lezzetlerin Ulusal Beş Yıldızlı Zincir Oteller Menüsündeki Yeri:Kaya İzmir ThermalConvention Hotel Örneği

Bucak T., Türköz Bakırcı G.

Gastronomi Üzerine Araştırmalar, DÜRİYE BOZOK,CEVDET AVCIKURT,MURAT DOĞDUBAY,MEHMET SARIOĞLAN,GÖKSEL KEMAL GİRGİN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.385-397, 2017

2017

2017

28. Gastronomi ve Yeni Beslenme Eğilimleri

Bucak T.

Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Sarıışık Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.99-123, 2017

2016

2016

29. Yiyecek İçecek İşletmelerine Genel Bakış

BUCAK T.

Yiyecek İçecek Yönetimi, Hakan Sezerel ve Murat Doğdubay, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.2-21, 2016

2015

2015

30. Menü Yönetimi

BUCAK T.

Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayın, ss.37-70, 2015

2015

2015

31. Restoran İşletmeciliği

BUCAK T.

Turizm İşletmeciliği, Alp TİMUR, Editör, Detay Yayıncılık, ss.83-101, 2015

2014

2014

32. Turistik Ürün Talebinin Planlanması

BUCAK T.

Turistik Ürün Politikası, Alp TİMUR, Editör, Detay Yayıncılık, ss.89-109, 2014

2014

2014

33. Slow Food Akımı

BUCAK T.

Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler Kavramlar Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri, Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN, Editör, Detay Yayıncılık, ss.21-46, 2014

2011

2011

34. İşletmelerde Kalite Yönetimi

BUCAK T.

İlya Yayınevi, 2011

2011

2011

36. Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Departmanı

BUCAK T.

Uluslararası Turizm İşletmeciliği, İge PIRNAR, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.95-120, 2011


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 18

h-indeksi (WOS): 1