Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol.9, no.2, pp.7-18, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
İzmir’de faaliyet gösteren ve ISO 22000 GGYS belgesine sahip olan catering işletmelerine yönelik yürütülen
bu çalışmanın amacı; ISO 22000 GGYS standartlarının uygulanması ve uygulamada karşılaşılan sorunları
analiz etmektir. Araştırma için, İzmir’de faaliyet gösteren ve ISO 22000 GGYS belgesine sahip 5 catering
işletmesinin kalite ve hijyen sorumluları ile önceden belirlenmiş olan sorular (yarı yapılandırılmış görüşme
formu) kullanılarak, yüz yüze görüşme yapılmış ve veriler bu şekilde toplanmıştır. Elde edilen veriler içerik
analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, katılımcı işletmelerin ISO 22000 GGYS’nin
uygulanması konusunda minör veya majör sorunlar yaşadıkları ortaya çıkmıştır. Sorunların çözümü için,
işletme yönetiminin öncelikle ISO 22000 GGYS’ne inanmasının gerekli olduğu ve sonrasında da gerekli
kaynaklar yaratılarak ihtiyaç duyulan yapının kurulmasıyla sistemin rahatlıkla uygulanabildiği görülmektedir.