Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

GIDALARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KAPSAMINDA COĞRAFİ İŞARETLİ GIDALAR ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.40-42

SÖZLÜ VE YAZILI KÜLTÜRDE KÖFTELERİN YERİ

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 Eylül 2023

AFYONKARAHİSAR MUTFAĞININ TANITIMINDA UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞINA DÂHİL OLMASININ ETKİSİ

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

AKILLI MUTFAK ARAÇ GEREÇLERİNİN MUTFAKLARDAKİ YERİ VE ÖNEMİ

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022

Yaratıcı Turizme İlişkin Makalelerin Bibliyometrik Analizi (2006-2020)

6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 01 Ekim 2020

Göçün Yöre Mutfak Kültürüne Etkisi: Tire-Turgutlu Köyü Örneği

IV: Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 19 - 21 Eylül 2019

Türkiye’de Yiyecek ve İçecek İşletmelerini Sınıflandıran Gastronomi Rehberleri Üzerine Bir Değerlendirme

IV: Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.90-103

The Role Of Cooperativism in Rural Development: The Case of Bademler Natural Life Village

IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Dergisi, 19 - 21 Eylül 2019

THE EFFECTS OF LOCAL MARKETS ON REGIONALGASTRONOMY TOURISM: SIGACIK LOCAL MARKETSAMPLE

III. InternationalGastronomic Tourim Congress, İzmir, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2017, ss.37-51

YOZGAT İLİNİN GASTRONOMİ TURİZM POTANSİYELİ

II. ULUSLARARASI BOZOK SEMPOZYUMU, Yozgat, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, cilt.3, ss.127-147

Yerel Mutfak Kültürü Sürdürülebilir Turizm Gelişimi İlişkisi

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

Slow Food Akımının Bölge Turizmine Katkısı Gökçeada Örneği

1. Bölgesel Turizm Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 27 Mart 2016, ss.111-123

Gastronomi Turizminde Şarabın Yeri Çeşme Bağcılık Örneği

I. INTERNATIONAL GASTRONOMIC TOURISM CONGRESS, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.33

Eko Gastronomiye Yerel Toplumun Bakışı Gökçeada Örneği

Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, ss.9-19

Çanakkale de Dalış Turizmi ve Potansiyeli

II. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 28 Şubat 2014

Kitap & Kitap Bölümleri

Gıdaların Sürdürülebilirliği Kapsamında Coğrafi İşaretli Gıdalar Üzerine Bir Çalışma

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.202-220, 2024

İklim Değişikliğinin Tarım, Besicilik ve Su Ürünleri Faaliyetlerinin Sürdürülebilirliğine Etkisi

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.243-258, 2024

Sözlü ve Yazılı Kültürde Köftelerin Yeri

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.310-334, 2024

Coğrafi İşaretli Köftelerin Reçete Farklılıklarının Değerlendirilmesi: Ege Bölgesi Köfteleri

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.401-419, 2024

Uluslararası İlişkiler ve Gastronomi

Gastro Coğrafya, Oğuz Diker,Nuray Türker,Faruk Alaeddinoğlu,Duran Cankül,Rahman Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.164-194, 2023

Gastronomi Kavramı ve Gastronomi Turizmi

Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, Erkan DENK, Editör, Nobel, Ankara, ss.1-22, 2023

Uluslararası İlişkiler ve Gastronomi

Gastro Coğrafya, Oğuz DİKER, Nuray TÜRKER, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.164-195, 2023

Gastronomi ve Medya

Gastronomi ve Medya, Doç. Dr. Serkan ŞENGÜL ve Doç. Dr. Alper KURNAZ, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.67-91, 2022

Gastronomi ve Televizyon Yemek Yarışma Programları

Gastronomi ve Medya, ŞENGÜL, Serkan KURNAZ, Alper, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.67-91, 2022

Türkiye'deki ve Dünyadaki Gastronomi Müzeleri: Farklılıkları(mız)

Geçmişten Günümüze Gastronomin İzleri, Çulha, Osman, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.143-166, 2022

Turizm Destinasyonlarının Markalaşmasında Gastronominin Yeri ve Önemi

Turizm ve Destinasyon Araştırmaları-1, ÜNAL Aydın, Editör, Paradigma Akademi, İzmir, ss.61-111, 2022

TOPLU YEMEK SEKTÖRÜNDE EĞİLİMLER

Gastronomide Güncel Eğilimler, Tolga AKCAN, Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN ve Gamze ÖZOĞUL, Editör, Akademisyen, ss.107-118, 2021

GASTRONOMİ ve TARİH

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, GÜLER Ozan,AKDAĞ Gürkan ve KALE Anıl, Editör, Detay Yayıncılık, İzmir, ss.160-170, 2021

YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNDEKİ YENILIKLER

Gastronomide Güncel Eğilimler, Tolga AKCAN, Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN ve Gamze ÖZOĞUL, Editör, Akademisyen, ss.131-143, 2021

Japon Mutfağı

Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, ss.223-233, 2020

Yeni Bir Akım Olarak Freegan Kavramının İncelenmesi

Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Aydın Şule, Çoban Ömer, Karakuş Yusuf, Çalışkan Nurgül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.90-105, 2020

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Detay Yayıncılık, Ankara, 2019

Otel Yöneticilerin Bakışıyla Otel İşletmeciliği

Otel Yöneticilerin Bakışıyla Otel İşletmeciliği, Turgay BUCAK, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.1-12, 2018

COĞRAFİ İŞARETLEME

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba,Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.373-390, 2018

Otel İşletmeciliği Yönetimine Giriş

Otel Yöneticilerin Bakışıyla Otel İşletmeciliği, Turgay BUCAK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-12, 2018

Yöresel Lezzetlerin Ulusal Beş Yıldızlı Zincir Oteller Menüsündeki Yeri:Kaya İzmir ThermalConvention Hotel Örneği

Gastronomi Üzerine Araştırmalar, DÜRİYE BOZOK,CEVDET AVCIKURT,MURAT DOĞDUBAY,MEHMET SARIOĞLAN,GÖKSEL KEMAL GİRGİN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.385-397, 2017

Gastronomi ve Yeni Beslenme Eğilimleri

Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Sarıışık Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.99-123, 2017

Yiyecek İçecek İşletmelerine Genel Bakış

Yiyecek İçecek Yönetimi, Hakan Sezerel ve Murat Doğdubay, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.2-21, 2016

Restoran İşletmeciliği

Turizm İşletmeciliği, Alp TİMUR, Editör, Detay Yayıncılık, ss.83-101, 2015

Menü Yönetimi

Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayın, ss.37-70, 2015

Slow Food Akımı

Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler Kavramlar Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri, Doç. Dr. Osman N. ÖZDOĞAN, Editör, Detay Yayıncılık, ss.21-46, 2014

Turistik Ürün Talebinin Planlanması

Turistik Ürün Politikası, Alp TİMUR, Editör, Detay Yayıncılık, ss.89-109, 2014

Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Departmanı

Uluslararası Turizm İşletmeciliği, İge PIRNAR, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.95-120, 2011

Bilirkişi Raporları

Metrikler

Yayın

100

Atıf (WoS)

17

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

27

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

40

H-İndeks (TrDizin)

3

Proje

1

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları