Biyografi
Food scientist with a strong researcher potential. Highly experienced in meat science and to organise scientific organizations. Having strong desire to transform new knowledge into innovative food products. Key skills include actively contribution to project goals, problems solving and coordination of groups.
Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorDoktora
Universidad de Extremadura, İspanya
2013 - 2017
2013 - 2017Doktora
Pamukkale Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli), Türkiye
2007 - 2013
2007 - 2013Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Dış Ticaret Bölümü, Türkiye
2005 - 2009
2005 - 2009Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Doktora
Bazı yabani meyve ekstraktları ile muamele edilen kuzu etlerinin modifiye atmosferde ambalajlama ile muhafazası
Pamukkale Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2013
2013Yüksek Lisans
Doğal antioksidan katkılı yenilebilir filmlerin köfte tipi et ürünlerinde kullanımının araştırılması
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİspanyolca
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2022
2022Ufuk Avrupa Genel Bilgi Günü
Proje Yönetimi
Tübitak
2014
2014SCOPUS VE SCIENCEDIRECT AKADEMİK VERITABANLARI EĞİTİMİ
Mesleki Eğitim
Pamukkale Üniversitesi
2013
2013Girişimcilik Destek Programı
Girişimcilik
KOSGEB
Araştırma Alanları
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda Biyokimyası
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Yağ Teknolojisi
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Su Ürünleri Teknolojisi
Gıda Ambalajlama
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorErasmus Programı Bölüm Koordinatörü
Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2021 - 2023
2021 - 2023Staj Koordinatörü
Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2018 - 2020
2018 - 2020Bölüm Başkanı
Dokuz Eylül Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2017 - 2018
2017 - 2018İşçi
DEPAR TELEKOMÜNİKASYON, İşçi
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Meşe Palamut Unu Kullanımının Köftelerin Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkileri
Akcan T. (Eş Danışman), Ergezer H.
E.ÖNEL(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Meşe Palamudununun Sürdürülebilir Gastronomik Ürün Olarak Unlu Mamullerinde Kullanımı: Baklava Üzerine Bir Çalışma
Akcan T. (Danışman)
Ş.NUR(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Rapid detection of virgin olive oil adulteration via chemometric analysis of raw differential scanning calorimetry data and pretreated fourier transform infrared spectroscopy
Özdikicierler O., AKCAN T., Ergönül P. G., Karacan E.
European Food Research and Technology
, cilt.251, sa.9, ss.2617-2631, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. The Effect of Acorn Flour on the Sensory Properties of Baklava
Güneş Ş. N., Öncü Glaue Ş., Akcan T.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.15, sa.3, ss.960-974, 2025 (TRDizin)
2025
20253. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERİNİN YENİLEBİLİR ÇİÇEK OLARAK LAVANTAYA İLİŞKİN BİLGİ, DENEYİM VE GÖRÜŞ DURUMLARI
Güneş Ş. N., Tibet Akgül D., Akcan T.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.8, sa.3, ss.1034-1043, 2025 (TRDizin)
2024
20244. Tarhana Hamurundan Farklı Formülasyonlarda Hazırlanan Ekmeklerin Duyusal Analizi ve Satın Alma Niyetinin Belirlenmesi
Gün A., AKCAN T.
International Journal of Pure and Applied Sciences
, cilt.10, sa.1, ss.261-275, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20245. Acorn (Quercus ithaburensis) Flour's effect on the physicochemical, textural, and sensory characteristics of raw and cooked beef meatballs
AKCAN T., Önel E., Ergezer H.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.35, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. Ultrasound-Assisted Extraction of Okra Mucilage: Rheological Properties of its Aqueous Solutions
Akcan T., Öncü Glaue Ş.
AKADEMIK GIDA
, cilt.22, sa.1, ss.1-13, 2024 (Scopus, TRDizin)
2024
20247. Investigating the Quality and Purity Profiles of Olive Oils from Diverse Regions in Selçuk, İzmir
Akcan T.
MOLECULES
, cilt.29, sa.5, ss.1104-1115, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20238. Thermal Properties of Ultrasound-Extracted Okra Mucilage
Glaue Ş., Akcan T., Tavman S.
APPLIED SCIENCES-BASEL
, cilt.13, sa.11, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20239. Exploring the impact of acorn extract on the quality and taste of beef meat burgers
AKCAN T., Ozunlu O., Ergezer H., Gokce R.
REVISTA MEXICANA DE INGENIERIA QUIMICA
, cilt.22, sa.2, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202310. Determination of Gluten Contamination in Foods Available on the Turkish Market via Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA)
Bakirci G., Glaue Ş., AKCAN T.
APPLIED SCIENCES-BASEL
, cilt.13, sa.10, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202211. Yenilebilir Çiçek Olarak Gülün Önemi ve Osmanlı Mutfak Kültüründeki Yeri
Güneş Ş. N., AKCAN T.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.6, sa.2, ss.326-334, 2022 (TRDizin)
2022
202212. Defne Yaprağı ve Adaçayı İçeren Yenilebilir Filmler: Oksidasyonun Engellenmesi ve Soğukta Muhafa Pişmiş Köftelere Uygulanması
AKCAN T., SERDAROĞLU F. M.
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi , cilt.24, 2022 (TRDizin)
2018
201813. KURU OLGUNLAŞTIRMA YÖNTEMİ İLE OLGUNLAŞTIRILAN BONFİLE, NUAR VE KABURGA ETLERİNİN BAZI FİZİKOKİMYASALVE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
Karaduman T. A., GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
gıda ve yeme bilimi teknolojisi dergisi , cilt.20, ss.46-54, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201814. Pork proteins oxidative modifications under the influence of varied time-temperature thermal treatments: A chemical and redox proteomics assessment
Mitra B., Lametsch R., AKCAN T., Ruiz-Carrascal J.
MEAT SCIENCE
, cilt.140, ss.134-144, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201815. Koruk Sularının Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Pastörizasyon ve Potasyum Sorbat İlavesinin Etkisi
ERGEZER H., GÖKÇE R., AKCAN T.
Akademik Gıda , cilt.16, sa.3, ss.287-292, 2018 (TRDizin)
2018
201816. Molecular interactions and redox effects of carvacrol and thymol on myofibrillar proteins using a non-destructive and solvent-free methodological approach
Lahmar A., AKCAN T., Chekir-Ghedira L., Estevez M.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.106, ss.1042-1048, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201817. Effects of cornelian cherry (Cornus mas L.) extract on quality characteristics of sucuk
Ergezer H., Gokce R., Elgin S., AKCAN T.
PAMUKKALE UNIVERSITY JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES-PAMUKKALE UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERI DERGISI
, cilt.24, sa.7, ss.1376-1381, 2018 (ESCI, TRDizin)
2017
201718. Acorn (Quercus spp.) as a novel source of oleic acid and tocopherols for livestock and humans: discrimination of selected species from Mediterranean forest
AKCAN T., Gokce R., Asensio M., Estevez M., Morcuende D.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.54, sa.10, ss.3050-3057, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201719. Hawberry (Crataegus monogyna Jaqc.) extracts inhibit lipid oxidation and improve consumer liking of ready-to-eat (RTE) pork patties
AKCAN T., Estevez M., Rico S., Ventanas S., Morcuende D.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.54, sa.5, ss.1248-1255, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201720. Antioxidant protection of cooked meatballs during frozen storage by whey protein edible films with phytochemicals from Laurus nobilis L. and Salvia officinalis
AKCAN T., Estevez M., Serdaroglu M.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.77, ss.323-331, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201621. Effect of protein oxidation on the impaired quality of dry-cured loins produced from frozen pork meat
Lorido L., Ventanas S., AKCAN T., Estevez M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.196, ss.1310-1314, 2016 (SCI-Expanded)
2016
201622. Et ve Ürünlerinde Protein Oksidasyonu: Etki Mekanizması, Tespit Yöntemleri ve Etkileri.
ERGEZER H., GÖKÇE R., Şeyma H., AKCAN T.
Akademik Gıda , cilt.14, sa.1, ss.54-60, 2016 (TRDizin)
2016
201623. Effects of Different Batter Formulation on Some Quality Characteristics of Deep-Fat Fried Chicken Nuggets
Gokce R., Akgun A. A., Ergezer H., AKCAN T.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.22, sa.3, ss.331-338, 2016 (SCI-Expanded)
2014
201424. The Effects of Potato Puree and Bread Crumbs on Some Quality Characteristics of Low Fat Meatballs
Ergezer H., AKCAN T., Serdaroglu M.
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
, cilt.34, sa.5, ss.561-569, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201425. Gıda güvenliğinde yeni bir yaklaşım (HARPC)
AKCAN T., ERGEZER H., GÖKÇE R.
Kalder Önce Kalite , cilt.23, 2014 (Hakemsiz Dergi)
2011
201126. Kanatlı Eti Emülsiyonlarının Fonksiyonel Özellikleri.
AKCAN T., SERDAROĞLU F. M.
Akademik Gıda , cilt.9, sa.5, ss.49-53, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Bitkisel Bazlı Et Analogları: Avrupa ve Türkiye Pazar Değerlendirmesi
ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.
2nd International Conference on Trends in Advanced Research, Konya, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2024, ss.471-476, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. Healthy Snacks: Chocolate
Aydın B., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.
7. Uluslararası Anadolu Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 26 Eylül 2024, ss.373-379, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. ANALYSIS OF MENUS IN THERMAL HOTELS IN TERMS OF HEALTH TOURISM
Eraslan Y. B., Akcan T.
III. INTERNATIONAL ORDU SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE, Ordu, Türkiye, 23 - 25 Ağustos 2024, ss.192, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. Doğal Gıda Katkısı Bitki Müsilajları
TIRPANCI İ., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.
4. ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 5 - 08 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. KOLAJENCE ZENGİN BESİNLER VE HİDROLİJE KOLAJEN İÇERENATIŞTIRMALIKLAR
AYDIN B., AKCAN T.
3rd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences ICENSOS, Konya, Türkiye, 16 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2023
20236. DEVELOPMENT OF A NEW PRODUCT FROM FERMENTED TARHANA DOUGH: TARHANA BREAD
GÜN A., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.
4th ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENTIFIC RESEARCH, Gence, Azerbaycan, 14 - 15 Kasım 2023, ss.292-304, (Tam Metin Bildiri)
2023
20237. ET ANALOGLARI: LEZZETİN SÜRDÜRÜLEBİLİR ALTERNATİFLERİ
YÜKSEL H., AKCAN T.
GANUD-V INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 11 Kasım 2023, (Özet Bildiri)
2023
20238. GEÇMİŞTEN BUGÜNE EFES SELÇUK’UN EKMEK ÇEŞİTLİLİĞİ
GÜN A., AKCAN T.
G A N U D 5 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.167-181, (Tam Metin Bildiri)
2023
20239. KARA (BURSA SİYAH) İNCİR YAPRAĞI EKSTRAKSİYONU VE BİYO-SODYUMSİLİKAT KULLANILARAK SİLİKA TANELERİNİN YEŞİL SENTEZİ
Keleş A., KÖSE M. D., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T., HELVACI Ş. Ş.
15. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 04 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2022
202210. Evaluation of the Effect of Acorn Flour on the Appearance of Foods in Terms of Consumer Preference: Baklava
Güneş Ş. N., AKCAN T.
4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
202211. ARCHEOGASTRONOMY AS A NEW NOTION PROPOSAL AND SOME ARCHEOLOGICAL REVIEWS FROM ANATOLIAN CUISINE CULTURE
BARAT T., AKCAN T.
GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-III, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)
2021
202112. GASTRONOMİK ZEYTİNYAĞI ROTASININ BALIKESİR İLİNDE UYGULANABİLİRLİĞİNE İLİŞKİN BİR ÇALIŞMA
DEMİREL T., MUHACİR B., GÜNEŞ Ş. N., AKCAN T.
21. ULUSAL TURİZM KONGRESİ / 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
202113. Gastronomide Bitkisel Bazlı Protein İkamelerinin Yeri
GÜLGEN H., AKCAN T.
21.ULUSAL – 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ “İÇ TURİZM”, Ankara, Türkiye, 17 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
202114. Akdeniz Mutfağında Meşe Palamudu Tüketiminin Tarihsel Gelişimi
Güneş Ş. N., AKCAN T.
1. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU“Akdeniz Gastronomi Kültürü”, İstanbul, Türkiye, 18 Şubat 2021, (Tam Metin Bildiri)
2020
202015. Et ürünlerinde meşe palamutunun kullanım alanları
AKCAN T.
IV.ET ÜRÜNLERİÇALIŞTAYI “ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDEYENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR”, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)
2020
202016. Gastronomik Açıdan Deve Etinin Dünyadaki Yeri
Tibet Akgül D., AKCAN T.
IV.ET ÜRÜNLERİÇALIŞTAYI “ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDEYENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR”, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
201917. BESLENME AÇISINDAN DEVE ETI VE SÜTÜ
CEYDA FIRTINA B., AKCAN T.
III. ULUSLARARASI SELÇUK EFES DEVECİLİK KÜLTÜRÜ VEDEVE GÜREŞLERİ SEMPOZYUMU, 17 - 19 Ocak 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201918. ”¿PERMITE LA PULVERIZACIÓN DE EXTRACTOS ANTIOXIDANTESCOTRARRESTAR EL EFECTO PRO-OXIDANTE DE UNA ATMOSFERAMODIFICADA ALTA EN OXÍGENO SOBRE CHULETAS DE CORDERO?”
Gonzlez Mohino A., Estévez M., Ruiz S., AKCAN T., Morcuende D.
X Congreso Nacional CyTA-CESIA, Türkiye, 16 - 17 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201919. Yenilebilir Çiçek: Lavanta
Tibet Akgül D., Göğüş Bağış N., Öncü Glaue Ş., Akcan T.
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201920. Beslenme kültürümüzde tavuk ve tavuk ürünleriChicken and chicken products in Turkish food culture
GÖKÇE R., ERGEZER H., Özünlü O., AKCAN T.
5.ULUSLARARASIBEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2019
201921. Askorbik asit kullanımıyla broyler göğüs etlerinde pse etsorununun önlenmesiPrevention of pse meat problem in broiler breasts meatswith using ascorbic acid
GÖKÇE R., ERGEZER H., Özünlü O., AKCAN T.
5.ULUSLARARASIBEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2019
201922. Physico-chemical parameters and acceptability and of spleen-treated beef patties
Ozunlu O., Ergezer H., Gokce R., Akdogan A., AKCAN T.
60th International Meat Industry Conference (MEATCON), Kopaonik, Sırbistan, 22 - 25 Eylül 2019, cilt.333, (Tam Metin Bildiri)
2018
201823. SOME PHYSICOCHEMICAL and SENSORY PROPERTIES of DRYAGED LOIN, RIB and ROUND MEAT from BEEF
GÖKÇE R., Karaduman T. A., ERGEZER H., AKCAN T.
iseki, 3 - 05 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)
2017
201724. Meat And Meat Products İn Turkish Culinary Culture
GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, 20 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201725. TÜRK YEMEK KÜLTÜRÜNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ
GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi, 20 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201726. MANAS DESTANINDA GEÇEN TOY VE YUĞLARDA YENİLİP İÇİLENLER
GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi, 20 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201727. Effect of Pasteurization and Sorbate on Some Quality Parametersof Koruk Juice
AKCAN T., GÖKÇE R., ERGEZER H.
8th International EuroAliment Symposium, 7 - 09 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201728. Edible Insects: A Future Food Supply?
ERGEZER H., AKCAN T., GÖKÇE R.
8th International EuroAliment Symposium, 7 - 09 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201729. Production of Encapsulated Bone Broth Powder
ERGEZER H., Kara Y., GÖKÇE R., AKCAN T.
8th International EuroAliment Symposium, 7 - 09 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201730. Incorporación De Extractos Antioxidantes Para Prolongar La Vida Útil De Carne De Ternera: Estudios De Los Procedimientos De Aplicación.
Morcuende D., AKCAN T., Martinez S., Jimenez E., Ventanas S., Estévez M.
IX Congreso CyTA-CESIA, Madrid, İspanya, 16 - 18 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201731. Effect of Mediterranean Fruits Extracts on The Sensory Properties of Modified Atmosphere-Packaged Lamb Meat.
AKCAN T., GÖKÇE R., Martinez S., Jimenez E., Ventanas S., Estévez M., et al.
IX Congreso CYTA/CESIA., Madrid, İspanya, 16 - 18 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2015
201532. Effects of different batter formulation on some quality charecteristics of deep fat fried chicken nuggets
GÖKÇE R., Akgün A. A., ERGEZER H., AKCAN T.
Trends in meat and meat products manifacturing, 11 - 12 Haziran 2015, (Özet Bildiri)
2014
201433. Sucuk Üretiminde Kızılcık Püresi Kullanımı.
Şeyma H., GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
3. Et Ürünleri Çalıştayı Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2013
201334. Gıda Sanayicilerinin Gıda Mühendisliği Eğitiminden Beklentileri.
GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201335. Producing of Denizli Tandır Kebap, Some Physcial and Chemical Properties.
GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2012
201236. Süt Proteinlerinin Et Ürünlerinde Yenilebilir Film Olarak Kullanımı.
AKCAN T., ERGEZER H., SERDAROĞLU F. M.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
2012
201237. Yenilebilir Defne Ve Adaçayı Ekstraktı Katkılı Filmlerin Köfte Tipi Et Ürünlerinde Yağ Oksidasyonu Üzerine Etkileri.
AKCAN T., ERGEZER H., SERDAROĞLU F. M.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201238. Effect of different cooking methods on the antioxidant potential of artichoke cynara scolymus l by product extracts in beef pattıes
SERDAROĞLU F. M., ERGEZER H., AKCAN T.
58th ICoMST, 13 - 18 Ağustos 2012, (Özet Bildiri)
2011
201139. Evaluation of the Antioxidant Potential of Artichoke Cynara scolymus L Byproducts Extracts in Raw Beef Patties
SERDAROĞLU F. M., ERGEZER H., AKCAN T.
57th ICoMST, Ghent, Belçika, 7 - 12 Ağustos 2011, (Tam Metin Bildiri)
2010
201040. The Effects of Potato Puree on Some Quality Characteristics of Sardine (Sardine pilchardus) patties.
SERDAROĞLU F. M., Yıldız Turp G., ERGEZER H., AKCAN T.
1st International Congress on food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201041. Improving Beef Meatball Characteristics by Adding Potato Puree and Carrageenan.
SERDAROĞLU F. M., Yıldız Turp G., ERGEZER H., AKCAN T., Barış P.
56th International Congress of Meat Science and Technology(ICoMST), 15 - 20 Ağustos 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201042. The Effects of Potato Puree on Some Quality Characteristics of Meatballs.
ERGEZER H., AKCAN T., Yıldız Turp G., SERDAROĞLU F. M.
IV. International Scientific Conference Meat in Technology and Human Nutrition, 23 - 24 Haziran 2010, (Özet Bildiri)
2010
201043. Sucuk Üretiminde Et Partikül Büyüklüğünün Ürün Kalitesine Etkilerinin Araştırılması
ERGEZER H., SERDAROĞLU F. M., Yıldız Turp G., AKCAN T., Mendez J.
1st International Symposium onTraditional Foods from Adriatic to Caucaus., 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. ZEYTİNYAĞI AÇISINDAN SELÇUK
GÜNEŞ Ş. N., AKCAN T.
SELÇUK BİR UNESCO KENTİNE DİSİPLİNLER ARASI BAKIŞ II, Avcı Eda, ÖNCÜ GLAUE Şelale, Taşkan BERRİN, Editör, Çizgi Kitabevi, İzmir, ss.9-30, 2023
2023
20232. Bioactive Phytochemicals from Acorn (Quercus spp.) Oil Processing By-products
ÖZDİKİCİERLER O., AKCAN T.
Bioactive Phytochemicals from Vegetable Oil and Oilseed Processing By-products, , Editör, Springer, ss.739-752, 2023
2023
20233. Bioactive Phytochemicals from Citrus Oil Processing By-products
ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.
Bioactive Phytochemicals from Vegetable Oil and Oilseed Processing By-products, Mohamed Fawzy Ramadan Hassanien, Editör, Springer, Cham, ss.269-288, 2023
2022
20224. ANTARKTİKA MUTFAK KÜLTÜRÜ
MUHACİR B., AKCAN T.
Dünyanın 7 Kıtasında Sokak Lezzetleri: Gördüm, Duydum, Okudum, Yaptım, Biliyorum, GÜÇLÜTÜRK BARAN Günseli, KÜÇÜKYAMAN Mehmet Anıl, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.123-142, 2022
2021
20215. Gastronomide Güncel Eğilimler
Akcan T. (Editör), Güçlütürk Baran G. (Editör), Özoğul G. (Editör)
Akademisyen Kitabevi, Ankara, 2021
2021
20216. EŞSİZ TABAKLAR: KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ GASTRONOMİ
Kırbaç K., AKCAN T.
GASTRONOMIDE GÜNCEL EĞILIMLER, AKCANTolga, GÜÇLÜTÜRK BARAN Günseli, ÖZOĞUL Gamze, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.175-189, 2021
2021
20217. MUTFAĞIMDA ET ÜRÜNLERİMİ NASIL HAZIRLARIM?
AKCAN T.
MUTFAKTA GIDAMI İŞLİYORUM, Saygı Birol, Tavman Şebnem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.271-290, 2021
2020
20208. SELÇUK Bir Unesco Kentine Disiplinlerarası Bakış
Avcı E. (Editör), Akcan T. (Editör), Ertürk D. (Editör)
Çizgi Kitabevi Yayınları, Ankara, 2020
2020
20209. SELÇUK’TA YETİŞEN BAŞLICA MEYVELER
Akcan T., Güneş Ş. N.
SELÇUK Bir Unesco Kentine Disiplinlerarası Bakış, AVCI Eda,AKCAN Tolga,ERTÜRK Devrim, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Ankara, ss.223-241, 2020
2020
202010. GASTRONOMİ AÇISINDAN SELÇUK
Genç S., Akcan T.
SELÇUK Bir Unesco Kentine Disiplinlerarası Bakış, Avcı Eda,Akcan Tolga,Ertürk Devrim, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Ankara, ss.328-345, 2020
2019
201911. Deve Sütü
Öncü Glaue Ş., Akcan T.
Devenin Yaşamımızdaki Yeri, ÖZOĞUL GAMZE,HATİPOĞLU GİZEM,ÖNCÜ GLAUE ŞELALE, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.131-159, 2019
2019
201912. DEVE ETİ
Tibet Akgül D., AKCAN T., ÖNCÜ GLAUE Ş.
Devenin Yaşamımızdaki Yeri, Gamze ÖZOĞUL Şelale ÖNCÜ GLAUE, Gizem HATİPOĞLU, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., İzmir, ss.161-173, 2019
Bilirkişi Raporları
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFINDIK KABUĞUNDAN BİYOKÖMÜR ELDESİ ve GIDA SEKTÖRÜNDE ALTERNATİF KULLANIM ALANLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
AKCAN T. (Yürütücü), ÖNCÜ GLAUE Ş., SEMEN Z., GÜVENÇ BAYRAM G., ÖZUYSAL A.
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyor
BÖLGESEL KÜLTÜREL MİRASIN SÜRDÜRÜLEBİLİR FAYDALI OBJE TASARIMI VE ÜRETİMİNE UYGULANMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
(Proje Özeti)
ÖZTUNA H. Y. (Yürütücü), GÜNDOĞDU HIZLIATEŞ C., TUMAY S., AKDENİZLİ F., ANTEP H. M., DEMİR M. N., et al.
2023 - 2024
2023 - 2024
Sağlıklı Yaşam İçin EL ELE Çölyak Hastalığının Farkında mısın?
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
HOTAR N. (Yürütücü), KIRKIM G., ÖNCÜ GLAUE Ş., AVCI E., GİRGİN G., ATEŞ M., et al.
2022 - 2024
2022 - 2024
İzmir-Kiraz ilçesinde üretilen silaj ve sütlerde mikotoksin varlığının saptanması ve bazı kan parametrelerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
(Proje Özeti)
ÇABUK M. (Yürütücü), AKCAN T., GÜVENÇ BAYRAM G., ÇOMAK T., BULUT Z., SEMEN Z., et al.
2020 - 2023
2020 - 2023Gastronomide Lavantanın Yeri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
AKCAN T. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022
Coğrafi İşaretli Natürel Sızma Zeytinyağlarının Farklılıklarının Tanımlanmasında Sterol Kompozisyonu, Yağ Asidi Kompozisyonu, Trigliserit Profili, Ultraviyole-Görünür Bölge Spektrumu ve Diferansiyel Taramalı Kalorimetri Termogramlarının Kemometrik Yaklaşımla Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Akcan T., Özdikicierler O.(Yürütücü)
2019 - 2022
2019 - 2022İzmir Selçuk Bölgesinde üretilen Zeytinyağlarının Kalitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
AKCAN T. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Doğal Antioksidan Uygulanmış Kuzu Etlerinin Modifiye Atmosferde Muhafazası
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akcan T., Gökçe R.(Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012Enginar Atıklarından Ekstrakte EdilenFenolik Bileşiklerin Köftelerin Raf Ömrü Boyunca Doğal Antioksidan Olarak KullanılabilmePotansiyellerinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Serdaroğlu F. M.(Yürütücü), Ergezer H.
2011 - 2012
2011 - 2012Doğal Antioksidan Katkılı Yenilebilir Filmlerin Köfte Türü Et Ürünlerinin Oksidasyonu Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akcan T., Serdaroğlu F. M.(Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2023
Ocak 2023LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2021
Ekim 2021GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ (ONLİNE)
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2021
Mart 2021GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2020
Temmuz 2020GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2019
Nisan 2019LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019JOURNAL OF FOOD SAFETY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2018
Kasım 2018LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2018
Eylül 2018JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2018
Eylül 2018FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2018
Eylül 2018LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2017
Mart 2017JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Şubat 2022
Şubat 2022TÜBİTAK Projesi
1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2021
Aralık 2021TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorKurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
İzmir Ticaret Odası
Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Kasım 2023
Kasım 2023Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı
Çalıştay Organizasyonu
Akcan T.
Kayseri, Türkiye
Eylül 2022
Eylül 20224th International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET'22)
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Akcan T., Arslaner A.
Türkiye
Ekim 2020
Ekim 2020IV. ET ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Akcan T.
İzmir, Türkiye
Mayıs 2015
Mayıs 2015
Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar"
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Akcan T.
Denizli, Türkiye
Ağustos 2013
Ağustos 2013
59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Akcan T., Ergezer H., Serdaroğlu F. M., Turp G., Öztürk Kerimoğlu B.
İzmir, Türkiye
Aralık 2010
Aralık 2010
1. ET ÜRÜNLERİ "SUCUK" ÇALIŞTAYI
Çalıştay Organizasyonu
Akcan T., Ergezer H., Serdaroğlu F. M.
Aydın, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
23 Ağustos 2024 - 25 Ağustos 2024
23 Ağustos 2024 - 25 Ağustos 2024III. INTERNATIONAL ORDU SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE
Katılımcı
Ordu-Türkiye
05 Haziran 2024 - 08 Haziran 2024
05 Haziran 2024 - 08 Haziran 20244. ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ ÇALIŞMALAR KONGRESİ
Katılımcı
Ankara-Türkiye
16 Mayıs 2024 - 17 Mayıs 2024
16 Mayıs 2024 - 17 Mayıs 20243rd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences ICENSOS
Katılımcı
Konya-Türkiye
14 Kasım 2023 - 15 Kasım 2023
14 Kasım 2023 - 15 Kasım 20234th ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENTIFIC RESEARCH
Katılımcı
Ganca-Azerbaycan
11 Kasım 2023 - 13 Kasım 2023
11 Kasım 2023 - 13 Kasım 2023G A N U D 5 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
28 Eylül 2022 - 30 Eylül 2022
28 Eylül 2022 - 30 Eylül 20224th International Conference on Advanced Engineering Technologies
Katılımcı
Bayburt-Türkiye
06 Mayıs 2022 - 08 Mayıs 2022
06 Mayıs 2022 - 08 Mayıs 2022GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-III
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
15 Ekim 2021 - 17 Ekim 2021
15 Ekim 2021 - 17 Ekim 202121.ULUSAL – 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ “İÇ TURİZM”
Katılımcı
Balıkesir-Türkiye
18 Şubat 2021 - 19 Şubat 2021
18 Şubat 2021 - 19 Şubat 20211. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU“Akdeniz Gastronomi Kültürü”
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
Davetli Konuşmalar
Kasım 2023
Kasım 2023KAYSERİ GELENEKSEL ET VE ET ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI
Çalıştay
Kayseri Ticaret Borsası-Türkiye
Burslar
2011 - 2012
2011 - 2012TÜBİTAK 1002
TÜBİTAK
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 324
h-indeksi (WOS): 8
Jüri Üyelikleri
Aralık-2025
Aralık 2025Tez Savunma (Doktora)
- Atatürk Üniversitesi
Kasım-2025
Kasım 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
Temmuz-2025
Temmuz 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Dokuz Eylül Üniversitesi
Ocak-2024
Ocak 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Dokuz Eylül Üniversitesi
Ağustos-2023
Ağustos 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Dokuz Eylül Üniversitesi
Nisan-2023
Nisan 2023Yarışma
Teknofest - T3 Vakfı
Temmuz-2022
Temmuz 2022Yarışma
Şen Şeftali Şenliği, Selçuk Belediyesi, 2022 - Selçuk Belediyesi
Şubat-2022
Şubat 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Ege Üniversitesi
Şubat-2022
Şubat 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Ege Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022Akademik Personel Sınavı
Öğretim Görevlisi Bilim Sınavı - Dokuz Eylül Üniversitesi
Ağustos-2021
Ağustos 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Dokuz Eylül Üniversitesi
Aralık-2019
Aralık 2019Akademik Personel Sınavı
Öğretim Görevlisi Bilim Sınavı - Dokuz Eylül Üniversitesi
Kasım-2019
Kasım 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Pamukkale Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Yarışma
BELEVİ ŞEFTALİ FESTİVALİ - Selçuk Belediyesi
Haziran-2019
Haziran 2019