Biography
Food scientist with a strong researcher potential. Highly experienced in meat science and to organise scientific organizations. Having strong desire to transform new knowledge into innovative food products. Key skills include actively contribution to project goals, problems solving and coordination of groups.
Announcements & Documents
Education Information
2016 - Continues
2016 - ContinuesDoctorate
Universidad de Extremadura, Spain
2013 - 2017
2013 - 2017Doctorate
Pamukkale University, Instıtute Of Scıence, Gıda Mühendisliği (Dr), Turkey
2009 - 2013
2009 - 2013Postgraduate
Ege University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli), Turkey
2007 - 2013
2007 - 2013Associate Degree
Anadolu University, Open Educatıon Faculty, Department Of Foreıgn Trade, Turkey
2005 - 2009
2005 - 2009Undergraduate
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey
Dissertations
2017
2017Doctorate
Bazı yabani meyve ekstraktları ile muamele edilen kuzu etlerinin modifiye atmosferde ambalajlama ile muhafazası
Pamukkale University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
2013
2013Postgraduate
Doğal antioksidan katkılı yenilebilir filmlerin köfte tipi et ürünlerinde kullanımının araştırılması
Ege University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl) (Tezli)
Foreign Languages
C1 Advanced
C1 AdvancedEnglish
B1 Intermediate
B1 IntermediateSpanish
Certificates, Courses and Trainings
2022
2022Ufuk Avrupa Genel Bilgi Günü
Project Management
Tübitak
2014
2014SCOPUS VE SCIENCEDIRECT AKADEMİK VERITABANLARI EĞİTİMİ
Vocational Training
Pamukkale Üniversitesi
2013
2013Girişimcilik Destek Programı
Entrepreneurship
KOSGEB
Research Areas
Food Science
Food Chemistry
Food Regulations and Quality Control
Food Hygiene and Sanitation
Food Additives
Food Biochemistry
Food Technology
Food Biotechnology
Fats Technology
Meat, Poultry and Game Technology
Aquaculture Products Technology
Food Packaging
Managerial Experience
2023 - Continues
2023 - ContinuesBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2020 - Continues
2020 - ContinuesHead of Department
Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2019 - Continues
2019 - ContinuesErasmus Program Department Coordinator
Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2018 - Continues
2018 - ContinuesMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2021 - 2023
2021 - 2023Internship Coordinator
Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2018 - 2020
2018 - 2020Head of Department
Dokuz Eylul University
Non Academic Experience
2017 - 2018
2017 - 2018İşçi
DEPAR TELEKOMÜNİKASYON
Courses
Advising Theses
2022
2022Postgraduate
Meşe Palamut Unu Kullanımının Köftelerin Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkileri
Akcan T. (Co-Advisor), Ergezer H.
E.ÖNEL(Student)
2022
2022Postgraduate
The use of acorn as sustainable gastronomic product in bakery products: A study on baklava
Akcan T. (Advisor)
Ş.NUR(Student)
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2024
2024Acorn (Quercus ithaburensis) Flour's effect on the physicochemical, textural, and sensory characteristics of raw and cooked beef meatballs
AKCAN T., Önel E., Ergezer H.
International Journal of Gastronomy and Food Science , vol.35, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Investigating the Quality and Purity Profiles of Olive Oils from Diverse Regions in Selçuk, İzmir
Akcan T.
MOLECULES , vol.29, no.5, pp.1104-1115, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Thermal Properties of Ultrasound-Extracted Okra Mucilage
Glaue Ş., Akcan T., Tavman S.
APPLIED SCIENCES-BASEL , vol.13, no.11, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Determination of Gluten Contamination in Foods Available on the Turkish Market via Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA)
Bakirci G., Glaue Ş., AKCAN T.
APPLIED SCIENCES-BASEL , vol.13, no.10, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Exploring the impact of acorn extract on the quality and taste of beef meat burgers
Akcan T., Özünlü O., Ergezer H., Gökçe R.
REVISTA MEXICANA DE INGENIERA QUMICA , vol.22, no.2, pp.1-10, 2023 (SCI-Expanded)
2018
2018Pork proteins oxidative modifications under the influence of varied time-temperature thermal treatments: A chemical and redox proteomics assessment
Mitra B., Lametsch R., AKCAN T., Ruiz-Carrascal J.
MEAT SCIENCE , vol.140, pp.134-144, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Molecular interactions and redox effects of carvacrol and thymol on myofibrillar proteins using a non-destructive and solvent-free methodological approach
Lahmar A., AKCAN T., Chekir-Ghedira L., Estevez M.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL , vol.106, pp.1042-1048, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Acorn (Quercus spp.) as a novel source of oleic acid and tocopherols for livestock and humans: discrimination of selected species from Mediterranean forest
AKCAN T., Gokce R., Asensio M., Estevez M., Morcuende D.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , vol.54, no.10, pp.3050-3057, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Antioxidant protection of cooked meatballs during frozen storage by whey protein edible films with phytochemicals from Laurus nobilis L. and Salvia officinalis
AKCAN T., Estevez M., Serdaroglu M.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.77, pp.323-331, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Hawberry (Crataegus monogyna Jaqc.) extracts inhibit lipid oxidation and improve consumer liking of ready-to-eat (RTE) pork patties
AKCAN T., Estevez M., Rico S., Ventanas S., Morcuende D.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , vol.54, no.5, pp.1248-1255, 2017 (SCI-Expanded)
2016
2016Effect of protein oxidation on the impaired quality of dry-cured loins produced from frozen pork meat
Lorido L., Ventanas S., AKCAN T., Estevez M.
FOOD CHEMISTRY , vol.196, pp.1310-1314, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Effects of Different Batter Formulation on Some Quality Characteristics of Deep-Fat Fried Chicken Nuggets
Gokce R., Akgun A. A., Ergezer H., AKCAN T.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI , vol.22, no.3, pp.331-338, 2016 (SCI-Expanded)
2014
2014The Effects of Potato Puree and Bread Crumbs on Some Quality Characteristics of Low Fat Meatballs
Ergezer H., AKCAN T., Serdaroglu M.
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES , vol.34, no.5, pp.561-569, 2014 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2024
2024Sensory Analysis of Breads Prepared from Tarhana Dough in Different Formulations and Determination of Purchasing Intention
Gün A., AKCAN T.
International Journal of Pure and Applied Sciences , vol.10, no.1, pp.261-275, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
2024Ultrasound-Assisted Extraction of Okra Mucilage: Rheological Properties of its Aqueous Solutions
Akcan T., Öncü Glaue Ş.
AKADEMIK GIDA , vol.22, no.1, pp.1-13, 2024 (Scopus)
2022
2022Yenilebilir Çiçek Olarak Gülün Önemi ve Osmanlı Mutfak Kültüründeki Yeri
Güneş Ş. N., AKCAN T.
AYDIN GASTRONOMY , vol.6, no.2, pp.326-334, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Defne Yaprağı ve Adaçayı İçeren Yenilebilir Filmler: Oksidasyonun Engellenmesi ve Soğukta Muhafa Pişmiş Köftelere Uygulanması
AKCAN T., SERDAROĞLU F. M.
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi , vol.24, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018KURU OLGUNLAŞTIRMA YÖNTEMİ İLE OLGUNLAŞTIRILAN BONFİLE, NUAR VE KABURGA ETLERİNİN BAZI FİZİKOKİMYASALVE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
Karaduman T. A., GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
gıda ve yeme bilimi teknolojisi dergisi , vol.20, pp.46-54, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018Koruk Sularının Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Pastörizasyon ve Potasyum Sorbat İlavesinin Etkisi
ERGEZER H., GÖKÇE R., AKCAN T.
Akademik Gıda , vol.16, no.3, pp.287-292, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018Effects of cornelian cherry (Cornus mas L.) extract on quality characteristics of sucuk
Ergezer H., Gokce R., Elgin S., AKCAN T.
PAMUKKALE UNIVERSITY JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES-PAMUKKALE UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERI DERGISI , vol.24, no.7, pp.1376-1381, 2018 (ESCI)
2016
2016Et ve Ürünlerinde Protein Oksidasyonu: Etki Mekanizması, Tespit Yöntemleri ve Etkileri.
ERGEZER H., GÖKÇE R., Şeyma H., AKCAN T.
Akademik Gıda , vol.14, no.1, pp.54-60, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
2014
2014Gıda güvenliğinde yeni bir yaklaşım (HARPC)
AKCAN T., ERGEZER H., GÖKÇE R.
Kalder Önce Kalite , vol.23, 2014 (Non Peer-Reviewed Journal)
2011
2011Kanatlı Eti Emülsiyonlarının Fonksiyonel Özellikleri.
AKCAN T., SERDAROĞLU F. M.
Akademik Gıda , vol.9, no.5, pp.49-53, 2011 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2024
2024ANALYSIS OF MENUS IN THERMAL HOTELS IN TERMS OF HEALTH TOURISM
Eraslan Y. B., Akcan T.
III. INTERNATIONAL ORDU SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE, Ordu, Turkey, 23 - 25 August 2024, pp.192
2024
2024Doğal Gıda Katkısı Bitki Müsilajları
TIRPANCI İ., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.
4. ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Ankara, Turkey, 5 - 08 June 2024
2024
2024KOLAJENCE ZENGİN BESİNLER VE HİDROLİJE KOLAJEN İÇERENATIŞTIRMALIKLAR
AYDIN B., AKCAN T.
3rd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences ICENSOS, Konya, Turkey, 16 May 2024
2023
2023DEVELOPMENT OF A NEW PRODUCT FROM FERMENTED TARHANA DOUGH: TARHANA BREAD
GÜN A., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.
4th ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENTIFIC RESEARCH, Gence, Azerbaijan, 14 - 15 November 2023, pp.292-304
2023
2023ET ANALOGLARI: LEZZETİN SÜRDÜRÜLEBİLİR ALTERNATİFLERİ
YÜKSEL H., AKCAN T.
GANUD-V INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Turkey, 11 November 2023
2023
2023GEÇMİŞTEN BUGÜNE EFES SELÇUK’UN EKMEK ÇEŞİTLİLİĞİ
GÜN A., AKCAN T.
G A N U D 5 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Turkey, 11 - 13 November 2023, pp.167-181
2023
2023KARA (BURSA SİYAH) İNCİR YAPRAĞI EKSTRAKSİYONU VE BİYO-SODYUMSİLİKAT KULLANILARAK SİLİKA TANELERİNİN YEŞİL SENTEZİ
Keleş A., KÖSE M. D., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T., HELVACI Ş. Ş.
15. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi, Çanakkale, Turkey, 04 September 2023
2022
2022Evaluation of the Effect of Acorn Flour on the Appearance of Foods in Terms of Consumer Preference: Baklava
Güneş Ş. N., AKCAN T.
4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Turkey, 28 September 2022
2022
2022ARCHEOGASTRONOMY AS A NEW NOTION PROPOSAL AND SOME ARCHEOLOGICAL REVIEWS FROM ANATOLIAN CUISINE CULTURE
BARAT T., AKCAN T.
GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-III, İstanbul, Turkey, 06 May 2022
2021
2021Gastronomide Bitkisel Bazlı Protein İkamelerinin Yeri
GÜLGEN H., AKCAN T.
21.ULUSAL – 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ “İÇ TURİZM”, Ankara, Turkey, 17 October 2021
2021
2021GASTRONOMİK ZEYTİNYAĞI ROTASININ BALIKESİR İLİNDE UYGULANABİLİRLİĞİNE İLİŞKİN BİR ÇALIŞMA
DEMİREL T., MUHACİR B., GÜNEŞ Ş. N., AKCAN T.
21. ULUSAL TURİZM KONGRESİ / 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ, Balıkesir, Turkey, 15 October 2021
2021
2021Akdeniz Mutfağında Meşe Palamudu Tüketiminin Tarihsel Gelişimi
Güneş Ş. N., AKCAN T.
1. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU“Akdeniz Gastronomi Kültürü”, İstanbul, Turkey, 18 February 2021
2020
2020Et ürünlerinde meşe palamutunun kullanım alanları
AKCAN T.
IV.ET ÜRÜNLERİÇALIŞTAYI “ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDEYENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR”, Turkey, 6 - 08 October 2020
2020
2020Gastronomik Açıdan Deve Etinin Dünyadaki Yeri
Tibet Akgül D., AKCAN T.
IV.ET ÜRÜNLERİÇALIŞTAYI “ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDEYENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR”, Turkey, 6 - 08 October 2020
2019
2019BESLENME AÇISINDAN DEVE ETI VE SÜTÜ
CEYDA FIRTINA B., AKCAN T.
III. ULUSLARARASI SELÇUK EFES DEVECİLİK KÜLTÜRÜ VEDEVE GÜREŞLERİ SEMPOZYUMU, 17 - 19 January 2019
2019
2019”¿PERMITE LA PULVERIZACIÓN DE EXTRACTOS ANTIOXIDANTESCOTRARRESTAR EL EFECTO PRO-OXIDANTE DE UNA ATMOSFERAMODIFICADA ALTA EN OXÍGENO SOBRE CHULETAS DE CORDERO?”
Gonzlez Mohino A., Estévez M., Ruiz S., AKCAN T., Morcuende D.
X Congreso Nacional CyTA-CESIA, Turkey, 16 - 17 May 2019
2019
2019Yenilebilir Çiçek: Lavanta
Tibet Akgül D., Göğüş Bağış N., Öncü Glaue Ş., Akcan T.
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Afyonkarahisar, Turkey, 20 - 22 April 2019
2019
2019Askorbik asit kullanımıyla broyler göğüs etlerinde pse etsorununun önlenmesiPrevention of pse meat problem in broiler breasts meatswith using ascorbic acid
GÖKÇE R., ERGEZER H., Özünlü O., AKCAN T.
5.ULUSLARARASIBEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Turkey, 24 - 28 April 2019
2019
2019Beslenme kültürümüzde tavuk ve tavuk ürünleriChicken and chicken products in Turkish food culture
GÖKÇE R., ERGEZER H., Özünlü O., AKCAN T.
5.ULUSLARARASIBEYAZ ET KONGRESİ, Antalya, Turkey, 24 - 28 April 2019
2019
2019Physico-chemical parameters and acceptability and of spleen-treated beef patties
Ozunlu O., Ergezer H., Gokce R., Akdogan A., AKCAN T.
60th International Meat Industry Conference (MEATCON), Kopaonik, Serbia, 22 - 25 September 2019, vol.333
2018
2018SOME PHYSICOCHEMICAL and SENSORY PROPERTIES of DRYAGED LOIN, RIB and ROUND MEAT from BEEF
GÖKÇE R., Karaduman T. A., ERGEZER H., AKCAN T.
iseki, 3 - 05 July 2018
2017
2017MANAS DESTANINDA GEÇEN TOY VE YUĞLARDA YENİLİP İÇİLENLER
GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi, 20 - 23 September 2017
2017
2017TÜRK YEMEK KÜLTÜRÜNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ
GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi, 20 - 23 September 2017
2017
2017Meat And Meat Products İn Turkish Culinary Culture
GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, 20 - 23 September 2017
2017
2017Effect of Pasteurization and Sorbate on Some Quality Parametersof Koruk Juice
AKCAN T., GÖKÇE R., ERGEZER H.
8th International EuroAliment Symposium, 7 - 09 September 2017
2017
2017Edible Insects: A Future Food Supply?
ERGEZER H., AKCAN T., GÖKÇE R.
8th International EuroAliment Symposium, 7 - 09 September 2017
2017
2017Production of Encapsulated Bone Broth Powder
ERGEZER H., Kara Y., GÖKÇE R., AKCAN T.
8th International EuroAliment Symposium, 7 - 09 September 2017
2017
2017Incorporación De Extractos Antioxidantes Para Prolongar La Vida Útil De Carne De Ternera: Estudios De Los Procedimientos De Aplicación.
Morcuende D., AKCAN T., Martinez S., Jimenez E., Ventanas S., Estévez M.
IX Congreso CyTA-CESIA, Madrid, Spain, 16 - 18 May 2017
2017
2017Effect of Mediterranean Fruits Extracts on The Sensory Properties of Modified Atmosphere-Packaged Lamb Meat.
AKCAN T., GÖKÇE R., Martinez S., Jimenez E., Ventanas S., Estévez M., et al.
IX Congreso CYTA/CESIA., Madrid, Spain, 16 - 18 May 2017
2015
2015Effects of different batter formulation on some quality charecteristics of deep fat fried chicken nuggets
GÖKÇE R., Akgün A. A., ERGEZER H., AKCAN T.
Trends in meat and meat products manifacturing, 11 - 12 June 2015
2014
2014Sucuk Üretiminde Kızılcık Püresi Kullanımı.
Şeyma H., GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
3. Et Ürünleri Çalıştayı Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon, Turkey, 16 - 17 October 2014
2013
2013Gıda Sanayicilerinin Gıda Mühendisliği Eğitiminden Beklentileri.
GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Turkey, 7 - 09 November 2013
2013
2013Producing of Denizli Tandır Kebap, Some Physcial and Chemical Properties.
GÖKÇE R., ERGEZER H., AKCAN T.
Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013
2012
2012Süt Proteinlerinin Et Ürünlerinde Yenilebilir Film Olarak Kullanımı.
AKCAN T., ERGEZER H., SERDAROĞLU F. M.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Turkey, 15 - 16 November 2012
2012
2012Yenilebilir Defne Ve Adaçayı Ekstraktı Katkılı Filmlerin Köfte Tipi Et Ürünlerinde Yağ Oksidasyonu Üzerine Etkileri.
AKCAN T., ERGEZER H., SERDAROĞLU F. M.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Turkey, 10 - 12 October 2012
2012
2012Effect of different cooking methods on the antioxidant potential of artichoke cynara scolymus l by product extracts in beef pattıes
SERDAROĞLU F. M., ERGEZER H., AKCAN T.
58th ICoMST, 13 - 18 August 2012
2011
2011Evaluation of the Antioxidant Potential of Artichoke Cynara scolymus L Byproducts Extracts in Raw Beef Patties
SERDAROĞLU F. M., ERGEZER H., AKCAN T.
57th ICoMST, Ghent, Belgium, 7 - 12 August 2011
2010
2010The Effects of Potato Puree on Some Quality Characteristics of Sardine (Sardine pilchardus) patties.
SERDAROĞLU F. M., Yıldız Turp G., ERGEZER H., AKCAN T.
1st International Congress on food Technology, 3 - 06 November 2010
2010
2010Improving Beef Meatball Characteristics by Adding Potato Puree and Carrageenan.
SERDAROĞLU F. M., Yıldız Turp G., ERGEZER H., AKCAN T., Barış P.
56th International Congress of Meat Science and Technology(ICoMST), 15 - 20 August 2010
2010
2010The Effects of Potato Puree on Some Quality Characteristics of Meatballs.
ERGEZER H., AKCAN T., Yıldız Turp G., SERDAROĞLU F. M.
IV. International Scientific Conference Meat in Technology and Human Nutrition, 23 - 24 June 2010
2010
2010Sucuk Üretiminde Et Partikül Büyüklüğünün Ürün Kalitesine Etkilerinin Araştırılması
ERGEZER H., SERDAROĞLU F. M., Yıldız Turp G., AKCAN T., Mendez J.
1st International Symposium onTraditional Foods from Adriatic to Caucaus., 15 - 17 April 2010
Books & Book Chapters
2023
2023ZEYTİNYAĞI AÇISINDAN SELÇUK
GÜNEŞ Ş. N., AKCAN T.
in: SELÇUK BİR UNESCO KENTİNE DİSİPLİNLER ARASI BAKIŞ II, Avcı Eda, ÖNCÜ GLAUE Şelale, Taşkan BERRİN, Editor, Çizgi Kitabevi, İzmir, pp.9-30, 2023
2023
2023Bioactive Phytochemicals from Acorn (Quercus spp.) Oil Processing By-products
ÖZDİKİCİERLER O., AKCAN T.
in: Bioactive Phytochemicals from Vegetable Oil and Oilseed Processing By-products, , Editor, Springer, pp.739-752, 2023
2023
2023Bioactive Phytochemicals from Citrus Oil Processing By-products
ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.
in: Bioactive Phytochemicals from Vegetable Oil and Oilseed Processing By-products, Mohamed Fawzy Ramadan Hassanien, Editor, Springer, Cham, pp.269-288, 2023
2022
2022ANTARKTİKA MUTFAK KÜLTÜRÜ
MUHACİR B., AKCAN T.
in: Dünyanın 7 Kıtasında Sokak Lezzetleri: Gördüm, Duydum, Okudum, Yaptım, Biliyorum, GÜÇLÜTÜRK BARAN Günseli, KÜÇÜKYAMAN Mehmet Anıl, Editor, Akademisyen Kitabevi, Ankara, pp.123-142, 2022
2021
2021Gastronomide Güncel Eğilimler
Akcan T. (Editor), Güçlütürk Baran G. (Editor), Özoğul G. (Editor)
Akademisyen Kitabevi, Ankara, 2021
2021
2021EŞSİZ TABAKLAR: KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ GASTRONOMİ
Kırbaç K., AKCAN T.
in: GASTRONOMIDE GÜNCEL EĞILIMLER, AKCANTolga, GÜÇLÜTÜRK BARAN Günseli, ÖZOĞUL Gamze, Editor, Akademisyen Kitabevi, Ankara, pp.175-189, 2021
2021
2021MUTFAĞIMDA ET ÜRÜNLERİMİ NASIL HAZIRLARIM?
AKCAN T.
in: MUTFAKTA GIDAMI İŞLİYORUM, Saygı Birol, Tavman Şebnem, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.271-290, 2021
2020
2020SELÇUK Bir Unesco Kentine Disiplinlerarası Bakış
Avcı E. (Editor), Akcan T. (Editor), Ertürk D. (Editor)
Çizgi Kitabevi Yayınları, Ankara, 2020
2020
2020SELÇUK’TA YETİŞEN BAŞLICA MEYVELER
Akcan T., Güneş Ş. N.
in: SELÇUK Bir Unesco Kentine Disiplinlerarası Bakış, AVCI Eda,AKCAN Tolga,ERTÜRK Devrim, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Ankara, pp.223-241, 2020
2020
2020GASTRONOMİ AÇISINDAN SELÇUK
Genç S., Akcan T.
in: SELÇUK Bir Unesco Kentine Disiplinlerarası Bakış, Avcı Eda,Akcan Tolga,Ertürk Devrim, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Ankara, pp.328-345, 2020
2019
2019Deve Sütü
ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.
in: Devenin Yaşamımızdaki Yeri, Gamze Özoğul, Şelale Öncü Glaue, Gizem Hatipoğlu, Editor, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, pp.131-159, 2019
2019
2019DEVE ETİ
Tibet Akgül D., AKCAN T., ÖNCÜ GLAUE Ş.
in: Devenin Yaşamımızdaki Yeri, Gamze ÖZOĞUL Şelale ÖNCÜ GLAUE, Gizem HATİPOĞLU, Editor, Akademisyen Kitabevi A.Ş., İzmir, pp.161-173, 2019
Expert Reports
Supported Projects
2024 - Continues
2024 - ContinuesFINDIK KABUĞUNDAN BİYOKÖMÜR ELDESİ ve GIDA SEKTÖRÜNDE ALTERNATİF KULLANIM ALANLARININ ARAŞTIRILMASI
Project Supported by Higher Education Institutions
AKCAN T. (Executive), ÖNCÜ GLAUE Ş., SEMEN Z., GÜVENÇ BAYRAM G., ÖZUYSAL A.
2023 - 2025
2023 - 2025Bölgesel Kültürel Mirasın Sürdürülebilir Faydalı Obje Tasarımı ve Üretimine Uygulanması
Project Supported by Higher Education Institutions
(Project Abstract)
Öztuna H. Y. (Executive), Gündoğdu Hızlıateş C., Türkel E., Antep H. M., Tumay S., Köseler A. T., et al.
2023 - 2024
2023 - 2024Sağlıklı Yaşam İçin EL ELE Çölyak Hastalığının Farkında mısın?
Project Supported by Higher Education Institutions
HOTAR N. (Executive), KIRKIM G., ÖNCÜ GLAUE Ş., AVCI E., GİRGİN G., ATEŞ M., et al.
2020 - 2023
2020 - 2023Gastronomide Lavantanın Yeri
Project Supported by Higher Education Institutions
AKCAN T. (Executive)
2021 - 2022
2021 - 2022Coğrafi İşaretli Natürel Sızma Zeytinyağlarının Farklılıklarının Tanımlanmasında Sterol Kompozisyonu, Yağ Asidi Kompozisyonu, Trigliserit Profili, Ultraviyole-Görünür Bölge Spektrumu ve Diferansiyel Taramalı Kalorimetri Termogramlarının Kemometrik Yaklaşımla Kullanımı
TUBITAK Project
Akcan T., Özdikicierler O.(Executive)
2019 - 2022
2019 - 2022İzmir Selçuk Bölgesinde üretilen Zeytinyağlarının Kalitesinin Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
AKCAN T. (Executive)
2015 - 2017
2015 - 2017Doğal Antioksidan Uygulanmış Kuzu Etlerinin Modifiye Atmosferde Muhafazası
Project Supported by Higher Education Institutions
Akcan T., Gökçe R.(Executive)
2011 - 2012
2011 - 2012Enginar Atıklarından Ekstrakte EdilenFenolik Bileşiklerin Köftelerin Raf Ömrü Boyunca Doğal Antioksidan Olarak KullanılabilmePotansiyellerinin Araştırılması
TUBITAK Project
Serdaroğlu F. M.(Executive), Ergezer H.
2011 - 2012
2011 - 2012Doğal Antioksidan Katkılı Yenilebilir Filmlerin Köfte Türü Et Ürünlerinin Oksidasyonu Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
Akcan T., Serdaroğlu F. M.(Executive)
Scientific Refereeing
January 2023
January 2023LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Journal
February 2022
February 2022TUBITAK Project
1005 - National New Ideas and Products Research Support Program, Dokuz Eylul University, Turkey
December 2021
December 2021TUBITAK Project
1001 - Program for Supporting Scientific and Technological Research Projects, Dokuz Eylul University, Turkey
October 2021
October 2021GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ (ONLİNE)
National Scientific Refreed Journal
March 2021
March 2021GIDA
National Scientific Refreed Journal
July 2020
July 2020GIDA
National Scientific Refreed Journal
April 2019
April 2019LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Journal
January 2019
January 2019JOURNAL OF FOOD SAFETY
SCI Journal
January 2019
January 2019LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Journal
November 2018
November 2018LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Journal
September 2018
September 2018JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Journal
September 2018
September 2018LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Journal
September 2018
September 2018FOOD CHEMISTRY
SCI Journal
March 2018
March 2018JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Journal
March 2018
March 2018JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Journal
March 2017
March 2017JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
SCI Journal
Scientific Consultations
2022 - Continues
2022 - ContinuesScientific Consultancy
İzmir Ticaret Odası
Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Turkey
Tasks In Event Organizations
Kasım 2023
Kasım 2023Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı
Workshop Organization
Akcan T.
Kayseri, Turkey
Eylül 2022
Eylül 20224th International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET'22)
Scientific Congress
Akcan T., Arslaner A.
Turkey
Mayıs 2015
Mayıs 2015Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar"
Scientific Congress
Akcan T.
Denizli, Turkey
Ağustos 2013
Ağustos 201359th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology
Scientific Congress
Akcan T., Ergezer H., Serdaroğlu F. M., Turp G., Öztürk Kerimoğlu B.
İzmir, Turkey
Aralık 2010
Aralık 20101. ET ÜRÜNLERİ "SUCUK" ÇALIŞTAYI
Workshop Organization
Akcan T., Ergezer H., Serdaroğlu F. M.
Aydın, Turkey
Congress and Symposium Activities
23 August 2024 - 25 August 2024
23 August 2024 - 25 August 2024III. INTERNATIONAL ORDU SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE
Attendee
Ordu-Turkey
05 June 2024 - 08 June 2024
05 June 2024 - 08 June 20244. ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ ÇALIŞMALAR KONGRESİ
Attendee
Ankara-Turkey
16 May 2024 - 17 May 2024
16 May 2024 - 17 May 20243rd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences ICENSOS
Attendee
Konya-Turkey
14 November 2023 - 15 November 2023
14 November 2023 - 15 November 20234th ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENTIFIC RESEARCH
Attendee
Ganca-Azerbaijan
11 November 2023 - 13 November 2023
11 November 2023 - 13 November 2023G A N U D 5 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
Attendee
İstanbul-Turkey
28 September 2022 - 30 September 2022
28 September 2022 - 30 September 20224th International Conference on Advanced Engineering Technologies
Attendee
Bayburt-Turkey
06 May 2022 - 08 May 2022
06 May 2022 - 08 May 2022GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-III
Attendee
İstanbul-Turkey
15 October 2021 - 17 October 2021
15 October 2021 - 17 October 202121.ULUSAL – 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ “İÇ TURİZM”
Attendee
Balıkesir-Turkey
18 February 2021 - 19 February 2021
18 February 2021 - 19 February 20211. ULUSAL GASTRONOMİ ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU“Akdeniz Gastronomi Kültürü”
Attendee
İstanbul-Turkey
Invited Talks
November 2023
November 2023KAYSERİ GELENEKSEL ET VE ET ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI
Workshop
Kayseri Ticaret Borsası-Turkey
Scholarships
2011 - 2012
2011 - 2012TÜBİTAK 1002
TUBITAK
Citations
Total Citations (WOS): 240
h-index (WOS): 7
Jury Memberships
January-2024
January 2024Post Graduate
Post Graduate - Dokuz Eylül Üniversitesi
August-2023
August 2023Post Graduate
Post Graduate - Dokuz Eylül Üniversitesi
April-2023
April 2023Competition
Teknofest - T3 Vakfı
July-2022
July 2022Competition
Şen Şeftali Şenliği, Selçuk Belediyesi, 2022 - Selçuk Belediyesi
February-2022
February 2022Post Graduate
Post Graduate - Ege Üniversitesi
February-2022
February 2022Post Graduate
Post Graduate - Ege Üniversitesi
January-2022
January 2022Academic Staff Examination
Academic Staff Examination - Dokuz Eylül Üniversitesi
August-2021
August 2021Post Graduate
Post Graduate - Dokuz Eylül Üniversitesi
December-2019
December 2019Academic Staff Examination
Academic Staff Examination - Dokuz Eylül Üniversitesi
November-2019
November 2019Post Graduate
Post Graduate - Pamukkale Üniversitesi
July-2019
July 2019Competition
BELEVİ ŞEFTALİ FESTİVALİ - Dokuz Eylul University
June-2019
June 2019