Duyurular & Dokümanlar
Tez Dosyaları
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2000 - 2005
2000 - 2005Doktora
Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
1998 - 2000
1998 - 2000Yüksek Lisans
Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
1992 - 1997
1992 - 1997Lisans
Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2005
2005Doktora
Büyük Ölçekli Otel İşletmelerinde Atık Yönetimi ve İberotel Sarıgerme Park Örneği
Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2000
2000Yüksek Lisans
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Bir Pazarlama Aracı Olarak Menü Planlaması
Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
B1 Orta
B1 OrtaFransızca
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorProf. Dr.
Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2020 - 2023
2020 - 2023Bölüm Başkan Yardımcısı
Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2016 - 2019
2016 - 2019Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
Dokuz Eylül Üniversitesi
2016 - 2019
2016 - 2019Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü
Dokuz Eylül Üniversitesi
2016 - 2019
2016 - 2019Farabi Programı Kurum Koordinatörü
Dokuz Eylül Üniversitesi
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Otel işletmelerinde yönetici ve çalışan bakış açısıyla israfı önleme: Kazakistan örneği
ÖZGEN I. (Danışman)
A.ULYKMAN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Otel işletmelerinde yönetici ve çalışan bakış açısıyla kuşaklararası farklılıkların değerlendirilmesi: Denizli ilindeki büyük ölçekli oteller üzerine bir çalışma
Özgen I. (Danışman)
K.ERBEK(Öğrenci)
2022
2022Doktora
Müzelerde ziyaretçi deneyimini geliştirmede eğitlence modelinin kullanılması
Özgen I. (Danışman)
V.BAHÇECİ(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Gastronomi turizmi festivalleri ve İzmir ili örneğinde festivallerin değerlendirilmesi
ÖZGEN I. (Danışman)
N.NİDA(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Turistlerin terör riski ile başa çıkma davranışları ve seyahat uyarılarına bakış açıları
ÖZGEN I. (Danışman)
B.KIRLAR(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Restoran işletmelerinde satın alma sorumlularının coğrafi işaretli ürün algısı ve satın alma davranışlarının değerlendirilmesi: İzmir örneği
ÖZGEN I. (Danışman)
E.ŞENER(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Otel işletmelerinde şikayet yönetimi: Antalya ili örneğinde Rus turistlerin büyük ölçekli otellere yönelik e-şikayetlerin değerlendirilmesi
ÖZGEN I. (Danışman)
A.IBRAGIMOVA(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Erişilebilirlik standartları kapsamında Ege bölgesi marinalarının değerlendirilmesi ve marina yöneticilerinin engelli turizmine bakış açıları
ÖZGEN I. (Danışman)
B.HAZAR(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Turizm işletmelerinde duygusal emek ve tükenmişlik ilişkisi: Otel işletmelerine yönelik bir araştırma
ÖZGEN I. (Danışman)
S.YAKAR(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
İzmir ili örneğinde otel işletmelerinin ulaşılabilirlik standartlarına uygunluğu üzerine bir durum analizi ve otel yöneticilerinin engelli turizmine bakış açıları
ÖZGEN I. (Danışman)
B.KIRLAR(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (5)
2021
20211. Otellerde Konuk ve Çalışan Hırsızlığı: Nitel Bir Araştırma
Yılmaz Ö. D., Özgen I., Hazarhun E.
Turizm Akademik Dergisi
, cilt.8, sa.1, ss.133-149, 2021 (TRDizin)
2021
20212. An assessment of the carbon footprint of restaurants based on energy consumption: A case study of a local pizza chain in Turkey
Özgen I., Binboğa G., Güneş S.
Journal of Foodservice Business Research
, cilt.24, sa.6, ss.709-729, 2021 (Scopus)
2020
20203. Turistlerin Terör Riski Algısı ve Riskle Başa Çıkma Davranışları
Kırlar B., Özgen I.
ANATOLIA
, cilt.31, sa.2, ss.125-137, 2020 (TRDizin)
2019
20194. A Content Analysis of Appeals in Food and Beverage TV Commercials
ÖZGEN I., TOKER H.
Journal of Media Research , cilt.12, sa.34, ss.32-49, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20195. Analysing the Extent of Awareness of Millennial Generation Regarding the Likely Effects of Food Additives
ÖZGEN I., AKSATAN KAPLANSEREN M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.3, ss.1656-1668, 2019 (TRDizin)
2019
20196. Gıda Etiketlerinde E-Kodlu Katkı Maddelerinin Helal Gıda Kapsamında İncelenmesi
Özgen I., Hazarhun E.
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.22, sa.41, ss.481-502, 2019 (TRDizin)
2014
20147. Alışveriş Merkezlerinin Fiziksel Engeller Açısından İncelenmesi
Özgen I., Kırlar B.
Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi , cilt.2, ss.48-67, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
20138. Making a Tourism Destination Accessible for All: Perspectives from Tourism Professionals and NGO Managers- The Case of Izmir
ÖZGEN I.
International Journal of Emerging and Transition Economies , cilt.6, sa.1-2, ss.1-22, 2013 (Hakemli Dergi)
2010
20109. Otel İşletmelerinin Internet Tabanlı Müşteri İlişkilerinde E-Posta Yönetimi ve Türkiye'deki Otel İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
Özgen I.
Ege Akademik Bakış , cilt.10, sa.2, ss.727-744, 2010 (ESCI)
2009
200910. Konaklama İşletmelerinde Çevre Yönetimi: İber Otel Sarıgerme Park Örneği
Özgen I., Emeksiz M.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.6, sa.4, ss.50-59, 2009 (TRDizin)
2008
200811. Management issues concerning environment: a hotel best practice from Turkey
Özgen I., Aydın Ş., Perçin N. Ş.
Tourism Today A Journal of the College of Tourism and Hotel Management , cilt.8, ss.145-153, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
200812. AKADEMİK KARİYER GELİŞİMİNDE DUYGUSAL ZEKÂNIN ROLÜ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Aksaraylı M., Özgen I.
Ege Akademik Bakış
, cilt.8, sa.2, ss.755-769, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
200813. Yiyecek-İçecek İşletmeleri Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
Özgen I.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.23-29, 2008 (TRDizin)
2007
200714. Otel işletmelerinde çevresel muhasebe
Aslanertik B. E., Özgen I.
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.163-179, 2007 (TRDizin)
2006
200615. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Maliyet Sistemi
Bölükoğlu İ., Özgen I.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.8, sa.1, ss.71-89, 2006 (TRDizin)
2001
200116. Avrupa Birliğinde Turist Hakları ve Adaylık Sürecinde Türkiye'deki Uygulamalar
Çiçek O., Özgen I.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.3, sa.3, ss.139-153, 2001 (TRDizin)
2000
200017. Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Kuruluş ve İşletme Aşamalarında Menü
Özgen I.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.2, sa.2, ss.211-233, 2000 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Calculation of the Carbon Footprint of Restaurant Menus
Satı A., Özgen I.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.140, (Özet Bildiri)
2014
20142. Alışveriş Merkezlerinin Fiziksel Engeller Açısından İncelenmesi
Özgen I., Kırlar B.
15.Ulusal Turizm Kongre, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, ss.338-356, (Tam Metin Bildiri)
2013
20133. Otellerin Ulaşılabilirlik Standartlarına Uygunluğu Üzerine Bir Durum Analizi: İzmir Örneği
Kırlar Can B., Özgen I.
II. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 31 Ekim 2013, ss.40-52, (Tam Metin Bildiri)
2008
20084. Çevresel Değişim Sürecinin Yönetimi ve Örnek Bir Uygulama
Özgen I.
1.Ulusal Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı, İzmir, Türkiye, 11 - 12 Eylül 2008, cilt.1, ss.79-92, (Tam Metin Bildiri)
2008
20085. Otel İşletmelerinin İnternet Tabanlı Müşteri İlişkilerinde E-posta Yönetimi ve Türkiye'deki Otel İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
Aksaraylı M., Özgen I.
IX. Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu , Aydın, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2008, ss.1633-1656, (Özet Bildiri)
2008
20086. Hizmet İşletmelerinde Hizmet Kalitesi ve İşgören Performansını Değerlendirme Aracı Olarak Gizli Müşteri Uygulamaları
Aydın Ş., Özgen I., Şahin Perçin N.
III. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi , Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2008, ss.97-101, (Tam Metin Bildiri)
2007
20077. Menü Planlama ve Sağlık Turizmi
Özgen I.
V. Turizm Sempozyumu Expo 2015 için Bir Işık: Sağlık Turizmi , İzmir, Türkiye, 25 - 26 Ekim 2007, ss.86-95, (Tam Metin Bildiri)
2007
20078. The Relationship Between Academic Promotion and Emotional Intelligence: A Study Among Faculty Members
Aksaraylı M., Özgen I.
International Symposium Emotional Intelligence and Communication , İzmir, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2007, cilt.1, ss.55-61, (Tam Metin Bildiri)
2007
20079. Determining Hotel Managers' Organizational Commitment on Large Scale Hotels
Özgen I., Şahin Perçin N.
International Tourism Biennial, Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2007, ss.727-733, (Tam Metin Bildiri)
2006
200610. Opinions and Perceptions of Travel Professionals and Internet Users About Hotel Website Characteristics: A Focus Group Study
Özgen I., Aksaraylı M.
Turk-Kazakh International Tourism Conference, Antalya, Türkiye, 20 - 26 Kasım 2006, ss.1605-1617, (Tam Metin Bildiri)
2006
200611. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Atık Yönetimi
Özgen I., Soner A.
II. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 20 Nisan 2006 - 22 Nisan 2008, ss.163-174, (Tam Metin Bildiri)
2005
200512. Exploring Marine Ecotourism: Is it a Sustainable Option or Not?
Özgen I.
International Congress on Coastal and Marine Tourism Development Impacts and Management, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Kasım 2005, ss.226-234, (Tam Metin Bildiri)
2000
200013. Menu Planning and Purchasing in Food Service Operations
Soner A., Özgen I.
Challenges and Prospects for the New Millenium 1st International Tourism Congress, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 20 - 23 Kasım 2000, ss.560-576, (Tam Metin Bildiri)
2002
200214. Waste Management Applications in Hotel Establishments
Özgen I.
Challenges and Prospects for the New Millenium 1st International Tourism Congress, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 20 - 23 Kasım 2002, ss.483-505, (Tam Metin Bildiri)
2002
200215. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Uluslararası Hijyen Standartları
Soner A., Özgen I.
Turizmde Sağlık ve Beslenme, Sorunlar ve Çözümler, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2002, ss.49-62, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Geographic Indication and Gastronomy Museums
Aksatan Kaplanseren M., Özgen I.
Coğrafi İşaret ve Gastronomi Müzeleri , Prof.Dr.Serkan BERTAN, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.1-27, 2025
2025
20252. Catstanbul: An Image icon for a destination becomes a concern for restaurants
Özgen I.
International Case Studies in Food Tourism, Aise Kim,Gürhan Aktaş,Metin Kozak, Editör, Routledge, London/New York , New York, ss.218-225, 2025
2025
20253. Pirinç, Tahıl ve Makarna
Özgen I.
Mutfak Bilimi , Veli Ceylan,Nilüfer Şahin Perçin, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, İstanbul, ss.128-146, 2025
2024
20244. Stand Layout in a Restricted Festival Space
Aktaş G., Özgen N., Özgen I.
International Case Studies in Event Management, Judith Mair,Gürhan Aktaş,Metin Kozak, Editör, Routledge, London/New York , New York, ss.154-169, 2024
2023
20235. Consumers' Acceptance of and Attitude towards Cultured Meat: A Survey of Potential Consumers in Turkey
Bahçeci V., Özgen I., Şener E.
Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla,Alper Işın,İrfan Yazıcıoğlu, Editör, Peter Lang , Berlin, ss.257-271, 2023
2022
20226. Yiyecek-İçecek Hizmetlerinde Sürdürülebilir Atık Yönetimi
Özgen I.
Sürdürülebilir Yiyecek İçecek Hizmetleri, Dr.Öğretim Üyesi Çinuçen OKAT ve Dr.Öğretim Üyesi Pelin KOÇ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.144-165, 2022
2021
20217. Uluslararası Gastronomiye Genel Bakış
Özgen I.
Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler Örnek Menüler ve Reçeteler, Sarıışık,Mehmet,Özbay,Gülçin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-24, 2021
2020
20208. Sürdürülebilir Turizm ve Yiyecek-İçecek İşletmeleri
Özgen I.
Sürdürülebilir Turizm Kavramlar Uygulamalar, Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.175-191, 2020
2020
20209. Brezilya Mutfağı
ÖZGEN I.
Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Editör, Beta Yayınevi, İstanbul, ss.45-54, 2020
2020
202010. Ramiz Taşkınlar Köfteci Ramiz
ÖZGEN I.
Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt IV, Nazmi Kozak, Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.213-222, 2020
2019
201911. Çevre Yönetimi
Özgen I.
Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.311-334, 2019
2019
201912. Yiyecek Sunumu
ÖZGEN I.
Profesyonel Aşçılık, Elif Denizci, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.847-859, 2019
2018
201813. Nörogastronomi
ÖZGEN I., GÖĞÜŞ BAĞIŞ N.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla , Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.419-433, 2018
2017
201714. Turizm İşletmelerinde Değişim Yönetimi
Özgen I., Günlü Küçükaltan E.
Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Teknikleri , Fevzi Okumuş,Umut Avcı, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.305-326, 2017
2017
201715. Aday Temini (Aday Araştırma ve Bulma)
ÖZGEN I.
İnsan Kaynakları Yönetimi, Tozkoparan, Güler, Çolak, Murat, Editör, Nobel, Ankara, ss.108-129, 2017
2017
201716. Moleküler Gastronomi
Özgen I.
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.41-64, 2017
2016
201617. Gıda Sertifikasyon Sistemlerinde Dini Duyarlılıklar:Helal Gıda ve Koşer
ÖZGEN I.
Yiyecek Endüstrisinde Trendler II Kavramlar, Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri, Özdoğan, Nuri Osman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.189-2016, 2016
2014
201419. Turist Sağlığı ve Güvenliği Politikası
ÖZGEN I.
Turistik Ürün Politikası, Timur, Alp, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.238-255, 2014
2013
201320. Waste and Energy Management
Özgen I., Yağcı K.
Facilities Management and Development for Tourism , Hospitality and Events, Ahmed Hassanien,Crispen Dale, Editör, CABI, Oxford, ss.199-218, 2013
2013
201321. Ticari Sergi ve Fuarlar
Özgen I.
Kongre ve Etkinlik Yönetimi , Murat Emeksiz, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları , Ankara, ss.96-119, 2013
2010
201023. Tükenmişlik ve Bireyin Tükenmişlikle Mücadele Yolları
Özgen I., Şahin Perçin N.
Çalışma Yaşamında Bireysel Gelişim Turizm İşletmelerinden Örnekler ve Uygulamalar, Ömür Neczan Timurcanday Özmen,Cafer Topaloğlu, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, ss.198-207, 2010
2009
200924. Örgütsel Sessizlik Olgusu ve Turizm İşletmeleri Açısından Değerlendirilmesi
Özgen I., Sürgevil Dalkılıç O.
Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış, Zeyyat SABUNCUOĞLU, Editör, Marmara Kitap Merkezi Yayınları, Bursa, ss.303-328, 2009
2008
200825. Burdur-Isparta
Özgen I.
Türkiye Turizm Coğrafyası , Gürhan Aktaş, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.275-292, 2008
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Şubat 2022
Şubat 2022Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi