Prof. Dr. IŞIL ÖZGEN


İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Yiyecek-İçecek Yönetimi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

61

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Atıf (WoS)

4

Atıf (Scopus)

14

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

177

H-İndeks (TrDizin)

7

Atıf (Sobiad)

1272

H-İndeks (Sobiad)

13

Atıf (Diğer Toplam)

202

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

13
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2000 - 2005

2000 - 2005

Doktora

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

1998 - 2000

1998 - 2000

Yüksek Lisans

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

1992 - 1997

1992 - 1997

Lisans

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2005

2005

Doktora

Büyük Ölçekli Otel İşletmelerinde Atık Yönetimi ve İberotel Sarıgerme Park Örneği

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2000

2000

Yüksek Lisans

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Bir Pazarlama Aracı Olarak Menü Planlaması

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

B1 Orta

B1 Orta

Fransızca

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2020 - 2023

2020 - 2023

Bölüm Başkan Yardımcısı

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2016 - 2019

2016 - 2019

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Dokuz Eylül Üniversitesi

2016 - 2019

2016 - 2019

Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü

Dokuz Eylül Üniversitesi

2016 - 2019

2016 - 2019

Farabi Programı Kurum Koordinatörü

Dokuz Eylül Üniversitesi

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE YENİ EĞİLİMLER

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Turizm ve Gastronomi

TURİZM İŞLETMELERİNDE YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

Lisans

Lisans

FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT

FRONT OFFICE MANAGEMENT

PURCHASING TECHNIQUES IN THE HOSP. INDUSTY

Yiyecek-İçecek Yönetimi

RESTAURANT MANAGEMENT

PURCHASING TECHNIQUES IN THE HOSPITALITY INDUSTRY

Social Responsibility Project

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Calculation of the Carbon Footprint of Restaurant Menus

Satı A., Özgen I.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.140, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

2. Alışveriş Merkezlerinin Fiziksel Engeller Açısından İncelenmesi

Özgen I., Kırlar B.

15.Ulusal Turizm Kongre, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, ss.338-356, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

3. Otellerin Ulaşılabilirlik Standartlarına Uygunluğu Üzerine Bir Durum Analizi: İzmir Örneği

Kırlar Can B., Özgen I.

II. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 31 Ekim 2013, ss.40-52, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

4. Çevresel Değişim Sürecinin Yönetimi ve Örnek Bir Uygulama

Özgen I.

1.Ulusal Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı, İzmir, Türkiye, 11 - 12 Eylül 2008, cilt.1, ss.79-92, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

5. Otel İşletmelerinin İnternet Tabanlı Müşteri İlişkilerinde E-posta Yönetimi ve Türkiye'deki Otel İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma

Aksaraylı M., Özgen I.

IX. Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu , Aydın, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2008, ss.1633-1656, (Özet Bildiri)

2008

2008

6. Hizmet İşletmelerinde Hizmet Kalitesi ve İşgören Performansını Değerlendirme Aracı Olarak Gizli Müşteri Uygulamaları

Aydın Ş., Özgen I., Şahin Perçin N.

III. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi , Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2008, ss.97-101, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

7. Menü Planlama ve Sağlık Turizmi

Özgen I.

V. Turizm Sempozyumu Expo 2015 için Bir Işık: Sağlık Turizmi , İzmir, Türkiye, 25 - 26 Ekim 2007, ss.86-95, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

8. The Relationship Between Academic Promotion and Emotional Intelligence: A Study Among Faculty Members

Aksaraylı M., Özgen I.

International Symposium Emotional Intelligence and Communication , İzmir, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2007, cilt.1, ss.55-61, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

9. Determining Hotel Managers' Organizational Commitment on Large Scale Hotels

Özgen I., Şahin Perçin N.

International Tourism Biennial, Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2007, ss.727-733, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

10. Opinions and Perceptions of Travel Professionals and Internet Users About Hotel Website Characteristics: A Focus Group Study

Özgen I., Aksaraylı M.

Turk-Kazakh International Tourism Conference, Antalya, Türkiye, 20 - 26 Kasım 2006, ss.1605-1617, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

11. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Atık Yönetimi

Özgen I., Soner A.

II. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 20 Nisan 2006 - 22 Nisan 2008, ss.163-174, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

12. Exploring Marine Ecotourism: Is it a Sustainable Option or Not?

Özgen I.

International Congress on Coastal and Marine Tourism Development Impacts and Management, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Kasım 2005, ss.226-234, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2000

2000

13. Menu Planning and Purchasing in Food Service Operations

Soner A., Özgen I.

Challenges and Prospects for the New Millenium 1st International Tourism Congress, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 20 - 23 Kasım 2000, ss.560-576, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

14. Waste Management Applications in Hotel Establishments

Özgen I.

Challenges and Prospects for the New Millenium 1st International Tourism Congress, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 20 - 23 Kasım 2002, ss.483-505, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

15. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Uluslararası Hijyen Standartları

Soner A., Özgen I.

Turizmde Sağlık ve Beslenme, Sorunlar ve Çözümler, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2002, ss.49-62, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Geographic Indication and Gastronomy Museums

Aksatan Kaplanseren M., Özgen I.

Coğrafi İşaret ve Gastronomi Müzeleri , Prof.Dr.Serkan BERTAN, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.1-27, 2025

2025

2025

2. Catstanbul: An Image icon for a destination becomes a concern for restaurants

Özgen I.

International Case Studies in Food Tourism, Aise Kim,Gürhan Aktaş,Metin Kozak, Editör, Routledge, London/New York , New York, ss.218-225, 2025

2025

2025

3. Pirinç, Tahıl ve Makarna

Özgen I.

Mutfak Bilimi , Veli Ceylan,Nilüfer Şahin Perçin, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, İstanbul, ss.128-146, 2025

2024

2024

4. Stand Layout in a Restricted Festival Space

Aktaş G., Özgen N., Özgen I.

International Case Studies in Event Management, Judith Mair,Gürhan Aktaş,Metin Kozak, Editör, Routledge, London/New York , New York, ss.154-169, 2024

2023

2023

5. Consumers' Acceptance of and Attitude towards Cultured Meat: A Survey of Potential Consumers in Turkey

Bahçeci V., Özgen I., Şener E.

Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla,Alper Işın,İrfan Yazıcıoğlu, Editör, Peter Lang , Berlin, ss.257-271, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

6. Yiyecek-İçecek Hizmetlerinde Sürdürülebilir Atık Yönetimi

Özgen I.

Sürdürülebilir Yiyecek İçecek Hizmetleri, Dr.Öğretim Üyesi Çinuçen OKAT ve Dr.Öğretim Üyesi Pelin KOÇ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.144-165, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

7. Uluslararası Gastronomiye Genel Bakış

Özgen I.

Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler Örnek Menüler ve Reçeteler, Sarıışık,Mehmet,Özbay,Gülçin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-24, 2021

2020

2020

8. Sürdürülebilir Turizm ve Yiyecek-İçecek İşletmeleri

Özgen I.

Sürdürülebilir Turizm Kavramlar Uygulamalar, Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.175-191, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

9. Brezilya Mutfağı

ÖZGEN I.

Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Editör, Beta Yayınevi, İstanbul, ss.45-54, 2020

2020

2020

10. Ramiz Taşkınlar Köfteci Ramiz

ÖZGEN I.

Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt IV, Nazmi Kozak, Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.213-222, 2020

2019

2019

11. Çevre Yönetimi

Özgen I.

Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.311-334, 2019

2019

2019

12. Yiyecek Sunumu

ÖZGEN I.

Profesyonel Aşçılık, Elif Denizci, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.847-859, 2019

2018

2018

13. Nörogastronomi

ÖZGEN I., GÖĞÜŞ BAĞIŞ N.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla , Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.419-433, 2018

2017

2017

14. Turizm İşletmelerinde Değişim Yönetimi

Özgen I., Günlü Küçükaltan E.

Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Teknikleri , Fevzi Okumuş,Umut Avcı, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.305-326, 2017

2017

2017

15. Aday Temini (Aday Araştırma ve Bulma)

ÖZGEN I.

İnsan Kaynakları Yönetimi, Tozkoparan, Güler, Çolak, Murat, Editör, Nobel, Ankara, ss.108-129, 2017

2017

2017

16. Moleküler Gastronomi

Özgen I.

Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.41-64, 2017

2016

2016

17. Gıda Sertifikasyon Sistemlerinde Dini Duyarlılıklar:Helal Gıda ve Koşer

ÖZGEN I.

Yiyecek Endüstrisinde Trendler II Kavramlar, Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri, Özdoğan, Nuri Osman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.189-2016, 2016

2015

2015

18. Menü Planlama

Özgen I.

Beta Yayınevi, Ankara, 2015

2014

2014

19. Turist Sağlığı ve Güvenliği Politikası

ÖZGEN I.

Turistik Ürün Politikası, Timur, Alp, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.238-255, 2014

2013

2013

20. Waste and Energy Management

Özgen I., Yağcı K.

Facilities Management and Development for Tourism , Hospitality and Events, Ahmed Hassanien,Crispen Dale, Editör, CABI, Oxford, ss.199-218, 2013

2013

2013

21. Ticari Sergi ve Fuarlar

Özgen I.

Kongre ve Etkinlik Yönetimi , Murat Emeksiz, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları , Ankara, ss.96-119, 2013

2010

2010

22. Turizm İşletmelerinde Duygusal Emek

Özgen I.

Detay Yayıncılık, Ankara, 2010

2010

2010

23. Tükenmişlik ve Bireyin Tükenmişlikle Mücadele Yolları

Özgen I., Şahin Perçin N.

Çalışma Yaşamında Bireysel Gelişim Turizm İşletmelerinden Örnekler ve Uygulamalar, Ömür Neczan Timurcanday Özmen,Cafer Topaloğlu, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, ss.198-207, 2010

2009

2009

24. Örgütsel Sessizlik Olgusu ve Turizm İşletmeleri Açısından Değerlendirilmesi

Özgen I., Sürgevil Dalkılıç O.

Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış, Zeyyat SABUNCUOĞLU, Editör, Marmara Kitap Merkezi Yayınları, Bursa, ss.303-328, 2009

2008

2008

25. Burdur-Isparta

Özgen I.

Türkiye Turizm Coğrafyası , Gürhan Aktaş, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.275-292, 2008

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Şubat 2022

Şubat 2022

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi