Yayınlar & Eserler

Makaleler 18
Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (5)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 15

1. Calculation of the Carbon Footprint of Restaurant Menus

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.140, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2. Alışveriş Merkezlerinin Fiziksel Engeller Açısından İncelenmesi

15.Ulusal Turizm Kongre, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, ss.338-356, (Tam Metin Bildiri)

3. Otellerin Ulaşılabilirlik Standartlarına Uygunluğu Üzerine Bir Durum Analizi: İzmir Örneği

II. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 31 Ekim 2013, ss.40-52, (Tam Metin Bildiri)

4. Çevresel Değişim Sürecinin Yönetimi ve Örnek Bir Uygulama

1.Ulusal Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı, İzmir, Türkiye, 11 - 12 Eylül 2008, cilt.1, ss.79-92, (Tam Metin Bildiri)

6. Hizmet İşletmelerinde Hizmet Kalitesi ve İşgören Performansını Değerlendirme Aracı Olarak Gizli Müşteri Uygulamaları

III. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi , Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2008, ss.97-101, (Tam Metin Bildiri)

7. Menü Planlama ve Sağlık Turizmi

V. Turizm Sempozyumu Expo 2015 için Bir Işık: Sağlık Turizmi , İzmir, Türkiye, 25 - 26 Ekim 2007, ss.86-95, (Tam Metin Bildiri)

8. The Relationship Between Academic Promotion and Emotional Intelligence: A Study Among Faculty Members

International Symposium Emotional Intelligence and Communication , İzmir, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2007, cilt.1, ss.55-61, (Tam Metin Bildiri)

9. Determining Hotel Managers' Organizational Commitment on Large Scale Hotels

International Tourism Biennial, Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2007, ss.727-733, (Tam Metin Bildiri)

10. Opinions and Perceptions of Travel Professionals and Internet Users About Hotel Website Characteristics: A Focus Group Study

Turk-Kazakh International Tourism Conference, Antalya, Türkiye, 20 - 26 Kasım 2006, ss.1605-1617, (Tam Metin Bildiri)

11. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Atık Yönetimi

II. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 20 Nisan 2006 - 22 Nisan 2008, ss.163-174, (Tam Metin Bildiri)

12. Exploring Marine Ecotourism: Is it a Sustainable Option or Not?

International Congress on Coastal and Marine Tourism Development Impacts and Management, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Kasım 2005, ss.226-234, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

13. Menu Planning and Purchasing in Food Service Operations

Challenges and Prospects for the New Millenium 1st International Tourism Congress, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 20 - 23 Kasım 2000, ss.560-576, (Tam Metin Bildiri)

14. Waste Management Applications in Hotel Establishments

Challenges and Prospects for the New Millenium 1st International Tourism Congress, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 20 - 23 Kasım 2002, ss.483-505, (Tam Metin Bildiri)

15. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Uluslararası Hijyen Standartları

Turizmde Sağlık ve Beslenme, Sorunlar ve Çözümler, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2002, ss.49-62, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 25

1. Geographic Indication and Gastronomy Museums

Coğrafi İşaret ve Gastronomi Müzeleri , Prof.Dr.Serkan BERTAN, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.1-27, 2025

2. Catstanbul: An Image icon for a destination becomes a concern for restaurants

International Case Studies in Food Tourism, Aise Kim,Gürhan Aktaş,Metin Kozak, Editör, Routledge, London/New York , New York, ss.218-225, 2025

3. Pirinç, Tahıl ve Makarna

Mutfak Bilimi , Veli Ceylan,Nilüfer Şahin Perçin, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, İstanbul, ss.128-146, 2025

4. Stand Layout in a Restricted Festival Space

International Case Studies in Event Management, Judith Mair,Gürhan Aktaş,Metin Kozak, Editör, Routledge, London/New York , New York, ss.154-169, 2024

5. Consumers' Acceptance of and Attitude towards Cultured Meat: A Survey of Potential Consumers in Turkey

Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla,Alper Işın,İrfan Yazıcıoğlu, Editör, Peter Lang , Berlin, ss.257-271, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

6. Yiyecek-İçecek Hizmetlerinde Sürdürülebilir Atık Yönetimi

Sürdürülebilir Yiyecek İçecek Hizmetleri, Dr.Öğretim Üyesi Çinuçen OKAT ve Dr.Öğretim Üyesi Pelin KOÇ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.144-165, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

7. Uluslararası Gastronomiye Genel Bakış

Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler Örnek Menüler ve Reçeteler, Sarıışık,Mehmet,Özbay,Gülçin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-24, 2021

8. Sürdürülebilir Turizm ve Yiyecek-İçecek İşletmeleri

Sürdürülebilir Turizm Kavramlar Uygulamalar, Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.175-191, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

9. Brezilya Mutfağı

Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Editör, Beta Yayınevi, İstanbul, ss.45-54, 2020

10. Ramiz Taşkınlar Köfteci Ramiz

Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt IV, Nazmi Kozak, Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.213-222, 2020

11. Çevre Yönetimi

Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.311-334, 2019

12. Yiyecek Sunumu

Profesyonel Aşçılık, Elif Denizci, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.847-859, 2019

13. Nörogastronomi

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla , Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.419-433, 2018

14. Turizm İşletmelerinde Değişim Yönetimi

Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Teknikleri , Fevzi Okumuş,Umut Avcı, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.305-326, 2017

15. Aday Temini (Aday Araştırma ve Bulma)

İnsan Kaynakları Yönetimi, Tozkoparan, Güler, Çolak, Murat, Editör, Nobel, Ankara, ss.108-129, 2017

16. Moleküler Gastronomi

Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.41-64, 2017

17. Gıda Sertifikasyon Sistemlerinde Dini Duyarlılıklar:Helal Gıda ve Koşer

Yiyecek Endüstrisinde Trendler II Kavramlar, Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri, Özdoğan, Nuri Osman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.189-2016, 2016

18. Menü Planlama

Beta Yayınevi, Ankara, 2015

19. Turist Sağlığı ve Güvenliği Politikası

Turistik Ürün Politikası, Timur, Alp, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.238-255, 2014

20. Waste and Energy Management

Facilities Management and Development for Tourism , Hospitality and Events, Ahmed Hassanien,Crispen Dale, Editör, CABI, Oxford, ss.199-218, 2013

21. Ticari Sergi ve Fuarlar

Kongre ve Etkinlik Yönetimi , Murat Emeksiz, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları , Ankara, ss.96-119, 2013

23. Tükenmişlik ve Bireyin Tükenmişlikle Mücadele Yolları

Çalışma Yaşamında Bireysel Gelişim Turizm İşletmelerinden Örnekler ve Uygulamalar, Ömür Neczan Timurcanday Özmen,Cafer Topaloğlu, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, ss.198-207, 2010

24. Örgütsel Sessizlik Olgusu ve Turizm İşletmeleri Açısından Değerlendirilmesi

Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış, Zeyyat SABUNCUOĞLU, Editör, Marmara Kitap Merkezi Yayınları, Bursa, ss.303-328, 2009

25. Burdur-Isparta

Türkiye Turizm Coğrafyası , Gürhan Aktaş, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.275-292, 2008
Metrikler

Yayın

61

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Atıf (WoS)

4

Atıf (Scopus)

14

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

177

H-İndeks (TrDizin)

7

Atıf (Sobiad)

1272

H-İndeks (Sobiad)

13

Atıf (Diğer Toplam)

202

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

13
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları