Makaleler
18
Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (5)
4. A Content Analysis of Appeals in Food and Beverage TV Commercials
Journal of Media Research
, cilt.12, sa.34, ss.32-49, 2019 (Hakemli Dergi)
6. Gıda Etiketlerinde E-Kodlu Katkı Maddelerinin Helal Gıda Kapsamında İncelenmesi
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.22, sa.41, ss.481-502, 2019 (TRDizin)
7. Alışveriş Merkezlerinin Fiziksel Engeller Açısından İncelenmesi
Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi
, cilt.2, ss.48-67, 2014 (Hakemli Dergi)
8. Making a Tourism Destination Accessible for All: Perspectives from Tourism Professionals and NGO Managers- The Case of Izmir
International Journal of Emerging and Transition Economies
, cilt.6, sa.1-2, ss.1-22, 2013 (Hakemli Dergi)
9. Otel İşletmelerinin Internet Tabanlı Müşteri İlişkilerinde E-Posta Yönetimi ve Türkiye'deki Otel İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
Ege Akademik Bakış
, cilt.10, sa.2, ss.727-744, 2010 (ESCI)
10. Konaklama İşletmelerinde Çevre Yönetimi: İber Otel Sarıgerme Park Örneği
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.6, sa.4, ss.50-59, 2009 (TRDizin)
11. Management issues concerning environment: a hotel best practice from Turkey
Tourism Today A Journal of the College of Tourism and Hotel Management
, cilt.8, ss.145-153, 2008 (Hakemli Dergi)
13. Yiyecek-İçecek İşletmeleri Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.23-29, 2008 (TRDizin)
14. Otel işletmelerinde çevresel muhasebe
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.163-179, 2007 (TRDizin)
15. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Maliyet Sistemi
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.8, sa.1, ss.71-89, 2006 (TRDizin)
16. Avrupa Birliğinde Turist Hakları ve Adaylık Sürecinde Türkiye'deki Uygulamalar
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.3, sa.3, ss.139-153, 2001 (TRDizin)
17. Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Kuruluş ve İşletme Aşamalarında Menü
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.211-233, 2000 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
15
3. Otellerin Ulaşılabilirlik Standartlarına Uygunluğu Üzerine Bir Durum Analizi: İzmir Örneği
II. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 31 Ekim 2013, ss.40-52, (Tam Metin Bildiri)
4. Çevresel Değişim Sürecinin Yönetimi ve Örnek Bir Uygulama
1.Ulusal Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı, İzmir, Türkiye, 11 - 12 Eylül 2008, cilt.1, ss.79-92, (Tam Metin Bildiri)
5. Otel İşletmelerinin İnternet Tabanlı Müşteri İlişkilerinde E-posta Yönetimi ve Türkiye'deki Otel İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
IX. Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu , Aydın, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2008, ss.1633-1656, (Özet Bildiri)
6. Hizmet İşletmelerinde Hizmet Kalitesi ve İşgören Performansını Değerlendirme Aracı Olarak Gizli Müşteri Uygulamaları
III. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi , Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2008, ss.97-101, (Tam Metin Bildiri)
7. Menü Planlama ve Sağlık Turizmi
V. Turizm Sempozyumu Expo 2015 için Bir Işık: Sağlık Turizmi , İzmir, Türkiye, 25 - 26 Ekim 2007, ss.86-95, (Tam Metin Bildiri)
8. The Relationship Between Academic Promotion and Emotional Intelligence: A Study Among Faculty Members
International Symposium Emotional Intelligence and Communication , İzmir, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2007, cilt.1, ss.55-61, (Tam Metin Bildiri)
9. Determining Hotel Managers' Organizational Commitment on Large Scale Hotels
International Tourism Biennial, Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2007, ss.727-733, (Tam Metin Bildiri)
10. Opinions and Perceptions of Travel Professionals and Internet Users About Hotel Website Characteristics: A Focus Group Study
Turk-Kazakh International Tourism Conference, Antalya, Türkiye, 20 - 26 Kasım 2006, ss.1605-1617, (Tam Metin Bildiri)
12. Exploring Marine Ecotourism: Is it a Sustainable Option or Not?
International Congress on Coastal and Marine Tourism Development Impacts and Management, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Kasım 2005, ss.226-234, (Tam Metin Bildiri)
14. Waste Management Applications in Hotel Establishments
Challenges and Prospects for the New Millenium 1st International Tourism Congress, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 20 - 23 Kasım 2002, ss.483-505, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
25
7. Uluslararası Gastronomiye Genel Bakış
Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler Örnek Menüler ve Reçeteler, Sarıışık,Mehmet,Özbay,Gülçin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-24, 2021
9. Brezilya Mutfağı
Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Editör, Beta Yayınevi, İstanbul, ss.45-54, 2020
10. Ramiz Taşkınlar Köfteci Ramiz
Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt IV, Nazmi Kozak, Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.213-222, 2020
12. Yiyecek Sunumu
Profesyonel Aşçılık, Elif Denizci, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, İstanbul, ss.847-859, 2019
13. Nörogastronomi
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla , Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.419-433, 2018
15. Aday Temini (Aday Araştırma ve Bulma)
İnsan Kaynakları Yönetimi, Tozkoparan, Güler, Çolak, Murat, Editör, Nobel, Ankara, ss.108-129, 2017
16. Moleküler Gastronomi
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Sarıışık,Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.41-64, 2017
17. Gıda Sertifikasyon Sistemlerinde Dini Duyarlılıklar:Helal Gıda ve Koşer
Yiyecek Endüstrisinde Trendler II Kavramlar, Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri, Özdoğan, Nuri Osman, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.189-2016, 2016
18. Menü Planlama
Beta Yayınevi, Ankara, 2015
19. Turist Sağlığı ve Güvenliği Politikası
Turistik Ürün Politikası, Timur, Alp, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.238-255, 2014
21. Ticari Sergi ve Fuarlar
Kongre ve Etkinlik Yönetimi , Murat Emeksiz, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları , Ankara, ss.96-119, 2013
24. Örgütsel Sessizlik Olgusu ve Turizm İşletmeleri Açısından Değerlendirilmesi
Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış, Zeyyat SABUNCUOĞLU, Editör, Marmara Kitap Merkezi Yayınları, Bursa, ss.303-328, 2009