Yayınlar & Eserler

Makaleler 81
Tümü (81)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (29)
ESCI (20)
Scopus (26)
TRDizin (33)
Diğer Yayınlar (21)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 49

1. URLA'NIN GASTRONOMİK KİMLİĞİNİN DESTİNASYON İMAJINA VE DAVRANIŞSAL NİYETİNE ETKİSİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA

8. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 17 Ekim 2024, ss.369-373, (Özet Bildiri)

2. OTEL İŞLETMELERİNDEKİ YEŞİL UYGULAMALARIN MÜŞTERİLERİN İŞLETMEYE YÖNELİK TUTUMLARINA ETKİSİ: NİTEL BİR ARAŞTIRMA

International Congress on Management Economics and Business, Zonguldak, Türkiye, 9 - 10 Mayıs 2024, cilt.1, sa.1, ss.46, (Özet Bildiri) Creative Commons License

3. Çanakkale'de Geçmişten Gelen Bir Gelenek: Seramikçilik

5. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla, Türkiye, 08 Kasım 2023, ss.262-272, (Tam Metin Bildiri)

4. KAMU YÖNETİCİLERİNA GÖRE İZMİR’İN GASTRONOMİ TURİZMİ GELİŞMİŞLİK DÜZEYİ VE POTANSİYELİ

23. Ulusal Turizm Kongresi, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2023, ss.1292-1308, (Tam Metin Bildiri)

5. Examining Tourists' Perceptions of Authenticity towards the Destination According to Demographic Characteristics

IV. Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi (Congress on Architecture and Cultural Heritage in Tourism), Karabük, Türkiye, 14 Ekim 2023, cilt.1, ss.61-62, (Özet Bildiri)

6. Örgütsel İntikam İle İlgili Yayınlanmış Ulusal Makalelerin İncelenmesi

3. International Mersin Symposium, Mersin, Türkiye, 31 Ekim - 02 Kasım 2019, cilt.4, ss.344-351, (Tam Metin Bildiri)

7. Otel İşletmelerinde Liderlik İle İlgili Yapılan Alan Araştırmaları: Science Direct Veri Tabanı İncelemesi

3. International Mersin Symposium, Mersin, Türkiye, 31 Ekim - 02 Kasım 2019, cilt.4, ss.332-343, (Tam Metin Bildiri)

8. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Aşçılığa Bakışlarının MetaforAnalizi ile Belirlenmesi

4th International Social Research and BehavioralSciences Symposium, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2019, ss.120-127, (Tam Metin Bildiri)

9. Turizm Endüstrisinde İşten Ayrılma Niyetinin Öncüllerini Belirlemeye Yönelik Kuramsal Bir İnceleme

4th International Social Research and BehavioralSciences Symposium, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2019, ss.834, (Tam Metin Bildiri)

10. Yerel Halkın Turizm Algısı: İğneada Örneği

III. International Rural Tourism and Development Congress, BODRUM, Türkiye, 13 - 15 Haziran 2019, ss.49-63, (Tam Metin Bildiri)

11. Mersin AVM’de Bulunan Restoranlarda Çölyak Hastalarına Yönelik Sunulan Hizmetleri Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma

I. Uluslararası Mersin Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, cilt.1, ss.30-35, (Tam Metin Bildiri)

13. Sosyal ve Ekonomik Değişimin Otel Çalışanlarının İşe Adanmışlık ve İşten Ayrılma Niyetine Etkisi

The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, ss.57-65, (Tam Metin Bildiri)

14. Rekreatif Etkinliklere Katılan Bireylerin Akış DeneyimlerininKarşılaştırılması

THE SECOND INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2018), Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, ss.663-669, (Tam Metin Bildiri)

15. İş Stresinin Turist Rehberilerinin Mesleki Bağlılıklarına Etkisi

The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, cilt.1, ss.675-682, (Tam Metin Bildiri)

17. Rekreasyonel Bir Faaliyet Olarak Festivallere Katılım Nedenleri: 8. Alaçatı Ote Festivali Örneği

IV. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 12 Kasım 2017, ss.168-180, (Tam Metin Bildiri)

18. Çalışanların İşe Gömülmüşlüklerinin Öncül Ve Sonuçlarını Belirlemeye Yönelik Kuramsal Bir İnceleme

2. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2017, ss.891-900, (Tam Metin Bildiri)

20. Öz Yeterliliğin Girişimcilik Eğilimine Etkisi: Turizm Lisans Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma

8. Uluslararası Girişimcilik Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 14 - 16 Temmuz 2017, ss.656-671, (Tam Metin Bildiri)

21. Otel Çalışanlarının Duygusal Zekâlarının Mutluluklarına ve İşeAdanmalarına Etkisi

The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.82-93, (Tam Metin Bildiri)

22. The Effects of Job Stress an Perceived Organizational Support on Turnover Intentions of Hotel Employes

7th Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management Conference (AHTMM), 10 - 15 Temmuz 2017, ss.236-248, (Tam Metin Bildiri)

23. The Effects Of Job Stress and Perceived Organizational Support On Turnover Intentions of Hotel Employees

7th Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management, Famagusta, Kıbrıs (Kktc), 10 - 15 Temmuz 2017, ss.236-249, (Tam Metin Bildiri)

24. İş Güvencesizliği ve Çalışma Arkadaşı Desteğinin Restoran Çalışanlarının Sosyal Aylaklık Davranışlarına Etkisi

4th International Congress of Tourism Management Reseacrhes, 12 - 14 Mayıs 2017, ss.440-454, (Tam Metin Bildiri)

25. İş Güvencesizliği ve Çalışma Arkadaşı Desteğinin Restoran Çalışanlarının Sosyal Aylaklık Davranışlarına Etkisi

4th International Congress of Tourism Management Researches, Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

27. Otel İşletmelerinde Çalışanların Örgütsel Vatandaşlık Davranışlarının İşten Ayrılma Niyetlerine Etkisi Mersin İlinde Bir Uygulama

3. INTERNATIONAL CONGRESS OF TOURISM AND MANAGEMENT RESEARCHES, Antalya, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2016, ss.386-406, (Tam Metin Bildiri)

30. OTEL İŞLETMELERİNDE ÇALIŞANLARIN ÖRGÜTSEL VATANDAŞLIKDAVRANIŞLARININ İŞTEN AYRILMA NİYETLERİNE ETKİSİ MERSİN İLİNDEBİR UYGULAMA

3rd International Congress of Tourism & Management Reseaches, 20 - 22 Mayıs 2016, cilt.1, ss.386-406, (Tam Metin Bildiri)

31. İŞ TATMİNİNİN İŞTEN AYRILMA NİYETİ ÜZERİNDEKİ NEGATİF ETKİSİNDE İŞGÖREN AVUKATLIĞININ MODERATÖR ROLÜ

VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, cilt.1, ss.306-316, (Tam Metin Bildiri)

35. Otel İşletmelerinde Çalışanların Temel Benlik Değerlendirmeleri ve İş Streslerinin İş Tatminlerine Etkisi

1. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.1, ss.716-727, (Tam Metin Bildiri)

36. Bir Seyahat Motivasyon Aracı Olarak Gastronomi Hatay ı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Seyahat Motivasyonları Yiyecek İçecek Deneyimleri ve Seyahat Memnuniyetleri Üzerine Bir Araştırma

1. Eurisia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, ss.448-464, (Tam Metin Bildiri)

37. Convention Tourism in Turkey and Spain Comparson Study

4. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Hatay, Türkiye, 18 Nisan 2015, ss.4, (Özet Bildiri)

39. Kalite Yönetim Sistemi Ölçeğinin Kar Amacı Gütmeyen Konaklama İşletmelerine Uyarlanması

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

41. Seyahat Acentelerinde Otantik Liderlik ve İş Bağlılığı İlişkisi Kuşadası ndaki Bir Araştırma

II. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 31 Ekim - 03 Kasım 2013, ss.437-448, (Tam Metin Bildiri)

44. Turizm Meslek Lisesi Öğrencilerinin Öznel İyi Oluş Düzeylerine İlişkin Bir Uygulama Kuşadası Örneği

11. Ulusal Turizm Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 2 - 05 Aralık 2010, ss.128-140, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

45. Konaklama İşletmeleri Açısından Animasyon Faaliyetlerinin Önemi ve Kuşadası Otelleri Üzerine Bir İnceleme

V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 27 - 30 Mayıs 2010, ss.229-239, (Tam Metin Bildiri)

46. Vocational High School Students s Level of Subjective Well Being

The Second International Congress of Educational Research, 28 - 30 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

47. İnsan Kaynakları Yönetiminde Bir Uygulama Örneği Fantasia Hotel

1. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Nisan 2010, ss.228-240, (Tam Metin Bildiri)

48. Turistik Destinasyonların Yaşam Süreleri Turistik Ürün Yaşam Dönemi Modeli ve Kuşadası Örneği

10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2009, ss.295-305, (Tam Metin Bildiri)

49. Otel İşletmelerinin Uyguladıkları Rekabet Stratejileri

III. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2008, ss.193-195, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 20

3. TURİZM İŞLETMELERİ ÇALIŞANLARINA GÖRE İZMİR’İN GASTRONOMİ TURİZMİ GELİŞME POTANSİYELİ

TURİZM VE GASTRONOMİ ÇALIŞMALARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR, MEHMET ALPER NİSARİ,SAMET CAN CURKAN,SİNAN KURT,SEVGÜL ÇİLİNGİR CESUR, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-16, 2024

4. Spor Turizmine İlişkin Genel Bilgiler

Spor Turizmi Çeşitleri ve Destinasyonları, YILDIRIM OYA, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-18, 2024

6. Turizm İşletmelerinde İşgören Avukatlığı ve İşe Gömülmüşlük

Turizm İşletmeleri Perspektifinden ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ, EHTİYAR RÜYA, AKSU AKIN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.341-368, 2021

7. GASTRONOMİ VE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

DİSİPLİNLERARASI BAKIŞ AÇISIYLA GASTRONOMİ, OZAN GÜLER,GÜRKAN AKDAĞ,ANIL KALE, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.122-140, 2021

8. Örgütsel Davranış

Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, 2020

9. Turizm Sektöründe Liderlik

Turizm İşletmelerinde Yönetim Uygulamaları, Mustafa Tepeci, Tuğba Pala, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.63-87, 2020

11. Turizm Arz ve Talebi

Kavramlar ve Örneklerle GENEL TURİZM, Çakıcı, A.Celil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-104, 2019

12. Üniversite Öğrencilerinin Yaşam Doyumu, Olumlu veOlumsuz Duygu Deneyimleri Arasındaki İlişkininİncelenmesi

Rekreasyonda Yeni Yaklaşımlar, Özkan Tütüncü, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.33-41, 2019

13. Turizmde Cazibe Unsurları

Kavramlarla ve Örneklerle GENEL TURİZM, Çakıcı A. Celil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.161-180, 2019

14. Turizmin Geleceği ve Yeni Eğilimler

Kavramlarla ve Örneklerle GENEL TURİZM, Çakıcı, A.Celil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.325-340, 2019

15. Service Risk Management in Emerging Economies

Promotional Strategies and New Service Opportunities in Emerging Economies, Vipin Nadda Sumesh Dadwal Roya Rahimi, Editör, IGI Global Disseminator of Knowledge, ss.90-115, 2017

16. Otel İşletmelerinde Yönetim

Otel İşletmeciliği, Yılmaz AKGÜNDÜZ, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.57-84, 2017

17. İş Analizi ve İş Tasarımı

İnsan Kaynakları Yönetimi, TUNA, MUHARREM, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.54-102, 2016

18. Turist, Turizm ve Turist Psikolojisi

Turizmin Sosyal Psikolojik Dinamikleri, Duran Erol, Aslan Cumhur, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.31-45, 2016

19. Seyahat Acenteciliği İşletmeciliği

Turizm İşletmeciliği, Alp TİMUR, Övünç BARDAKOĞLU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.182-203, 2015

20. Turizm İşletmelerinde Psikolojik Güçlendirme

Turizm İşletmelerinde Çalışan İlişkileri Yönetimi, Aydın Tükeltürk Şule, Şahin Perçin Nilüfer, Güzel Berrin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.199-221, 2014
Metrikler

Yayın

151

Yayın (WoS)

29

Yayın (Scopus)

26

Atıf (WoS)

672

H-İndeks (WoS)

13

Atıf (Scopus)

808

H-İndeks (Scopus)

14

Atıf (Scholar)

3716

H-İndeks (Scholar)

28

Atıf (TrDizin)

131

H-İndeks (TrDizin)

5

Atıf (Sobiad)

2670

H-İndeks (Sobiad)

14

Atıf (Diğer Toplam)

253

Toplam Atıf Sayısı

3726

Proje

8

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

12
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları