Öğr. Gör. Dr. ŞELALE ÖNCÜ GLAUE


Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Gıda Teknolojisi Programı


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Temel Bilimler (Sci)


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: selale.glaue[at]deu.edu.tr
Web: https://avesis.deu.edu.tr/selale.glaue
Posta Adresi: selale.glaue@deu.edu.tr

Metrikler

Yayın

45

Yayın (WoS)

6

Yayın (Scopus)

6

Atıf (WoS)

99

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

96

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

181

H-İndeks (Scholar)

6

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

21

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

25

Proje

6

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - 2021

2019 - 2021

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü, Türkiye

2012 - 2018

2012 - 2018

Doktora

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2002 - 2008

2002 - 2008

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye

2004 - 2007

2004 - 2007

Yüksek Lisans

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli) (İngilizce), Türkiye

1999 - 2003

1999 - 2003

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

Bamya müsilajının termo-reolojik özelliklerinin belirlenmesi

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2007

2007

Yüksek Lisans

Investigation of the effects of dissolved oxygen concentration, aeration and agitation on the morphology and rheology in submerged fungal fermentation

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli) (İngilizce)

Yabancı Diller

C2 Ustalık

C2 Ustalık

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2012 - 2015

2012 - 2015

Öğretim Görevlisi

Yaşar Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2004 - 2008

2004 - 2008

Araştırma Görevlisi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Sınav Programı Hazırlama Komisyon Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Ders Programı Hazırlama Komisyonu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2015 - 2018

2015 - 2018

Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Ofisi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Rektörlük

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

MUTFAK SANATLARINA GÝRÝS

Ekmek ve Pastacılık Teknolojisi

Sanitasyon ve Hijyen

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Mikrobiyoloji

Tahıl Teknolojisi

Gıdalarda Temel İşlemler

Fermantasyon Teknolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi

Matematik 1

Süt Teknolojisi

Hijyen ve Sanitasyon

İçecek Teknolojisi

Beslenme İlkeleri

Genel Kimya

Laboratuvar Teknikleri

Kalite Yönetim Sistemleri

İÇECEK KÜLTÜRÜ VE ŞARAP BİLİMİ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Mikrobiyolojisi

Hijyen ve Sanitasyon

Tahıl Teknolojisi

Enstrümental Gıda Analizleri

Bitkisel Yağ Teknolojisi

Laboratuvar Tekniği

Araştırma Altyapısı Bilgileri

Aralık 2021

Aralık 2021

Gıda Araştırma ve Uygulama LaboratuvarıSürdürülebilir Kalkınma

Laboratuvar - Müdürlük

Öncü Glaue Ş., Akcan T., Sunna Ç.

Kasım 2019

Kasım 2019

Efes Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Öğrenci LaboratuvarlarıSürdürülebilir Kalkınma

Laboratuvar - Müdürlük

Akcan T., Öncü Glaue Ş.

Makaleler

Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
Scopus (6)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Süt Analoglarının Çeşitleri, Özellikleri ve Üretim Teknolojileri

ÖNCÜ GLAUE Ş.

4TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON FRONTIERS IN ACADEMIC RESEARCH, Konya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. Çevre Dostu Yöntemlerle Biyoaktif Bileşenlerin Ekstraksiyonu

Gerçeker Ö., ÖNCÜ GLAUE Ş.

3rd International Conference on Recent Academic Studies, Konya, Türkiye, 03 Aralık 2024, ss.809-813, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. Bitkisel Bazlı Et Analogları: Avrupa ve Türkiye Pazar Değerlendirmesi

ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.

2nd International Conference on Trends in Advanced Research, Konya, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2024, ss.471-476, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

4. Healthy Snacks: Chocolate

Aydın B., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.

7. Uluslararası Anadolu Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 26 Eylül 2024, ss.373-379, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

5. Doğal Gıda Katkısı Bitki Müsilajları

TIRPANCI İ., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.

4. ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 5 - 08 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. DEVELOPMENT OF A NEW PRODUCT FROM FERMENTED TARHANA DOUGH: TARHANA BREAD

GÜN A., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.

4th ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENTIFIC RESEARCH, Gence, Azerbaycan, 14 - 15 Kasım 2023, ss.292-304, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

8. Yenilebilir Çiçek: Lavanta

Tibet Akgül D., Göğüş Bağış N., Öncü Glaue Ş., Akcan T.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

9. FARKLI ORANLARDA BAMYA TOZU İKAMESİNİN BEYAZ EKMEĞİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

TULUK K., TAVMAN Ş., ALTINEL B., KUMCUOĞLU S., ÖNCÜ GLAUE Ş.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, cilt.3, ss.139-153, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

10. Kokoreç or LambMeat? Nutritional View

GÖĞÜŞ BAĞIŞ N., ÖNCÜ GLAUE Ş.

4th International Symposium on Traditional Foods fromAdriaticto Caucasus, 18 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. A Traditional Turkish Beverage Boza: Rheological Characterization

Öncü Glaue Ş., Göğüş Bağış N.

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2016

2016

12. Cultural and Historical Foundations of American Cuisine:Thanksgiving as a Sacred Diner

ÖNCÜ GLAUE Ş., GÖĞÜŞ BAĞIŞ N., ÖZKAN S.

1st INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF AMERICAN STUDIES, 27 - 29 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. TURUNÇGİLLER VE İÇERDİKLERİ BİYOAKTİF BİLEŞENLER

ÖNCÜ GLAUE Ş.

Mühendislik Alanında Gelişmeler, KILIÇ BİROL, Editör, Platanus Publishing, Ankara, ss.173-190, 2024

2024

2024

2. Bitki Bazlı Süt Alternatifleri: Üretim, Beslenme ve Gelecek Potansiyeli

ÖNCÜ GLAUE Ş.

Mühendislikte Öncü ve Yenilikçi Çalışmalar, ÖZKAYA UMUT, Editör, All Sciences Academy, Konya, ss.299-318, 2024

2024

2024

3. Şirince’nin Meyve Dolu Şarapları

ÖNCÜ GLAUE Ş.

SELÇUK BİR UNESCO KENTİNE DİSİPLİNLERARASI BAKIŞ III, AVCI EDA, SUNNA ÇAĞDAŞ, Editör, ÇİZGİ KİTABEVİ, Konya, ss.241-262, 2024

2023

2023

4. SELÇUK İLÇESİNİN COĞRAFİ İŞARET POTANSİYELİ

ÖNCÜ GLAUE Ş., GÜNEŞ Ş. N.

SELÇUK BİR UNESCO KENTİNE DİSİPLİNLERARASI BAKIŞ 2, AVCI EDA, ÖNCÜ GLAUE ŞELALE, TAŞKAN BERRİN, Editör, ÇİZGİ KİTABEVİ, Konya, ss.113-132, 2023

2023

2023

5. Bioactive Phytochemicals from Citrus Oil Processing By-products

ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.

Bioactive Phytochemicals from Vegetable Oil and Oilseed Processing By-products, Mohamed Fawzy Ramadan Hassanien, Editör, Springer, Cham, ss.269-288, 2023

2022

2022

6. Yeşil Ayakizi, Ekipmanlarınız sizin için ne yapabilir?

Öncü Glaue Ş., Tavman Ş.

SÜRDÜRÜLEBİLİR MUTFAK, Saygı Birol,Tavman Şebnem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.290-301, 2022

2021

2021

7. GASTRONOMİDE COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER VE KÜLTÜREL MİRAS

ÖNCÜ GLAUE Ş.

Gastronomide Güncel Eğilimler, AKCAN Tolga, GÜÇLÜTÜRK BARAN Günseli, ÖZOĞUL Gamze, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.33-49, 2021

2021

2021

8. Reçel ve Marmelatımı Nasıl Yapacağım?

ÖNCÜ GLAUE Ş.

Mutfakta Gıdamı İşliyorum, Saygı Birol, Tavman Şebnem, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.173-188, 2021

2021

2021

9. MUTFAKDA MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI.

ÖNCÜ GLAUE Ş., TAVMAN Ş.

Sağlıklı Mutfak, Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.105-122, 2021

2021

2021

10. Gıdalarımı Kurutuyorum

ÖNCÜ GLAUE Ş., TAVMAN Ş.

Mutfakta Gıdamı İşliyorum, Saygı Birol, Tavman Şebnem, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.189-204, 2021

2020

2020

11. SELÇUĞUN ŞİFASI KANTARON OTU

ÖNCÜ GLAUE Ş.

Selçuk Bir Unesco Kentine Disiplinlerarası Bakış, AVCI Eda, ERTÜRK Devrim, AKCAN Tolga, Editör, ÇİZGİ KİTABEVİ, Konya, ss.247-266, 2020

2019

2019

12. Deve Sütü

Öncü Glaue Ş., Akcan T.

Devenin Yaşamımızdaki Yeri, Gamze Özoğul,Şelale Öncü Glaue,Gizem Hatipoğlu, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.131-159, 2019

2019

2019

13. Food Preservation Technologies

TAVMAN Ş., ÖTLEŞ S., ÖNCÜ GLAUE Ş., GÖĞÜŞ BAĞIŞ N.

Saving Food: Production, Supply Chain, Food Waste and Food Consumption1st Edition, Charis Galanakis, Editör, Elsevier, ss.117-140, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

14. DEVE ETİ

Tibet Akgül D., AKCAN T., ÖNCÜ GLAUE Ş.

Devenin Yaşamımızdaki Yeri, Gamze ÖZOĞUL Şelale ÖNCÜ GLAUE, Gizem HATİPOĞLU, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., İzmir, ss.161-173, 2019

Desteklenen Projeler

2023 - 2024

2023 - 2024

Sağlıklı Yaşam İçin EL ELE Çölyak Hastalığının Farkında mısın?Sürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

HOTAR N. (Yürütücü), KIRKIM G., ÖNCÜ GLAUE Ş., AVCI E., GİRGİN G., ATEŞ M., et al.

2022 - 2023

2022 - 2023

"GLUTENSİZ EKMEK ÜRETİMİNDE KENGER BİTKİSİNİN ALTERNATİF STABİLİZÖR OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Öncü Glaue Ş.

2021 - 2023

2021 - 2023

GIDA ARAŞTIRMA VE UYGULAMA LABORATUVARI ALTYAPI PROJESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı

ÖNCÜ GLAUE Ş. (Yürütücü)

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Temmuz 2022

Temmuz 2022

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

17 Mayıs 2024 - 18 Mayıs 2024

17 Mayıs 2024 - 18 Mayıs 2024

13. Gıda Mühendisleri Öğrenci Kongresi

Katılımcı

İzmir-Türkiye

14 Kasım 2023 - 15 Kasım 2023

14 Kasım 2023 - 15 Kasım 2023

- 4. ISPEC ULUSLARARASI MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ

Katılımcı

Ganca-Azerbaycan

04 Eylül 2023 - 07 Eylül 2023

04 Eylül 2023 - 07 Eylül 2023

- 15. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi

Katılımcı

Çanakkale-Türkiye

20 Nisan 2019 - 22 Nisan 2019

20 Nisan 2019 - 22 Nisan 2019

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environments and Biology Congress

Katılımcı

Afyonkarahisar-Türkiye

26 Ekim 2018 - 28 Ekim 2018

26 Ekim 2018 - 28 Ekim 2018

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi-ICAEH

Katılımcı

Aydın-Türkiye

19 Nisan 2018 - 21 Nisan 2018

19 Nisan 2018 - 21 Nisan 2018

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Katılımcı

Girne-Kıbrıs (Kktc)

18 Nisan 2018 - 21 Nisan 2018

18 Nisan 2018 - 21 Nisan 2018

The 4th İnternational Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus

Katılımcı

Girne-Kıbrıs (Kktc)

07 Aralık 2017 - 10 Aralık 2017

07 Aralık 2017 - 10 Aralık 2017

3. Uluslararası Gastronomi Kongresi

İzleyici / Dinleyici

İzmir-Türkiye

27 Nisan 2016 - 29 Nisan 2016

27 Nisan 2016 - 29 Nisan 2016

1st INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF AMERICAN STUDIES

Katılımcı

İzmir-Türkiye

09 Mart 2007 - 11 Mart 2007

09 Mart 2007 - 11 Mart 2007

5th International Congress on Food Technology

Katılımcı

Thessaloniki-Yunanistan

17 Eylül 2006 - 21 Eylül 2006

17 Eylül 2006 - 21 Eylül 2006

IUFOST, Food is Life, 13th World Congress of Food Science and Technology

Katılımcı

Nantes-Fransa

17 Eylül 2006 - 21 Eylül 2006

17 Eylül 2006 - 21 Eylül 2006

IUFOST, Food is Life, 13th World Congress of Food Science and Technology

Katılımcı

Nantes-Fransa

29 Ağustos 2006 - 02 Eylül 2006

29 Ağustos 2006 - 02 Eylül 2006

FoodMicro2006, The 20th International ICFMH Symposium

Katılımcı

Bologna-İtalya

29 Ağustos 2006 - 02 Eylül 2006

29 Ağustos 2006 - 02 Eylül 2006

FoodMicro2006, The 20th International ICFMH Symposium

Katılımcı

Bologna-İtalya

24 Mayıs 2006 - 26 Mayıs 2006

24 Mayıs 2006 - 26 Mayıs 2006

9. Türkiye Gıda Kongresi

Katılımcı

Bolu-Türkiye

24 Mayıs 2006 - 26 Mayıs 2006

24 Mayıs 2006 - 26 Mayıs 2006

9. Türkiye Gıda Kongresi

Katılımcı

Bolu-Türkiye

22 Mayıs 2006 - 24 Mayıs 2006

22 Mayıs 2006 - 24 Mayıs 2006

3rd Central European Congress on Food

Katılımcı

Sofija-Bulgaristan

22 Mayıs 2006 - 24 Mayıs 2006

22 Mayıs 2006 - 24 Mayıs 2006

3rd Central European Congress on Food

Katılımcı

Sofija-Bulgaristan

31 Ağustos 2005 - 02 Eylül 2005

31 Ağustos 2005 - 02 Eylül 2005

14. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi

Katılımcı

Eskişehir-Türkiye

31 Ağustos 2005 - 02 Eylül 2005

31 Ağustos 2005 - 02 Eylül 2005

14. Ulusal Biyoteknoloji KongresiSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Eskişehir-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 97

h-indeksi (WOS): 5