Lect. PhD ŞELALE ÖNCÜ GLAUE


Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Gıda Teknolojisi Programı


WoS Research Areas: Natural Sciences (Sci), Engineering Computing & Technology (Eng)


Avesis Research Areas: Agricultural Sciences, Natural Sciences, Engineering and Technology


Names in Publications: Tari Canan, Glaue Selale Oncu, Oncul Selale, Oncu Selale

Email: selale.glaue[at]deu.edu.tr
Web: https://avesis.deu.edu.tr/selale.glaue
Address: selale.glaue@deu.edu.tr

Metrics

Publication

36

Citation (WoS)

78

H-Index (WoS)

4

Citation (Scopus)

41

H-Index (Scopus)

2

Citation (Scholar)

12

H-Index (Scholar)

2

Citiation (TrDizin)

1

H-Index (TrDizin)

1

Project

6

Open Access

1
UN Sustainable Development Goals

Education Information

2019 - 2021

2019 - 2021

Associate Degree

Anadolu University, Open Educatıon Faculty, Department Of Plant And Anımal Productıon, Turkey

2012 - 2018

2012 - 2018

Doctorate

Ege University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Turkey

2002 - 2008

2002 - 2008

Undergraduate

Anadolu University, Faculty Of Busıness Admınıstratıon, Department Of Busıness, Turkey

2004 - 2007

2004 - 2007

Postgraduate

Izmir Institute Of Technology, Instıtute Of Engıneerıng And Natural Scıences, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli) (İngilizce), Turkey

1999 - 2003

1999 - 2003

Undergraduate

Ege University, Faculty Of Engineering, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey

Dissertations

2018

2018

Doctorate

Bamya müsilajının termo-reolojik özelliklerinin belirlenmesi

Ege University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2007

2007

Postgraduate

Investigation of the effects of dissolved oxygen concentration, aeration and agitation on the morphology and rheology in submerged fungal fermentation

Izmir Institute Of Technology, Mühendislik Ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli) (İngilizce)

Foreign Languages

C2 Mastery

C2 Mastery

English

Research Areas

Agricultural Sciences

Natural Sciences

Engineering and Technology

Academic Titles / Tasks

2014 - Continues

2014 - Continues

Lecturer PhD

Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2012 - 2015

2012 - 2015

Lecturer

Yasar University, Vocatıonal School, Department Of Food Processıng

2004 - 2008

2004 - 2008

Research Assistant

Izmir Institute Of Technology, Faculty Of Engıneerıng, Department Of Food Engıneerıng

Managerial Experience

2023 - Continues

2023 - Continues

Internship Committee Member

Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2022 - Continues

2022 - Continues

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2022 - Continues

2022 - Continues

Head of Department

Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2022 - Continues

2022 - Continues

Meslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi

Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2019 - Continues

2019 - Continues

Curriculum Preparation Committee Member

Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2019 - Continues

2019 - Continues

Adaptation/Exemption Committee Member

Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2019 - Continues

2019 - Continues

Exam Program Preparation Commission Member

Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2014 - Continues

2014 - Continues

Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Üyesi

Dokuz Eylul University, Efes Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2015 - 2018

2015 - 2018

Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Ofisi

Dokuz Eylul University, Rektörlük

Courses

Undergraduate

Undergraduate

MUTFAK SANATLARINA GÝRÝS

Associate Degree

Associate Degree

Genel Mikrobiyoloji

Associate Degree

Associate Degree

Matematik 1

Associate Degree

Associate Degree

Süt Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Tahıl Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Fermantasyon Teknolojisi

Undergraduate

Undergraduate

Ekmek ve Pastacılık Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Gıdalarda Temel İşlemler

Associate Degree

Associate Degree

Hijyen ve Sanitasyon

Associate Degree

Associate Degree

Gıda Mikrobiyolojisi

Associate Degree

Associate Degree

İçecek Teknolojisi

Undergraduate

Undergraduate

Sanitasyon ve Hijyen

Associate Degree

Associate Degree

Beslenme İlkeleri

Associate Degree

Associate Degree

Genel Kimya

Associate Degree

Associate Degree

Laboratuvar Teknikleri

Associate Degree

Associate Degree

Kalite Yönetim Sistemleri

Associate Degree

Associate Degree

İÇECEK KÜLTÜRÜ VE ŞARAP BİLİMİ

Associate Degree

Associate Degree

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ

Associate Degree

Associate Degree

Genel Mikrobiyoloji

Associate Degree

Associate Degree

Gıda Mikrobiyolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Hijyen ve Sanitasyon

Associate Degree

Associate Degree

Tahıl Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Enstrümental Gıda Analizleri

Associate Degree

Associate Degree

Bitkisel Yağ Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Laboratuvar Tekniği

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2024

2024

Doğal Gıda Katkısı Bitki Müsilajları

TIRPANCI İ., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.

4. ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Ankara, Turkey, 5 - 08 June 2024

2023

2023

DEVELOPMENT OF A NEW PRODUCT FROM FERMENTED TARHANA DOUGH: TARHANA BREAD

GÜN A., ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.

4th ISPEC INTERNATIONAL CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENTIFIC RESEARCH, Gence, Azerbaijan, 14 - 15 November 2023, pp.292-304

2019

2019

Yenilebilir Çiçek: Lavanta

Tibet Akgül D., Göğüş Bağış N., Öncü Glaue Ş., Akcan T.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Afyonkarahisar, Turkey, 20 - 22 April 2019

2018

2018

FARKLI ORANLARDA BAMYA TOZU İKAMESİNİN BEYAZ EKMEĞİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

TULUK K., TAVMAN Ş., ALTINEL B., KUMCUOĞLU S., ÖNCÜ GLAUE Ş.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Turkey, 26 - 28 October 2018, vol.3, pp.139-153

2018

2018

Kokoreç or LambMeat? Nutritional View

GÖĞÜŞ BAĞIŞ N., ÖNCÜ GLAUE Ş.

4th International Symposium on Traditional Foods fromAdriaticto Caucasus, 18 - 21 April 2018

2018

2018

A Traditional Turkish Beverage Boza: Rheological Characterization

Öncü Glaue Ş., Göğüş Bağış N.

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Lefkoşa, Cyprus (Kktc), 19 - 21 April 2018

Books & Book Chapters

2023

2023

SELÇUK İLÇESİNİN COĞRAFİ İŞARET POTANSİYELİ

ÖNCÜ GLAUE Ş., GÜNEŞ Ş. N.

in: SELÇUK BİR UNESCO KENTİNE DİSİPLİNLERARASI BAKIŞ 2, AVCI EDA, ÖNCÜ GLAUE ŞELALE, TAŞKAN BERRİN, Editor, ÇİZGİ KİTABEVİ, Konya, pp.113-132, 2023

2023

2023

Bioactive Phytochemicals from Citrus Oil Processing By-products

ÖNCÜ GLAUE Ş., AKCAN T.

in: Bioactive Phytochemicals from Vegetable Oil and Oilseed Processing By-products, Mohamed Fawzy Ramadan Hassanien, Editor, Springer, Cham, pp.269-288, 2023

2022

2022

Yeşil Ayakizi, Ekipmanlarınız sizin için ne yapabilir?

Öncü Glaue Ş., Tavman Ş.

in: SÜRDÜRÜLEBİLİR MUTFAK, Saygı Birol,Tavman Şebnem, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.290-301, 2022

2021

2021

Gıdalarımı Kurutuyorum

ÖNCÜ GLAUE Ş., TAVMAN Ş.

in: Mutfakta Gıdamı İşliyorum, Saygı Birol, Tavman Şebnem, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.189-204, 2021

2021

2021

GASTRONOMİDE COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER VE KÜLTÜREL MİRAS

ÖNCÜ GLAUE Ş.

in: Gastronomide Güncel Eğilimler, AKCAN Tolga, GÜÇLÜTÜRK BARAN Günseli, ÖZOĞUL Gamze, Editor, Akademisyen Kitabevi, Ankara, pp.33-49, 2021

2021

2021

Reçel ve Marmelatımı Nasıl Yapacağım?

ÖNCÜ GLAUE Ş.

in: Mutfakta Gıdamı İşliyorum, Saygı Birol, Tavman Şebnem, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.173-188, 2021

2021

2021

MUTFAKDA MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI.

ÖNCÜ GLAUE Ş., TAVMAN Ş.

in: Sağlıklı Mutfak, Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.105-122, 2021

2020

2020

SELÇUĞUN ŞİFASI KANTARON OTU

ÖNCÜ GLAUE Ş.

in: Selçuk Bir Unesco Kentine Disiplinlerarası Bakış, AVCI Eda, ERTÜRK Devrim, AKCAN Tolga, Editor, ÇİZGİ KİTABEVİ, Konya, pp.247-266, 2020

2019

2019

Deve Sütü

Öncü Glaue Ş., Akcan T.

in: Devenin Yaşamımızdaki Yeri, Gamze Özoğul,Şelale Öncü Glaue,Gizem Hatipoğlu, Editor, Akademisyen Kitabevi, Ankara, pp.131-159, 2019

2019

2019

Food Preservation Technologies

TAVMAN Ş., ÖTLEŞ S., ÖNCÜ GLAUE Ş., GÖĞÜŞ BAĞIŞ N.

in: Saving Food: Production, Supply Chain, Food Waste and Food Consumption1st Edition, Charis Galanakis, Editor, Elsevier, pp.117-140, 2019 Sustainable Development

2019

2019

DEVE ETİ

Tibet Akgül D., AKCAN T., ÖNCÜ GLAUE Ş.

in: Devenin Yaşamımızdaki Yeri, Gamze ÖZOĞUL Şelale ÖNCÜ GLAUE, Gizem HATİPOĞLU, Editor, Akademisyen Kitabevi A.Ş., İzmir, pp.161-173, 2019

Scientific Refereeing

July 2022

July 2022

Project Supported by Higher Education Institutions

BAP Research Project, Manisa Celal Bayar University, Turkey



Congress and Symposium Activities

17 May 2024 - 18 May 2024

17 May 2024 - 18 May 2024

13. Gıda Mühendisleri Öğrenci Kongresi

Attendee

İzmir-Turkey

14 November 2023 - 15 November 2023

14 November 2023 - 15 November 2023

- 4. ISPEC ULUSLARARASI MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ

Attendee

Ganca-Azerbaijan

04 September 2023 - 07 September 2023

04 September 2023 - 07 September 2023

- 15. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi

Attendee

Çanakkale-Turkey

20 April 2019 - 22 April 2019

20 April 2019 - 22 April 2019

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environments and Biology Congress

Attendee

Afyonkarahisar-Turkey

26 October 2018 - 28 October 2018

26 October 2018 - 28 October 2018

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi-ICAEH

Attendee

Aydın-Turkey

19 April 2018 - 21 April 2018

19 April 2018 - 21 April 2018

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Attendee

Girne-Cyprus (Kktc)

18 April 2018 - 21 April 2018

18 April 2018 - 21 April 2018

The 4th İnternational Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus

Attendee

Girne-Cyprus (Kktc)

07 December 2017 - 10 December 2017

07 December 2017 - 10 December 2017

3. Uluslararası Gastronomi Kongresi

Audience

İzmir-Turkey

27 April 2016 - 29 April 2016

27 April 2016 - 29 April 2016

1st INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF AMERICAN STUDIES

Attendee

İzmir-Turkey

09 March 2007 - 11 March 2007

09 March 2007 - 11 March 2007

5th International Congress on Food Technology

Attendee

Thessaloniki-Greece

17 September 2006 - 21 September 2006

17 September 2006 - 21 September 2006

IUFOST, Food is Life, 13th World Congress of Food Science and Technology

Attendee

Nantes-France

17 September 2006 - 21 September 2006

17 September 2006 - 21 September 2006

IUFOST, Food is Life, 13th World Congress of Food Science and Technology

Attendee

Nantes-France

29 August 2006 - 02 September 2006

29 August 2006 - 02 September 2006

FoodMicro2006, The 20th International ICFMH Symposium

Attendee

Bologna-Italy

29 August 2006 - 02 September 2006

29 August 2006 - 02 September 2006

FoodMicro2006, The 20th International ICFMH Symposium

Attendee

Bologna-Italy

24 May 2006 - 26 May 2006

24 May 2006 - 26 May 2006

9. Türkiye Gıda Kongresi

Attendee

Bolu-Turkey

24 May 2006 - 26 May 2006

24 May 2006 - 26 May 2006

9. Türkiye Gıda Kongresi

Attendee

Bolu-Turkey

22 May 2006 - 24 May 2006

22 May 2006 - 24 May 2006

3rd Central European Congress on Food

Attendee

Sofija-Bulgaria

22 May 2006 - 24 May 2006

22 May 2006 - 24 May 2006

3rd Central European Congress on Food

Attendee

Sofija-Bulgaria

31 August 2005 - 02 September 2005

31 August 2005 - 02 September 2005

14. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi

Attendee

Eskişehir-Turkey

31 August 2005 - 02 September 2005

31 August 2005 - 02 September 2005

14. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi

Attendee

Eskişehir-Turkey

Citations

Total Citations (WOS): 84

h-index (WOS): 4