Eğitim Bilgileri
2007 - 2012
2007 - 2012Doktora
Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü-Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Türkiye
1998 - 2003
1998 - 2003Lisans
Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veterinerlik, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Doktora
ISO gıda güvenliği sistemini uygulayan et ürünleri işletmelerinde üretilen salam, sosis, sucuk ve hamburger köftenin gıda patojenleri yönünden kontrolü
Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü-Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2025
2025Eğitim Planı Çalıştayı (DEÜ YÖKAK Kurumsal Akreditasyonu Karar Mektubu İyileştirme Önerileri)
Eğitim Yönetimi ve Planlama
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
2025
2025DECBLAUM HALK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI - ET VE SÜT ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDALARDAN BULAŞAN ENFEKSİYONLAR
Sağlık ve Tıp
Dokuz Eylül Üniversitesi
2024
2024YAPAY ZEKA İLE EĞİTİMDE YENİLİK VE VERİMLİLİK ÇALIŞTAYI
Yenilikçilik
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2024
2024RESMİ YAZIŞMA USUL VE İŞARETLERİ (İŞARET DİLİ DESTEKLİ)
Kişisel Gelişim
CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ BAŞKANLIĞI UZAKTAN EĞİTİM KAPISI
2024
2024Monitoring Hazards: Importance of a good Environmental Monitoring Program to « Seek and Destroy »
Çevre ve Sürdürülebilirlik
BIOMERIEUX
2024
2024YÖKAK Akreditasyonu Bilgilendirme Toplantısı
Kalite Yönetimi
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2024
202412th BfR-Summer Academy 2024 Food safety and Appropriate Risk Assessment
Mesleki Eğitim
German Federal Institute for Risk Assessment -
2024
2024TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİĞİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ SERTİFİKASI
İş Sağlığı ve Güvenliği
AVRUPA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ
2023
2023OIC/SMIIC Helal Standartları Ekseninde Çok Taraflı/Karşılıklı Tanımaya Yönelik Farkındalığın Artırılması” projesi kapsamında düzenlenen “Helal Belgelerinin Küresel Olarak Tanınması” temalı Uluslararası Konferansa
Kalite Yönetimi
HELAL AKREDİTASYON KURUMU
2023
2023Deney ve Kalibrasyon Akreditasyon Başkanlıkları Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısı
Kalite Yönetimi
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU
2022
2022Helal Akreditasyon Denetçi ve Uzmanları Helal Standartları Eğitimi ve Deneyim Paylaşım İkinci Toplantısı
Kalite Yönetimi
HELAL AKREDİTASYON KURUMU
2022
2022İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ile Tarım Hayvancılık ve Gıda Uygulama Teknoloji ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Biyogüvenlik ve Biyoterörizm Sempozyumu”
Diğer
İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı
2021
2021Laboratuvar Akreditasyon Başkanlığı Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısı (Gıda ve Yem Ürünleri Analiz Alanları)
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2021
2021Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) - Denetçi Deneyim Paylaşım Semineri (TÜRKAK Uygunluk Değerlendirme Kuruluşlarının Akreditasyonunda TÜRKAK'ın Kapasitesinin Arttırılması için Teknik Destek)
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2021
2021OIEC Helal Gıda Eğitimi
Kalite Yönetimi
GLADER-HELAL AKREDİTASYON KURUMU
2021
2021OIEC Helal Akreditasyon Kurumu Teknik Uzman Eğitimi
Kalite Yönetimi
HELAL AKREDİTASYON KURUMU
2021
2021GIDA KONTROL LABORATUVARLARINA YÖNELİK; “METROLOJİ VE ÖLÇÜM SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ”
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2020
2020TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney Laboratuvarlarının Yetkinliği İçin Genel Gereklilikler” Standardı Eğitimi
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2020
2020“Mikrobiyoloji Laboratuvarlarında Kalite Kontrolü” Webinar (Prof. Dr. Emrah TORLAK)
Kalite Yönetimi
TÜRKLAB & KEMİTEKS KİMYA A.Ş. İŞBİRLİĞİ
2020
2020TÜRKAK Laboratuvar Akreditasyon Başkanlığı Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısı (Gıda ve Yem Ürünleri, Veteriner Teşhis ve Analiz Alanları)
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2020
2020Sartonet Mikropipet Kullanımında Hatalar Web Semineri
Mesleki Eğitim
LABAKADEMİ
2020
2020YT ve LAK ile İlgili Dikkat Edilecek Hususlar Eğitimi ve Sınavı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2020
2020P705 Uzaktan Denetim Prosedürü ve Uygulaması Eğitimi
Mesleki Eğitim
TÜRKAK
2019
2019Gıda ve Yem Ürünleri, Veteriner Teşhis ve Analiz Alanları İçin Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2019
2019Zaman ve Kriz Yönetimi Eğitimi
Kişisel Gelişim
TÜRKAK
2019
2019Etik ve Tarafsızlık, Bilgilerin Gizliliği ve Güvenliği Eğitimi
Mesleki Eğitim
TÜRKAK
2019
2019TÜRKAK Denetim Dokümanları Eğitimi-2 ve Sınavı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2019
2019Tür Tayini Analizleri İçin ORBİTRAP Eğitimi
Mesleki Eğitim
SEM Analiz Ltd. Şti.
2019
2019TÜRKAK Denetim Dokümanları Eğitimi 1 ve Sınavı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2019
2019Ekip, Liderlik, Zor İnsanlarla Başa Çıkma Eğitimi ve Sınavı
Kişisel Gelişim
TÜRKAK
2019
2019İletişim Becerileri ve İkna Teknikleri
Kişisel Gelişim
TÜRKAK
2019
2019Laboratuvar Akreditasyon Başkanlığı Teknik Uzman Tazelenme Eğitimi
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2019
2019Deney Raporları, Kalibrasyon Sertifikaları, Tıbbi Analiz Raporlarının İncelenmesi Eğitimi ve Sınavı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2019
2019Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Aktiviteleri Eğitimi ve Sınavı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2019
2019Risk Temelli Yaklaşım Eğitimi ve Sınavı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2019
2019TS EN ISO/IEC 17043 Yeterlilik Testleri İçin Genel Gereklilikler Eğitimi ve Sınavı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2019
2019ISO/IEC 17011:2017 Geçişi- Risk Temelli Yaklaşım Eğitimi
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2019
2019Metrolojik İzlenebilirlik Eğitimi ve Sınavı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2018
2018ISO 17034 General requirements for the competence of reference material producers Eğitimi
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2018
2018İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2018
2018Gıda ve Yem Ürünleri, Veteriner Teşhis ve Analiz Alanları için Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2018
2018ISO/IEC 17025:2017 Standardına Geçiş Uygulamaları Teknik Uzman Bilgilendirme Toplantısı
Kalite Yönetimi
TÜRKAK
2018
20184. ULAG -ULUSAL LABORATUVAR AKREDİTASYONU VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU VE SERGİSİ-GIDA ANALİZLERİNDE LABORATUVAR AKREDİTASYONU VE GÜVENLİĞİ
Kalite Yönetimi
TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI
2018
2018Gıda Patojenlerinin Alternatif Metotlarla Tespiti
Mesleki Kurs
BIORAD & SINCER
2017
2017TS EN ISO/IEC 17025:2017 Eğitimi ve Sınavı
Kalite Yönetimi
Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)
2017
2017Türk Akreditasyon Kurumu Laboratuvar Akreditasyon Başkanlığı Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısı
Kalite Yönetimi
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU
2017
2017Real-Time PCR ile Gıdalarda Hayvansal Orijinli DNA Aranması Eğitimi (Et ve et ürünleri, Süt ve süt ürünleri, Jelatin tür tespiti)
Mesleki Eğitim
EK-İM Sağlık Hizmetleri
2017
2017Gıda Mikrobiyolojisi Metotlarının Verifikasyonu ve Ölçüm Belirsizliği Eğitim- Doç. Dr. Emrah TORLAK
Mesleki Eğitim
KEMİTEKS
2016
2016TÜRK AKREDİTASYON KURUMU LABORATUVAR AKREDİTASYON BAŞKANLIĞI DENETÇİ DENEYİM PAYLAŞIM TOPLANTISI
Kalite Yönetimi
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU
2016
2016Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2016
2016EUROPEAN COMMISSION-TAIEX Workshop On Microbiological Risk Assessment
Bilim ve Teknoloji Politikası
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
2016
2016Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) - Teknik Uzman Bilgilendirme/Oryantasyon Eğitimi
Kalite Yönetimi
Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)
2016
2016DİAGEN- Temel ELISA ve ELISA Yöntemi ile Et Türü Tayini Eğitimi
Mesleki Eğitim
Tarım ve Orman Bakanlığı- Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2015
2015OMKA EGA Kalibrasyon-Hacimsel Ve Terazi Ölçüm Belirsizliği Eğitimi
Mesleki Eğitim
Tarım ve Orman Bakanlığı- Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2015
2015TEMPO Hızlı Kullanıcı Eğitimi
Mesleki Eğitim
Biomerieux-İstanbul
2015
2015Gıda Mikrobiyolojisinde Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliği Eğitimi
Mesleki Eğitim
Kemiteks (Doç. Dr. Emrah TORLAK)
2015
2015AIRIDEAL (Hava Örnekleme Cihazı) Kullanıcı Eğitimi
Mesleki Eğitim
Biomerieux- Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2015
2015VIDAS (Patojen Saptama Cihazı) Kullanıcı Eğitimi
Mesleki Eğitim
Biomerieux- Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2014
2014ISO/IEC 17025:2005 İç Denetçi Eğitimi
Kalite Yönetimi
Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2014
2014ISO/IEC 17025:2005 Eğitimi
Kalite Yönetimi
Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2014
20142. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu Sempozyumu ve Sergisi İSTANBUL
Kalite Yönetimi
KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI- YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
2014
2014Sunum Teknikleri ve Eğitim Araçları Kullanımı
Kişisel Gelişim
Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü -Ankara
2014
2014ELISA ve MICROARRAY Yöntemleri Kullanılarak Et- Et Ürünlerinde, Süt- Süt Ürünlerinde Tür Tayini Analizi
Mesleki Eğitim
Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Mikrobiyoloji Birimi
2013
2013“Kuruluş İçi Kalite Denetçisi" Eğitimi
Kalite Yönetimi
Kocaeli Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi
2013
2013TS-EN ISO 9001-2008 “Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi”
Kalite Yönetimi
Kocaeli Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi - Vakıf
2011
2011EN ISO/IEC 17025 (Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar)
Kalite Yönetimi
Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2010
2010Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Gıda Patojenleri’’ konulu eğitim programı
Mesleki Eğitim
Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2009
2009TEMPO cihazında “Gıdalarda Patojenlerin Tespiti" Eğitimi
Mesleki Eğitim
BİOEMRİEUX - Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2007
2007Sütlerde Antibiyotik ve Mikotoksin Kalıntıları
Mesleki Eğitim
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
2006
2006Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı TİGEM tarafından 2 ay süreli Uygulamalı Hizmet İçi Eğitim Kursu
Mesleki Kurs
Tarım ve Köy işleri Bakanlığı
2006
20063. Türk Veteriner Hekimler Birliği İzmir Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen ‘’5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun’’, ‘’3285 Sayılı Hayvan Sağlık Zabıtası Kanunu ve Yönetmeliği ile Etlerin Teftiş Talimatnamesi, 05.01.2005 Tarih ve 25691 RG Sayılı ‘’Kırmızı Et ve Et Ürünleri Üretim Tesislerinin Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik ‘’, 08.01.2005 Tarih ve 25694 RG Sayılı ’’Kanatlı Hayvan Eti ve Et Ürünleri Üretim Tesislerinin Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik ‘’ ve ‘’Akredite Veteriner Hekimin Görev ve Sorumlulukları’’ konulu seminerler
Mesleki Eğitim
İZMİR VETERİNER HEKİMLER ODASI
2006
2006Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Mezbaha ve Kombinalarda Sağlıklı Üretimi Teşvik Amacıyla Çalışacak Veteriner Hekimlerin Desteklenmesine Dair Uygulama Tebliği ile ilgili Akredite Veteriner Hekim Eğitimi
Kalite Yönetimi
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
2005
20051. Türk Veteriner Hekimleri Birliği İzmir Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen Temel HACCP Eğitimi- 2005 İZMİR.
Mesleki Eğitim
İZMİR VETERİNER HEKİMLER ODASI
Araştırma Alanları
Veteriner Bilimleri
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Yaşam Bilimleri
Sağlık Bilimleri
Temel Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorKariyer Planlama Komisyon Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorTürkiye
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorŞikayet ve İtiraz Komisyon Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorEğitim ve Müfredat Kurulu üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2024 - 2025
2024 - 2025Ölçme Değerlendirme Kurulu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2024 - 2025
2024 - 2025AKADEMİK ETKİNLİKLER, KONFERANS, SÖYLEŞİ VE SEMİNER KOMİSYONU
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
2024 - 2025
2024 - 2025AR-GE KOMİSYON ÜYESİ
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorGLADER BİLİM KURULU ÜYESİ
Mesleki Dernek, GLADER, Gıda, GLADER BİLİM KURULU ÜYESİ
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDernek Üyesi
Mesleki Dernek, GIDA DENETÇİLERİ DERNEĞİ (GLADER), Gıda, Dernek Üyesi
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorTeknik Uzman
Kamu İktisadi Teşebbüsü KİT, HELAL AKREDİTASYON KURUMU, GIDA, Teknik Uzman
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÜYE
Meslek Organizasyonu, MİKROBİYOLOJİ CEMİYETİ, Mikrobiyoloji, ÜYE
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorPh.D Dr. Teknik Uzman
Kamu İktisadi Teşebbüsü KİT, HELAL AKREDİTASYON KURUMU, Gıda, Ph.D Dr. Teknik Uzman
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorPhD Dr. Mikrobiyoloji Metot Validasyon Komite Üyesi
Sivil Toplum Kuruluşu, ISO/ TC 34/SC 9/WG 3 ISO Uluslararası Mikrobiyoloji Metot Validasyon Komite Üyesi (, Uluslararası Mikrobiyoloji Metot Validasyon Komitesi, PhD Dr. Mikrobiyoloji Metot Validasyon Komite Üyesi
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorPh.D Doç. Dr. KOMİTE ÜYESİ
Kamu Kuruluşu, TSE GIDA MİKROBİYOLOJİSİ VE KALİTE STANDART HAZIRLAMA KOMİTELERİNDE ÜYE, Gıda, Ph.D Doç. Dr. KOMİTE ÜYESİ
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorStajyer Denetçi
Kamu İktisadi Teşebbüsü KİT, TÜRK AKREDİTASYON KURUMU, Gıda Mikrobiyolojisi, Stajyer Denetçi
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorPhD Dr. GIDA MİKROBİYOLOJİSİ ALANINDA STAJYER DENETÇİ
Kamu İktisadi Teşebbüsü KİT, TÜRK AKREDİTASYON KURUMU, Gıda, PhD Dr. GIDA MİKROBİYOLOJİSİ ALANINDA STAJYER DENETÇİ
2023 - 2023
2023 - 2023İzmir İl Temsilciliği
Mesleki Dernek, GLADER, Gıda, İzmir İl Temsilciliği
2013 - 2023
2013 - 2023Mikrobiyoloji ve Seroloji Laboratuvar Birim Sorumlusu
Bakanlık, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI-Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Mikrobiyoloji ve Seroloji Laboratuvar Birimi, Mikrobiyoloji ve Seroloji Laboratuvar Birim Sorumlusu
2013 - 2023
2013 - 2023PhD Dr. MİKROBİYOLOJİ VE SEROLOJİ LABORATUVARI BİRİM SORUMLUSU
Bakanlık, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI-GIDA KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-KOCAELİ GIDA KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ, Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı, PhD Dr. MİKROBİYOLOJİ VE SEROLOJİ LABORATUVARI BİRİM SORUMLUSU
2012 - 2013
2012 - 2013Dr. Veteriner Hekim
Bakanlık, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI-Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Mikrobiyoloji Laboratuvar Birimi, Dr. Veteriner Hekim
2012 - 2013
2012 - 2013PhD Dr. Veteriner Hekim
Bakanlık, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI-GIDA KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-KOCAELİ GIDA KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ, Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı, PhD Dr. Veteriner Hekim
2011 - 2012
2011 - 2012GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI-GIDA KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-KOCAELİ GIDA KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ
Bakanlık, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI-GIDA KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-KOCAELİ GIDA KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ
2007 - 2012
2007 - 2012Veteriner Hekim
Bakanlık, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI- KOCAELİ GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ, Mikrobiyoloji ve Mikotoksin Laboratuvar Birimi, Veteriner Hekim
2007 - 2010
2007 - 2010VETERİNER HEKİM
Bakanlık, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI-GIDA KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-KOCAELİ GIDA KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ, Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı, VETERİNER HEKİM
2006 - 2007
2006 - 2007Veteriner Hekim
Bakanlık, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI -İZMİR TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ, Hayvan Sağlığı Şubesi, Veteriner Hekim
Verdiği Dersler
Lisans
VEHİP
VEHİP
Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi
SÜT HİJYENİ, MUAYENESİ VE TEKNOLOJİSİ
GIDA GÜVENLİĞİ KONTROLÜ VE HACCP
VEHİP
ET HİJYENİ, MUAYENESİ VE TEKNOLOJİSİ
VETERİNER HEKİMLİKTE HALK SAĞLIĞI
BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
Gıda Kimyası
FERMENTE ET VE SÜT ÜRÜNLERİ
SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
SANİTASYON VE HİJYEN
ET HİJYENİ, MUAYENESİ VE TEKNOLOJİSİ
Verdiği Kurs ve Eğitimler
2022 - 2022
2022 - 2022Sütte Mikrobiyolojik, Kimyasal ve Fiziksel Analizler konulu teorik ve pratik eğitim
Uygulama Araştırma Merkezi - Eğitim
Yörük N. G.
2022 - 2022
2022 - 2022Bakanlık Hizmet içi Eğitim programı dahilinde "Konvansiyonel ve Hızlı Metotlar İle Patojen Mikroorganizmaların Tespiti Eğitimi"
Akademik Birimler - Eğitim
Yörük N. G.
2018 - 2018
2018 - 2018Konvansiyonel ve Hızlı Metotlar ile Patojen Mikroorganizmaların Tespiti Eğitimi
Akademik Birimler - Eğitim
Yörük N. G.
2018 - 2018
2018 - 2018Mikrobiyolojik Analizlerde Cronobacter sakazakii Eğitimi
Akademik Birimler - Eğitim
Yörük N. G.
2017 - 2017
2017 - 2017Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvarı Mikrobiyoloji personeline yönelik eğitim-Mikrobiyolojik Analizlerde Metot ve Validasyon Eğitimi
Akademik Birimler - Eğitim
Yörük N. G.
2015 - 2015
2015 - 2015Hizmetiçi Bakanlık Eğitimi Bazı Gıda Patojenlerinin Konvansiyonel ve Enstrümental Analiz Yöntemleriyle Analizi
Akademik Birimler - Eğitim
Yörük N. G.
2014 - 2014
2014 - 2014Hizmetiçi Bakanlık Eğitimi Bazı Gıda Patojenlerinin Konvansiyonel ve Enstrümental Analiz Yöntemleriyle Analizi
Akademik Birimler - Eğitim
Yörük N. G.
Araştırma Altyapısı Bilgileri
Aralık 2023
Aralık 2023
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI
Uygulama Araştırma Merkezi - Sorumlu Yöneticilik
Bulut Z., Yörük N. G., Çomak İ.
Eğitim Altyapısı Bilgileri
Aralık 2023
Aralık 2023
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÜNİTESİ
Laboratuvar
Bulut Z., Yörük N. G., Çomak İ.
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
DEÜ ÇOK BOYUTLU ENFEKSİYONLAR VE LYME HASTALIĞI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (DECBLAUM)- İKİ TÜR TEK HASTALIK; BRUSELLOZ'UN SERÜVENİ
Kurumsal Tanıtım, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ, Türkiye, İzmir, 2025 - 2025
GÜVENİLİR GIDA VE SAĞLIK KONFERANSI/ HAYVANSAL GIDALARIN GÜVENLİĞİ VE GIDA GÜVENLİĞİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ
Kurumsal Temsil, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU/ UYGULAMALI BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU- VETERİNER FAKÜLTESİ- SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ- GASTRONOMİ AKADEMİSYENLER DERNEĞİ, Türkiye, İzmir, 2025 - 2025
DECBLAUM HALK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI-1 ET VE SÜT ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDALARDAN BULAŞAN ENFEKSİYONLAR
Kurumsal Temsil, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ-DECBLAUM, Türkiye, İzmir, 2025 - 2025
1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ
Kurumsal Temsil, KİRAZ ANAOKULU, Türkiye, İzmir, 2024 - 2024
16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
Kurumsal Temsil, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ, Türkiye, İzmir, 2023 - 2023
Fakültemız öğretim elemanları halk sağlığı haftası kapsamında yeni neslin mimarı öğretmenlerle buluştu, halk sağlığının korunmasında veteriner hekimlerin rolü anlatıldı.
Kurumsal Temsil, Kiraz Ortaokulu, Türkiye, İzmir, 2023 - 2023
Makaleler
2025
20251. A comparison of bovine and porcine species in foods containing animal gelatin with RT-PCR and Q-Exactive ORBITRAP device
YÖRÜK N. G.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.251, sa.10, ss.3215-3224, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Investigation of the Effect of Ultraviolet Light Treatment on Enterobacterales and Salmonella spp. in Raw Chicken Products
Yörük N. G.
VETERINARY MEDICINE AND SCIENCE
, cilt.11, sa.5, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20253. Verification Analyses for the Detection of Bovine and Porcine Species in Foods Containing Animal Gelatin with Q-Exactive ORBITRAP Device
Yörük N. G., Yilmaz F., Soycan A.
FOOD ANALYTICAL METHODS
, cilt.18, sa.2, ss.281-292, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. GC/MS evaluation of the composition of the Aloe vera gel and extract
YÖRÜK N. G., Paksoy O. I.
FOOD CHEMISTRY-X
, cilt.23, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Analysis of biological activities of Aloe vera gel and extract used as the potential use in natural food additives
YÖRÜK N. G.
REVISTA CIENTIFICA-FACULTAD DE CIENCIAS VETERINARIAS
, cilt.34, sa.3, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20216. A comparison of ELISA and real-time PCR kits for meat species identification analysis
Yörük N. G.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.247, sa.10, ss.2421-2429, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20217. KANTİTATİF MİKROBİYOLOJİK ANALİZLERDE ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİ HESAPLANMASINDA FARKLI YAKLAŞIMLARIN KARŞILAŞTIRILMASI
Yörük N. G.
GIDA , cilt.46, sa.3, ss.707-725, 2021 (TRDizin)
2021
20218. Covid-19 In Food Safety and Its Importance For Public Health
Yörük N. G.
JOURNAL OF BASIC AND CLINICAL HEALTH SCIENCES
, cilt.5, sa.1, ss.597-614, 2021 (ESCI)
2020
20209. Gıda ve yem mikrobiyoloji laboratuvarlarında seçilmiş riskler ile risk kaynaklarına ilişkin kontrol mekanizmaları
Yörük N. G., Danyer E.
Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi
, cilt.31, sa.1, ss.20-28, 2020 (TRDizin)
2019
201910. DETERMINATION OF THE PRESENCE OF CRONOBACTER SAKAZAKII, LISTERIA MONOCYTOGENES, SALMONELLA SPP. AND ENTEROBACTERIACEAE COUNT IN ICE CREAMS AND INFANT FORMULAS
Yörük N. G.
ADVANCES IN FOOD SCIENCES , cilt.41, sa.3, ss.54-60, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201811. Comparison of cultural and immunological methods for the evaluation of foodborne intoxications risk caused by Staphylococcus aureus in white cheese, raw milk, minced meat and Inegol meatball.
TELLİ N., YÖRÜK N. G., TELLİ A. E., CEBİRBAY M. A., GÜNER A.
Eurasian Journal of Veterinary Sciences , cilt.34, sa.4, ss.249-256, 2018 (TRDizin)
2018
201812. Most probable number technique in Escherichia coli count using ISO 16649-3, ISO 7251, and rapid test enumeration device (TEMPO EC) methods in milk and dairy products
Yörük N. G.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.38, sa.5, ss.1-7, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201713. Control of fermented sausage, salami, sausage, and hamburger meatballs produced in meat production facilities applying the ISO Food Security System for food pathogens
Yörük N. G., Güner A.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
, cilt.41, ss.337-344, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2016
201614. Gıda Katkı Maddeleri, Genel Bilgiler ve Tanımlar
Yörük N. G., Danyer E.
TÜRKİYE KLİNİKLERİ Food Sciences - Special Topics 2016 , cilt.2, sa.2, ss.1-10, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201515. Escherichia Coli Enfeksiyonları
UÇAR G., YÖRÜK N. G., GÜNER A.
Türkiye Klinikleri Tıp Bilimleri Dergisi , cilt.1, sa.3, ss.22-29, 2015 (Scopus)
2011
201116. Laktik Asit Bakterilerinin Sınıflandırılması ve Weissella Türlerinin Gıda Mikrobiyolojisinde Önemi
Yörük N. G., Güner A.
Ataturk Universitesi Veteriner Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.163-176, 2011 (TRDizin)
2011
201117. DİOKSİN VE BESİNLERDEKİ VARLIĞI
YÖRÜK N. G., GÜNER A.
HASAD HAYVANCILIK , cilt.26, sa.309, ss.46-53, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. DETECTION OF MICROPLASTIC PRESENCE IN SPARUS AURATA(DENTEX) FISH SPECIES
Nazlı S., Mutlu İ., Yörük N. G.
10TH INTERNATIONAL ACHARAKACONGRESS ON MEDICINE, NURSING, MIDWIFERY, AND HEALTH SCIENCES, İzmir, Türkiye, 4 - 05 Mart 2025, ss.10-11, (Özet Bildiri)
2024
20242. Hayvansal Jelatin İçerikli Gıdalarda Tür Tayini Analizlerinin Q-Exactive ORBITRAP Cihazı ile Tespiti Q-Exactive ORBITRAP Device Detection of Species Identification Analysis in Animal Gelatin Containing Foods
Yörük N. G.
X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.65-66, (Özet Bildiri)
2023
20233. Algae Bloom and Significance of Some Marine Toxins Such as Azaspiracids (AZAs) and Saxitoxin (PSP) in Shellfish for Public Health
Çomak İ., Yörük N. G.
2023 International Conference on Agricultural and Food Science (7th ICAFS 2023), İzmir, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2023, (Yayınlanmadı)
2021
20214. Çiğ Tavuk Ürünlerinde Ultraviyole Işık Uygulamasının Enterobacteriaceae ve Salmonella spp. Üzerine Etkisinin Araştırılması- Study of The Impact of Ultraviolet Light Application Enterobacteriaceae and Salmonella spp. on Raw Chicken Products
YÖRÜK N. G.
IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 04 Kasım 2021, ss.92, (Özet Bildiri)
2021
20215. Foodborne Infections In Milk And Dairy Products Caused By Campylobacter spp. and Toxins
Yörük N. G.
3rd International Conference on Food, Agriculture & Veterinary 2021, İzmir, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2021, ss.436-444, (Tam Metin Bildiri)
2021
20216. Foodborne Viral Infections and Detection Methods
YÖRÜK N. G.
2nd International Sisli Sciences Congress 2021, Ankara, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2021, cilt.1, ss.177-196, (Tam Metin Bildiri)
2021
20217. Effects of Gel and Extract Forms of Aloe Vera in GC-MS Compositions
YÖRÜK N. G.
International Congress on Biological and Health Sciences ICBH 2021, AFYON, Türkiye, 26 - 28 Şubat 2021, ss.132, (Özet Bildiri)
2019
20198. Control Mechanisms about Risk and Risk Resources in The Food Microbiology Laboratories
YÖRÜK N. G., DANYER E.
X. International Multidisciplinary Congress of Eurasia, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 6 - 08 Ağustos 2019, ss.416, (Özet Bildiri)
2018
20189. In the market on the sale of ice creams detection of Cronobacter sakazakii, Listeria monocytogenes, Salmonella spp. with the ISO 22964:2017, ISO 11290-1:2017, ISO 6579-1:2017 methods and enumeration of Enterobacteriaceae with the ISO 21528-2:2017 methods used to determination of quality.
YÖRÜK N. G., DANYER E., GÜNGÖR A.
3rd ICAVST (Sırbia) International Congress on Advances in Veterinary Sciences Technes- (ICAVST 2018)-BELGRAD (SIRBIA)-, Belgrade, Sırbistan, 5 - 09 Eylül 2018, ss.37, (Özet Bildiri)
2018
201810. ISO 17025: 2017, and ISO 31000 Standards Effects on Microbiological Analysis Quality
YÖRÜK N. G., DANYER E.
3rd ICAVST (Sırbia) International Congress on Advances in Veterinary Sciences & Technes- BELGRAD (Sırbia), 5-9 September 2018, Belgrade, Sırbistan, 5 - 09 Eylül 2018, ss.114, (Özet Bildiri)
2017
201711. Comparision of Cultural and Immunological Methods for the Evaluation of Food-borne Intoxications Risk in White Cheese and Inegol Meatball Caused by Staphylococcus aureus
TELLİ N., YÖRÜK N. G., TELLİ A. E., CEBİRBAY M. A., GÜNER A.
VII International Conference On Environmental Industrial and Applied Microbiology-Biomicroworld Conference, Madrid, İspanya, 18 - 20 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201712. Gıdalar Yoluyla Hastalıklara Neden Olan Viral Etmenler
YÖRÜK N. G., ÇALIM H. D.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.187, (Özet Bildiri)
2017
201713. En Muhtemel Sayı Tekniğiyle Süt ve Süt Ürünlerinde Escherichia coli’nin ISO 16649-3, ISO 7251 ve Hızlı Test Sayım Cihazı (Tempo EC, bioMérieux, Fransa) Metotları Kullanılarak Sayımı
YÖRÜK N. G.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.16, (Özet Bildiri)
2015
201514. Control Of Dry Sausage, Salami, Sausage and Hamburger Meatball Produced in Meat Production Facilities Applying ISO Food Security System in Terms of Food Pathogens
YÖRÜK N. G., GÜNER A.
32nd World Veterinary Congress, İstanbul, Türkiye, 13 - 17 Eylül 2015, ss.356, (Özet Bildiri)
2014
201415. Gıda Laboratuvarı Eğitimi Alan Öğrencilerin “TS EN ISO/IEC 17025” Standardına Bakışı Üzerine Bir Ön Çalışma
DANYER E., YÖRÜK N. G.
2. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu Ve Güvenliği Sempozyumu (ULAG), İstanbul, Türkiye, 30 Ekim - 01 Kasım 2014, cilt.1, ss.77-78, (Özet Bildiri)
2014
201416. Gıda Güvenliği’ nin Tarihsel Gelişimi
YÖRÜK N. G., GÜNER A.
2. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu Ve Güvenliği Sempozyumu (2. ULAG), İstanbul, Türkiye, 30 Ekim - 01 Kasım 2014, cilt.1, ss.102-103, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. GIDA KAYNAKLI PARAZİTLER
Doğruer Y., Gökmen M., Yörük N. G., Çetin E.
VETERİNER HALK SAĞLIĞI, PROF. DR. YUSUF DOĞRUER, Editör, Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, ss.155-180, 2025
2025
20252. TEK SAĞLIK KONSEPTİNDE CANLI SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN YENİ BİR TEHLİKE: MİKROPLASTİKLER
Yörük N. G., Bulut Z.
TÜRKİYE'DE VE DÜNYADA GIDA GÜVENCESİ VE GIDA GÜVENLİĞİ, PROF. DR. ÖMER ÇETİN, Editör, TASAV, Ankara, ss.263-281, 2025
2024
20243. Innovative Technology Applications Nano and Micro Encapsulation Applications for Ensuring Food Safety Roles
Yörük N. G.
ADVANCES IN ENGINEERING SCIENCES, PROF. DR. BİROL KILIÇ, Editör, Platanus, Ankara, ss.233-246, 2024
2024
20244. Süt ve Süt Ürünleri Nedeniyle Laktoz İntolerans ve Allerjik Reaksiyon Gelişen Bireyler İçin Keçi Sütü Tüketiminin Önemi
Yörük N. G., Çomak İ.
Keçi Yetiştiriciliğinde İlaçlarla Tedavi ve Güncel Yaklaşımlar, FERAY ALTAN, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.95-101, 2024
2022
20225. BÖLÜM 32:Beslenme İle İlgili Mevzuat
ERKAN M. E., YÖRÜK N. G., İSTANBULLU Ö.
A'dan Z'ye BESLENME, TAYAR MUSTAFA, YIBAR ARTUN, Editör, Dora, Bursa, ss.617-653, 2022
2021
20216. Yasal Mevzuat Doğrultusunda Gıda Güvenliği
YÖRÜK N. G.
Gıda Güvenliği ve Güncel Uygulamalar, Güner, Ahmet, Editör, SİDAŞ MEDYA LTD. ŞTİ., İzmir, ss.37-54, 2021
2021
20217. Gıda Güvenliği ve Mikrobiyel Risk Faktörleri
YÖRÜK N. G.
Gıda Güvenliği ve Güncel Uygulamalar, Güner, Ahmet, Editör, SİDAŞ MEDYA LTD. ŞTİ., İzmir, ss.1-36, 2021
2021
20218. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri ve HACCP Uygulamaları
YÖRÜK N. G.
Gıda Güvenliği ve Güncel Uygulamalar, Güner, Ahmet, Editör, SİDAŞ MEDYA LTD. ŞTİ., İzmir, ss.55-101, 2021
2021
20219. CHAPTER 11:FOODBORNE VIRAL INFECTIONS AND DETECTION METHODS
YÖRÜK N. G.
RESEARCH &REVIEWS IN HEALTH SCIENCES, CEM EVEREKLİOĞLU, Editör, GECE KİTAPLIĞI, Ankara, ss.177-196, 2021
Diğer Yayınlar
2022
20222. GENEL DOĞRULAMA TESTLERİ VE BOYAMA UYGULANMASI KILAVUZU (EK-6)
Yörük N. G.
Diğer, ss.1-32, 2022
2022
20223. MİKROORGANİZMA İLE NUMUNELERİN AŞILANMASI KILAVUZU (EK-5)
Yörük N. G.
Diğer, ss.1-9, 2022
2022
20224. REFERANS KÜLTÜRDEN STOK KÜLTÜR VE ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ HAZIRLAMA KILAVUZU (EK-4)
Yörük N. G.
Diğer, ss.1-4, 2022
2022
20225. T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI MİKROBİYOLOJİK ANALİZLERDE METOT DOĞRULAMA ve ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİ REHBERİ
Yörük N. G.
Diğer, ss.1-68, 2022
2022
20227. MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARINDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR KILAVUZU (EK-1)
Yörük N. G.
Diğer, ss.1-10, 2022
Desteklenen Projeler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyorİzmir ili Kiraz ilçesindeki kasaplarda satışa sunulan kıymaların fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
BOZDAĞ N. G. (Yürütücü), ÇOMAK İ., BULUT Z., ALTAN F.
2024 - 2028
2024 - 2028
ISO compatible, efficient and reproducible protocols/equipment for mICro-nanoPLASTIC detection through machine-learning (ICPLASTIC)
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Yörük N. G.
2011 - 2018
2011 - 2018
Beyaz peynir ve İnegöl Köftede Staphylococcus aureus Kaynaklı İntoksikasyon Riskini Değerlendirmede Kültür ve İmmunolojik Yöntemlerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Güner A.(Yürütücü), Telli N., Yörük N. G., Telli A. E., Cebirbay M. A.
2010 - 2012
2010 - 2012ISO Gıda Güvenliği Sistemini Uygulayan Et ürünleri İşletmelerinde Üretilen Salam Sosis Sucuk ve Hamburger Köftenin Gıda Patojenleri Yönünden Kontrolü
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Yörük N. G., Güner A.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorVeterinary and Zootechnical Sciences
Editör
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorEtlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi
Bilim Kurulu Üyeliği
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyor
Türkiye klinikleri veteriner bilimleri (online)
Danışma Kurul Üyesi
Öğrenci Projeleri
2024 - 2025
2024 - 2025İzmir İli Kiraz İlçesindeki Bazı Semt Pazarları, Balık Hali Ve Balıkçılardaki Toprak Havuzlar İle Denizlerde Yetiştirilen Sparus Aurata (Çipura) Türü Balıkların Solungaç, Mide Ve Bağırsaklarındaki Mikroplastiklerin Stereo Mikroskobu İle Tespitinin Gerçekleştirilmesi
Ar-Ge Projesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
VETERİNER GIDA HİJYENİSTLERİ DERNEĞİ
Üye
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorTÜRK MİKROBİYOLOJİ CEMİYETİ- AFETLER VE SALGINLAR ÇALIŞMA GRUBU
Üye
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorTÜRK MİKROBİYOLOJİ CEMİYETİ- VİROLOJİ ÇALIŞMA GRUBU
Üye
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorGIDA LABORATUVARLARI VE GIDA DENETÇİLERİ DERNEĞİ (GLADER)
Bilim Kurulu Üyesi
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorTÜRK MİKROBİYOLOJİ CEMİYETİ- GIDA VE SU KAYNAKLI BAKTERİYEL PATOJENLER GRUBU
Üye
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorGIDA LABORATUVARLARI VE GIDA DENETÇİLERİ DERNEĞİ (GLADER)
Üye
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorKOCAELİ VETERİNER HEKİMLER ODASI
Üye
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorTÜRK MİKROBİYOLOJİ CEMİYETİ-TEK SAĞLIK ÇALIŞMA GRUBU
Üye
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorTÜRK MİKROBİYOLOJİ CEMİYETİ
Üye
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorINTERNATIONAL STANDART ORGANIZATION (ISO/TC 34/SC 9/WG 3) Microbiological Method Validation Committe Member
Üye
2022 - 2025
2022 - 2025
T.C TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI - ULUSAL GIDA KODEKSİ- ŞEKER VE ŞEKERLİ MAMULLER ALT KOMİSYONU
Üye
2022 - 2025
2022 - 2025
T.C TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI - ULUSAL GIDA KODEKSİ- BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ALT KOMİSYONU
Üye
2022 - 2024
2022 - 2024
T.C TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI - ULUSAL GIDA KODEKSİ- YUMURTA ALT KOMİSYONU
Üye
2022 - 2024
2022 - 2024
T.C TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI - ULUSAL GIDA KODEKSİ- GIDA HİJYENİ VE MİKROBİYOLOJİSİ ALT KOMİSYONU
Üye
2023 - 2023
2023 - 2023GIDA LABORATUVARLARI VE GIDA DENETÇİLERİ DERNEĞİ (GLADER)
Bölge Temsilcisi
2006 - 2021
2006 - 2021İZMİR VETERİNER HEKİMLER ODASI
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2025
Aralık 2025Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2025
Ağustos 2025Animal Health Production and Hygiene
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Temmuz 2025
Temmuz 2025FOOD SCIENCE & NUTRITION
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2025
Temmuz 2025EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2025
Temmuz 2025AKADEMİK ET VE SÜT KURUMU DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2025
Haziran 2025Türkiye klinikleri veteriner bilimleri (online)
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2025
Mart 2025JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2025
Ocak 2025Asian Journal of Biology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024Sürdürülebilir Mühendislik Uygulamaları ve Teknolojik Gelişmeler Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2024
Temmuz 2024JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL SCIENCES
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024International Journal of Pioneering Technology and Engineering
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ
Bildiri (Özet)
Nisan 2024
Nisan 2024X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ
Bildiri (Özet)
Nisan 2024
Nisan 2024X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ
Bildiri (Özet)
Nisan 2024
Nisan 2024X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ
Bildiri (Özet)
Şubat 2024
Şubat 2024X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ
Bildiri (Özet)
Şubat 2024
Şubat 2024X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ
Bildiri (Tam Metin)
Şubat 2024
Şubat 2024X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ
Bildiri (Özet)
Ocak 2024
Ocak 2024GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2023
Ekim 2023JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ekim 2023
Ekim 2023Food and Health
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2023
Ekim 2023JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL SCIENCES
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2021
Eylül 20213. Uluslararası Ayasofya Multi disipliner Bilimsel Araştırmalar Kongresi (Bilim Kurulu Komite Hakemliği)
Bildiri (Tam Metin)
Eylül 2021
Eylül 2021BAŞKENT ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ
Bildiri (Tam Metin)
Temmuz 2021
Temmuz 2021GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2021
Temmuz 2021Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2017
Ekim 2017MEAT SCIENCE
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Haziran 2024
Haziran 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Nisan 2026
Nisan 2026
1st International Halal Accreditation Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Bozdağ N. G.
Ankara, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 20248. Uluslararası Tıp Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Yörük N. G.
Türkiye
Nisan 2024
Nisan 2024
X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Yörük N. G.
Diyarbakır, Türkiye
Ekim 2023
Ekim 20233. Uluslararası Tıp Ve Sağlık Bilimlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Yörük N. G.
Türkiye
Ödüller
Mart 2025
Mart 2025
DETECTION OF MICROPLASTIC PRESENCE IN SPARUS AURATA (DENTEX) FISH SPECIES
10 Th Internatıonal Acharaka Congress On Medıcıne, Nursıng, Mıdwıfery, And Health Scıences
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
17 Ekim 2025 - 18 Ekim 2025
17 Ekim 2025 - 18 Ekim 2025DEÜ ÇOK BOYUTLU ENFEKSİYONLAR VE LYME HASTALIĞI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (DECBLAUM) 2. SEMPOZYUMU- İKİ TÜR TEK HASTALIK; BRUSELLOZ'UN SERÜVENİ
Davetli Konuşmacı
İzmir-Türkiye
25 Nisan 2024 - 27 Nisan 2024
25 Nisan 2024 - 27 Nisan 2024X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ
Katılımcı
Diyarbakır-Türkiye
29 Eylül 2023 - 01 Ekim 2023
29 Eylül 2023 - 01 Ekim 2023
2023 International Conference on Agricultural and Food Science (7th ICAFS 2023)
Katılımcı
İzmir-Türkiye
Davetli Konuşmalar
Ekim 2025
Ekim 2025DEÜ ÇOK BOYUTLU ENFEKSİYONLAR VE LYME HASTALIĞI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (DECBLAUM)- İKİ TÜR TEK HASTALIK; BRUSELLOZ'UN SERÜVENİ Hayvan- İnsan ve Gıdalarda Brusella Olguları
Seminer
Dokuz Eylül Üniversitesi-Türkiye
Haziran 2025
Haziran 2025Hayvansal Gıdalarda Gıda Güvenliği ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri- Güvenilir Gıda Ve Sağlık Konferansı
Konferans
Dokuz Eylül Üniversitesi-Türkiye
Nisan 2025
Nisan 2025DEÜ ÇOK BOYUTLU ENFEKSİYONLAR VE LYME HASTALIĞI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (DECBLAUM)- Et ve Süt Ürünlerinde Gıda Güvenliği ve Gıdalardan Bulaşan Enfeksiyonlar
Seminer
Dokuz Eylül Üniversitesi-Türkiye
Burslar
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorTÜBİTAK BİDEB 2219
TÜBİTAK
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 31
h-indeksi (WOS): 3
Jüri Üyelikleri
Ocak-2024
Ocak 2024Tez Savunma (Doktora)
Buket Altın GASER Doktora Tez Savunma Sınavı Jürisi (Asıl) - Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Kasım-2023
Kasım 2023Tez Savunma (Doktora)
Egemen GÜRDEMİR Doktora Tez Savunma Jürisi (Asıl) - Selçuk Üniversitesi
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor