Yayınlar & Eserler

Makaleler 11
Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (4)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 16

1. Yenilebilir Çiçeklerin Menü Planlamasındaki Rolünün Sürdürülebilirlik Açısından Değerlendirilmesi

9. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ-UGTAK2025, Kayseri, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2025, cilt.1, sa.46573, ss.118-119, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2. Michelin Yeşil Yıldızlı Restoranlarda Sürdürülebilir Diyetlerin Yeri

IX. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi - Kayseri 2025, Kayseri, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2025, cilt.1, sa.46573, ss.122-123, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

3. URLA BAĞ YOLU İŞLETMELERİNİN YEREL EKONOMİK KALKINMAYA ETKİSİ

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.344-348, (Tam Metin Bildiri)

4. ESNAF LOKANTALARINDAKİ UYGULAMALARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKLE İLİŞKİSİ ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.1400-1411, (Özet Bildiri)

5. The Migrating Tourist

DOKUZ EYLÜL UNIVERSITY INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MIGRATION, İzmir, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2024, (Özet Bildiri)

7. The Foods for Sustainable Tourism

ATLAS INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES 7.ATLAS INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES 7., Budapest, Macaristan, 23 - 25 Eylül 2020, ss.558, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

8. Green Practices in Restaurants: Case of Foça

5th International Scientific Research Congress (IBAD-2020), İstanbul, Türkiye, 1 - 02 Eylül 2020, ss.139, (Özet Bildiri)

9. Beer Tourism in Izmir

II. Business and Organization Research Conference (BOR- International Conference), İzmir, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

10. Otel İşletmelerinde Kurumsal Kimlik Paradigmaları

Business and Organization Research Conference (BOR-International Conference), İzmir, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

13. The Role of Local Food in Tourism and Evaluation of the Effects in Destination Economic Development by Manufacturer in Çeşme Turkey

ATAF - Proceedings of the CONFERENCE on TOURISM & HOSPITALITY, Yerevan, Ermenistan, 28 - 30 Haziran 2013, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

15. The Link Between Mission Statements and Performance Formulating The Right Strategy for SMEs

33rd Annual ISBE (Institute for Small Business and Entrepreneurship) Conference, Londrina, Brezilya, 2 - 04 Ocak 2011, ss.78, (Tam Metin Bildiri)

16. The Effect of External Trade on Environment: An Econometric Application for Turkey

6th International Student Conference Empirical Studies in Social Sciences, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2010, ss.75-92, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 16

1. Urla Bağ Yolu İşletmelerinin Yerel Ekonomik Kalkınmaya Etkisi

Gastronomi Turizmi Araştırmaları 2, Osman Nuri Özdoğan ve Tuğrul Ayyıldız, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.319-330, 2025 Sürdürülebilir Kalkınma

2. Historical Background of Battlefield Tourism

Battlefield Tourism, TOURISM SECURITY-SAFETY AND POST CONFLICT DESTINATIONS, Onur Akbulut,Yakın Ekin,Mehmet Emre Güler Özgür Sarıbaş, Editör, Emerald Ink Publishing, Leeds, ss.75-96, 2024

3. Sürdürülebilirlik Yönüyle Zeytinyağı

Bir Medeniyet Ürünü Olarak Zeytinyağı, KÜÇÜKALTAN DERMAN, SARIBAŞ ÖZGÜR, DİKER OĞUZ, Editör, Nobel Bilimsel, Ankara, ss.173-198, 2024

4. Sürdürülebilir Turizmde Büyük Veri Analizi

Turizm ve Otel İşletmelerinde Büyük Veri Analizi ve Yapay Zeka, Dr. Aslıhan Dursun Cengizci,Dr. Sezer Karasakal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.62-81, 2023

5. PARMENİDES

Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Anadolu Düşünürleri, Demirel, Altan; Yağmur, Yenal, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.197-204, 2022

6. Sürdürülebilirlik Yönüyle Zeytin

Bir Medeniyet Ürünü Olarak Zeytin, Küçükaltan,Derman.,Sarıbaş,Özgür., Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.207-232, 2022

7. SUSTAINABLE GASTRONOMY TOURISM AND THE GLOBAL FOOD INDUSTRY

Global Issues in Business and Organization Studies, Aydin Erhan, Rahman Mushfiqur, Editör, Cambridge Scholars Publishing, Cambridge, ss.122-150, 2021

8. DESTİNASYONLARDA SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA YÖNETİMİ

DESTİNASYON YÖNETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR, Karasakal Sezer, Doğan Oğuz, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.235-264, 2021

9. Rekreasyon ve İnovasyon

REKREASYON: Tarihsel Gelişim, Teoriler, Farklı Alanlarla İlişkiler ve Güncel Gelişmeler, Yağmur Yenal, Gaberli Ümit, Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.437-452, 2020

10. Nevin Halıcı: Sofraların Ustası, Kültür Elçisi ve Bir Yeme-İçme Tarihçesi

Turizme Kanat Gerenler 5 Kadın Turizmciler, Kozak Metin, Kozak Nazmi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.325-332, 2020

11. Salzburg, Floransa, Portofino

1 Adım 23 Seyyah 68 Rota, Arslan Aytuğ, Kömürcü Simge, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.95-114, 2020

12. Akıllı Enerji Uygulamaları

TURİZM 4.0 Kavramlar ve Uygulamalar, Hülya Kurgun,Osman Avşar Kurgun, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.216-229, 2019

13. Yeşil Restoranlar

Gastronomi Trendleri, Milenyum ve Ötesi, Kurgun,Hülya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.181-197, 2017

14. Tematik Restoranlar

Gastronomi Trendleri, Milenyum ve Ötesi, Kurgun,Hülya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.203-219, 2017

15. Sürdürülebilirlik ve Gastronomi

Gastronomi ve Turizm (Kavramlar-Uygulamalar Uluslararası Mutfaklar-Reçeteler), Kurgun,Hülya; Bağıran Özşeker,Demet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.45-58, 2016

16. Sürdürülebilir Turizm ve Ulaştırma İşletmeleri

Sürdürülebilir Turizm Kavramlar Uygulamalar, Prof. Dr. Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.241-256, 2014 Sürdürülebilir Kalkınma
Ansiklopedide Bölümler 2

1. Kırçiçeği Restoran

Detay Yayıncılık, ss.383-384, 2022

2. Halıcı, Nevin

Detay Yayıncılık, ss.377-378, 2022
Metrikler

Yayın

47

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

1

Atıf (WoS)

44

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

51

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

95

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

263

H-İndeks (Sobiad)

6

Atıf (Diğer Toplam)

59

Proje

2

Tez Danışmanlığı

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları