Eğitim Bilgileri
2018 - 2022
2018 - 2022Doktora
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2016 - 2018
2016 - 2018Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Propolisin farklı yöntemler ile enkapsüle edilmesi: Optimum işlem koşullarının, depolama stabilitesinin, model gıda sistemlerinde kullanılabilirliliğinin ve probiyotik mikroorganizmalar üzerine etkisinin incelenmesi
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
2018
2018Yüksek Lisans
2-faz pirina kurutmada yüksek kaliteli ürün hedefli kombine kurutma yönteminin geliştirilmesi
Ege Üniversitesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Gıda Ambalajlama
Gıda Analizleri
Mühendislik ve Teknoloji
Makaleler
Tümü (13)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
Scopus (9)
TRDizin (4)
2024
20241. Evaluation of innovative drying approaches in celery drying considering product quality and drying energy efficiency
Baysan U., Harun A. I., Koç M.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
, cilt.93, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Bitkisel Sütlerin Gıda Endüstrisindeki Önemi Ve Mikrobiyal Güvenliğinin Sağlanması
BAYSAN U.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, cilt.12, sa.1, ss.116-124, 2024 (TRDizin)
2023
20233. Vitamin delivery systems by spray-drying encapsulation within plant protein-based carriers: A review
Köprüalan Aydın Ö., Baysan U., Altay Ö., İlter Baysan I., ERTEKİN F., Jafari S. M.
Food Bioscience
, cilt.56, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20234. 2-FAZLI PİRİNANIN ÖN KURUTULMASININ GEREKLİLİĞİ VE VALSLİ KURUTUCU KULLANIMI
BAYSAN U., KOÇ M., GÜNGÖR A., ERTEKİN F.
GIDA , cilt.48, sa.3, ss.562-567, 2023 (TRDizin)
2022
20225. Encapsulation and in vitro evaluation of phenolic compounds of propolis by spray and freeze drying
Takma D. K., Balcik E. U., Baysan U., Bastioglu A. Z., Coskun N. O., Nadeem H. S., et al.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.11, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20226. Investigation of drying conditions to valorize 2-phase olive pomace in further processing
Baysan U., Koc M., Gungor A., ERTEKİN F.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.40, sa.1, ss.65-76, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20217. Pre-drying of 2-Phase Olive Pomace by Drum Dryer to Improve Processability
Baysan U., Koc M., Gungor A., ERTEKİN F.
WASTE AND BIOMASS VALORIZATION
, cilt.12, sa.5, ss.2495-2506, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20218. The effect of coating material combination and encapsulation method on propolis powder properties
Baysan U., Bastioglu A. Z., Coskun N. O., Takma D. K., Balcuk E. U., Sahin-Nadeem H., et al.
POWDER TECHNOLOGY
, cilt.384, ss.332-341, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20199. The effect of spray drying conditions on physicochemical properties of encapsulated propolis powder
Baysan U., Elmas F., Koc M.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.42, sa.4, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201910. Physical and chemical stability of sweet walnut oil emulsion: Influence of homogenization conditions and stabilizer ratio
Baysan U., Yildirim A., Takma D. K., Koc M.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.42, sa.1, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201711. Effects of different cooking methods on the chemical and physical properties of carrots and green peas
Koc M., Baysan U., Devseren E., Okut D., Atak Z., Karatas H., et al.
INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
, cilt.42, ss.109-119, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201712. ZEOLİT YATAK İLE MODİFİYE EDİLMİŞ VAKUM FIRINDA DOMATES SALÇASI ÜRETİMİ
atak z., BAYSAN U., devseren e., okut d., KOÇ M., karataş h., et al.
GIDA , cilt.42, ss.437-446, 2017 (TRDizin)
2017
201713. 2-Fazlı Zeytin Pirinasının Değerlendirilmesinde Kurutmanın Önemi
BAYSAN U., KOÇ M., GÜNGÖR A., ERTEKİN F.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.5, ss.103-112, 2017 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Uncertaınty Analysıs In Gas Chromatography Analysıs Methods
BAYSAN U., İLTER BAYSAN I.
V. BİLSEL Internatıonal Gordion Scıentıfıc Researches Congress, Ankara, Türkiye, 8 - 09 Aralık 2024, (Özet Bildiri)
2024
20242. Enkapsüle Gıdaların İn Vitro Sistem İçerisinde Fenolik Madde Profilindeki Davranışınınin HPLC Methodu İle Belirlenmesinin Önemi
BAYSAN U., İLTER BAYSAN I.
V. BİLSEL Internatıonal Gordion Scıentıfıc Researches Congress, Ankara, Türkiye, 8 - 09 Aralık 2024, (Özet Bildiri)
2024
20243. Using Foam Drying in Combination with Advanced Technologies in Food Processing
BAYSAN U., İLTER BAYSAN I.
VII. Incess International Science, Culture and Education Congress, Türkiye, 28 Nisan - 01 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2020
20204. Enkapsüle propolis tozu üretiminde kaplama materyallerinin etkisi
BAYSAN U., çoşkun n. ö., balçık e. ü., KONUK TAKMA D., ZUNGUR BASTIOĞLU A., ŞAHİN NADEEM H., et al.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2018
20185. Effect of tray dryer’s independent variables (drying temperature and air velocity) on the quality of olive pomace and system’s energy efficiency
BAYSAN U., KOÇ M., GÜNGÖR A., ERTEKİN F.
21th International Drying Symposium, Valencia, İspanya, 11 - 14 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. Production of Pekmez under Vacuum using a prototype develop for home appliance: Comparison with atmopheric application
BAYSAN U., KOÇ M., ERTEKİN F.
The 4th International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
20177. 2-Faz Pirinanın Valsli Kurutucuda Kurutulması: İşlem Parametrelerinin Pirinanın Kalitesi ve Kurutucu Enerji Verimliliği Üzerine Etkisi
BAYSAN U., KOÇ M., GÜNGÖR A., ERTEKİN F.
21. Ulusal Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi, Çorum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2016
20168. The Effects Of Vacuum And Atmospheric Deep Fat Frying Process On Total Frying Use Time Of Sunflower Oil And On French Fries Quality
devseren e., okut d., BAYSAN U., KOÇ M., karataş h., ERTEKİN F.
19th International Sunflower Conference, Edirne, Türkiye, 29 Mayıs - 03 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
2015
20159. Production of tomato paste in modified vacuum oven The effects of processing conditions
devseren e., okut d., atak z., BAYSAN U., KOÇ M., karataş h., et al.
EuroFoodChem XVIII, Madrid, İspanya, 13 - 16 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Application of filtration in beverage production
BAYSAN U., Altay Ö., Aydın Ö., İLTER BAYSAN I., ERTEKİN F.
In Mechanical Separation Processes in the Food Industry, , Editör, Woodhead Publishing, ss.331-354, 2025
2024
20242. Köpük Kurutma Teknolojisi
BAYSAN U., KOÇ M.
Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri, ERTEKİN FİGEN, Editör, Turkiye Klinikleri Food Sciences, Ankara, ss.62-70, 2024
2021
20213. Food Powders Bulk Properties
KOÇ B., KOÇ M., BAYSAN U.
Food Powders Properties and Characterization, , Editör, Springer, ss.1-36, 2021
2021
20214. Food Powders Particle Properties
BAYSAN U., KOÇ M., KOÇ B.
Food Powders Properties and Characterization, ERMİŞ Ertan, Editör, Springer, ss.37-52, 2021
2020
20205. Frequently Used Membrane Processing Techniques for Food Manufacturing Industries
BAYSAN U., çoşkun n. ö., elmas f., KOÇ M.
Applications of Membrane Technology for Food Processing Industries, Selvamuthukumaran Meenakshisundaram, Editör, CRC Press, ss.45-96, 2020
2019
20196. Spray Drying for Productionof Food Colors from Natural Sources
BAYSAN U., KOÇ M., ŞAHİN NADEEM H., ERTEKİN F., elmas f.
Handbook on Spray Drying Applications for Food Industries, Meenakshisundaram Selvamuthukumaran, Editör, CRC Press, ss.133-179, 2019
Desteklenen Projeler
2019 - 2022
2019 - 2022Propolisin Fenolik İçeriğinin Korunması ve Acı (Bitter) Tadının Maskelenmesi Amacıyla Farklı Yöntemler Kullanılarak Enkapsülasyonu: Enkapsülasyon Yöntemlerinin Optimizasyonu, Enkapsüle Propolis Mikropartiküllerinin Stabilitesinin Belirlenmesi ve Model Gıdalarda Kullanımı (218O024)
TÜBİTAK Projesi
Şahin Nadeem H., Koç M.(Yürütücü)
2019 - 2022
2019 - 2022Propolisin Farklı Yöntemler ile Enkapsüle Edilmesi: Optimum İşlem Koşullarının, Depolama Stabilitesinin, Model Gıda Sistemlerinde Kullanılabilirliliğinin ve Probiyotik Mikroorganizmalar Üzerine Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baysan U., Şahin Nadeem H., Koç M.(Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Kerevizin Duraklamalı Kurutma Yöntemi İle Kurutulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baysan U., Koç M.(Yürütücü)
2016 - 2018
2016 - 20182-Faz Pirina Kurutmada Yüksek Kaliteli Ürün Hedefli Kombine Kurutma Yönteminin Geliştirilmes
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Baysan U., Koç M., Ertekin F.(Yürütücü)
2015 - 2018
2015 - 2018Mikroalgler ve Siyanobakterilerden Doğal Renk Maddesi Fikosiyanin ve Fukoksantinin Ekstraksiyonu, Saflaştırılması, Enkapsülasyonu ve Gıda Maddeleri İçinde Stabilitesinin Test Edilmesi (115O578)
TÜBİTAK Projesi
Koç M., Dalay M., Ertekin F.(Yürütücü)
2014 - 2015
2014 - 2015Vakum Pişirme/Evaporasyon Fonksiyonuna Sahip Ev Tipi Prototipinin Geliştirilmesine Yönelik Modifiye Vakum Etüvün Salça Üretimi Üzerinde Test Edilmesi
TÜBİTAK Projesi
Baysan U., Ertekin F.