Öğr. Gör. Dr. ULAŞ BAYSAN


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik, Beslenme Ve Diyetetik, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Gıda Ambalajlama, Gıda Analizleri, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Baysan Ulas

Metrikler

Yayın

28

Yayın (WoS)

10

Yayın (Scopus)

9

Atıf (WoS)

138

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

147

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

223

H-İndeks (Scholar)

7

Proje

7

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2022

2018 - 2022

Doktora

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2016 - 2018

2016 - 2018

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Propolisin farklı yöntemler ile enkapsüle edilmesi: Optimum işlem koşullarının, depolama stabilitesinin, model gıda sistemlerinde kullanılabilirliliğinin ve probiyotik mikroorganizmalar üzerine etkisinin incelenmesi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

2018

2018

Yüksek Lisans

2-faz pirina kurutmada yüksek kaliteli ürün hedefli kombine kurutma yönteminin geliştirilmesi

Ege Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Gıda Ambalajlama

Gıda Analizleri

Mühendislik ve Teknoloji

Makaleler

Tümü (13)
SCI-E, SSCI, AHCI (9)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
Scopus (9)
TRDizin (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Uncertaınty Analysıs In Gas Chromatography Analysıs Methods

BAYSAN U., İLTER BAYSAN I.

V. BİLSEL Internatıonal Gordion Scıentıfıc Researches Congress, Ankara, Türkiye, 8 - 09 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. Enkapsüle Gıdaların İn Vitro Sistem İçerisinde Fenolik Madde Profilindeki Davranışınınin HPLC Methodu İle Belirlenmesinin Önemi

BAYSAN U., İLTER BAYSAN I.

V. BİLSEL Internatıonal Gordion Scıentıfıc Researches Congress, Ankara, Türkiye, 8 - 09 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Using Foam Drying in Combination with Advanced Technologies in Food Processing

BAYSAN U., İLTER BAYSAN I.

VII. Incess International Science, Culture and Education Congress, Türkiye, 28 Nisan - 01 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2018

2018

6. Production of Pekmez under Vacuum using a prototype develop for home appliance: Comparison with atmopheric application

BAYSAN U., KOÇ M., ERTEKİN F.

The 4th International Symposium On Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Application of filtration in beverage production

BAYSAN U., Altay Ö., Aydın Ö., İLTER BAYSAN I., ERTEKİN F.

In Mechanical Separation Processes in the Food Industry, , Editör, Woodhead Publishing, ss.331-354, 2025

2024

2024

2. Köpük Kurutma Teknolojisi

BAYSAN U., KOÇ M.

Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri, ERTEKİN FİGEN, Editör, Turkiye Klinikleri Food Sciences, Ankara, ss.62-70, 2024

2021

2021

3. Food Powders Bulk Properties

KOÇ B., KOÇ M., BAYSAN U.

Food Powders Properties and Characterization, , Editör, Springer, ss.1-36, 2021

2021

2021

4. Food Powders Particle Properties

BAYSAN U., KOÇ M., KOÇ B.

Food Powders Properties and Characterization, ERMİŞ Ertan, Editör, Springer, ss.37-52, 2021

2020

2020

5. Frequently Used Membrane Processing Techniques for Food Manufacturing Industries

BAYSAN U., çoşkun n. ö., elmas f., KOÇ M.

Applications of Membrane Technology for Food Processing Industries, Selvamuthukumaran ‪Meenakshisundaram, Editör, CRC Press, ss.45-96, 2020

2019

2019

6. Spray Drying for Productionof Food Colors from Natural Sources

BAYSAN U., KOÇ M., ŞAHİN NADEEM H., ERTEKİN F., elmas f.

Handbook on Spray Drying Applications for Food Industries, Meenakshisundaram Selvamuthukumaran, Editör, CRC Press, ss.133-179, 2019

Desteklenen Projeler

2019 - 2020

2019 - 2020

Kerevizin Duraklamalı Kurutma Yöntemi İle Kurutulması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Baysan U., Koç M.(Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 137

h-indeksi (WOS): 5