Dr. Öğr. Üyesi BAŞAK GÖKÇE ÇÖL


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Yaşam Bilimleri (Life), Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık Bilimleri


Yayınlardaki İsimler: Çöl Başak G., Çöl Başak Gökçe

Metrikler

Yayın

43

Yayın (WoS)

8

Yayın (Scopus)

9

Atıf (Scopus)

84

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

18

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

4

Proje

2

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doktora

Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2019 - 2024

2019 - 2024

Lisans

İstanbul Üniversitesi, Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, Çocuk Gelişimi, Türkiye

2021 - 2023

2021 - 2023

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Aşçılık, Türkiye

2006 - 2014

2006 - 2014

Doktora

İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veteriner Fakültesi Bölümü, Türkiye

2003 - 2006

2003 - 2006

Yüksek Lisans

İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veteriner Fakültesi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Doktora

Çeşitli gıdalarda bacillus cereus toksinlerinin varlığı ve tiplendirilmesi

İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

2006

2006

Yüksek Lisans

Gıda işletmelerinde ortam havasının mikrobiyal yükü üzerine bir araştırma

İstanbul Üniversitesi

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Sağlık Bilimleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2015 - 2024

2015 - 2024

Dr. Öğr. Üyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik (İngilizce)

Yönetimsel Görevler

2016 - 2024

2016 - 2024

Bölüm Başkanı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik (İngilizce)

Akademi Dışı Deneyim

2010 - 2015

2010 - 2015

Moleküler Biyoloji Laboratuvar Sorumlusu

Ticari Kuruluş Özel, Eurolob Gıda Laboratuvarı, Moleküler Biyoloji Laboratuvarı, Moleküler Biyoloji Laboratuvar Sorumlusu

2006 - 2012

2006 - 2012

Mikrobiyoloji Laboratuvar Sorumlusu

Ticari Kuruluş Özel, Eurolab Gıda Laboratuvarı, Mikrobiyoloji, Mikrobiyoloji Laboratuvar Sorumlusu

2004 - 2006

2004 - 2006

Mikrobiyoloji Laboratuvar Analisti

Şirket, Eurolab Gıda Laboratuvarı, Mikrobiyoloji, Mikrobiyoloji Laboratuvar Analisti

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Güvenliği ve HACCP

Besinler ile İlgili Yasal Düzenlemeler ve Gıda Mevzuatı

Besinler ile İlgili Yasal Düzenlemeler ve Gıda Mevzuatı

Lisans

Lisans

Food Related Legislation

Food Technology

Basics of Nutrion

Turkish and World Cuisine

General Microbiology

Food Microbiology and Food Safety

Graduation Thesis

Food Related Legislation

Turkish and World Cuisine

General Microbiology

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (9)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (6)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Ultrasound İşleminin Pastörize Keçi Sütündeki Antioksidan Kapasitesi Üzerine Etkisi

Akhan M., Çakmak Sancar B., Çöl B. G., Binici H. İ., Hecer C., Ergün Ö.

X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.104, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. ÇİMLENDİRİLMİŞ GIDALARIN POTANSİYEL SAĞLIK ETKİLERİ VE GIDAGÜVENLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Binici H. İ., Çöl B. G., Akhan M., Çakmak Sancar B.

7. ULUSLARARASI TARIM, ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.523-533, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. Genetically Modified Organisms, Genetically ModifiedFoods And Potential Health Effects

DURMUŞ S., ÇÖL B. G.

1. INTERNATIONAL İYONYA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2024, ss.365-374, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

4. SUSTAINABLE FOOD TECHNOLOGY APPLICATIONS IN AGRICULTURE AND NUTRITION

ÇAKMAK SANCAR B., AKHAN M., ÇÖL B. G., TÜRKOL M.

VII. INTERNATIONAL HALICH CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH, İstanbul, Türkiye, 23 Ocak 2024, ss.317, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. ULTRASOUND UYGULAMASININ GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIMI

AKHAN M., ÇÖL B. G., ÇAKMAK SANCAR B., TÜRKOL M.

2. ULUSLARARASI TOPKAPI BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA GÜNCEL GELİŞMELER KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. Alışveriş Merkezleri Bünyesindeki Yiyecek İçecek İşletmelerinden Alınan Kızartmalık Yağların Toplam Polar Madde Açısından Değerlendirilmesi

ÇÖL B. G.

3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

7. Spirulinanın Gıda Endüstrisi ve Beslenmedeki Yeri

ÇAKMAK SANCAR B., AKHAN M., ÇÖL B. G., Türkol M.

3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.405-409, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

8. Sürdürülebilir Gıda Teknolojileri ve Beslenme

AKHAN M., ÇÖL B. G., ÇAKMAK SANCAR B., Türkol M.

3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.291-297, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

9. Bitkisel Kaynaklı Gıdalardan İzole Edilen B. cereus Suşlarının Bazı Antibiyotiklere Karşı Duyarlılık Profilleri

YALÇIN S., ÇÖL B. G., AKSU H.

5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, Kars, Türkiye, 17 - 19 Mart 2023, cilt.1, (Özet Bildiri)

2022

2022

10. Health Impacts Of Micro And Nano Plastics

UZLU DOLANBAY G., KURTULUŞ E. M., ÇÖL B. G.

UNION OF THRACE UNIVERSITIES V. INTERNATIONAL HEALTH SCIENCES CONGRESS 2022, Bandırma/Balıkesir, Türkiye, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Öğrencilerinde Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite Durumu

ÇÖL B. G., ELKİN N., NİZAMLIOĞLU M., BARUT A. Y., ONUR H. N., KURTULUŞ E. M.

Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 01 Mart 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. Relationship with Obesity of Intestinal Flora and Probiotics

YALÇIN S., ÇÖL B. G., ALTINSOY B., NİZAMLIOĞLU M., BARUT A. Y.

International Agricultural, Biological and Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Bioplymers For Medical Applications

ALTINSOY B., BARUT A. Y., YALÇIN S., ÇÖL B. G., EREN VAPUR U.

International Agricultural, Biological and Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. Acrylamide formation in foods and its effects on human health

ÇÖL B. G.

Ancon2017 International Congress on Chemistry and Materials Science, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

16. Tüketime hazır yemeklerde B.cereus varlığı, toksin profilleri ve toksin oluşturma yeteneğinin halk sağlığı açısından değerlendirilmesi

ÇÖL B. G., AKSU H.

4.International Halal and Healthy Food Congress, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.58-59, (Özet Bildiri)

2006

2006

17. Gıda İşletmelerinde Ortam Havasının Mikrobiyolojik Yükü ve Gıda Hijyeni Üzerine Etkisi

ÇÖL B. G., AKSU H., VARLIK C.

2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.360-372, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. The Importance of Personnel Hygiene and Hygiene Training in Food Businesses

ÇÖL B. G., AKHAN M.

HEALTH SCIENCES IN THEORY AND PRACTICE, GÜROL ÇİFTCİ GÖNÜL, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.7-25, 2024

2023

2023

2. Gıda Kontaminantlarından Dioksinler ve Potansiyel Sağlık Etkileri

ÇÖL B. G., ÇAKMAK SANCAR B., AKHAN M., TÜRKOL M.

SAĞLIK BİLİMLERİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR, Doç. Dr. Onur ORAL Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal NALCI, Editör, DUVAR, İzmir, ss.59-76, 2023

2023

2023

3. POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBONLAR VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

AKHAN M., ÇAKMAK SANCAR B., ÇÖL B. G., TÜRKOL M.

Modern Tıp ve Sağlık Bilimleri Çalışmaları, Hülya ÇİÇEK, Nursel ALP DAL, Editör, • Livre de Lyon, Lyon, ss.193-210, 2023

2020

2020

4. Non-Thermal Food Preservation Methods in the Meat Industry

ÇÖL B. G., TUĞGÜM S., YIKMIŞ S.

Technological Developments in Food Preservation, Processing, and Storage, Seydi Yıkmış, Editör, IGI Global, Hershey PA,, ss.44-64, 2020

2018

2018

5. BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLERİN OBEZİTE ÜZERİNE ETKİSİ

ÇÖL B. G., YALÇIN S., NİZAMLIOĞLU M.

BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLER, PROF. DR. MUSTAFA NZAMLIOĞLU, Editör, TÜRKİYE KLİNİKLERİ, Ankara, ss.35-43, 2018


Jüri Üyelikleri

Eylül-2024

Eylül 2024

Tez Savunma (Doktora)

Toray İlbars Tez Savunması - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa

Ocak-2024

Ocak 2024

Tez Savunma (Doktora)

Selman Bahadır Orhan Tez Savunması - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa

Ocak-2024

Ocak 2024

Tez Savunma (Doktora)

Osman Yeşil Tez Savunma - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa

Ocak-2024

Ocak 2024

Tez Savunma (Doktora)

Hüseyin Feyzi Özmen Tez Savunma - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa

Ekim-2023

Ekim 2023

Doktora Yeterlik Sınavı

Endra Luzha Pula Yeterlilik - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa

Ekim-2023

Ekim 2023

Doktora Yeterlik Sınavı

Serdar Tohma Yeterlilik - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa

Ekim-2023

Ekim 2023

Doktora Yeterlik Sınavı

Aynur Şencal Yeterlilik - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa

Eylül-2023

Eylül 2023

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Alper Yankın TİK Üyeliği - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa