Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2011 - 2015
2011 - 2015Doktora
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Yüksek Lisans
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1998 - 2003
1998 - 2003Lisans
Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
Turistik çekim unsuru olarak yerel yiyecek – içecek üretiminin ekonomik sürdürülebilirliği: Kazdağı örneği
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr)
2009
2009Yüksek Lisans
Türkiye’xxde şarap turizmi ? Çeşme örneğinde ürün geliştirme modeli
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2009 - 2015
2009 - 2015Öğretim Görevlisi
Doğuş Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2008 - 2009
2008 - 2009Araştırma Görevlisi
Okan Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turizm Ve Otelcilik Bölümü
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyorİntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorMezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü
Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
2020 - 2023
2020 - 2023Dekan Yardımcısı
Dokuz Eylül Üniversitesi
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Şarap Kültürü
Turizm ve Çevre
İçecek Yönetimi
Turizm Ekonomisi
Food and Beverage Management
Interpersonal Communication
Şarap Bilimi
Mutfak ve Servis Malzeme Bilgisi
Destination Management & Marketing
İçecek Teknolojisi
Özel İlgi Turizmi
Destination Management
Beslenme İlkeleri
Mutfak ve Servis Malzeme Bilgisi
Kariyer Planlama
Bar Management and Beverage Technology
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
Introduction to Tourism
Menu and Banquet Planning
International Tourism
Tourism Economics
Turizm Ekonomisi
Türkiye Turizm Tarihi
Tourism and Environment
Food and Beverage Services Management
Tourism Management
Recent Issues in Tourism
Ön Lisans
Ön Lisans
Intercultural Communication
Ön Büro Hizmetleri
Hijyen ve Sanitasyon
İçecek Kültürü ve Yönetimi
Mönü Planlama
Otel İşletmeciliği
Kat Hizmetleri
Konukla İletişim
Genel Turizm
Yiyecek İçecek Servisi 1
Önbüroda Vardiya İşlemleri
Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acenteciliği
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Gıda Teknolojisi
Yiyecek - İçecek Servisi 2
Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
Turizm ve Çevre
Kalite Yönetim Sistemleri
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve Maliyet Kontrolü
Introduction to Tourism
Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama
Mutfak Hizmetleri Yönetimi ve Hijyen
Tarihi ve Doğal Çevrenin Korunması
Genel Turizm Bilgisi
Yönetilen Tezler
Devam ediyor
Devam ediyorYüksek Lisans
Tarihsel Süreç İçinde İzmir Konaklama Tesislerinin Gelişimi, Basmane Bölgesinin Toplumsal Yapısının Süreç İçinde Geçirdiği Değişimler ve Konaklama İşletmeleri ile Etkileşimi
Yıldız Ö. E. (Danışman)
A.Yorulmaz(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Tarihsel süreç içerisinde İzmir konaklama tesislerinin gelişimi, Basmane bölgesinin toplumsal yapısının süreç içerisinde geçirdiği değişimler ve konaklama işletmeleri ile etkileşimi
YILDIZ Ö. E. (Danışman)
A.YORULMAZ(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (2)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (4)
2025
20251. Impact of Çal Vineyard Route on Sustainable Regional Development
YILDIZ Ö. E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.13, sa.3, ss.3063-3093, 2025 (TRDizin)
2024
20242. Applications of Circular Economy and Wine Tourism in Viniculture: A Case Study
YILDIZ Ö. E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
, cilt.14, sa.1, ss.394-410, 2024 (ESCI)
2022
20223. Aşırı turizmde yerel halk – ziyaretçi etkileşimi, Foça örneği
Yıldız Ö. E.
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.25, sa.47, ss.293-315, 2022 (TRDizin)
2020
20204. Izmir Craft Beer Trail
Işıldar P., Yıldız Ö. E.
UNIVERSAL JOURNAL OF MANAGEMENT , cilt.8, sa.5, ss.209-2019, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20205. 2016 Türkiye Turizm Krizi Üzerine Bir İnceleme
Yıldız Ö. E., Işıldar P.
Journal of Yasar University
, cilt.15, sa.59, ss.407-425, 2020 (TRDizin)
2019
20196. Tasting Gaziantep: How Local Food Shapes Sense of Place
Yıldız Ö. E., Sarıbaş Ö.
Business and Management Studies: An International Journal
, cilt.7, sa.5, ss.2873-2890, 2019 (TRDizin)
2019
20197. Festivaller ve Yerel Halk Üzerindeki Sosyal Etkileri: Urla Örneği
Işıldar P., Yıldız Ö. E.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.3, sa.4, ss.931-948, 2019 (TRDizin)
2017
20178. SOURCING LOCAL AND SUSTAINABLE TOURISM: THE CASE OF YESILYURT
Yıldız Ö. E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
, cilt.7, ss.80-95, 2017 (ESCI)
2015
20159. Internal Communication Function and Hotel Productivity A Comparative Study
Yıldız Ö. E.
AMERICAN INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY RESEARCH , cilt.5, sa.3, ss.45-54, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201510. Sürdürülebilir Tarım ve Turizm Kazdağı TaTuTa Girişimleri
Yıldız Ö. E.
Eko-Gastronomi Dergisi , cilt.1, sa.1, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201511. Yerel Yiyecek İçecek Üretimi ve Toplumsal Etki Nusratlı Köyü Kadınları
Yıldız Ö. E.
Eko-Gastronomi Dergisi , cilt.1, sa.1, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. URLA BAĞ YOLU İŞLETMELERİNİN YEREL EKONOMİK KALKINMAYA ETKİSİ
Işıldar P., Yıldız Ö. E., Durmuş M.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.344-348, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. The Migrating Tourist
YILDIZ Ö. E., IŞILDAR P.
DOKUZ EYLÜL UNIVERSITY INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MIGRATION, İzmir, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2024, (Özet Bildiri)
2023
20233. TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE GASTRONOMİ MEZUNLARININ ÇALIŞMA YAŞAMINDAKİ YETKİNLİKLER VE MÜFREDAT ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELERİ
YILDIZ Ö. E., ÖZOĞUL G., LOKMAN U., IŞILDAR P., GÜMÜŞ Y.
23. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2023, ss.700-719, (Tam Metin Bildiri)
2021
20214. Aşırı Turizmde Yerel Halk – Ziyaretçi İletişiminin Yeniden Kurulması
YILDIZ Ö. E.
4th Cultural Informatics, Communication&Media Studies Conference, İzmir, Türkiye, 20 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)
2020
20205. Turistik Piyasa Taşıma Kapasitesi
Yıldız Ö. E.
C-IASOS I. Ulusal Uygulamalı Sosyal Bilimler Kongresi, 22 - 24 Ekim 2020, ss.212-214, (Özet Bildiri)
2020
20206. International Tourism Receipts and Turkish Economy in the Last Decade
YILDIZ Ö. E.
IV. International Kaoru Ishikawa Business Administration and Economy Congress, New Delhi, Hindistan, 14 Ekim 2020, ss.19-21, (Özet Bildiri)
2019
20197. Senses and Local Food: The Case of Gaziantep
YILDIZ Ö. E., SARIBAŞ Ö.
Business and Organization Research, İzmir, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2019, ss.453, (Özet Bildiri)
2019
20198. Beer Tourism in Izmir
IŞILDAR P., YILDIZ Ö. E.
II. Business and Organization Research Conference (BOR- International Conference), İzmir, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2016
20169. Gıda İşletmelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Uygulaması Üzerine Model Geliştirme İzmir Esbaş Gıda İşletmesi Uygulaması
YILDIZ Ö. E., BUCAK T.
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 Mart - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201610. Yerel Mutfak Kültürü Sürdürülebilir Turizm Gelişimi İlişkisi
BUCAK T., YILDIZ Ö. E.
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201611. Gıda İşletmelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Uygulaması Üzerine Model Geliştirme İzmir ESBAŞ Gıda İşletmesi Uygulaması
YILDIZ Ö. E., BUCAK T.
1. ULUSLARARASI TURİZM VE MİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.9, (Özet Bildiri)
2016
201612. Bölgesel Turizm Gelişiminde Yoğunlaşma Ve Çeşitlendirme Adatepe Örneği
Yıldız Ö. E.
I. Bölgesel Turizm Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 27 Mart 2016, (Tam Metin Bildiri)
2015
201513. Sürdürülebilir Tarım ve Turizm Kazdağı TaTuTa Girişimleri
Yıldız Ö. E.
2. Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 13 - 14 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201514. Yerel Yiyecek İçecek Üretimi ve Toplumsal Etki Nusratlı Köyü Kadınları
Yıldız Ö. E.
2. Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 13 - 14 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2009
200915. Turistik Ürün Çeşitlendirme Aracı Olarak Şarap Turizmi Çeşme Örneği
Yılmaz G., Yıldız Ö. E.
10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2009, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Urla Bağ Yolu İşletmelerinin Yerel Ekonomik Kalkınmaya Etkisi
Durmuş M., Işıldar P., Yıldız Ö. E.
Gastronomi Turizmi Araştırmaları 2, Osman Nuri Özdoğan ve Tuğrul Ayyıldız, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.319-330, 2025
2024
20242. The Benefits and Limitations of Special Interest Tourism
YILDIZ Ö. E.
Battlefield Tourism, AKBULUT ONUR, EKİN YAKIN, GÜLER MEHMET EMRE, SARIBAŞ ÖZGÜR, Editör, Emerald Publishing, Leeds, ss.21-34, 2024
2022
20223. Servis ve Bar Yönetimi
YILDIZ Ö. E.
Resort Otel İşletmeciliği, Yusuf Günaydın, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.134-155, 2022
2022
20224. Breda, Eichstätt, Münih
YILDIZ Ö. E.
1 Adım 12 Seyyah 35 Rota, Aytuğ Arslan, Simge Kömürcü Sarıbaş, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.19-35, 2022
2021
20215. Kültürel Çevre ve Hedef Bölge
Yıldız Ö. E.
Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Sezer Karasakal; Oğuz Doğan, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.335-360, 2021
2021
20216. SUSTAINABLE GASTRONOMY TOURISM AND THE GLOBAL FOOD INDUSTRY
YILDIZ Ö. E., IŞILDAR P., ÖZEN DE HAAS A. E.
Global Issues in Business and Organization Studies, Erhan Aydın; Mushfiqur Rahman, Editör, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle upon Tyne, ss.123-150, 2021
2021
20217. Kültürel Çevre ve Hedef Bölge
YILDIZ Ö. E.
Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Sezer Karasakal; Oğuz Doğan, Editör, Nobel Bilimsel, Ankara, ss.335-360, 2021
2020
20208. Pandeli Çobanoğlu: 118 Yıllık Marka
Yıldız Ö. E.
Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt IV, Nazmi Kozak,Metin Kozak, Editör, Detay, Ankara, ss.203-211, 2020
2020
20209. Pandeli Çobanoğlu: 118 Yıllık Marka
YILDIZ Ö. E.
Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt IV, Nazmi Kozak, Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.203-211, 2020
2019
201910. NESNELERİN İNTERNETİ, YAPAY ZEKÂ VE TURİZM
Yıldız Ö. E.
TURİZM 4.0 Kavramlar ve Uygulamalar, Prof. Dr. Hülya KURGUN,Prof. Dr. Osman Avşar KURGUN, Editör, Detay, Ankara, ss.93-112, 2019
2019
201911. NESNELERİN İNTERNETİ, YAPAY ZEKÂ VE TURİZM
YILDIZ Ö. E.
TURİZM 4.0 Kavramlar ve Uygulamalar, Prof. Dr. Hülya KURGUN, Prof. Dr. Osman Avşar KURGUN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.93-112, 2019
2018
201812. Yiyecek, Kültür ve Turizm İlişkisi
Yıldız Ö. E.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba,Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay, Ankara, ss.73-88, 2018
2018
201813. Yiyecek, Kültür ve Turizm İlişkisi
YILDIZ Ö. E.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla ve Çetinkaya, Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.73-88, 2018
2017
201715. İçecek Trendleri
Yıldız Ö. E.
Gastronomi Trendleri - Milenyum ve Ötesi, Hülya Kurgun, Editör, Detay, Ankara, ss.227-254, 2017
2017
201716. Turizm Krizleri
Yıldız Ö. E.
Turizm İşletmeciliği - Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Atilla Akbaba,Zafer Öter,Mehmet Emre Güler,Volkan Altıntaş, Editör, Detay, Ankara, ss.215-228, 2017
2017
201717. Turizm Krizleri
YILDIZ Ö. E.
Turizm İşletmeciliği - Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Atilla Akbaba, Zafer Öter, Mehmet Emre Güler, Volkan Altıntaş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.215-228, 2017
2017
201718. İçecek Trendleri
YILDIZ Ö. E.
Gastronomi Trendleri - Milenyum ve Ötesi, Hülya Kurgun, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.227-254, 2017
2016
201619. Gastronomi ve Turizm: Kavramlar, Uygulamalar, Ulauslararası Mutfaklar, Reçeteler
Kurgun H., Bağıran D., Yumuk Y., Özeren E., Işıldar P., Kurgun O. A., et al.
Detay Yayıncılık, Ankara, 2016
2016
201620. Turistik Ürün Olarak Gastronomi
Yıldız Ö. E.
Gastronomi ve Turizm, Hülya Kurgun,Demet Bağıran Özşeker, Editör, Detay, Ankara, ss.25-44, 2016
2015
201521. Catering İşletmeciliği
Yıldız Ö. E.
Turizm İşletmeciliği, Alp Timur,Övünç Bardakoğlu, Editör, Detay, Ankara, ss.121-140, 2015
2015
201522. Catering İşletmeciliği
YILDIZ Ö. E.
Turizm İşletmeciliği, Timur, Alp Bardakoğlu, Övünç, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.121-140, 2015
Ansiklopedide Bölümler