Dr. Öğr. Üyesi ÖZAY EMRE YILDIZ


Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

E-posta: ozay.yildiz[at]deu.edu.tr
İş Telefonu: +90 232 301 6901 Dahili: 16905
Web: https://avesis.deu.edu.tr/ozay.yildiz

Metrikler

Yayın

53

Yayın (WoS)

3

Atıf (WoS)

5

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (TrDizin)

7

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

670

H-İndeks (Sobiad)

7

Atıf (Diğer Toplam)

61

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2015

2011 - 2015

Doktora

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Yüksek Lisans

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1998 - 2003

1998 - 2003

Lisans

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Doktora

Turistik çekim unsuru olarak yerel yiyecek – içecek üretiminin ekonomik sürdürülebilirliği: Kazdağı örneği

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr)

2009

2009

Yüksek Lisans

Türkiye’xxde şarap turizmi ? Çeşme örneğinde ürün geliştirme modeli

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2009 - 2015

2009 - 2015

Öğretim Görevlisi

Doğuş Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2008 - 2009

2008 - 2009

Araştırma Görevlisi

Okan Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turizm Ve Otelcilik Bölümü

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü

Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2020 - 2023

2020 - 2023

Dekan Yardımcısı

Dokuz Eylül Üniversitesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gastronomi ve Kültür

Özel İlgi Turizmi

Lisans

Lisans

Şarap Kültürü

Turizm ve Çevre

İçecek Yönetimi

Turizm Ekonomisi

Food and Beverage Management

Interpersonal Communication

Şarap Bilimi

Mutfak ve Servis Malzeme Bilgisi

Destination Management & Marketing

İçecek Teknolojisi

Özel İlgi Turizmi

Destination Management

Beslenme İlkeleri

Mutfak ve Servis Malzeme Bilgisi

Kariyer Planlama

Bar Management and Beverage Technology

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Introduction to Tourism

Menu and Banquet Planning

International Tourism

Tourism Economics

Turizm Ekonomisi

Türkiye Turizm Tarihi

Tourism and Environment

Food and Beverage Services Management

Tourism Management

Recent Issues in Tourism

Ön Lisans

Ön Lisans

Intercultural Communication

Ön Büro Hizmetleri

Hijyen ve Sanitasyon

İçecek Kültürü ve Yönetimi

Mönü Planlama

Otel İşletmeciliği

Kat Hizmetleri

Konukla İletişim

Genel Turizm

Yiyecek İçecek Servisi 1

Önbüroda Vardiya İşlemleri

Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acenteciliği

Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Gıda Teknolojisi

Yiyecek - İçecek Servisi 2

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi

Turizm ve Çevre

Kalite Yönetim Sistemleri

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve Maliyet Kontrolü

Introduction to Tourism

Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama

Mutfak Hizmetleri Yönetimi ve Hijyen

Tarihi ve Doğal Çevrenin Korunması

Genel Turizm Bilgisi

Makaleler

Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (2)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (4)

2020

2020

4. Izmir Craft Beer Trail

Işıldar P., Yıldız Ö. E.

UNIVERSAL JOURNAL OF MANAGEMENT , cilt.8, sa.5, ss.209-2019, 2020 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. URLA BAĞ YOLU İŞLETMELERİNİN YEREL EKONOMİK KALKINMAYA ETKİSİ

Işıldar P., Yıldız Ö. E., Durmuş M.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.344-348, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. The Migrating Tourist

YILDIZ Ö. E., IŞILDAR P.

DOKUZ EYLÜL UNIVERSITY INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MIGRATION, İzmir, Türkiye, 3 - 05 Nisan 2024, (Özet Bildiri)

2021

2021

4. Aşırı Turizmde Yerel Halk – Ziyaretçi İletişiminin Yeniden Kurulması

YILDIZ Ö. E.

4th Cultural Informatics, Communication&Media Studies Conference, İzmir, Türkiye, 20 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

5. Turistik Piyasa Taşıma Kapasitesi

Yıldız Ö. E.

C-IASOS I. Ulusal Uygulamalı Sosyal Bilimler Kongresi, 22 - 24 Ekim 2020, ss.212-214, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2020

2020

6. International Tourism Receipts and Turkish Economy in the Last Decade

YILDIZ Ö. E.

IV. International Kaoru Ishikawa Business Administration and Economy Congress, New Delhi, Hindistan, 14 Ekim 2020, ss.19-21, (Özet Bildiri)

2019

2019

7. Senses and Local Food: The Case of Gaziantep

YILDIZ Ö. E., SARIBAŞ Ö.

Business and Organization Research, İzmir, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2019, ss.453, (Özet Bildiri)

2019

2019

8. Beer Tourism in Izmir

IŞILDAR P., YILDIZ Ö. E.

II. Business and Organization Research Conference (BOR- International Conference), İzmir, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2016

2016

9. Gıda İşletmelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Uygulaması Üzerine Model Geliştirme İzmir Esbaş Gıda İşletmesi Uygulaması

YILDIZ Ö. E., BUCAK T.

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 Mart - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

10. Yerel Mutfak Kültürü Sürdürülebilir Turizm Gelişimi İlişkisi

BUCAK T., YILDIZ Ö. E.

I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

11. Gıda İşletmelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Uygulaması Üzerine Model Geliştirme İzmir ESBAŞ Gıda İşletmesi Uygulaması

YILDIZ Ö. E., BUCAK T.

1. ULUSLARARASI TURİZM VE MİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.9, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

12. Bölgesel Turizm Gelişiminde Yoğunlaşma Ve Çeşitlendirme Adatepe Örneği

Yıldız Ö. E.

I. Bölgesel Turizm Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 27 Mart 2016, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

13. Sürdürülebilir Tarım ve Turizm Kazdağı TaTuTa Girişimleri

Yıldız Ö. E.

2. Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 13 - 14 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

14. Yerel Yiyecek İçecek Üretimi ve Toplumsal Etki Nusratlı Köyü Kadınları

Yıldız Ö. E.

2. Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 13 - 14 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2009

2009

15. Turistik Ürün Çeşitlendirme Aracı Olarak Şarap Turizmi Çeşme Örneği

Yılmaz G., Yıldız Ö. E.

10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2009, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Urla Bağ Yolu İşletmelerinin Yerel Ekonomik Kalkınmaya Etkisi

Durmuş M., Işıldar P., Yıldız Ö. E.

Gastronomi Turizmi Araştırmaları 2, Osman Nuri Özdoğan ve Tuğrul Ayyıldız, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.319-330, 2025 Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

2. The Benefits and Limitations of Special Interest Tourism

YILDIZ Ö. E.

Battlefield Tourism, AKBULUT ONUR, EKİN YAKIN, GÜLER MEHMET EMRE, SARIBAŞ ÖZGÜR, Editör, Emerald Publishing, Leeds, ss.21-34, 2024

2022

2022

3. Servis ve Bar Yönetimi

YILDIZ Ö. E.

Resort Otel İşletmeciliği, Yusuf Günaydın, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.134-155, 2022

2022

2022

4. Breda, Eichstätt, Münih

YILDIZ Ö. E.

1 Adım 12 Seyyah 35 Rota, Aytuğ Arslan, Simge Kömürcü Sarıbaş, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.19-35, 2022

2021

2021

5. Kültürel Çevre ve Hedef Bölge

Yıldız Ö. E.

Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Sezer Karasakal; Oğuz Doğan, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.335-360, 2021

2021

2021

6. SUSTAINABLE GASTRONOMY TOURISM AND THE GLOBAL FOOD INDUSTRY

YILDIZ Ö. E., IŞILDAR P., ÖZEN DE HAAS A. E.

Global Issues in Business and Organization Studies, Erhan Aydın; Mushfiqur Rahman, Editör, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle upon Tyne, ss.123-150, 2021

2021

2021

7. Kültürel Çevre ve Hedef Bölge

YILDIZ Ö. E.

Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Sezer Karasakal; Oğuz Doğan, Editör, Nobel Bilimsel, Ankara, ss.335-360, 2021

2020

2020

8. Pandeli Çobanoğlu: 118 Yıllık Marka

Yıldız Ö. E.

Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt IV, Nazmi Kozak,Metin Kozak, Editör, Detay, Ankara, ss.203-211, 2020

2020

2020

9. Pandeli Çobanoğlu: 118 Yıllık Marka

YILDIZ Ö. E.

Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt IV, Nazmi Kozak, Metin Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.203-211, 2020

2019

2019

10. NESNELERİN İNTERNETİ, YAPAY ZEKÂ VE TURİZM

Yıldız Ö. E.

TURİZM 4.0 Kavramlar ve Uygulamalar, Prof. Dr. Hülya KURGUN,Prof. Dr. Osman Avşar KURGUN, Editör, Detay, Ankara, ss.93-112, 2019

2019

2019

11. NESNELERİN İNTERNETİ, YAPAY ZEKÂ VE TURİZM

YILDIZ Ö. E.

TURİZM 4.0 Kavramlar ve Uygulamalar, Prof. Dr. Hülya KURGUN, Prof. Dr. Osman Avşar KURGUN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.93-112, 2019

2018

2018

12. Yiyecek, Kültür ve Turizm İlişkisi

Yıldız Ö. E.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba,Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay, Ankara, ss.73-88, 2018

2018

2018

13. Yiyecek, Kültür ve Turizm İlişkisi

YILDIZ Ö. E.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla ve Çetinkaya, Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.73-88, 2018

2017

2017

14. İÇKİ ÜRETİMİ VE SUNUMU

Yıldız Ö. E.

Detay Yayıncılık, Ankara, 2017

2017

2017

15. İçecek Trendleri

Yıldız Ö. E.

Gastronomi Trendleri - Milenyum ve Ötesi, Hülya Kurgun, Editör, Detay, Ankara, ss.227-254, 2017

2017

2017

16. Turizm Krizleri

Yıldız Ö. E.

Turizm İşletmeciliği - Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Atilla Akbaba,Zafer Öter,Mehmet Emre Güler,Volkan Altıntaş, Editör, Detay, Ankara, ss.215-228, 2017

2017

2017

17. Turizm Krizleri

YILDIZ Ö. E.

Turizm İşletmeciliği - Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Atilla Akbaba, Zafer Öter, Mehmet Emre Güler, Volkan Altıntaş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.215-228, 2017

2017

2017

18. İçecek Trendleri

YILDIZ Ö. E.

Gastronomi Trendleri - Milenyum ve Ötesi, Hülya Kurgun, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.227-254, 2017

2016

2016

20. Turistik Ürün Olarak Gastronomi

Yıldız Ö. E.

Gastronomi ve Turizm, Hülya Kurgun,Demet Bağıran Özşeker, Editör, Detay, Ankara, ss.25-44, 2016

2015

2015

21. Catering İşletmeciliği

Yıldız Ö. E.

Turizm İşletmeciliği, Alp Timur,Övünç Bardakoğlu, Editör, Detay, Ankara, ss.121-140, 2015

2015

2015

22. Catering İşletmeciliği

YILDIZ Ö. E.

Turizm İşletmeciliği, Timur, Alp Bardakoğlu, Övünç, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.121-140, 2015

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. Viski

Yıldız Ö. E.

Detay, ss.41-42, 2022

2022

2022

2. Tekila

Yıldız Ö. E.

Detay, ss.365, 2022

2022

2022

3. Tekila Servisi

Yıldız Ö. E.

Detay, ss.366, 2022

2022

2022

4. Viski Servisi

Yıldız Ö. E.

Detay, ss.42-43, 2022

2022

2022

5. Pandeli Çobanoğlu

Yıldız Ö. E.

Detay, ss.171-172, 2022


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 7

h-indeksi (WOS): 2