Öğr. Gör. YELİZ DEMİR
Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Dokuz Eylül Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
Makaleler
7
Tümü (7)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (4)
1.
Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Dünya Gıda Sistemi Üzerindeki Etkileri
DEMİR Y.
Aydın Gastronomy
, cilt.5, sa.2, ss.131-141, 2021 (Hakemli Dergi)
2.
Geleneksel Ekşi Mayanın Sağlık ve Ekmek Üzerindeki Etkileri
DEMİR Y.
Aydın Gastronomy
, cilt.5, sa.1, ss.63-70, 2021 (Hakemli Dergi)
3.
Hedonik ve Yararcı Tüketim Değerinin Tüketicilerin Fast FoodRestoranlarındaki Memnuniyeti ve Davranışsal Niyetleri ÜzerindekiEtkisini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
DEMİR Y.
ULUSLARARASI BEŞERİ BİLİMLER VE EĞİTİM DERGİSİ
, cilt.6, sa.14, ss.644-669, 2020 (Hakemli Dergi)
4.
Paylaşım Ekonomisi Kapsamında Yemek Paylaşma Sitelerinin Analizi
DEMİR Y.
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.54-69, 2020 (Hakemli Dergi)
5.
BİREYLERİN HANE İÇİ GIDA İSRAFI İLE İLGİLİ ALGILAMASINI DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
DEMİR Y.
Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi
, cilt.1, sa.48, ss.10-26, 2020 (Hakemli Dergi)
6.
The Effects of Industry 4.0 on the Food and Beverage Industry
DEMİR Y.
,
İSTANBULLU DİNÇER F. F.
journal of Tourismology
, cilt.6, sa.1, ss.1-14, 2020 (Hakemli Dergi)
7.
İzleyicilerin Televizyon Yemek Programları ve Ünlü Şeflerle İlgili İnanç ve Tutumlarını Değerlendirmeye Yönelik Bir Araştırma (A Research to Evaluate Viewers Beliefs and Attitudes about Television Cooking Programs and Celebrity Chefs)
DEMİR Y.
,
KIZILIRMAK İ.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.3, ss.1852-1866, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
5
1.
Şehir Turizminde Y kuşağı Turistleri İçin Günlük Yaşamın Önemi
DEMİR Y.
20.Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.272-276, (Tam Metin Bildiri)
2.
Endüstri 4.0’xx ın Yiyecek İçecek Endüstrisi Üzerindeki Etkileri
DEMİR Y.
,
İSTANBULLU DİNÇER F. F.
18.Geleneksel Turizm Sempozyumu 2019, Türkiye, 12 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
3.
Effects of Menu Planning on Healthy EatingMenü Planlamasının Sağlıklı Beslenme Üzerindeki Etkileri
MUSLU CAN A.
,
DEMİR Y.
1. Uluslararsı Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, ss.54-65, (Tam Metin Bildiri)
4.
Kırsal Turizm Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Amacı ile Aşçılık Bölümü Öğrencilerinin TarımOkuryazarlığı Bilgi ve Algılamalarının Tespiti
DEMİR Y.
7. Ulusal/2. Uluslararası Kırsal Turizm Kongresi, Türkiye, 10 - 13 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
5.
LİSANS DÜZEYİNDE TURİZM EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİNTÜRKİYE KÜLTÜREL MİRAS UNSURLARI İLE İLGİLİ BİLGİVE DENEYİMLERİNİN TESPİTİ
ÖZTÜRK A.
,
KILIÇARSLAN D.
,
DEMİR Y.
,
CABER M.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
1
1.
PASTANE DEPARTMANI VE PASTANE ÜRÜNLERİNİN ÜRETİLME TEKNİKLERİ
DEMİR Y.
NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, 2021
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
13
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları