Dr. Öğr. Üyesi METE GÖVCE


İzmir Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

E-posta: mete.govce[at]deu.edu.tr
Diğer E-posta: metegovce[at]gmail.com
Web: https://avesis.deu.edu.tr/mete.govce

Eğitim Bilgileri

2019 - 2022

2019 - 2022

Doktora

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

2013 - 2016

2013 - 2016

Yüksek Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2008 - 2013

2008 - 2013

Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Prestij arama davranışının destinasyon sadakati üzerindeki etkisinde unutulmaz turizm deneyiminin ve kişiliğin rolü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

2016

2016

Yüksek Lisans

Gastronomi turizmi ve gastronomik etkinliklere katılımın yaşam tarzları açısından incelenmesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

MOLEKÜLER GASTRONOMİ

MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ

Ön Lisans

Ön Lisans

TURİZMDE GÜNCEL GELİŞMELER

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

KAT HİZMETLERİ

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ

GIDA VE PERSONEL HİJYENİ

ÖNBÜRO HİZMETLERİ

KARİYER PLANLAMA

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

MUTFAK YÖNETİMİ

SERVİS TEKNİĞİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

TURİZM MEVZUATI

GIDA VE PERSONEL HİJYENİ

TURİZM PAZARLAMASI

MENÜ PLANLAMA

TURİZMDE GÜNCEL GELİŞMELER

Önbüro Hizmetleri

Otel İşletmeciliği

Kat Hizmetleri

Servis Teknikleri

Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acenteciliği

Makaleler

Tümü (5)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. RESTORAN MÜŞTERİLERİNİN GIDA ATIKLARINA YÖNELİK TUTUMLARI: DEMOGRAFİK ÖZELLİKLER VE KUŞAKLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA

Gövce M., Bekar A., Kılıç B.

VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

2. TURİSTERİN PRESTİJ ARAMA DAVRANIŞLARININ SOSYO DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİNE GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI

GÖVCE M., BEKAR A., KILIÇ B.

VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Afyon, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2022, ss.807-831, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. Turistlerin Prestij Arama Davranışlarının Sosyo Demografik Özelliklerine Göre Karşılaştırılması

GÖVCE M., BEKAR A., KILIÇ B.

VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, AFYON, Türkiye, 06 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

4. Türkiye’deki Konaklama İşletmelerinin Endüstri 4.0 Adaptasyonlarına Yönelik Bir Araştırma

ÇOLAKOĞLU Ü., KILIÇDERE S., GÖVCE M., DERİNKÖK A. E.

International Congress on Digital Transformation in Tourism, Düzce, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, ss.210-216, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

5. Destinasyon Pazarlamasında Gastronominin Rolü

GÖVCE M., ÖZDOĞAN O. N.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.206-220, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. Restoran Seçiminde Çeşitlilik Arama Niyeti

BEKAR A., GÖVCE M.

19. Ulusal Turizm Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, ss.576-591, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

7. Türkiyede İpek Yolu Turizmi

KILIÇ B., YOZUKMAZ N., GÖVCE M.

Uluslararası Bolvadin Sempozyumu, AFYON, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. Gastronomi Turizmi Katılımcıları Yaşam Tarzlarına Göre Farklılık Gösterir mi?

KILIÇ B., GÖVCE M.

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2017, cilt.1, ss.212-221, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. YENİLİKÇİ KONAKLAMA DENEYİMLERİ: KAMP ALANLARI, GLAMPİNG VE KARAVAN PARKLARI

GÖVCE M., ASLAN H.

DENEYİMSEL TURİZMDE YENİLİKÇİ UYGULAMALAR, GÜNDÜZ, CEMİL, Editör, EĞİTİM YAYINEVİ, Ankara, ss.213-226, 2023

2023

2023

2. Turisterin Prestij Arama Davranışlarının Sosyo Demografik Özelliklerine Göre Karşılaştırılması

GÖVCE M., BEKAR A., KILIÇ B.

Multifaceted Research in the Field of Tourism, Öksüz, Merve, Editör, Özgür Yayınları, ss.17-40, 2023

2023

2023

3. GASTRONOMİK DENEYİMLER: YEMEK ATÖLYELERİ, YEREL GURME LEZZETLERİ VE ŞARAP TURLARI

GÖVCE M.

DENEYİMSEL TURİZMDE YENİLİKÇİ UYGULAMALAR, Gündüz, Cemil, Editör, EĞİTİM YAYINEVİ, Ankara, ss.77-91, 2023

2023

2023

4. Anasonlu Otlar

GÖVCE M.

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz Alper, Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.301-313, 2023

2020

2020

5. Rus Mutfağı

GÖVCE M., KILIÇ B.

Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editör, Beta Yayıncılık, İstanbul, ss.313-324, 2020

2019

2019

6. SAFARİ TURİZMİ

GÖVCE M.

SIRADIŞI TURİZM, ALPER KURNAZ, BURHAN KILIÇ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.113-130, 2019

2018

2018

7. Türkiye de İpek Yolu Turizmi

KILIÇ B., YOZUKMAZ N., GÖVCE M.

Bolvadin Araştırmaları, Mustafa Güler, Cantürk Kayahan, Editör, Eğitim Yayınevi, Afyonkarahisar, ss.1536-1552, 2018

2017

2017

8. Turistlerin Gastronomik Etkinliklere Katılımlarına İlişkin Değerlendirmelerinin Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi

KILIÇ B., GÖVCE M.

GASTRONOMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR, Bozok Düriye, Avcıkurt Cevdet, Doğdubay Murat, Sarıoğlan Mehmet, Girgin Göksel Kemal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.67-85, 2017

Ansiklopedide Bölümler

2019

2019

1. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ

GÖVCE M.

DETAY YAYINCILIK, ss., 2019

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Eylül 2023

Eylül 2023

Journal of aviation (Online)

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY TOURISM RESEARCH

Diğer İndekslerce Taranan Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

28 Eylül 2023 - 30 Eylül 2023

28 Eylül 2023 - 30 Eylül 2023

VıI. International Gastronomy Tourism Studies CongressSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Kastamonu-Türkiye

06 Ekim 2022 - 09 Ekim 2022

06 Ekim 2022 - 09 Ekim 2022

VI.InternationalGastronomyTourismStudiesCongress

Katılımcı

Afyonkarahisar-Türkiye

23 Mart 2022 - 23 Mart 2022

23 Mart 2022 - 23 Mart 2022

İzmir Turizm Çalıştayı

Katılımcı

İzmir-Türkiye

17 Ekim 2018 - 21 Ekim 2018

17 Ekim 2018 - 21 Ekim 2018

19. Ulusal Turizm Kongresi

Katılımcı

Afyonkarahisar-Türkiye

20 Eylül 2018 - 22 Eylül 2018

20 Eylül 2018 - 22 Eylül 2018

International Gastronomy Tourism Studies Congress

Katılımcı

Kocaeli-Türkiye