Yayınlar & Eserler

Makaleler 10
Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (2)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 9

1. Buğday, Ekmek ve Uygarlık

2.Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi, 24 - 25 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2. Karaburun Arkeolojik Yüzey Araştırması (KAYA) 2016

39. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, 22 - 26 Mayıs 2017, cilt.35, ss.317-330, (Tam Metin Bildiri)

3. Asamblaj Kavramına Türkçe Karşılık Bulma Denemesii

Arkeolojik Şeyler: TAG Türkiye Toplantısı Bildirileri 2, Türkiye, 5 - 06 Şubat 2015, (Tam Metin Bildiri)

4. Karaburun Arkeolojik Yüzey Araştırması KAYA 2015

34.Araştırma Sonuçları Toplantısı, Edirne, Türkiye, 23 - 27 Mayıs 2016, cilt.34, ss.151-174, (Tam Metin Bildiri)

7. Erzurum Yöresinde Süt Ürünleri ve Etin Geleneksel Yöntemlerle Saklanması

Uluslararası Doğu Anadolu Güney Kafkasya Kültürleri Sempozyumu, 10 - 13 Ekim 2012, (Tam Metin Bildiri)

8. Atın Evcilleştirilme Kriterlerinden Biri Olarak Yulaf

IV. International Congress of Eurasian Archaeology, 1 - 05 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

9. Hitit Mutfak Kültürüne Deneysel ve Etnoarkeolojik Bir Yaklaşım

VII Uluslararası Hititoloji Kongresi, Çorum, Türkiye, 25 - 31 Ağustos 2008, ss.901-916, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 19

1. İzmir Müzeleri/Bir Akdeniz Kentinin Kültürel Arka Planı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, İzmir, 2019

2. Karaburun

Heyamola yay., İstanbul, 2019

3. Uygarlık Yaratan Bitkilerin Üçüncüsü: İncir

İncirin Akdeniz’xxdeki Yolculuğu, Alp Yücel Kaya, Editör, İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, İzmir, ss.6-14, 2019

4. Uygarlık Buğdayla Başladı Zeytin-İncir-Üzümle Devam Etti

Buğdayın Akdeniz’xxdeki Yolculuğu, Alp Yücel Kaya, Editör, İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, İzmir, ss.11-16, 2019

5. Ionia’xxda Zeytin ve Uygarlık

ARKEOLOJİ, MİTOLOJİ VE İNSAN DOĞASI, Sarp Keskiner, Editör, Kanguru Yayınları, İzmir, ss.133-137, 2019

7. Neolithic Dairy Farmers in Anatolia and Lactose Intolerance

Neufunde Analysen Bewahrung Baitrage zur Archaologischen, Hıstorischen und Restaurativen Forschung in Der Westtürkei. Eine Dankesgabe an R.Meriç, Boris Dreyer-Serdar Aybek, Editör, LIT Verlag Dr.W.Hopf Berlin, Berlin, ss.172-177, 2018

8. Çattepe Höyük

Batman Müzesi Ilısu Barajı Kurtarma Kazıları/Batman Museum Ilısu Dam Excavations, , Editör, Batman Muzesi, Batman, ss.241-262, 2018

9. Tanrısal Bir Madde Tuz ve Anadolu'da Tuzun Geçmişi

Yaşar Coşkun'a Saygı Yazıları, A.Semih Güneri, Editör, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir, ss.315-319, 2017

12. Uygarlık Yaratan Bitkilerin Üçüncüsü

Türk Kültüründe Üzüm ve İncir, Eren Akçiçek, Editör, İzmir, İzmir, ss.12-18, 2011

13. Ephesos Efes Gezi Rehberi

Ekin Yazım Merkezi/İstanbul, İstanbul, 2010

15. Anadolu da Erken Tunç Çağı nda Ekstramural ve Intramural Ölü Gömme Uygulamaları Üzerine Düşünceler

Altan Cilingiroğlu na Armağan Yukarı denizin kıyısında Urartu krallığına adanmış bir hayat, Haluk Sağlamtimur, Editör, Arkeoloji ve Sanat Yayınları/İstanbul, İstanbul, ss.729-744, 2009

16. Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri Üzerine

Deneysel Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı, Nilhan Aras, Editör, Metro, İstanbul, İstanbul, ss.23-44, 2008

17. Anadolu da Hititler ve Hitit mutfak Kültürü

Deneysel Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı, Nilhan Aras, Editör, Metro, İstanbul, İstanbul, ss.45-100, 2008

19. Ateşin Kültür Tarihi

Dost Ktbv. yay. Ankara, Ankara, 2003
Metrikler

Yayın

38

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Atıf (WoS)

4

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

3

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

4

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

6

Proje

3

Tez Danışmanlığı

19

Açık Erişim

18
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları