Eğitim Bilgileri
2018 - 2022
2018 - 2022Doktora
İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye
2014 - 2016
2014 - 2016Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Yl) (Tezli), Türkiye
2011 - 2014
2011 - 2014Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Yüksek Lisans
Restoran atmosferinin tüketici davranışı üzerindeki etkileri
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Yl) (Tezli)
Makaleler
Tümü (7)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (4)
2021
20211. Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Dünya Gıda Sistemi Üzerindeki Etkileri
DEMİR Y.
Aydın Gastronomy
, cilt.5, sa.2, ss.131-141, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20212. Geleneksel Ekşi Mayanın Sağlık ve Ekmek Üzerindeki Etkileri
DEMİR Y.
Aydın Gastronomy , cilt.5, sa.1, ss.63-70, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20203. Hedonik ve Yararcı Tüketim Değerinin Tüketicilerin Fast FoodRestoranlarındaki Memnuniyeti ve Davranışsal Niyetleri ÜzerindekiEtkisini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
DEMİR Y.
ULUSLARARASI BEŞERİ BİLİMLER VE EĞİTİM DERGİSİ , cilt.6, sa.14, ss.644-669, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20204. Paylaşım Ekonomisi Kapsamında Yemek Paylaşma Sitelerinin Analizi
DEMİR Y.
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.54-69, 2020 (TRDizin)
2020
20205. BİREYLERİN HANE İÇİ GIDA İSRAFI İLE İLGİLİ ALGILAMASINI DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
DEMİR Y.
Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi , cilt.1, sa.48, ss.10-26, 2020 (TRDizin)
2020
20206. The Effects of Industry 4.0 on the Food and Beverage Industry
DEMİR Y., İSTANBULLU DİNÇER F. F.
journal of Tourismology , cilt.6, sa.1, ss.1-14, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
20197. İzleyicilerin Televizyon Yemek Programları ve Ünlü Şeflerle İlgili İnanç ve Tutumlarını Değerlendirmeye Yönelik Bir Araştırma (A Research to Evaluate Viewers Beliefs and Attitudes about Television Cooking Programs and Celebrity Chefs)
DEMİR Y., KIZILIRMAK İ.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.3, ss.1852-1866, 2019 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. Şehir Turizminde Y kuşağı Turistleri İçin Günlük Yaşamın Önemi
DEMİR Y.
20.Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.272-276, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. Endüstri 4.0’xx ın Yiyecek İçecek Endüstrisi Üzerindeki Etkileri
DEMİR Y., İSTANBULLU DİNÇER F. F.
18.Geleneksel Turizm Sempozyumu 2019, Türkiye, 12 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2018
20183. Effects of Menu Planning on Healthy EatingMenü Planlamasının Sağlıklı Beslenme Üzerindeki Etkileri
MUSLU CAN A., DEMİR Y.
1. Uluslararsı Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, ss.54-65, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Kırsal Turizm Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Amacı ile Aşçılık Bölümü Öğrencilerinin TarımOkuryazarlığı Bilgi ve Algılamalarının Tespiti
DEMİR Y.
7. Ulusal/2. Uluslararası Kırsal Turizm Kongresi, Türkiye, 10 - 13 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2015
20155. LİSANS DÜZEYİNDE TURİZM EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİNTÜRKİYE KÜLTÜREL MİRAS UNSURLARI İLE İLGİLİ BİLGİVE DENEYİMLERİNİN TESPİTİ
ÖZTÜRK A., KILIÇARSLAN D., DEMİR Y., CABER M.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. PASTANE DEPARTMANI VE PASTANE ÜRÜNLERİNİN ÜRETİLME TEKNİKLERİ
DEMİR Y.
NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, 2021