Öğr. Gör. YELİZ DEMİR


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Eğitim Bilgileri

2018 - 2022

2018 - 2022

Doktora

İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

2014 - 2016

2014 - 2016

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Yl) (Tezli), Türkiye

2011 - 2014

2011 - 2014

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Yüksek Lisans

Restoran atmosferinin tüketici davranışı üzerindeki etkileri Sürdürülebilir Kalkınma

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Yl) (Tezli)

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

PASTACILIK

YEMEK HAZIRLAMA ve PİŞİRME IV

ZİYAFET ORGANİZASYONU

Ön Lisans

Ön Lisans

Pastacılık ve Ekmekçilik

Yöresel Mutfaklar

İleri Pastacılık

MUTFAK ÜRÜNLERİ

Mutfak Organizasyonu

Hijyen ve Sanitasyon

ZİYAFET MUTFAĞI

SOĞUK MUTFAK

EKMEK YAPIM TEKNİKLERİ

PASTANE ÜRÜNLERİ

Makaleler

Tümü (7)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

1. Şehir Turizminde Y kuşağı Turistleri İçin Günlük Yaşamın Önemi

DEMİR Y.

20.Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.272-276, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

2. Endüstri 4.0’xx ın Yiyecek İçecek Endüstrisi Üzerindeki Etkileri

DEMİR Y., İSTANBULLU DİNÇER F. F.

18.Geleneksel Turizm Sempozyumu 2019, Türkiye, 12 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

3. Effects of Menu Planning on Healthy EatingMenü Planlamasının Sağlıklı Beslenme Üzerindeki Etkileri

MUSLU CAN A., DEMİR Y.

1. Uluslararsı Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, ss.54-65, (Tam Metin Bildiri)