Eğitim Bilgileri
2018 - 2019
2018 - 2019Doktora
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Dr), Türkiye
2016 - 2018
2016 - 2018Yüksek Lisans
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye
2011 - 2016
2011 - 2016Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
Etnik mutfak ürünlerinin tercihinde neofobinin etkisi (Karşılaştırmalı bir uygulama)
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)
Makaleler
Tümü (3)
TRDizin (3)
2020
20201. Otel Mutfak Çalışanlarının Mutfak Teknolojilerine Yaklaşımlarının Kelime İlişkilendirme Testi ile Değerlendirilmesi: İzmir Örneği (Evaluation of the Approaches of Hotel Kitchen Employees to Kitchen Technologies Using Word Association Test: The Case of Izmir)
BUCAK T., YİĞİT S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.1, ss.489-500, 2020 (TRDizin)
2019
20192. Gastromilliyetçilik ve Gastrodiplomasi Kavramları Üzerine Bir Değerlendirme
BUCAK T., YİĞİT S.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.21, sa.4, ss.1305-1320, 2019 (TRDizin)
2018
20183. HELAL GIDA SERTİFİKALI ÜRÜNLERİNİN OTEL MENÜLERİNDE KULLANIM DÜZEYİ: İZMİR MERKEZ’DEKİ 5 YILDIZLI OTELLER ÖRNEĞİ
BUCAK T., YİĞİT S.
Journal of Yaşar University , cilt.13, sa.50, ss.176-184, 2018 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. Türkiye’de Yiyecek ve İçecek İşletmelerini Sınıflandıran Gastronomi Rehberleri Üzerine Bir Değerlendirme
Bucak T., Yiğit S.
IV: Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.90-103, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. Türk Mutfağı Tanıtım Faaliyetlerinin Gastrodiplomasi Kavramı Açısından İncelenmesi
BUCAK T., YİĞİT S., OKAT Ç.
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
20183. GASTRONOMİ EĞİTİMİNDE PROFESYONEL MUTFAK OKULLARININ ETKİSİ: İSTANBUL MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ (MSA) ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
BUCAK T., YİĞİT S.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. TÜRKİYE’DE KIŞ TURİZMİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ (EVALUATION OF EVENTS ORGANIZED UNDER THE WINTER TOURISM IN TURKEY)
BUCAK T., YİĞİT S.
Uluslararası Sivas Turizmi Kongresi, Sivas, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
20175. YÖRESEL ÜRÜNLERİN DESTİNASYON PAZARLAMASINA ETKİSİ: MARDİN BULGURU İÇİN BİR MODEL ÖNERİSİ
YİĞİT S., BUCAK T.
18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)