Arş. Gör. SERKAN YİĞİT


Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Eğitim Bilgileri

2018 - 2019

2018 - 2019

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Dr), Türkiye

2016 - 2018

2016 - 2018

Yüksek Lisans

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye

2011 - 2016

2011 - 2016

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Etnik mutfak ürünlerinin tercihinde neofobinin etkisi (Karşılaştırmalı bir uygulama)

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)

Makaleler

Tümü (3)
TRDizin (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

1. Türkiye’de Yiyecek ve İçecek İşletmelerini Sınıflandıran Gastronomi Rehberleri Üzerine Bir Değerlendirme

Bucak T., Yiğit S.

IV: Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.90-103, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

2. Türk Mutfağı Tanıtım Faaliyetlerinin Gastrodiplomasi Kavramı Açısından İncelenmesi

BUCAK T., YİĞİT S., OKAT Ç.

20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

3. GASTRONOMİ EĞİTİMİNDE PROFESYONEL MUTFAK OKULLARININ ETKİSİ: İSTANBUL MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ (MSA) ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

BUCAK T., YİĞİT S.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

5. YÖRESEL ÜRÜNLERİN DESTİNASYON PAZARLAMASINA ETKİSİ: MARDİN BULGURU İÇİN BİR MODEL ÖNERİSİ

YİĞİT S., BUCAK T.

18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)