Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Yapı Bilgisi Anabilim Dalı
WoS Araştırma Alanları: İnşaat Ve Yapı Teknolojisi, Malzeme Bilimi Biyomateryal, Çok Disiplinli Bilimler, Enerji Ve Yakıtlar
Avesis Araştırma Alanları: Fiziksel Çevre Kontrolü, Yapı Malzemesi

Yayınlardaki İsimler: Ayca Tokuc

Metrikler

Yayın

134

Atıf (WoS)

146

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

153

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (Scholar)

242

H-İndeks (Scholar)

7

Atıf (TrDizin)

8

H-İndeks (TrDizin)

2

Proje

18

Fikri Mülkiyet

3

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Ayça Tokuç mimar, öğretim görevlisi ve araştırmacıdır. Lisans eğitimini 2001 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara/Türkiye Mimarlık Bölümü'nde, Yüksek Lisansı 2005'te doktorayı ise 2013 yılında  Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir/Türkiye Mimarlık Bölümü'nden aldı. 2017 yılında Türkiye Üniversitelerarası Kurul'dan “Fiziksel Çevre Kontrolü” ve “Yapı Malzemeleri” alanlarında doçent ünvanını aldı. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesidir.

Şehirdeki yapılı çevreyi ve sağlığı geliştirmek için bir dizi çok ortaklı projede yer aldı. Araştırmaları, sürdürülebilir tasarımı hem bir kavram olarak hem de bina ve topluluk ölçekleri de dahil olmak üzere çeşitli ölçeklerde ve uygulamada incelemektedir. Uzmanlık alanı, yapı fiziği, özellikle yapılı çevrede enerji ve sürdürülebilirlik konularıdır. İlgi alanları arasında düşük enerji mimarisi, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, bina enerji simülasyonu, termal enerji depolama, yapılı çevrede karbon, biyotasarım, rejeneratif tasarım, yenilikçi tasarım ve iklim değişikliği yer almaktadır.

Son araştırmaları, enerji tüketimi, termal ve görsel konfor ve döngüsellik açılarından bina cephelerinde mikroalglerin yetiştirilmesi ve kullanılmasına odaklanmaktadır. Yakın zamanda yapılan bir başka proje ile ısı geri kazanımlı havalandırma konusunda bir patentin almışlardır.

Türkiye'nin ilk biyotasarım ekibinin (www.biodesignteam.com) kuruluşunda yer aldı. Canlı organizmaları tasarımlarında ilham almanın yanında ve projelerinde biyo-işbirlikçi kullanmaktalar. Projeleri, tarımsal atıkların mantarlarla geri dönüştürülmesini ve malzeme üretmek için biyokalsifikasyon sürecini, ulaşım modelleri için balçık kalıp yol bulma algoritmalarını kullanmayı içermektedir.

İletişim

E-posta
ayca.tokuc[at]deu.edu.tr
Web Sayfası
Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü
İş Telefonu
+90 232 301 8497
Posta Adresi
Dokuz Eylül Üniversitesi Faculty of Architecture Department of Architecture Tınaztepe Campus Doğuş Caddesi No:209 Kuruçeşme İzmir