Arş. Gör. Dr. VOLKAN BAHÇECİ


İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Turizm ve Otel Yönetimi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: İşletme


Avesis Araştırma Alanları: Turizm ve Otel İşletmeciliği

Metrikler

Yayın

32

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scholar)

40

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

20

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

99

H-İndeks (Sobiad)

4

Atıf (Diğer Toplam)

58

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Lisans

Dokuz Eylül Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Müzecilik Bölümü, Türkiye

2015 - 2022

2015 - 2022

Doktora

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), Türkiye

2012 - 2015

2012 - 2015

Yüksek Lisans

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1999 - 2005

1999 - 2005

Lisans

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Müzelerde ziyaretçi deneyimini geliştirmede eğitlence modelinin kullanılması Creative Commons License

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2015

2015

Yüksek Lisans

Restoranların menü planlaması, fiyatlandırması ve analizi üzerine yaklaşımları: İzmir ilinde bir araştırma Creative Commons License

Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

B1 Orta

B1 Orta

Fransızca

Araştırma Alanları

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Birim Akreditasyon Kurulu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Birim Tanıtım ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2020 - 2022

2020 - 2022

Araştırma Görevlisi Fakülte Temsilcisi

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Food Culture

Tourism Geography

Food and Beverage Management

Business Finance

Financial Accounting

Verdiği Kurs ve Eğitimler

2024 - 2024

2024 - 2024

Yunan Mitolojisi III - İlyada ve Odysseia

Sürekli Eğitim Merkezi - Sertifika Programı

Bahçeci V.

2024 - 2024

2024 - 2024

Yunan Mitolojisi II - Aşk ve Kahramanlık Mitleri

Sürekli Eğitim Merkezi - Sertifika Programı

Bahçeci V.

2023 - 2023

2023 - 2023

Yunan Mitolojisi 1 Olymposlular

Sürekli Eğitim Merkezi - Sertifika Programı

Bahçeci V.

Makaleler

Tümü (7)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Deneyimsel Öğrenmenin Turizm Sektöründeki Yeri: Staj Yapan Lisans Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma

BAHÇECİ V., DOĞRU DAŞTAN H.

23. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2023, ss.1481-1494, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. Alaçatı’da Rüzgâr Sörfü Turizminin Mevcut Durumunun SWOT Analizi ile İncelenmesi

BAHÇECİ V., Güler D.

23. Ulusal Turizm Kongresi, 13 Ekim 2023, ss.1495-1504, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

4. Eğitlence Kavrami ve Müzelerde Uygulanması

BAHÇECİ V.

21. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim 2021, ss.1466-1472, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

5. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumlarında Sunulan Bildirilerin Bibliyometrik Analizi

BAHÇECİ V., YILMAZ Ö. D.

5. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu “Dijital Dönüşüm”, İzmir, Türkiye, 28 - 29 Şubat 2020, ss.1-15, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

6. Rekreasyon Etkinliklerinde Kalabalık Algısının Katılımcılar Üzerindeki Etkileri

BAHÇECİ V., YILMAZ B. S., KIROVA S.

4. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 09 Kasım 2017, ss.304-314, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

7. Booking.com’a Erişim Kısıtı Kararının Basındaki Yansımaları: Bir Medya Analizi

BAHÇECİ V., DOĞRU H., YILMAZ B. S.

18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. Communicating With Senior Travelers: Respectful Adults or OldChildren?

KIROVA S., YILMAZ B. S., BAHÇECİ V., DOĞRU H.

Global Conference on Services Management (GLOSERV - 2017), Volterra, İtalya, 3 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. What Hoteliers Say in Big Dispute: A Case Study on Banning of Booking.com Website in Turkey

DOĞRU H., BAHÇECİ V., YILMAZ B. S., KIROVA S.

Global Conference on Services Management (GLOSERV 2017), Volterra, İtalya, 3 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

12. Turizm Alanındaki Nitel. Araştırmalarda Uygulanan Yöntem Ölçütlerinin Değerlendirilmesi

ŞENER S., BAHÇECİ V., DOĞRU H., SEL Z. G., ERTAŞ M., SONGÜR S., et al.

8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

13. Engelli Bireylerin Turizm Hizmetlerine Yönelik E şikayetleri

Doğru H., Kaygalak S., Miral Z. C., Bahçeci V.

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri

BAHÇECİ V.

MUTFAK BİLİMİ - The SCIENCE of COOKING, CEYLAN VELİ, ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER, Editör, Nobel Yaşam, Ankara, ss.64-91, 2025

2024

2024

2. Visitor Experience in Museums

Bahçeci V.

Paradigma Yayınları, Çanakkale, 2024

2023

2023

3. Consumers’ Acceptance of and Attitude Towards Cultured Meat: A Survey of Potential Consumers in Turkey

BAHÇECİ V., ÖZGEN I., ŞENER E.

Current Trends and Practices in Tourism, Yayla Özgür, Işın Alper, Yazicioğlu İrfan, Bayram Fuat, Bölükbaş Rabia, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.257-270, 2023

2022

2022

4. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE GENEL BİR BAKIŞ

BAHÇECİ V., OKAT Ç.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ, Okat Çinuçen, Koç Pelin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.27-46, 2022

2016

2016

5. İçecek Endüstisi

Bahçeci V., Günlü E.

İçecek Bilgisi, YÜNCÜ Hilmi Rafet, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.2-23, 2016

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. İstanbul Sheraton Oteli

Bahçeci V.

Detay Yayıncılık, ss.9-10, 2022

2022

2022

2. Kapsül Otel

Bahçeci V.

Detay Yayıncılık, ss.188, 2022

2022

2022

3. Boğatepe (Zavot) Peynir Müzesi

Bahçeci V.

Detay Yayıncılık, ss.179, 2022

2022

2022

4. Dedeman Kapadokya Oteli

Bahçeci V.

Detay Yayıncılık, ss.251, 2022

2022

2022

5. Iber Otelleri

Bahçeci V.

Detay Yayıncılık, ss.179, 2022

2019

2019

6. İsviçre

Bahçeci V.

Detay Yayıncılık, ss.241-242, 2019


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1