Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Fen Fakültesi, İstatistik Bölümü, Yöneylem Araştırması Anabilim Dalı
WoS Araştırma Alanları: İstatistik & Olasılık
Avesis Araştırma Alanları: Yöneylem, Sayısal Yöntemler, Üretim ve Servis Sistemleri, Olasılık Kuramı, Stokastik Süreçler, Optimizasyon, İstatistik

Yayınlardaki İsimler: Kocer Umay Uzunoglu, Uzunoglu-Kocer Umay

Metrikler

Yayın

56

Atıf (WoS)

57

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

46

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

3

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

9
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümünden 1995 yılında mezun oldum. Yüksek lisans eğitimimi Dokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Bölümünde 2001 yılında tamamladım. “Markov Karar Süreçleri Üzerine bir Uygulama” başlıklı yüksek lisans tezimde, üretim yapan bir firmada seçilen bir ürün için envanter politikası geliştirme üzerine çalıştım. Doktora eğitimim sırasında, 2005 yılında Amerika’nın Kuzey Carolina eyaletindeki Duke University’de 6 ay süreyle araştırmacı olarak bulundum. Doktora eğitimimi Dokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Bölümünde 2006 yılında tamamladım. “İki Aşamalı Tedarik Zincirinde Envanter Yönetimi” başlıklı doktora çalışmamda envanter yönetimi konusuna oyun kuramı açısından bakarak envanter politikası geliştirme üzerine odaklandım. 2016 yılında İstatistik alanında doçent ünvanını aldım. 1997’den itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Bölümünde lisans düzeyinde Doğrusal Programlama, Yöneylem Araştırması, Kuyruk Kuramı, Olasılıksal Süreçler, Serim Analizi ve Proje Yönetimi derslerini, lisansüstü düzeyde Envanter Yönetimi, Deterministik Optimizasyon Yöntemleri, Operasyon Yönetiminde Veri Analizi derslerini vermekteyim. Biri TÜBİTAK projesi, diğeri münferit proje olmak üzere İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı ve Denizcilik Fakültesi ile ortak projeler yürüttüm.

Üretim planlaması, envanter problemlerinde optimizasyon, kuyruk sistemlerinde beklemenin azaltılması için optimizasyon, kuyruk-envanter problemlerinin birlikte ele alındığı süreçlerin daha iyi yönetimi, bakım onarım çalışmalarında optimal kararların belirlenmesi, optimal yer seçimi problemleri gibi konular ilgi alanlarım arasındadır. Sistemlerin daha iyi nasıl çalışacağının belirlenmesi ve kaynakların optimum kullanımının sağlanması üzerine kararlar vermek için matematiksel modeller veya simulasyon modelleri oluşturmak çalışma alanlarım arasında yer almaktadır.

 

İletişim

E-posta
umay.uzunoglu[at]deu.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.deu.edu.tr/umay.uzunoglu
İş Telefonu
+90 232 301 8560
Posta Adresi
Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Kaynaklar Kampüsü Tınaztepe Buca/İZMİR