Eğitim Bilgileri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoktora
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2019 - 2021
2019 - 2021Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2015 - 2019
2015 - 2019Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Yüksek Lisans
Uluslararası seyahatlerde destinasyon ve restoran seçiminin gıda güvenliği algısı açısından incelenmesi
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2021 - 2024
2021 - 2024Öğretim Görevlisi
Avrasya Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Makaleler
Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (1)
2025
20251. Investigating the role of plate material on memorability in the dining experience
AKBULUT E., Yalcin Y.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.42, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Gastronomide Şef İmajı: Göstergebilimsel Bir İnceleme
ÇIRAK K., AKBULUT E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, sa.1, ss.83-110, 2024 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Gastronomik Miras Çerçevesinde Türkiye’deki Tören Yemeklerinin Değerlendirilmesi
Akbulut E., Yalçın Y.
II. ULUSLARARASI MEZOPOTAMYA İNANÇ VE KÜLTÜR TURİZMİ KONGRESİ (IMFCT) 2024, Ankara, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, cilt.1, ss.112-122, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. TRABZON İLİNİN KÜLTÜREL MİRASININ GASTRONOMİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
YARDIM R. A., AKBULUT E.
“Sustainable Tourism, Heritage Management and the Cultural and Creative Industries: Creating new investment opportunities at places of cultural significance” - Project HERIPRENEURSHIP, Romanya, 8 - 09 Haziran 2023, (Özet Bildiri)
2022
20223. TURİSTLERİN NEOFOBİ VE NEOFİLİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
AKBULUT E., YARDIM R. A.
VI. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi - International West Asia Congress of Tourism - IWACT 2022, Tiflis, Gürcistan, 16 - 18 Haziran 2022, ss.82-93, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. OTANTİZM VE HATIRLANABİLİR YEMEK DENEYİMİ İLİŞKİSİ ÜZERİNE KAVRAMSAL BİR ÇALIŞMA
AKBULUT E., YALÇIN Y.
VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022, ss.352-367, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Sağlıklı Yaş Almada Gastronominin Sosyal ve Kültürel Rolü
AKBULUT E., LOKMAN U., KAYA B., ANDAŞ Ş.
Sosyal, İnsan ve İdari Bilimlerde Yeni Kavramlar ve İleri Çalışmalar, YILMAZ OSMAN, Editör, All Science Academy, ss.34-48, 2025
2024
20242. Evaluation of Gastronomic Elements of Railway Travel Routes in Turkey
ERTAŞ SABANCI A., AKBULUT E.
Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.381-394, 2024
2024
20243. Mutfakta Gıda Güvenliği ve Hijyen
AKBULUT E.
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş, Örgün Emrah, Editör, Nobel Kitapevi, ss.151-172, 2024
2023
20234. Gastronomy as a Cultural Heritage: The Example of the Trabzon Province
AKBULUT E., YARDIM R. A.
HERiPRENEURSHIP, NUŢU, George; AILINCĂI Sorin-Cristian; ŢÂRLEA Alexandra; ŞTEFAN Elena, Editör, Mega Publishing House, ss.129-136, 2023
2023
20235. Şarap
ÜLKER M., AKBULUT E.
Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler, Yılmaz Gökhan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.328-355, 2023
2023
20236. GASTRONOMİDE TABAK PREZANTASYONUN ÖNEMİ: SÜRDÜRÜLEBİLİR TABAKLAR
AKBULUT E.
TURİZM ÇALIŞMALARI 2023 , DÜZ ÖZER Songül, ALAEDDİNOĞLU Faruk, ARSLAN KALAY Hacer, ŞAHİN Sedat, Editör, Paradigma Akademi, ss.72-90, 2023