Öğr. Gör. EKİN AKBULUT


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı

Eğitim Bilgileri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2019 - 2021

2019 - 2021

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2015 - 2019

2015 - 2019

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Yüksek Lisans

Uluslararası seyahatlerde destinasyon ve restoran seçiminin gıda güvenliği algısı açısından incelenmesi

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2021 - 2024

2021 - 2024

Öğretim Görevlisi

Avrasya Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Yemek Hazırlama ve Pişirme 3

Ar-Ge Mutfak Uygulamaları

Türk Mutfağı

Makaleler

Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Gastronomik Miras Çerçevesinde Türkiye’deki Tören Yemeklerinin Değerlendirilmesi

Akbulut E., Yalçın Y.

II. ULUSLARARASI MEZOPOTAMYA İNANÇ VE KÜLTÜR TURİZMİ KONGRESİ (IMFCT) 2024, Ankara, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, cilt.1, ss.112-122, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. TRABZON İLİNİN KÜLTÜREL MİRASININ GASTRONOMİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

YARDIM R. A., AKBULUT E.

“Sustainable Tourism, Heritage Management and the Cultural and Creative Industries: Creating new investment opportunities at places of cultural significance” - Project HERIPRENEURSHIP, Romanya, 8 - 09 Haziran 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

3. TURİSTLERİN NEOFOBİ VE NEOFİLİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

AKBULUT E., YARDIM R. A.

VI. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi - International West Asia Congress of Tourism - IWACT 2022, Tiflis, Gürcistan, 16 - 18 Haziran 2022, ss.82-93, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

4. OTANTİZM VE HATIRLANABİLİR YEMEK DENEYİMİ İLİŞKİSİ ÜZERİNE KAVRAMSAL BİR ÇALIŞMA

AKBULUT E., YALÇIN Y.

VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Afyonkarahisar, Türkiye, 06 Ekim 2022, ss.352-367, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Sağlıklı Yaş Almada Gastronominin Sosyal ve Kültürel Rolü

AKBULUT E., LOKMAN U., KAYA B., ANDAŞ Ş.

Sosyal, İnsan ve İdari Bilimlerde Yeni Kavramlar ve İleri Çalışmalar, YILMAZ OSMAN, Editör, All Science Academy, ss.34-48, 2025

2024

2024

2. Evaluation of Gastronomic Elements of Railway Travel Routes in Turkey

ERTAŞ SABANCI A., AKBULUT E.

Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.381-394, 2024

2024

2024

3. Mutfakta Gıda Güvenliği ve Hijyen

AKBULUT E.

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş, Örgün Emrah, Editör, Nobel Kitapevi, ss.151-172, 2024

2023

2023

4. Gastronomy as a Cultural Heritage: The Example of the Trabzon Province

AKBULUT E., YARDIM R. A.

HERiPRENEURSHIP, NUŢU, George; AILINCĂI Sorin-Cristian; ŢÂRLEA Alexandra; ŞTEFAN Elena, Editör, Mega Publishing House, ss.129-136, 2023

2023

2023

5. Şarap

ÜLKER M., AKBULUT E.

Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler, Yılmaz Gökhan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.328-355, 2023

2023

2023

6. GASTRONOMİDE TABAK PREZANTASYONUN ÖNEMİ: SÜRDÜRÜLEBİLİR TABAKLAR

AKBULUT E.

TURİZM ÇALIŞMALARI 2023 , DÜZ ÖZER Songül, ALAEDDİNOĞLU Faruk, ARSLAN KALAY Hacer, ŞAHİN Sedat, Editör, Paradigma Akademi, ss.72-90, 2023