Araştırma Alanları

YER BİLİMİ, MULTİDİSİPLİNER

Geosciences, Multidisipliner, Dünya ve diğer gezegenlerin çalışmalarına genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında jeoloji, jeokimya / jeofizik, hidroloji, paleontoloji, oşinografi, meteoroloji, mineraloji, coğrafya, enerji ve yakıtlar bulunmaktadır. Jeolojiye veya jeokimya ve jeofiziğe öncelikli olarak odaklanan kaynaklar kendi kategorilerine yerleştirilir.

LİMNOLOJİ

Limnoloji, temiz su kaynaklarının fiziksel, kimyasal, meteorolojik, biyolojik ve ekolojik yönleri ile ilgili kaynakları kapsar.

UZAKTAN ALGILAMA

Uzaktan Algılama, uzaktan gözlem tekniği ve fiziksel nesneler ve çevre hakkında güvenilir bilgilerin elde edilmesini, fotoğraf görüntülerinin ve uzaydan elektromanyetik radyasyon kalıplarının kaydedilmesi, ölçülmesi ve yorumlanması süreci ile içerir. Bu kategori ayrıca çevresel, atmosferik, meteorolojik, coğrafi ve jeodezik gözlemlerdeki uzaktan algılama uygulamalarına ilişkin kaynakları da kapsamaktadır. Uzaktan algılama ile büyük ölçüde ilgilenen coğrafi bilgi sistemleri kaynakları da dahil edilmiştir.

JEOKİMYA VE JEOFİZİK

Bu kategorideki kaynaklar, Jeokimya veya Jeofizik veya her ikisine de odaklanabilir. Jeokimya, Dünya'daki veya diğer gezegenlerdeki veya asteroitlerdeki kimyasal bileşim ve kimyasal değişimlerle ilgilenen kaynakları kapsar. Konular, maddelerin ilgili kimyasal ve jeolojik özellikleri, uygulanan jeokimya, organik jeokimya ve biyogeokimya ile ilgili araştırmaları içerir. Jeofizik, Dünya'nın yapısı ve onu etkileyen süreçleri incelemek için fizik yöntem ve tekniklerinin uygulanmasına ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Ele alınan konular arasında sismoloji, tektonik, tektonofizik, jeomanyetizma, radyoaktivite ve kaya mekaniği yer almaktadır.

MÜHENDİSLİK, ÇEVRE

Mühendislik, Çevre, insanın çevre üzerindeki etkilerini ve çevresel bozulmayı en aza indirecek kontrollerin geliştirilmesini tartışan kaynakları içermektedir. Bu kategoride yer alan konular arasında su ve hava kirliliği kontrolü, tehlikeli atık yönetimi, arazi ıslahı, kirlilik önleme, biyoremidasyon, yakma, çamur sorunlarının yönetimi, depolama sahası ve atık deposu tasarımı ve inşaatı, tesisin hizmet dışı bırakılması ve çevre politikası ve uyumu bulunmaktadır.

EKOLOJİ

Ekoloji, ekolojik ekonomi, ekolojik mühendislik, ekotoksikoloji, ekolojik modelleme, evrimsel ekoloji, biyocoğrafya, kimyasal ekoloji, deniz ekolojisi, yaban hayatı araştırmaları, mikrobiyal ekoloji, moleküler ekoloji dahil olmak üzere, organizmaların ve çevrelerinin karşılıklı ilişkilerinin incelenmesi ile ilgili birçok alanı kapsayan kaynakları kapsamaktadır. ve nüfus ekolojisi. Bu kategori ayrıca genel ekoloji kaynaklarını ve belirli ekolojik sistemlere ayrılanları içerir.

ÇEVRE BİLİMLERİ

Çevre Bilimleri, çevre çalışmalarının çevre, kirlilik ve toksikoloji, çevre sağlığı, çevresel izleme, çevresel jeoloji ve çevre yönetimi gibi birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda toprak bilimi ve koruma, su kaynakları araştırması ve mühendislik ve iklim değişikliği içerir.

SU KAYNAKLARI

Su Kaynakları, su ile ilgili bazı konulara ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bunlar arasında tuzdan arındırma, yeraltı suyu izleme ve iyileştirme, hidroloji, sulama ve drenaj bilimi ve teknolojisi, su kalitesi, hidrolik mühendisliği, okyanus ve kıyı yönetimi, nehir araştırma ve yönetimi, su yolları ve limanlar bulunmaktadır.