Araştırma Alanları

BİLGİ BİLİMİ VE KÜTÜPHANE BİLİMİ

Bilişim Bilimi ve Kütüphane Bilimi, bibliyografik çalışmalar, kataloglama, sınıflandırma, veritabanı oluşturma ve bakım, elektronik kütüphaneler, bilgi etiği, bilgi işleme ve yönetimi, iç içe geçme, koruma, scientometrics, serials kütüphaneciliği ve özel kütüphaneler gibi çok çeşitli konularda kaynakları kapsar. .

SAĞLIK POLİTİKASI VE HİZMETLERİ

Sağlık Politikası ve Hizmetleri, sağlık hizmetleri sağlama ve yönetimi, mali analiz, sağlık etiği, sağlık politikası ve bakım kalitesi dahil olmak üzere sağlık sistemlerine ilişkin kaynakları kapsamaktadır.

GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI

EKONOMİ

Ekonomi, hem teorik hem de uygulamalı olarak mal ve hizmetlerin üretimi, dağıtımı ve tüketimi ile ilgili her türlü kaynağı kapsar. Bunlar arasında, politik ekonomi, tarım ekonomisi, makroekonomi, mikroekonomi, ekonometri, ticaret ve planlama gibi uzmanların yanı sıra uzman kaynaklar bulunmaktadır.

ENDÜSTRİYEL İLİŞKİLER VE ÇALIŞMA

Endüstri İlişkileri ve İşgücü, tahkim, iş ve iş hukuku, insan kaynakları, emek tarihi, iş ilişkileri ve çalışma ilişkileri sosyolojisi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.

YÖNETİM

Yönetim, yönetim bilimi, organizasyon çalışmaları, stratejik planlama ve karar verme yöntemleri, liderlik çalışmaları ve toplam kalite yönetimi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.

OPERASYON ARAŞTIRMA VE YÖNETİM BİLİMİ

Yöneylem Araştırması ve Yönetimi Bilimi, karmaşık problemlerin tanımı, analizi ve çözümü ile ilgili kaynakları içerir. Bu kategorideki ilgili konular matematik modelleme, stokastik modelleme, karar teorisi ve sistemleri, optimizasyon teorisi, lojistik ve kontrol teorisini içerir.

İŞLETME

Bu kategori iş ve iş dünyasının tüm yönleriyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bunlar pazarlama ve reklam, tahmin, planlama, yönetim, organizasyonel çalışmalar, tazminat, strateji, perakendecilik, tüketici araştırması ve yönetimi içerebilir. Ayrıca iş tarihi ve iş etiği ile ilgili kaynaklar da kapsanmaktadır.

BİRİNCİL SAĞLIK BAKIMI

HEMŞİRELİK

Hemşirelik, hemşirelik biliminin her alanında ve yönetim, ekonomi, yönetim, eğitim, teknolojik uygulamalar ve tüm klinik bakım uzmanlıkları gibi uygulamaları kapsar.

TIBBİ BİLİŞİM

Tıbbi Bilişim, klinik çalışmalarda ve tıbbi araştırmalarda sağlık bilgileriyle ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, sağlık hizmetleri teknolojisinin değerlendirilmesi, değerlendirilmesi ve kullanımı, hastalara ilişkin sonuçları ve bunun toplum üzerindeki etkisi ile ilgili kaynakları içermektedir.

TIBBİ ETİK

Tıp Etiği, sağlık ve tıp alanında etik her yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır.

SAĞLIK BAKIM BİLİMLERİ VE HİZMETLERİ

Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri sağlık hizmetleri, hastane yönetimi, sağlık yönetimi, sağlık finansmanı, sağlık politikası ve planlaması, sağlık ekonomisi, sağlık eğitimi, tıp tarihi ve palyatif bakım konularında kaynakları kapsamaktadır.

ACİL TIP

Acil Tıp, acil tıp bilim, eğitim ve klinik uygulamaları ile ilgili kaynakları kapsamaktadır. Kapsama, uzmanlığın genişliğini, travma, pediatri, toksikoloji, yaralanma önleme ve kontrolü, resüsitasyon ve acil tıbbi hizmetler üzerine genişletir.

Sosyal Bilimler Genel
Ekonomi ve İş
Klinik Tıp
Sosyal Bilimler (SOC)
Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG)
Klinik Tıp (MED)