Araştırma Alanları

FİZİK, NÜKLEER

Fizik, Nükleer nükleer yapı, çürüme, radyoaktivite, reaksiyonlar ve saçılma çalışmalarına kaynak içerir. Bu kategorideki kaynaklar düşük enerjili fiziğe odaklanır. Yüksek enerjili fizik, FİZİK, PARTİKLER & ALANLAR kategorisinde yer almaktadır.

JEOLOJİ

Jeoloji Yeryüzü'nün fiziksel tarihini, oluşturduğu kayayı ve Dünya'nın geçirdiği ya da geçirdiği fiziksel değişimleri (fiziği değil) ele alan kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, sedimentoloji, stratigrafi, hidrojeoloji, cevher jeolojisi, yapısal jeoloji, bölgesel jeoloji ve petrolojiyi kapsamaktadır. Bu kaynaklar kapsam bakımından biraz dar ve Dünya Bilimleri disiplinler arası çalışmasına verilmiyor.

YER BİLİMİ, MULTİDİSİPLİNER

Geosciences, Multidisipliner, Dünya ve diğer gezegenlerin çalışmalarına genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında jeoloji, jeokimya / jeofizik, hidroloji, paleontoloji, oşinografi, meteoroloji, mineraloji, coğrafya, enerji ve yakıtlar bulunmaktadır. Jeolojiye veya jeokimya ve jeofiziğe öncelikli olarak odaklanan kaynaklar kendi kategorilerine yerleştirilir.

MİNERALOJİ

Mineraloji, mineral bilimi, kristalografisi, fiziksel ve kimyasal özellikleri, sınıflandırması ve bunları ayırt etmenin yolları ile ilgilenen kaynakları içerir.

TOPRAK BİLİMİ

Toprak Bilimi, toprak biyolojisi ve doğurganlık, toprak koruma ve toprak işleme araştırmaları, toprak kirlenmesi ve ıslahı, toprak biyokimyası ve toprak kimyası ve fiziği dahil olmak üzere toprakların oluşumu, doğası, dağıtımı ve kullanımının birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır.

MÜHENDİSLİK, ÇEVRE

Mühendislik, Çevre, insanın çevre üzerindeki etkilerini ve çevresel bozulmayı en aza indirecek kontrollerin geliştirilmesini tartışan kaynakları içermektedir. Bu kategoride yer alan konular arasında su ve hava kirliliği kontrolü, tehlikeli atık yönetimi, arazi ıslahı, kirlilik önleme, biyoremidasyon, yakma, çamur sorunlarının yönetimi, depolama sahası ve atık deposu tasarımı ve inşaatı, tesisin hizmet dışı bırakılması ve çevre politikası ve uyumu bulunmaktadır.

MÜHENDİSLİK, JEOLOJİK

Mühendislik, Jeoloji, hem jeoloji hem de çeşitli mühendislik disiplinlerinden (öncelikle inşaat mühendisliği) elde edilen bilgi ve deneyimleri kapsayan çok disiplinli kaynakları içermektedir. Bu kategorideki kaynaklar jeoteknik mühendisliği, jeoteknik, jeoteknoloji, toprak dinamiği, deprem mühendisliği, jeotekstiller ve jeomembranlar, mühendislik jeolojisi ve kaya mekaniği konularını kapsamaktadır.

MADENCİLİK VE MİNERAL İŞLEME

Madencilik ve Cevher Hazırlama, maden yataklarının bulunması ve değerlendirilmesi ile ilgili kaynakları içerir; mayın tasarlama ve inşa etme; madencilik ekipmanı geliştirmek; madencilik operasyonlarını ve güvenliğini denetlemek; ve çıkarılan malzemenin çıkarılması, temizlenmesi, boyutlandırılması ve giydirilmesi. Bu kategorideki ilgili konular arasında arama ve madencilik jeolojisi, kaya mekaniği, jeofizik ve madencilik bilimi ve teknolojisi bulunmaktadır.

Doğa Bilimleri Genel
Çevre / Ekoloji