Araştırma Alanları

MÜHENDİSLİK, BİYOMEDİKAL

Mühendislik, Biyomedikal, tıbbi sorunları çözmek için mühendislik teknolojisini kullanan kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, uygulanan biyomekanik, bioreoloji, tıbbi görüntüleme, tıbbi izleme ekipmanı, suni organlar ve implante edilmiş materyaller ve cihazlar dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.

MÜHENDİSLİK, ELEKTRİK VE ELEKTRONİK

Mühendislik, Elektrik ve Elektronik, elektrik uygulamalarıyla ilgilenen kaynakları, genellikle motorlar ve jeneratörlerdeki gibi iletkenler aracılığıyla akım akışını ilgilendiren kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca, gazların veya vakumun yanı sıra yarı iletken ve süper iletken malzemeler yoluyla elektriğin iletimini kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki diğer ilgili konular arasında görüntü ve sinyal işleme, elektromanyetik, elektronik bileşenler ve malzemeler, mikrodalga teknolojisi ve mikroelektronik bulunmaktadır.

MÜHENDİSLİK, ENDÜSTRİYEL

Mühendislik, Endüstri, insanlara, malzemelere, sermayeye ve ekipmana ürün ve hizmet sağlamak için entegre olan mühendislik sistemlerine odaklanan kaynakları içerir. Kategoride yer alan konular arasında, araştırma araştırması, süreç mühendisliği, verimlilik mühendisliği, imalat, bilgisayarla bütünleşik üretim (CIM), endüstriyel ekonomi ve tasarım mühendisliği yer almaktadır.

ALETLER & GÖSTERİM

Enstrümanlar ve Enstrümantasyon, fiziksel ve / veya kimyasal sistemlerin gözlemlenmesi, ölçülmesi veya kontrol edilmesi için aletlerin uygulanmasına ilişkin kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda enstrümanların geliştirilmesi ve üretimi ile ilgili materyalleri de içerir.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAPAY ZEKA

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler biyoloji ve genetik, yaşamın temel mekanizmalarını moleküler düzeyde anlamaya odaklanan biyolojik bilimler içinde birbiriyle yakından ilişkili iki alandır. Moleküler biyoloji, DNA, RNA ve proteinler gibi biyomoleküllerin yapısını, işlevini ve etkileşimlerini inceleyerek moleküler düzeyde biyolojik süreçlerin incelenmesini amaçlar. Genetik, canlı organizmalardaki genlerin, kalıtımın ve genetik varyasyonun incelenmesidir. Moleküler biyoloji ve genetik, yaşamın ve kalıtımın moleküler temellerine ilişkin temel bilgiler sağlar. Tıp, tarım, biyoteknoloji ve evrimsel biyoloji dahil olmak üzere çeşitli alanlarda kritik roller oynarlar ve biyolojik sistemleri hem moleküler hem de organizma düzeyinde anlamamıza katkıda bulunurlar.

Farmakoloji ve Toksikoloji

Farmakoloji alanı, ilaçların etkilerini, mekanizmalarını, etki süreçlerini, etki alanlarını, etki düzeylerini ve olası yan etkilerini araştırır. Farmakoloji, yeni ilaçların keşfi ve geliştirilmesi, mevcut ilaçların etkinliği ve güvenliği, ilaçların dozajı ve uygulama şekilleri, yan etkilerin önlenmesi ve tedavisi, ilaçların farmasötik formülasyonları ve ilaç etkileşimleri gibi çeşitli konularda çalışır. Farmakoloji, klinik farmakoloji, moleküler farmakoloji, toksikoloji, farmakogenetik ve farmakoepidemiyoloji gibi alt dallara ayrılır. Toksikoloji, ilaçların ve kimyasal maddelerin vücuda olan zararlı etkilerini inceleyen alandır. Farmakoloji ve toksikoloji hem insan sağlığını korumak hem de ilaçların ve kimyasal maddelerin güvenli ve etkili bir şekilde kullanılmasını sağlamak için hayati öneme sahip disiplinlerdir. Bu iki alanın araştırma sonuçları, sağlık politikalarının oluşturulması ve klinik uygulamaların yönlendirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Biyoloji ve Biyokimya

Biyoloji ve biyokimya, yaşamın temel prensiplerini inceleyen iki ana bilim dalıdır. Biyoloji, yaşamın tüm yönlerini inceleyen geniş bir bilim dalıdır. Canlı organizmaların yapıları, işlevleri ve etkileşimleri gibi konuları kapsar. Biyoloji, genel olarak organizmaların anatomisi, fizyolojisi, genetiği, ekolojisi, davranışı gibi birçok alt disiplini içerir. Biyoloji, hücre biyolojisi, bitki biyolojisi, hayvan biyolojisi, mikrobiyoloji, nörobilim, biyoteknoloji ve çevre biyolojisi gibi alt dallara ayrılır. Biyokimya, biyolojik sistemlerin kimyasal temellerini inceleyen bir bilim dalıdır. Canlı organizmaların moleküler düzeydeki yapılarını ve işlevlerini araştırır. Biyokimya bilim alanı, biyomoleküllerin kimyasal yapılarını, reaksiyonlarını ve etkileşimlerini inceler. Biyolojik sistemlerdeki moleküler mekanizmaları anlamak için biyokimya teknikleri kullanılır ve biyokimyasal çalışmalar biyolojik olayları açıklamak ve anlamak için kullanılır.

Klinik Tıp

Klinik tıp, birçok farklı hastalık ve durumu teşhis etmek, tedavi etmek ve yönetmek için klinik bulguları, laboratuvar testlerini ve görüntüleme çalışmalarını kullanır. Bununla birlikte, klinik tıp sadece hastalıkların teşhis ve tedavisine odaklanmaz, aynı zamanda hastaların genel sağlığını, refahını ve yaşam kalitesini artırmak için bütünsel bir yaklaşım benimser.