MAPPING THE DIGITAL FRONTIER: BIBLIOMETRIC AND MACHINE LEARNING INSIGHTS INTO PUBLIC ADMINISTRATION TRANSFORMATION


Creative Commons License

Damar M., Köse H. Ö., Cagle M. N., Özen A.

Sayıştay Dergisi, cilt.35, sa.132, ss.9-41, 2024 (Hakemli Dergi)

  • Yayın Türü: Makale / Tam Makale
  • Cilt numarası: 35 Sayı: 132
  • Basım Tarihi: 2024
  • Doi Numarası: 10.52836/sayistay.1455036
  • Dergi Adı: Sayıştay Dergisi
  • Sayfa Sayıları: ss.9-41
  • Dokuz Eylül Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

MAPPING THE DIGITAL FRONTIER: BIBLIOMETRIC AND MACHINE LEARNING INSIGHTS INTO PUBLIC ADMINISTRATION TRANSFORMATION

DİJİTAL SINIRIN HARİTALANMASI: KAMU YÖNETİMİNDEKİ DÖNÜŞÜME DAİR BİBLİYOMETRİK VE MAKİNE ÖĞRENMESİ ANALİZLERİ

ABSTRACT

Digital transformation significantly influences public administration by integrating advanced technologies such as artificial intelligence, blockchain, and big data analytics across various governmental functions. In this study, the use of LDA alongside advanced bibliometric techniques such as citation analysis and co-citation networks to explore the evolution and current status of digital transformation in public administration provides a structured examination of large data sets obtained from the Web of Science, providing a thematic and intellectual insight into the field. Analyzing 628 articles, our research highlights how traditionally engineering-associated technologies are increasingly applied within the social sciences, transforming public management processes and policies. Our findings reveal that digital transformation in public administration is predominantly driven by external pressures rather than internal organizational initiatives. The importance of this study lies in its ability to map and visualize the transformative impact of digital technologies on governance structures, policy-making processes, and public engagement. Revealing that the databased, more transparent and participatory nature of public administration has increased, the study not only maps the thematic evolution of public administration but also discusses the consequences of these transformations for policy makers and public administrators. Integrating digital tools has enhanced service delivery and operational efficiency but also presents challenges, such as the need for comprehensive cybersecurity strategies and continuous adaptation to technological advancements.

ÖZET

Dijital dönüşüm, yapay zeka, blokzinciri ve büyük veri analitiği gibi ileri teknolojilerin çeşitli devlet işlevlerine entegrasyonu, kamu yönetimini önemli ölçüde etkilemektedir. Bu çalışmada kamu yönetimindeki dijital dönüşümün evrimini ve mevcut durumunu keşfetmek amacıyla atıf analizi ve eş-atıf ağları gibi ileri bibliyometrik tekniklerin yanı sıra LDA’nın kullanımı, Web of Science’dan elde edilen büyük veri setlerinin yapılandırılmış bir şekilde incelenmesini sağlayarak, alanın tematik ve entelektüel yapısına dair derinlemesine bir anlayış sunmaktadır. 628 makalenin analizi, geleneksel olarak mühendislikle ilişkilendirilen teknolojilerin sosyal bilimlerde giderek artan bir şekilde kullanıldığını ve kamu yönetimi süreçleri ile politikalarını nasıl dönüştürdüğünü göstermektedir. Araştırmamız, kamu yönetiminde dijital dönüşümün kurum içi girişimlerden ziyade dış baskılar sonucunda şekillendiğini ortaya koymaktadır. Bu çalışmanın önemi, dijital teknolojilerin yönetim yapıları, politika yapma süreçleri ve kamu katılımı üzerindeki dönüştürücü etkisini haritalayarak ve görselleştirerek göstermesinde yatmaktadır. Kamu yönetiminin veriye dayalı, daha şeffaf ve katılımcı niteliğinin arttığını ortaya koyan çalışma, kamu yönetiminin tematik evrimini haritalamakla kalmayarak aynı zamanda bu dönüşümlerin politika yapıcıları ve kamu yöneticileri için sonuçlarını da tartışmaktadır. Dijital araçların entegrasyonu, hizmet sunumunu ve operasyonel verimliliği artırmış, ancak kapsamlı siber güvenlik stratejilerine olan ihtiyacı ve teknolojik gelişmelere sürekli adaptasyon gerekliliğini de beraberinde getirmiştir.

Keywords: Digital Transformation, e-Government, Mapping, Visualization, Literature Mining

Anahtar Kelimeler: Dijital Dönüşüm, e-Devlet, Haritalama, Görselleştirme, Literatür Madenciliği

Linke erişim: https://www.researchgate.net/publication/380981225_Mapping_the_Digital_Frontier_Bibliometric_and_Machine_Learning_Insights_Into_Public_Administration_Transformation