Atıf İçin Kopyala
Tekin E., Akan M., KOCA U., Adiyaman E., GÖKMEN A. N., ÖZKARDEŞLER S., ...Daha Fazla
TURKISH JOURNAL OF INTENSIVE CARE-TURK YOGUN BAKIM DERGISI, cilt.17, sa.1, ss.25-30, 2019 (ESCI)
-
Yayın Türü:
Makale / Tam Makale
-
Cilt numarası:
17
Sayı:
1
-
Basım Tarihi:
2019
-
Doi Numarası:
10.4274/tybd.galenos.2019.04127
-
Dergi Adı:
TURKISH JOURNAL OF INTENSIVE CARE-TURK YOGUN BAKIM DERGISI
-
Derginin Tarandığı İndeksler:
Emerging Sources Citation Index (ESCI), TR DİZİN (ULAKBİM)
-
Sayfa Sayıları:
ss.25-30
-
Anahtar Kelimeler:
Enteral nutrition, intensive care unit, gastric residual volume, intolerance, CRITICALLY-ILL PATIENTS, PARENTERAL-NUTRITION, ESPEN GUIDELINES, RISK, ICU, ASPIRATION, DELIVERY, PROTOCOL, FEEDINGS, MARKER
-
Dokuz Eylül Üniversitesi Adresli:
Evet
Özet
Objective: This study aimed to determine and compare the effects of two different gastric residual volume (GRV) thresholds, 200 mL and 400 mL, on target calories and gastrointestinal intolerance in intensive care patients receiving enteral nutrition.