The Muslim Brotherhood in Politics in Egypt: From Moderation to Authoritarianism?


Aknur M.

Uluslararası Hukuk ve Politika, cilt.9, sa.33, ss.1-25, 2013 (Hakemli Dergi)

  • Yayın Türü: Makale / Tam Makale
  • Cilt numarası: 9 Sayı: 33
  • Basım Tarihi: 2013
  • Dergi Adı: Uluslararası Hukuk ve Politika
  • Derginin Tarandığı İndeksler: TR DİZİN (ULAKBİM)
  • Sayfa Sayıları: ss.1-25
  • Dokuz Eylül Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Özet

Arap Baharı dünyanın en eski, en geniş ve en etkili olan Müslüman Kardeşler Örgütü’ne  (Arapça’da al-Ikhwan al-Muslimun olarak bilinir) Mısır siyasetinde etkin olabilmek için uzun süredir beklediği fırsatı vermiştir. Hüsnü Mübarek rejiminin yıkılması ertesinde Mısır’da Haziran 2012’de yapılan seçimlerde Müslüman Kardeşler Örgütü’nün adayı olan Muhammed Mursi’nin Cumhurbaşkanlığına seçilmesi bu yeni yönetimin Mısır’a demokrasiyi getirip getiremeyeceği konusunda bir tartışmayı gündeme getirmiştir. Bu çalışma Müslüman Kardeşler’in hem ılımlı hem de radikal özelliklerini irdeleyerek bu örgütün Mısır siyaseti üzerine gelecekteki etkisini incelemeyi amaçlamaktadır.

 

Anahtar Kelimeler: Müslüman Kardeşler Örgütü, Mısır siyaseti, Ilımlı İslami hareketler, Radikal İslami hareketler, Arap Baharı.

 

 

 

 

 

Abstract

The Arab Spring gave the Muslim Brotherhood (known in Arabic as al-Ikhwan al-Muslimun), one of the oldest, largest and most influential Islamist organizations in the world, its long-waited opportunity to exert its influence on Egyptian politics. Following the collapse of Husni Mubarak regime, the election of the Muslim Brotherhood’s candidate Mohammed Mursi to the presidency of Egypt in June 2012, started a new debate on whether this new regime will be able to bring democracy to Egypt or not. This article, by examining both the moderate and radical features of the Muslim Brotherhood, aims at analyzing the future trajectory of the impact of this organization on Egyptian politics.

 

Keywords: Muslim Brotherhood, Egyptian politics, Moderate Islamist Movements, Radical Islamist movements and Arab Spring.