Araştırma Alanları

FİZİK, NÜKLEER

Fizik, Nükleer nükleer yapı, çürüme, radyoaktivite, reaksiyonlar ve saçılma çalışmalarına kaynak içerir. Bu kategorideki kaynaklar düşük enerjili fiziğe odaklanır. Yüksek enerjili fizik, FİZİK, PARTİKLER & ALANLAR kategorisinde yer almaktadır.

MÜHENDİSLİK, ÇEVRE

Mühendislik, Çevre, insanın çevre üzerindeki etkilerini ve çevresel bozulmayı en aza indirecek kontrollerin geliştirilmesini tartışan kaynakları içermektedir. Bu kategoride yer alan konular arasında su ve hava kirliliği kontrolü, tehlikeli atık yönetimi, arazi ıslahı, kirlilik önleme, biyoremidasyon, yakma, çamur sorunlarının yönetimi, depolama sahası ve atık deposu tasarımı ve inşaatı, tesisin hizmet dışı bırakılması ve çevre politikası ve uyumu bulunmaktadır.

MÜHENDİSLİK, JEOLOJİK

Mühendislik, Jeoloji, hem jeoloji hem de çeşitli mühendislik disiplinlerinden (öncelikle inşaat mühendisliği) elde edilen bilgi ve deneyimleri kapsayan çok disiplinli kaynakları içermektedir. Bu kategorideki kaynaklar jeoteknik mühendisliği, jeoteknik, jeoteknoloji, toprak dinamiği, deprem mühendisliği, jeotekstiller ve jeomembranlar, mühendislik jeolojisi ve kaya mekaniği konularını kapsamaktadır.

EKOLOJİ

Ekoloji, ekolojik ekonomi, ekolojik mühendislik, ekotoksikoloji, ekolojik modelleme, evrimsel ekoloji, biyocoğrafya, kimyasal ekoloji, deniz ekolojisi, yaban hayatı araştırmaları, mikrobiyal ekoloji, moleküler ekoloji dahil olmak üzere, organizmaların ve çevrelerinin karşılıklı ilişkilerinin incelenmesi ile ilgili birçok alanı kapsayan kaynakları kapsamaktadır. ve nüfus ekolojisi. Bu kategori ayrıca genel ekoloji kaynaklarını ve belirli ekolojik sistemlere ayrılanları içerir.