MOBAG, Klasik Müzik, Opera ve Bale Araştırma Grubu Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Devlet Konservatuvarı ile Güzel Sanatlar Enstitüsü Akademik Personeli ile lisans ve lisansüstü öğrencilerinin bilimsel ve sanatsal araştırmalarını içermektedir. Araştırma Üniversitelerinin Türkiye'de klasik müzik, opera ve baleye katkılarının İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi merkezli bir araştırma grubu tarafından bir araya getirilerek ulusal ve uluslararası alanda paylaşılmasını amaçlamaktadır.
MOBAG, Klasik Müzik, Opera ve Bale Araştırma Grubu Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Devlet Konservatuvarı ile Güzel Sanatlar Enstitüsü Akademik Personeli ile lisans ve lisansüstü öğrencilerinin bilimsel ve sanatsal araştırmalarını içermektedir. Araştırma Üniversitelerinin Türkiye'de klasik ... daha fazla
Bioİzmir Uluslararası Sağlık Teknolojileri Geliştirici ve Hızlandırıcı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ağustos 2017
Araştırmacı: 3
Bioİzmir, sağlık alanında fikirden ürüne kadar ilerleyen tüm aşamalarda sanayici, akademisyen ve sağlık kuruluşlarınaAr-Ge, Danışmanlık, Eğitim ve Hizmet desteği vermektedir.İzmir’in sağlık girişimleri ve inovasyonu kavşağı haline gelmesini amaç edinen ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile tamamlanan DEÜ Bioİzmir Uluslararası Sağlık Teknolojileri Geliştirici ve Hızlandırıcı Uygulama ve Araştırma Merkezi, içerisinde tam donanımlı üniversite hastanesinin, hastaneye tam entegre sağlık temalı bir teknoparkın, araştırma merkezlerinin, laboratuvarların, akademik eğitim alanlarının bulunduğu bir sağlık kampüsü bünyesinde yer almaktadır.DEÜ Bioİzmir Uluslararası Sağlık Teknolojileri Geliştirici ve Hızlandırıcı Uygulama ve Araştırma Merkezi, sağlıkta “laboratuvardan hasta yatağına” diye adlandırılan zincirde yer alan önemli unsurları İzmir’de bir araya getirerek “tek durak” kavramı ile yaşama geçirilmesini, sağlık alanında fikirden ürüne ve pazara kadar ilerleyen tüm aşamalarda hem sanayiciye, hem de akademisyene “kolaylaştırıcı”, “hızlandırıcı”, “geliştirici”, “eş uyum sağlayıcı”, “bir araya getirici” olarak destek sağlamayı hedeflemiştir.
Bioİzmir, sağlık alanında fikirden ürüne kadar ilerleyen tüm aşamalarda sanayici, akademisyen ve sağlık kuruluşlarınaAr-Ge, Danışmanlık, Eğitim ve Hizmet desteği vermektedir.İzmir’in sağlık girişimleri ve inovasyonu kavşağı haline gelmesini amaç edinen ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile tamaml ... daha fazla
Türkiye için Deprem Master Planı Standartlarını Belirleme (TÜRDEMAP) Grubu, Temmuz 2023
Araştırmacı: 36
Deprem Master Planı; yerleşim alanlarının stratejik planlarıyla bütünleşik, deprem zararlarını azaltmayı hedefleyen, deprem afeti olayının öncesi, anı ve sonrasında yapılacak çalışmaları ve alınacak önlemleri içeren, yaşam kalitesi artırılmış bir toplum oluşturma yönünde ilerleyen, deprem senaryosuna dayalı dinamik ve katılımcı bir planlama sürecidir. Bu planlamanın çalışma yapılacak alanın deprem tehlikesinin tamamını multidisipliner bir anlayışla kapsaması elzemdir. Bu kapsamda Proje öncelikle, Türkiye’deki iller bazında uygulanabilir bir deprem master planının belirli standartlar dahilinde gerçekleştirilmesini ve söz konusu standartların İzmir ilinde uygulanmasını içermektedir. Proje, mevcut veri analizi ve yeni veriler ışığında İzmir ilinde olası yıkıcı bir deprem ve tsunami tehlikesinin yaratacağı riski ortaya koymak ve hasar tahmin çalışmaları yaparak, risk azaltmaya ve acil eylem planları için bir altlık oluşturmaya yönelik çalışmalardan oluşmaktadır. Bu anlamda, farklı türden veriler derlenerek bir araya getirilecek, gereksinim duyulan/mevcut olmayan veriler ise üretilecektir. Elde edilen tüm veri coğrafik bilgi sistemleri (CBS) çatısı altında toplanacaktır. Söz konusu çalışmalar; mevcut verilerin toplanması, veri değerlendirme ve analizi ile deprem senaryosunun uygulanması ve hasar tahmin çalışmalarından oluşacak şekilde üç faz kapsamında gerçekleştirilecektir. Ülkemizin en büyük deprem tehlikesine sahip illerinden biri olan İzmir ili yerleşim alanının güncel bilimsel veriler ışığında yeniden değerlendirilmesi, oluşabilecek deprem riskleri ile can ve mal kaybının en aza indirilmesi açısından önem taşımaktadır. RADIUS olarak bilinen İzmir Deprem Senaryosu ve Deprem Master Planı 1998-2000 yılları arasında tamamlanmıştır. Bu kapsamda son 22 yılda İzmir ilinde yapı stoğu sayısı ve niteliği, ulaşım-alt yapı-hizmet şebekeleri ciddi oranda değişmiştir. Bunun yanı sıra 30 Ekim 2020 Samos Depremi ve ardından meydana gelen tsunami, İzmir’de yıkıcı etki meydana getirmiş, can ve mal kaybına neden olarak İzmir’in büyük ölçekli depremlere hazır olmadığını ortaya koymuştur. Bununla beraber ülkemizde İzmir dışında deprem master planına sahip olan tek ilimiz İstanbul’dur. Fakat İstanbul’da da 2003 yılında hazırlanmış olan deprem master planının standartlarında ve uygulanmasında sorunlar yaşandığı görülmektedir. Özellikle ülkemizde 2010-2020 yılları arasında yaşanan yıkıcı depremlerden sonra deprem master planlarının il-ilçe bazında hazırlanması gerekliliği tartışılmaya ve bu kapsamda bazı çalışmalar yürütülmeye başlanmıştır. Ancak bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalar herhangi bir standarttan yoksundur. Sonuç olarak, Türkiye ölçeğinde belirlenen standartlara göre, deprem master planlarının hangi illerde ve ne tür standartlara göre uygulanması gerektiği uygulamalı bir örnek çerçevesinde test edilmiş olacaktır.
Deprem Master Planı; yerleşim alanlarının stratejik planlarıyla bütünleşik, deprem zararlarını azaltmayı hedefleyen, deprem afeti olayının öncesi, anı ve sonrasında yapılacak çalışmaları ve alınacak önlemleri içeren, yaşam kalitesi artırılmış bir toplum oluşturma yönünde iler ... daha fazla
İnovatif dijital oyun programı ve taşınabilir denge odası sistemi, Ocak 2023
Araştırmacı: 1
TSA-2023-3015 KODLU ADEP projesi kapsamında desteklenen bu proje ile, ulusal sağlık teknolojileri sektörünün biyomedikal ekipman teknolojileri alanında yenilikçi ve rekabetçi yönünün geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Yaşlılarda düşme risk faktörü olan üriner inkontinansı ve düşmeyi önleyici, değerlendirici, tedavi edici ve takibinin sağlanabileceği inovatif dijital oyun programı ve taşınabilir denge odası sistemininin geliştirilmesi,etkinliğininayrıntılı ve çok yönlü olarak değerlendirilmesi ve konu ile ilgili toplumsal farkındalığın arttırılması, böylece bunun gibi benzer problem yaşayan pek çok popülasyonun ihtiyaçlarına yönelik yeni bir biomedikal ekipman geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
TSA-2023-3015 KODLU ADEP projesi kapsamında desteklenen bu proje ile, ulusal sağlık teknolojileri sektörünün biyomedikal ekipman teknolojileri alanında yenilikçi ve rekabetçi yönünün geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Yaşlılarda düşme risk faktörü olan üriner inkontinansı ve d ... daha fazla
İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim Araştırma Ve Uygulama Merkezi Araştırma Grubu, Temmuz 2023
Araştırmacı: 9
İzmir İli Stratejik Planlama, Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımı yapılması amaçlanmaktadır.
İzmir İli Stratejik Planlama, Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımı yapılması amaçlanmaktadır.
DEU Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Araştırma Grubu , Şubat 2022
Araştırmacı: 8
Cerrahi hastalıkları hemşireliği anabilim dalı olarak farklı alanlarda araştırmalar yürütmekteyiz. Araştırma alanlarımızdan bazıları şu şekildedir:Kalp damar cerrahisi hemşireliğiOrtopedi hemşireliği Kolorektal cerrahi hemşreiliğiTransplantasyon hemşreiliğiÇocuk cerrahisi hemşreiliğiCerrahi hastalarında beslenmeCerrahi hastalarında perioperatif danışmanlıkVenöz tromboemboliTedaviye uyumLenfödemÖzbakımHipotermiBariatrik cerrahiYaşam kalitesiMobilizasyonÖzetkililik Kalitatif araştırmalar TelesağlıkÖlçek geçerlik güvenilirliği
Cerrahi hastalıkları hemşireliği anabilim dalı olarak farklı alanlarda araştırmalar yürütmekteyiz. Araştırma alanlarımızdan bazıları şu şekildedir:Kalp damar cerrahisi hemşireliğiOrtopedi hemşireliği Kolorektal cerrahi hemşreiliğiTransplantasyon hemşreiliğiÇocuk cerrahisi hemşreiliğiCerrahi hastal ... daha fazla
Sağlık Eğitimi ve Araştırmaları Laboratuvarı, Şubat 2022
Araştırmacı: 3
Sağlık Eğitimi ve Araştırmaları Laboratuvarı, sağlık profesyonellerinin ve hasta / hasta yakınlarının eğitimini geliştirmek amaçlı araştırmalar gerçekleştirir ve eğitim materyalleri geliştirir.
Sağlık Eğitimi ve Araştırmaları Laboratuvarı, sağlık profesyonellerinin ve hasta / hasta yakınlarının eğitimini geliştirmek amaçlı araştırmalar gerçekleştirir ve eğitim materyalleri geliştirir.
Çevresel Radyoaktivite Araştırma Grubu, Şubat 2022
Araştırmacı: 4
Çevresel Radyoaktivite Grubunun amacı; toprak, kayaç, bitki gibi çevresel örneklerde karasal orjinli ve yapay radyonüklid aktivite konsantrasyon ölçümleri yapmak ve sonuçları radyolojik risk açısından değerlendirmektir.
Çevresel Radyoaktivite Grubunun amacı; toprak, kayaç, bitki gibi çevresel örneklerde karasal orjinli ve yapay radyonüklid aktivite konsantrasyon ölçümleri yapmak ve sonuçları radyolojik risk açısından değerlendirmektir.
Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde yer alan Bilgisayar Bilimleri Bölümü,eğitim, araştırma ve danışmanlık etkinlikleri vererek, ulusal ve uluslarararsı platformlarda tasarlayacağı projelerle toplumunun gelişimine katkı sağlamaktadır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde yer alan Bilgisayar Bilimleri Bölümü,eğitim, araştırma ve danışmanlık etkinlikleri vererek, ulusal ve uluslarararsı platformlarda tasarlayacağı projelerle toplumunun gelişimine katkı sağlamaktadır.