Announcements & Documents
Education Information
2006 - 2010
2006 - 2010Doctorate
Ege University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimleri (Dr), Turkey
2001 - 2004
2001 - 2004Postgraduate
Ege University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimleri (Yl) (Tezli), Turkey
1996 - 2001
1996 - 2001Undergraduate
Ege University, Faculty Of Engineering, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey
Dissertations
2010
2010Doctorate
Meyve ve sebzelerdeki pestisit kalıntılarının LC/MS/MS, ve GC [çoklu-dedektörlere (?-ECD, MSD, dual-FPD) sahip gaz kromatografisi] ile eş-zamanlı tayini için hızlı, ucuz, kolay, güvenli, etkili, kesin (HUKGEK) sonuç veren ekstraksiyon ve analiz yönteminin geliştirilmesi
Ege University, Fen Bilimleri Enstitüsü
2004
2004Postgraduate
Zeytinyağındaki pestisit kalıntılarının gaz kromatografisi/elektron tutucu dedektör (GC/ECD) ve gaz kromatografisi/kütle spektrometresi (GC/MS)ile saptanması
Ege University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimleri (Yl) (Tezli)
Foreign Languages
B1 Intermediate
B1 IntermediateEnglish
Certificates, Courses and Trainings
2010
2010TS EN ISO/IEC 17025’e göre Laboratuvarlarda İç Denetçi Eğitimi
Quality Management
TURKISH ACCREDITATION AGENCY
2009
2009TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar-Standardı Eğitimi
Quality Management
TURKISH ACCREDITATION AGENCY
Research Areas
Food Engineering
Food Science
Academic Titles / Tasks
2016 - Continues
2016 - ContinuesAssistant Professor
Dokuz Eylul University, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Managerial Experience
2023 - Continues
2023 - ContinuesDirector Of Junior College
Dokuz Eylul University, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
2023 - Continues
2023 - ContinuesYüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi
Dokuz Eylul University, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
2020 - Continues
2020 - ContinuesDeputy Head of Department
Dokuz Eylul University, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2020 - 2023
2020 - 2023Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi
Dokuz Eylul University
2020 - 2023
2020 - 2023Assistant Director of Vocational School
Dokuz Eylul University
2018 - 2020
2018 - 2020Assistant Director of Vocational School
Dokuz Eylul University
2018 - 2020
2018 - 2020Assistant Director of Vocational School
Dokuz Eylul University
2016 - 2020
2016 - 2020University Executive Board Member
Dokuz Eylul University
2016 - 2020
2016 - 2020University Executive Board Member
Dokuz Eylul University
Courses
Advising Theses
2023
2023Postgraduate
Yavaş Şehirlerde Yöresel Yemeklerin ve Konfor Gıdaların Bilinirliği Üzerine Bir Çalışma: Seferihisar Örneği
Türköz Bakırcı G. (Advisor)
S.DEMİR(Student)
2023
2023Postgraduate
Ege Mutfağına özgü törensel yemekler ve şerbet eşleşmeleri: İzmir ili örneği
Türköz Bakırcı G. (Advisor)
Ş.ANDAŞ(Student)
2022
2022Postgraduate
Evaluation of gastronomic products as attractiveness elements in tourism: Hurma olive sampling
Türköz Bakırcı G. (Advisor)
B.KAYA(Student)
2021
2021Postgraduate
Usage level of traditional bread in five star Resort hotel menus: Example of İzmir province
Türköz Bakırcı G. (Advisor)
S.ÇAKMAK(Student)
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2023
2023Determination of Polar Pesticides Based on a Modified QuPPe with Liquid Chromatography Coupled to Tandem Mass Spectrometry
Türköz Bakırcı G.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , vol.2023, pp.1-9, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Determination of Gluten Contamination in Foods Available on the Turkish Market via Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA)
Bakirci G., Glaue Ş., AKCAN T.
APPLIED SCIENCES-BASEL , vol.13, no.10, 2023 (SCI-Expanded)
2021
2021MOLECULAR IDENTIFICATION OF ANTIBIOTIC RESISTANT BACTERIA ISOLATED FROM THE INTESTINE OF PAGRUS PAGRUS FISH FROM IZMIR BAY
Haghi M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN , vol.30, no.4, pp.3841-3845, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Investigation of aflatoxins levels in commercial dried figs from western Turkey
TÜRKÖZ BAKIRCI G.
INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL , vol.27, no.2, pp.245-251, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019RAPID ANALYSIS OF MELAMINE IN POWDERED MILK USING SPECIFIC SOLID PHASE EXTRACTION FOLLOWED BY ULTRAHIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY-TANDEM MASS SPECTROMETRY
TÜRKÖZ BAKIRCI G., Yaman-Acay D. B., Karakaya S.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN , vol.28, pp.1281-1286, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018EVALUATION OF PESTICIDE RESIDUES IN BRINED VINE LEAVES BY LIQUID CHROMATOGRAPHY COUPLED TO TANDEM MASS SPECTROMETRY
TÜRKÖZ BAKIRCI G.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN , vol.27, no.6, pp.4543-4558, 2018 (SCI-Expanded)
2014
2014Pesticide residues in fruits and vegetables from the Aegean region, Turkey
Bakirci G., Acay D. B. Y., Bakirci F., ÖTLEŞ S.
FOOD CHEMISTRY , vol.160, pp.379-392, 2014 (SCI-Expanded)
2012
2012Fast and simple extraction of pesticide residues in selected fruits and vegetables using tetrafluoroethane and toluene followed by ultrahigh-performance liquid chromatography/tandem mass spectrometry
Bakirci G., Hisil Y.
FOOD CHEMISTRY , vol.135, no.3, pp.1901-1913, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Analysis of Deoxynivalenol, Zearalenone, T-2, and HT-2 Toxins in Animal Feed by LC/MS/MS-A Critical Comparison of Immunoaffinity Column Cleanup with No Cleanup
Senyuva H. Z., Gilbert J., Turkoz G., Leeman D., Donnelly C.
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL , vol.95, no.6, pp.1701-1708, 2012 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2023
2023Üniversite Öğrencilerinin COVID-19 Öncesi ve Sürecindeki Beslenme Alışkanlıklarının İncelenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., AKGÜNDÜZ Y.
AYDIN GASTRONOMY , vol.7, no.1, pp.107-119, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Accreditation impact on service quality in medical laboratories: university hospital staff viewpoints
Balcı Yıldız N., Aksaraylı M., Tuncel E. P., Türköz Bakırcı G.
Hacettepe Sağlık İdaresi Derg.* , vol.24, no.4, pp.729-746, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Electric and Magnetic Field Applications as Alternative or Supportive Therapy for Covid-19
TÜRKÖZ BAKIRCI G., Abbaszade Z., HAGHI M.
Archives of Clinical Microbiology , vol.12, no.3, pp.1-4, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Manisa İlinden Toplanan Asma Yapraklarında Pestisit Kalıntıları
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇINAR E., KARAKAYA S.
Akademik Gıda , vol.17, no.1, pp.55-60, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018Yaş Üzümde Pestisit Kalıntılarının GC [Çoklu-Dedektörlere(μ-ECD, MSD, Dual-FPD) sahip gaz kromatografisi] ile Çoklu Kalıntı Tayini için Analiz Yönteminin Geliştirilmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi , vol.20, no.60, pp.876-889, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017Manisa Bölgesi’nden Toplanan Asma Yapraklarında Pestisit Kalıntılarının Araştırılması
ÇINAR E., KARAKAYA S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Academia Journal of Engineering and Applied Sciences , pp.162-174, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017Bölge Gastronomi Turizmi Üzerine Yöresel Ürün Festivallerinin Etkisi: Urla Örneği (The Impact of Local Product Festivals on Regional Gastronomy Tourism: Case of Urla)
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BUCAK T., TURHAN K. N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , vol.5, no.2, pp.230-240, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017Investigation of Salmonella spp. of Contamination, Infection Routes and Their Effects on Public Health in Chicken Meat
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇAKMAK F.
Eurasian Journal of Food Science and Technology , vol.1, no.1, pp.4-8, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017Determination of Microbiological Quality of Tap Water in Food Production and Investigation on The Public Health Protection
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇAKMAK F.
The Turkish of Occupational/Environmental Medicine and Safety , vol.2, no.1, pp.192-196, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2016
2016Ege Bölgesi’nde Satışa Sunulan Kuru Üzümlerde Okratoksin A ve Küf İlişkisi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇAKMAK F., DİLARA Ö.
Akademik Gıda , vol.14, no.4, pp.407-411, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
2014
2014Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Aflatoksin , Okratoksin A, Zearalenon, Fumonisin ve Deoksinivalenol Mikotoksinleri Yönünden İncelenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Akademik Gıda , vol.12, no.2, pp.46-56, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Oleuropein ve Ekstraksiyon Yöntemleri
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAYDAR T., SÖZBİLEN M., HIŞIL Y.
Akademik Gıda , vol.7, no.3, pp.36-40, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Meyve ve Sebze Mamüllerinde UPLC MS MS ile Pestisit Kalıntılarının Analizi Dünya Gıda
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
DÜNYA GIDA , pp.78-85, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
2008
2008Pestisit Kalıntı Analizlerinde Son Gelişmeler ve Analiz Yöntemleri Dünya Gıda
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
DÜNYA GIDA , pp.76-81, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2023
2023Gastrodiplomasi Kavramının Türk Mutfağı Üzerine Etkisi: Tören Keşkeği Örneği
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
7. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kastamonu, Turkey, 28 - 30 September 2023, pp.172-173
2023
2023Application of Sample Extraction and Quantitation of Multi-Mycotoxin in Cereal-Based Samples with LC-MS/MS
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KARAKAYA S.
6. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, Gence, Azerbaijan, 22 - 23 September 2023
2023
2023Turizm İşletmelerinde Karbon Ayak İzini Azaltmaya Yönelik Uygulamalar
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları, İzmir, Turkey, 8 - 09 June 2023, pp.73-74
2021
2021Isolation and Molecular Identification of Polyethylene Degrading Bacteria from Soil and Degradation Detection by FTIR Analysis
HAGHI M., YILMAZBAŞ Ç., UYSAL A. Z., TEPEDELEN M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), Ankara, Turkey, 24 November 2021
2021
2021Gastronomide Bir Çekicilik Unsuru Olarak Coğrafi İşaretleme; İzmir İli Örneği
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
1.Uluslararası Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kongresi, Kayseri, Turkey, 27 February 2021, pp.10-11
2021
2021GEOGRAPHICAL INDICATIONS AS AN ATTRACTION ELEMENT IN GASTRONOMY; EXAMPLE OF IZMIR CITY
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
1st INTERNATIONAL TOURISM, GASTRONOMY AND CULINARY ARTS CONGRESS 27-28 FEBRUARY 2021 ISTANBUL, İstanbul, Turkey, 27 - 28 February 2021
2020
2020Characterization of Probiotic Bacteria from Honeybee gut
HAGHI M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Turkey, 16 - 18 December 2020, pp.761-765
2020
2020Molecular Identification And Antibiotic Resistance Of Bacteri Isolated From The Intestine Of Pagrus Pagrus Fish From Izmir Bay
HAGHI M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemica Sciences (EurasianBioChem 2020), Ankara, Turkey, 19 - 20 March 2020, pp.532
2019
2019Gıda İşletmesi Kullanım Sularının Hijyen Yönünden İncelenmesi: E.coli, P.Aeroginosa ve Salmonella spp.
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KUZU Ş., GÖÇER N., ZEYREK A.
3.Uluslararası Su Ve Sağlık Kongresi, Antalya, Turkey, 12 - 15 November 2019
2019
2019Tıbbi Laboratuvarlarda Akreditasyon ve Kalite Yönetimi Arasındaki İlişkinin Modellenmesi
Balcı N., Aksaraylı M., Türköz Bakırcı G., Tuncel E. P.
Uluslararası Saglıkta Veri Bilimi Kongresi, İstanbul, Turkey, 5 - 06 December 2019, pp.135-144
2019
2019Gastronomik Bir Değer Olarak Bağcılık Ürünleri: Ege Bölgesi Örneği
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KAYA B.
IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.312-318
2019
2019Tereyağında Bitkisel Yağ Tağşişinin Önemi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KARAKAYA S.
UBCAK 2019, Antalya, Turkey, 14 - 16 October 2019
2019
2019Gıda Muhafaza Yöntemlerinin Enginarın Bileşenlerine Etkisinin Belirlenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., EREN İ., KARAKAYA S.
II.Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi, İzmir, Turkey, 8 - 09 November 2019, pp.27
2019
2019Screening of Genetically Modified Organisms in Starches Used in Food Industry
TÜRKÖZ BAKIRCI G., YAĞMUR E., ZEYREK A., TEMEL M.
20. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, Ankara, Turkey, 10 - 12 October 2019, pp.48
2019
2019Sokak Lezzetlerinin Üniversite Öğrencileri Tarafından Tercih Edilme Durumu
KAYA B., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
FONGAR 2019, Muğla, Turkey, 25 - 27 April 2019, pp.58-65
2019
2019Yavaş Yemek (Slow Food) Kapsamında Yöresel Ürünlerin Değerlendirilmesi: Karakılçık Buğdayı ve Ekmeği
ÇİFTÇİ S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
FONGAR 2019, Muğla, Turkey, 25 - 27 April 2019, pp.79-85
2019
2019Çiğ Sütlerin Mikrobiyolojik ve Hijyenik Kalitesinin Değerlendirilmesi: İzmir Örneği
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A.
FONGAR 2019, Muğla, Turkey, 25 - 27 April 2019, pp.73-78
2019
2019Zencefilin Beslenme ve Sağlık Üzerine Etkileri
ÜNAL F. U., GÖĞÜŞ BAĞIŞ N., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
TARGID 2019, Afyonkarahisar, Turkey, 20 - 22 April 2019
2019
2019Analysis of Glyphosate, Fosetyl Aluminum and Ethepon in Oil Seed by Liquid Chromatography/Tandem Mass Spectrometry
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KARAKAYA S.
ICAFOP 2019, Trabzon, Turkey, 16 - 18 April 2019, pp.1414-1417
2019
2019Çiğ Süt Örneklerinde Kimyasal Kalite Parametrelerin Değerlendirilmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., UTKUN S., DİNLER B., COŞKUNTUNA E. E.
AGRIFOR 2019, Muğla, Turkey, 8 - 10 April 2019, pp.467-470
2019
2019Yumurta Ürünlerinde Salmonella spp. Tespitine Yönelik Klasik, Hızlı ve Moleküler Test Yöntemlerinin Karşılaştırılması
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KUZU Ş., TOPBAŞ T.
AGRIFOR 2019, Muğla, Turkey, 8 - 10 April 2019, pp.22
2019
2019Investigation of Heavy Metal Contamination in Fish Feeds. Agriculture and Forestry Research
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÖZKAYA F. C.
AGRIFOR 2019, Muğla, Turkey, 8 - 10 April 2019, pp.464-466
2018
2018Yöresel Peynirlerin Gıda Güvenliği Açısından Önemi: İzmir Tulum Peyniri
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A., BUCAK T.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 20 - 22 September 2018
2018
2018Yöresel Peynirlerin Gıda Güvenliği Açısından Önemi: İzmir Tulum Peyniri Örneği
Türköz Bakırcı G., Bucak T., Zeyrek A.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018
2018
2018Traditional Bread Types in Turkish Cuisine and Alternative Solutions for Those Who Have Gluten Intolerance: Gluten-Free Bread Sample
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A.
4th International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Turkey, 6 - 08 December 2018, pp.7-17
2018
2018Ege Bölgesinde Tüketime Sunulan Kuru İncirlerin Aflatoksin Düzeylerinin Belirlenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KARAKAYA S.
FONGAR 2018, Antalya, Turkey, 28 - 30 November 2018, pp.268-275
2018
2018Use of Functional Foods in Gluten-free Product Manufacture
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Turkey, 10 - 12 October 2018
2008
2008Bazı Meyve ve Sebzelerdeki Pestisit Kalıntılarının Üç Dedektörlü Gaz Kromatografisiyle Eş Zamanlı Tayini İçin Metod Validasyonu Çalışması
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
Kromatografi 2008, Turkey, 9 - 11 June 2008, pp.16
2018
2018Evaluation of Red Meat Products by Species Identification in Terms of Pork Adulteration
TÜRKÖZ BAKIRCI G., YAĞMUR E.
4th International Congress on Applied Biological Sciences (ICABS), Eskişehir, Turkey, 3 - 05 May 2018, pp.58
2018
2018Gıdalarda Raf Ömrü Tespitine Yönelik Yaklaşımlar ve Hızlandırılmış Raf Ömrü Yöntemleri
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A.
6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Turkey, 3 - 04 May 2018, pp.55
2018
2018Gıda İşletmelerinde Kullanılan Suların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Yönden Değerlendirilmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., TOPBAŞ T., DİNLER B., UTKUN S.
Uluslararası Su ve Çevre Kongresi, 22 - 24 March 2018, pp.228-232
2018
2018Zeytinyağı Örneklerindeki Pestisit Kalıntılarının Gaz Kromatografi Elektron Yakalama Dedektörü, Gaz Kromatografi Kütle Spektrometresi ve Gaz Kromatografi Tandem Kütle Spektrometresi Teknikleri ile Tayini
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KARAKAYA S., HIŞIL Y.
ICAFOF 2018, 2 - 05 April 2018, pp.724-732
2017
2017The Importance of Ottoman Sherbets in Today’s Turkish Cuisineand Gastronomic Preference for Melon Seed Sherbet (Sübye)
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A.
III.International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Turkey, 7 - 09 December 2017, pp.52-63
2017
2017The Effect of Tea Tree Oil on Typical Microorganisms and The Use of It as Disinfectant
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A., BAKIRCI F., DİNSEL P.
MCBÜ ÜSİTEM 1.Uluslararası Üniversite Sanayi İşbirliği AR-GE ve Inovasyon Kongresi, Manisa, Turkey, 18 - 19 December 2017, pp.45
2017
2017The Contribution of Scientific Conferences in the Area of Gastronomy to the Promotion of Regional Gastronomic Tourism: Izmir International Gastronomic Tourism Congress
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BUCAK T., TURHAN K. N.
III.International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Turkey, 7 - 09 December 2017, pp.156-165
2017
2017Tıbbi Laboratuvarlarda Akreditasyon Çalışmalarının Gelişimi ve Sürecin Hizmet Kalitesi ile Çalışan Güvenliğine Etkilerinin Değerlendirilmesi
BALCI N., TÜRKÖZ BAKIRCI G., TUNCEL E. P.
l. Uluslararası Hasta Güvenliği ve Sağlık Finansmanı Kongresi, Antalya, Turkey, 22 - 26 November 2017, pp.92-96
2017
2017Manisa Bölgesinden Toplanan Asma Yapraklarında Pestisit Kalıntılarının Araştırılması
ÇINAR E., KARAKAYA S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
3.International Congress of Agriculture and Environment, Antalya, Turkey, 16 - 18 November 2017, pp.111-112
2017
2017Et Ürünlerinde Tür Tespitine Yönelik Geliştirilen Moleküler ve İmmünolojik Yöntemlerin Değerlendirilmesi
ZEYREK A., TÜRKÖZ BAKIRCI G., YAĞMUR E.
4.International Halal and Healthy Food Congress, Ankara, Turkey, 3 - 05 November 2017, pp.92-93
2017
2017İzmir ve Çevresinden Temin Edilen Glutensiz Gıdalarda Gluten Kontaminasyonunun Araştırılması
EKMEKÇİ İ., YAĞMUR E., ZEYREK A., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
TARGID 2017, Sivas, Turkey, 26 - 28 October 2017, pp.47-48
2017
2017Bölge Gastronomi Turizmi Üzerine Yöresel Ürün Festivallerinin Etkisi:Urla Örneği
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BUCAK T., TURHAN K. N.
II.Gastronomi Turizmi Kongresi, Çanakkale, Turkey, 21 - 23 September 2017, pp.14
2017
2017Investigation of Salmonella spp. of Contamination, Infection Routes and Their Effects on Public Health in Chicken Meat
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇAKMAK F.
ICAFOF, Nevşehir, Turkey, 15 - 17 May 2017, pp.790
2017
2017Gıda Üretimi Yapan İşletmelerin Kullanma Sularının Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi ve Halk Sağlığı Yönünden İncelenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇAKMAK F.
2.Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi, Antalya, Turkey, 13 - 17 February 2017
2016
2016The Importance of Non govermental Organization in City s Gastronomy Tourism Izmir Cooks Association Sample
BUCAK T., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
2nd International Gastronomic Tourism Congress, 8 - 10 December 2016
2016
2016Yöresel Lezzetlerin Ulusal Beş Yıldızlı Zincir Otel Menüsündeki Yeri Kaya İzmir Thermal Convention Hotel Örneği
BUCAK T., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Turkey, 17 - 19 November 2016
2016
2016Yöresel Lezzetlerin Ulusal Beş Yıldızlı Zincir Oteller Menüsündeki Yeri: Kaya İzmir Thermal&Convention Hotel Örneği
Bucak T., Türköz Bakırcı G.
Ulusal Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Turkey, 17 - 19 November 2016
2016
2016Antimikrobiyel Madde İçeren Yenilebilir Filmlerin ve Kaplamaların Uygulamaları ve Özelliklerini Etkileyen Faktörler
ÖZDEMİR D., ÇAKMAK F., KARADAĞ M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Türkiye 12.Gıda Kongresi, Turkey, 5 - 07 October 2016, pp.95
2016
2016Tüketime Hazır Çeşitli Gıda Gruplarının Bacillus cereus ile Kontaminasyonu, Korelasyonu ve Halk Sağlığı Üzerine Etkilerinin Araştırılması
ÇAKMAK F., TINAZ E., ÖZDEMİR D., KARADAĞ M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Türkiye 12.Gıda Kongresi, Turkey, 5 - 07 October 2016, pp.94
2015
2015Rafine Yağlarda MON 40-3-2 Soya Çeşidinin Yeri, Risk Analizi ve Değerlendirmesi
İTİK D., ÇAKMAK F., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
9.Gıda Mühendisliği Kongresi, Turkey, 12 - 14 November 2015, pp.11
2013
2013Bazı Peynir Türlerinin Yağ Asitleri Profillerinin Karşılaştırılması
DEMİR M., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
Kromatografi 2013, Turkey, 19 - 22 June 2013, pp.11
2013
2013Pesticide Residues Survey in Some Fruits in Izmir
YAMAN ACAY D. B., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
EUROFOODCHEM XVII, 7 - 10 May 2013, pp.93
2013
2013Et ve Et Ürünlerindeki Gıda Alerjenleri Tehlikesi: Soya
ESER S., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
5.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Turkey, 3 - 06 April 2013, pp.33-34
2013
2013İşlenmiş Et Ürünlerinde Real-Time PCR ile Farklı Et Türlerinin Tespiti
ÜNDAN T., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
5.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Turkey, 3 April - 06 March 2013, pp.69-70
2012
2012İşlenmiş Et Ürünlerinde Tağşişin Belirlenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
II.Et Ürünleri Çalıştayı İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Turkey, 6 - 07 December 2012, pp.46-49
2012
2012Süt ve Süt Ürünlerinde Başlıca Mineral Düzeylerinin İncelenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZORA H., ŞENOĞUL O., BAKIRCI F.
Ulusal Kimya Kongresi, Turkey, 1 - 06 October 2012
2011
2011Etlerin Yapısındaki Değişiklikler ve Muhafaza Yöntemleri
FİDANBOYLU A., BAKIRCI F., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
4.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Turkey, 13 - 16 October 2011, pp.66-67
2010
2010Qualitative Detection of Genetically Modified Organisms in Foods by Real Time PCR
YAMAN ACAY D. B., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 November 2010, pp.21
2010
2010Histamine in fish products
YAMAN ACAY D. B., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
40th Anual WEFTA Meeting, 4 - 07 October 2010, pp.143
2010
2010Meyve ve Sebzelerdeki Pestisit Kalıntılarının UPLC-MS-MS ile Çoklu Kalıntı Analizi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
Kromatografi 2010, Turkey, 16 - 19 June 2010, pp.23
2010
2010Detection of Soy Protein in Some Foods Sold in Commercial Market in Turkey Using Enzyme-Linked Immunosorbent ASSAYS
YAMAN ACAY D. B., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
ICAST 2010, 25 - 26 May 2010, pp.129-130
2010
2010Detection of Genetically Modified Organisms in Raw Materials and Processed Foods by Real Time PCR
BAKIRCI F., YAMAN ACAY D. B., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
ICAST 2010, 25 - 26 May 2010, pp.127-128
2008
2008Determination of Pesticide Residues in Fruits and Vegetables Using Upper Pressure Liquid Chromatography and Mass Spectrometric Detection
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
6th Aegean Analytical Chemistry Days, 9 - 12 October 2008, pp.54
2008
2008Meyve ve Sebzelerde UPLC-MS-MS ile Pestisit Kalıntılarının Analizi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
3. Ulusal HPLC ve MASS Spektrometri Çalıştayı ve Sempozyumu, Turkey, 20 - 23 May 2008, pp.123
2005
2005Zeytinyağındaki Pestisit Kalıntılarının Gaz Kromatografisi Elektron Tutucu Dedektör ve Gaz Kromatografisi Kütle Spektrometresi ile Saptanması
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
Gıda Kongresi 2005, Turkey, 19 - 21 April 2005, pp.28-35
Books & Book Chapters
2024
2024Gastrodiplomasi Kavramının Türk Mutfağı Üzerine Etkisi: Tören Keşkeği Örneği
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
in: SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.872-879, 2024
2023
2023Lezzet: Tat + Aroma
ÖTLEŞ S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
in: MUTFAĞIN GİZEMLERİ MUTFAK KİMYASI: GIDA BİLİMİ VE MUTFAK SANATLARI, BİROL SAYGI; SEMİH ÖTLEŞ, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.68-88, 2023
2023
2023Enerji ve Gıda
ÖTLEŞ S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
in: MUTFAĞIN GİZEMLERİ MUTFAK KİMYASI: GIDA BİLİMİ VE MUTFAK SANATLARI, BİROL SAYGI; SEMİH ÖTLEŞ, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.56-67, 2023
2022
2022Tarihte Kaplumbağanın Gıda Olarak Kullanımı
Ötleş S., Türköz Bakırcı G.
in: KAPLUMBAĞALAR, Dinçer AYAZ - Eren AKÇİÇEK - Hüseyin ARIKAN, Editor, Ege Üniversitesi Yayınları, İzmir, pp.103-108, 2022
2021
2021Phytochemicals and Health: An Update
Ötleş S., Türköz Bakırcı G.
in: Phytopharmaceuticals: Potential Therapeutic Applications, Chauhan Durgesh Nandini,Shah Kamal, Editor, Wiley - Scrivener Publishing, Massachusetts, pp.437-454, 2021
2021
2021Hücresel Tarım Uygulaması ve Gıda Üretim Teknolojisinde Diğer Eğilimler
KAYA B., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
in: Gastronomide Güncel Eğilimler, Tolga AKCAN, Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN, Gamze ÖZOĞUL, Editor, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, pp.145-158, 2021
2021
2021Atık Yönetiminde Eğilimler ve Freeganizm Akımı
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
in: Gastronomide Güncel Eğilimler, Tolga AKCAN, Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN, Gamze ÖZOĞUL, Editor, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, pp.211-220, 2021
2020
2020Turizmde Sirke
TÜRKÖZ BAKIRCI G.
in: Sirke-Kadim İksir, Eren AKÇİÇEK, Semih ÖTLEŞ, Hatice KALKAN YILDIRIM, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.63-77, 2020
2020
2020Ekmeğin ve Fırıncılığın Tarihsel Gelişimi ve Gastronomi Turizmi Açısından Önemi
BOZTOK S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
in: Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Yılmaz SEÇİM, Selman BAYRAKÇI, Alper KAYA, Editor, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, pp.257-266, 2020
2017
2017Mikrobiyoloji Analiz Metotları
Türköz Bakırcı G., Kayaardı S.
Sidas Medya Ltd.Şti., İzmir, 2017
2017
2017Yöresel Lezzetlerin Ulusal Beş Yıldızlı Zincir Oteller Menüsündeki Yeri:Kaya İzmir ThermalConvention Hotel Örneği
Bucak T., Türköz Bakırcı G.
in: Gastronomi Üzerine Araştırmalar, DÜRİYE BOZOK,CEVDET AVCIKURT,MURAT DOĞDUBAY,MEHMET SARIOĞLAN,GÖKSEL KEMAL GİRGİN, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.385-397, 2017
2012
2012Gıda Katkı ve Kalıntı Analiz Metotları
Türköz Bakırcı G., Hışıl Y.
Sidas Medya Ltd.Şti., İzmir, 2012
Supported Projects
2023 - 2024
2023 - 2024Sağlıklı Yaşam İçin EL ELE Çölyak Hastalığının Farkında mısın?
Project Supported by Higher Education Institutions
HOTAR N. (Executive), KIRKIM G., ÖNCÜ GLAUE Ş., AVCI E., GİRGİN G., ATEŞ M., et al.
2022 - 2023
2022 - 2023Çölyak Hastalarının Tüketimine Uygun Glutensiz Ekmek Üretiminde Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi
TUBITAK Project
Türköz Bakırcı G., Demir S.(Executive), Karanlık S.
2021 - 2023
2021 - 2023Proje Başlığı: COVID-19 Salgınının Tarım Sektörü Üzerindeki Sosyoekonomik Etkilerinin Analizi
Project Supported by Higher Education Institutions
(Project Abstract)
ÇAKIR Ö. (Executive), KELLEVEZİR I., Öğretmiş Y. E., Elmadibi A., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Scientific Refereeing
April 2023
April 2023Project Supported by Higher Education Institutions
BAP Research Project, Dokuz Eylul University, Turkey
March 2023
March 2023JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
SCI Journal
August 2022
August 2022PEST MANAGEMENT SCIENCE
SCI Journal
June 2015
June 2015FOOD CHEMISTRY
SCI Journal
February 2014
February 2014FOOD CHEMISTRY
SCI Journal
April 2013
April 2013FOOD CHEMISTRY
SCI Journal
Awards
May 2023
May 2023Gluten-Free Bread Production Method from Renewable Food Wastes
Türk Patent Ve Marka Kurumu
Congress and Symposium Activities
28 April 2023 - 29 April 2023
28 April 2023 - 29 April 2023İklim Krizi Zirvesi
Panelists
İzmir-Turkey
24 November 2021 - 24 November 2021
24 November 2021 - 24 November 20214th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021)
Attendee
Ankara-Turkey
27 February 2021 - 27 February 2021
27 February 2021 - 27 February 20211.Uluslararası Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kongresi
Attendee
Kayseri-Turkey
16 December 2020 - 18 December 2020
16 December 2020 - 18 December 2020International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020)
Attendee
Ankara-Turkey
19 March 2020 - 20 March 2020
19 March 2020 - 20 March 20203rd International Eurasian Conference on Biological and Chemica Sciences (EurasianBioChem 2020)
Attendee
Ankara-Turkey
05 December 2019 - 06 December 2019
05 December 2019 - 06 December 2019Uluslararası Saglıkta Veri Bilimi Kongresi
Attendee
İstanbul-Turkey
12 November 2019 - 15 November 2019
12 November 2019 - 15 November 20193.Uluslararası Su Ve Sağlık Kongresi
Attendee
Antalya-Turkey
08 November 2019 - 09 November 2019
08 November 2019 - 09 November 2019II.Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi
Attendee
İzmir-Turkey
14 October 2019 - 16 October 2019
14 October 2019 - 16 October 2019UBCAK 2019
Attendee
Antalya-Turkey
10 October 2019 - 12 October 2019
10 October 2019 - 12 October 201920. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi
Attendee
Ankara-Turkey
25 April 2019 - 27 April 2019
25 April 2019 - 27 April 2019FONGAR 2019
Attendee
Muğla-Turkey
25 April 2019 - 27 April 2019
25 April 2019 - 27 April 2019FONGAR 2019
Attendee
Muğla-Turkey
25 April 2019 - 27 April 2019
25 April 2019 - 27 April 2019FONGAR 2019
Attendee
Muğla-Turkey
20 April 2019 - 24 April 2019
20 April 2019 - 24 April 2019TARGID 2019
Attendee
Afyonkarahisar-Turkey
16 April 2019 - 18 April 2019
16 April 2019 - 18 April 2019ICAFOP 2019
Attendee
Trabzon-Turkey
08 April 2019 - 10 April 2019
08 April 2019 - 10 April 2019AGRIFOR 2019
Attendee
Muğla-Turkey
08 April 2019 - 10 April 2019
08 April 2019 - 10 April 2019AGRIFOR 2019
Attendee
Muğla-Turkey
08 April 2019 - 10 April 2019
08 April 2019 - 10 April 2019AGRIFOR 2019
Attendee
Muğla-Turkey
06 December 2018 - 08 December 2018
06 December 2018 - 08 December 20184th International Gastronomic Tourism Congress
Attendee
İzmir-Turkey
28 November 2018 - 30 November 2018
28 November 2018 - 30 November 2018FONGAR 2018
Attendee
Antalya-Turkey
10 October 2018 - 12 October 2018
10 October 2018 - 12 October 20183rd International Congress on Food Technology
Attendee
Nevşehir-Turkey
20 September 2018 - 22 September 2018
20 September 2018 - 22 September 2018International Gastronomy Tourism Studies Congress
Attendee
İzmir-Turkey
02 April 2018 - 05 April 2018
02 April 2018 - 05 April 2018ICAFOF 2018
Attendee
İzmir-Turkey
18 December 2017 - 19 December 2017
18 December 2017 - 19 December 2017MCBÜ ÜSİTEM 1.Uluslararası Üniversite Sanayi İşbirliği AR-GE ve Inovasyon Kongresi
Attendee
Manisa-Turkey
07 December 2017 - 09 December 2017
07 December 2017 - 09 December 2017III.International Gastronomic Tourism Congress
Attendee
İzmir-Turkey
07 December 2017 - 09 December 2017
07 December 2017 - 09 December 2017III.International Gastronomic Tourism Congress
Attendee
İzmir-Turkey
22 November 2017 - 26 November 2017
22 November 2017 - 26 November 2017l. Uluslararası Hasta Güvenliği ve Sağlık Finansmanı Kongresi
Attendee
Antalya-Turkey
16 November 2017 - 18 November 2017
16 November 2017 - 18 November 20173.International Congress of Agriculture and Environment
Attendee
Antalya-Turkey
03 November 2017 - 05 November 2017
03 November 2017 - 05 November 20174.International Halal and Healthy Food Congress
Attendee
Ankara-Turkey
26 October 2017 - 27 October 2017
26 October 2017 - 27 October 2017TARGID 2017
Attendee
Sivas-Turkey
21 September 2017 - 23 September 2017
21 September 2017 - 23 September 2017II.Gastronomi Turizmi Kongresi
Attendee
Çanakkale-Turkey
15 May 2017 - 17 May 2017
15 May 2017 - 17 May 2017ICAFOF
Attendee
Nevşehir-Turkey
13 February 2017 - 17 February 2017
13 February 2017 - 17 February 20172.Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi
Attendee
Antalya-Turkey
08 December 2016 - 10 December 2016
08 December 2016 - 10 December 20162nd International Gastronomic Tourism Congress
Attendee
İzmir-Turkey
17 November 2016 - 19 November 2016
17 November 2016 - 19 November 2016Gastronomi Turizmi Kongresi
Attendee
Balıkesir-Turkey
05 October 2016 - 07 October 2016
05 October 2016 - 07 October 2016Türkiye 12.Gıda Kongresi
Attendee
Edirne-Turkey
05 October 2016 - 07 October 2016
05 October 2016 - 07 October 2016