Duyurular & Dokümanlar
Eğitim Bilgileri
2006 - 2010
2006 - 2010Doktora
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimleri (Dr), Türkiye
2001 - 2004
2001 - 2004Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimleri (Yl) (Tezli), Türkiye
1996 - 2001
1996 - 2001Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2010
2010Doktora
Meyve ve sebzelerdeki pestisit kalıntılarının LC/MS/MS, ve GC [çoklu-dedektörlere (?-ECD, MSD, dual-FPD) sahip gaz kromatografisi] ile eş-zamanlı tayini için hızlı, ucuz, kolay, güvenli, etkili, kesin (HUKGEK) sonuç veren ekstraksiyon ve analiz yönteminin geliştirilmesi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2004
2004Yüksek Lisans
Zeytinyağındaki pestisit kalıntılarının gaz kromatografisi/elektron tutucu dedektör (GC/ECD) ve gaz kromatografisi/kütle spektrometresi (GC/MS)ile saptanması
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimleri (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2010
2010TS EN ISO/IEC 17025’e göre Laboratuvarlarda İç Denetçi Eğitimi
Kalite Yönetimi
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU
2009
2009TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar-Standardı Eğitimi
Kalite Yönetimi
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Akademik Unvanlar / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorDr.Öğr.Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorYüksekokul Müdürü
Dokuz Eylül Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorYüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Dokuz Eylül Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2020 - 2023
2020 - 2023Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
2020 - 2023
2020 - 2023MYO Müdür Yardımcısı
Dokuz Eylül Üniversitesi
2018 - 2020
2018 - 2020MYO Müdür Yardımcısı
Dokuz Eylül Üniversitesi
2018 - 2020
2018 - 2020MYO Müdür Yardımcısı
Dokuz Eylül Üniversitesi
2016 - 2020
2016 - 2020Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
2016 - 2020
2016 - 2020Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Yavaş Şehirlerde Yöresel Yemeklerin ve Konfor Gıdaların Bilinirliği Üzerine Bir Çalışma: Seferihisar Örneği
Türköz Bakırcı G. (Danışman)
S.DEMİR(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Ege Mutfağına özgü törensel yemekler ve şerbet eşleşmeleri: İzmir ili örneği
Türköz Bakırcı G. (Danışman)
Ş.ANDAŞ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Gastronomik Ürünlerin Turizmde Çekicilik Unsuru Olarak Değerlendirilmesi: Hurma Zeytin Örneği
Türköz Bakırcı G. (Danışman)
B.KAYA(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Beş yıldızlı Resort otel menülerinde yöresel ekmeklerin kullanım düzeyi: İzmir ili örneği
Türköz Bakırcı G. (Danışman)
S.ÇAKMAK(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Determination of Polar Pesticides Based on a Modified QuPPe with Liquid Chromatography Coupled to Tandem Mass Spectrometry
Türköz Bakırcı G.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , cilt.2023, ss.1-9, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Determination of Gluten Contamination in Foods Available on the Turkish Market via Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA)
Bakirci G., Glaue Ş., AKCAN T.
APPLIED SCIENCES-BASEL , cilt.13, sa.10, 2023 (SCI-Expanded)
2021
2021MOLECULAR IDENTIFICATION OF ANTIBIOTIC RESISTANT BACTERIA ISOLATED FROM THE INTESTINE OF PAGRUS PAGRUS FISH FROM IZMIR BAY
Haghi M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN , cilt.30, sa.4, ss.3841-3845, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Investigation of aflatoxins levels in commercial dried figs from western Turkey
TÜRKÖZ BAKIRCI G.
INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL , cilt.27, sa.2, ss.245-251, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019RAPID ANALYSIS OF MELAMINE IN POWDERED MILK USING SPECIFIC SOLID PHASE EXTRACTION FOLLOWED BY ULTRAHIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY-TANDEM MASS SPECTROMETRY
TÜRKÖZ BAKIRCI G., Yaman-Acay D. B., Karakaya S.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN , cilt.28, ss.1281-1286, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018EVALUATION OF PESTICIDE RESIDUES IN BRINED VINE LEAVES BY LIQUID CHROMATOGRAPHY COUPLED TO TANDEM MASS SPECTROMETRY
TÜRKÖZ BAKIRCI G.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN , cilt.27, sa.6, ss.4543-4558, 2018 (SCI-Expanded)
2014
2014Pesticide residues in fruits and vegetables from the Aegean region, Turkey
Bakirci G., Acay D. B. Y., Bakirci F., ÖTLEŞ S.
FOOD CHEMISTRY , cilt.160, ss.379-392, 2014 (SCI-Expanded)
2012
2012Fast and simple extraction of pesticide residues in selected fruits and vegetables using tetrafluoroethane and toluene followed by ultrahigh-performance liquid chromatography/tandem mass spectrometry
Bakirci G., Hisil Y.
FOOD CHEMISTRY , cilt.135, sa.3, ss.1901-1913, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Analysis of Deoxynivalenol, Zearalenone, T-2, and HT-2 Toxins in Animal Feed by LC/MS/MS-A Critical Comparison of Immunoaffinity Column Cleanup with No Cleanup
Senyuva H. Z., Gilbert J., Turkoz G., Leeman D., Donnelly C.
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL , cilt.95, sa.6, ss.1701-1708, 2012 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Üniversite Öğrencilerinin COVID-19 Öncesi ve Sürecindeki Beslenme Alışkanlıklarının İncelenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., AKGÜNDÜZ Y.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.7, sa.1, ss.107-119, 2023 (Hakemli Dergi)
2021
2021Accreditation impact on service quality in medical laboratories: university hospital staff viewpoints
Balcı Yıldız N., Aksaraylı M., Tuncel E. P., Türköz Bakırcı G.
Hacettepe Sağlık İdaresi Derg.* , cilt.24, sa.4, ss.729-746, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Electric and Magnetic Field Applications as Alternative or Supportive Therapy for Covid-19
TÜRKÖZ BAKIRCI G., Abbaszade Z., HAGHI M.
Archives of Clinical Microbiology , cilt.12, sa.3, ss.1-4, 2021 (Hakemli Dergi)
2019
2019Manisa İlinden Toplanan Asma Yapraklarında Pestisit Kalıntıları
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇINAR E., KARAKAYA S.
Akademik Gıda , cilt.17, sa.1, ss.55-60, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Yaş Üzümde Pestisit Kalıntılarının GC [Çoklu-Dedektörlere(μ-ECD, MSD, Dual-FPD) sahip gaz kromatografisi] ile Çoklu Kalıntı Tayini için Analiz Yönteminin Geliştirilmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi , cilt.20, sa.60, ss.876-889, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Manisa Bölgesi’nden Toplanan Asma Yapraklarında Pestisit Kalıntılarının Araştırılması
ÇINAR E., KARAKAYA S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Academia Journal of Engineering and Applied Sciences , ss.162-174, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Bölge Gastronomi Turizmi Üzerine Yöresel Ürün Festivallerinin Etkisi: Urla Örneği (The Impact of Local Product Festivals on Regional Gastronomy Tourism: Case of Urla)
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BUCAK T., TURHAN K. N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.5, sa.2, ss.230-240, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Investigation of Salmonella spp. of Contamination, Infection Routes and Their Effects on Public Health in Chicken Meat
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇAKMAK F.
Eurasian Journal of Food Science and Technology , cilt.1, sa.1, ss.4-8, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Determination of Microbiological Quality of Tap Water in Food Production and Investigation on The Public Health Protection
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇAKMAK F.
The Turkish of Occupational/Environmental Medicine and Safety , cilt.2, sa.1, ss.192-196, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Ege Bölgesi’nde Satışa Sunulan Kuru Üzümlerde Okratoksin A ve Küf İlişkisi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇAKMAK F., DİLARA Ö.
Akademik Gıda , cilt.14, sa.4, ss.407-411, 2016 (Hakemli Dergi)
2014
2014Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Aflatoksin , Okratoksin A, Zearalenon, Fumonisin ve Deoksinivalenol Mikotoksinleri Yönünden İncelenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Akademik Gıda , cilt.12, sa.2, ss.46-56, 2014 (Hakemli Dergi)
2009
2009Oleuropein ve Ekstraksiyon Yöntemleri
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAYDAR T., SÖZBİLEN M., HIŞIL Y.
Akademik Gıda , cilt.7, sa.3, ss.36-40, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
2009Meyve ve Sebze Mamüllerinde UPLC MS MS ile Pestisit Kalıntılarının Analizi Dünya Gıda
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
DÜNYA GIDA , ss.78-85, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
2008Pestisit Kalıntı Analizlerinde Son Gelişmeler ve Analiz Yöntemleri Dünya Gıda
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
DÜNYA GIDA , ss.76-81, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2023
2023Gastrodiplomasi Kavramının Türk Mutfağı Üzerine Etkisi: Tören Keşkeği Örneği
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
7. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.172-173
2023
2023Application of Sample Extraction and Quantitation of Multi-Mycotoxin in Cereal-Based Samples with LC-MS/MS
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KARAKAYA S.
6. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, Gence, Azerbaycan, 22 - 23 Eylül 2023
2023
2023Turizm İşletmelerinde Karbon Ayak İzini Azaltmaya Yönelik Uygulamalar
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Haziran 2023, ss.73-74
2021
2021Isolation and Molecular Identification of Polyethylene Degrading Bacteria from Soil and Degradation Detection by FTIR Analysis
HAGHI M., YILMAZBAŞ Ç., UYSAL A. Z., TEPEDELEN M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), Ankara, Türkiye, 24 Kasım 2021
2021
2021Gastronomide Bir Çekicilik Unsuru Olarak Coğrafi İşaretleme; İzmir İli Örneği
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
1.Uluslararası Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kongresi, Kayseri, Türkiye, 27 Şubat 2021, ss.10-11
2021
2021GEOGRAPHICAL INDICATIONS AS AN ATTRACTION ELEMENT IN GASTRONOMY; EXAMPLE OF IZMIR CITY
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
1st INTERNATIONAL TOURISM, GASTRONOMY AND CULINARY ARTS CONGRESS 27-28 FEBRUARY 2021 ISTANBUL, İstanbul, Türkiye, 27 - 28 Şubat 2021
2020
2020Characterization of Probiotic Bacteria from Honeybee gut
HAGHI M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, ss.761-765
2020
2020Molecular Identification And Antibiotic Resistance Of Bacteri Isolated From The Intestine Of Pagrus Pagrus Fish From Izmir Bay
HAGHI M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemica Sciences (EurasianBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.532
2019
2019Gıda İşletmesi Kullanım Sularının Hijyen Yönünden İncelenmesi: E.coli, P.Aeroginosa ve Salmonella spp.
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KUZU Ş., GÖÇER N., ZEYREK A.
3.Uluslararası Su Ve Sağlık Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2019
2019
2019Tıbbi Laboratuvarlarda Akreditasyon ve Kalite Yönetimi Arasındaki İlişkinin Modellenmesi
Balcı N., Aksaraylı M., Türköz Bakırcı G., Tuncel E. P.
Uluslararası Saglıkta Veri Bilimi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 5 - 06 Aralık 2019, ss.135-144
2019
2019Tereyağında Bitkisel Yağ Tağşişinin Önemi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KARAKAYA S.
UBCAK 2019, Antalya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2019
2019
2019Gıda Muhafaza Yöntemlerinin Enginarın Bileşenlerine Etkisinin Belirlenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., EREN İ., KARAKAYA S.
II.Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2019, ss.27
2019
2019Screening of Genetically Modified Organisms in Starches Used in Food Industry
TÜRKÖZ BAKIRCI G., YAĞMUR E., ZEYREK A., TEMEL M.
20. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.48
2019
2019Sokak Lezzetlerinin Üniversite Öğrencileri Tarafından Tercih Edilme Durumu
KAYA B., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
FONGAR 2019, Muğla, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, ss.58-65
2019
2019Yavaş Yemek (Slow Food) Kapsamında Yöresel Ürünlerin Değerlendirilmesi: Karakılçık Buğdayı ve Ekmeği
ÇİFTÇİ S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
FONGAR 2019, Muğla, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, ss.79-85
2019
2019Çiğ Sütlerin Mikrobiyolojik ve Hijyenik Kalitesinin Değerlendirilmesi: İzmir Örneği
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A.
FONGAR 2019, Muğla, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2019, ss.73-78
2019
2019Zencefilin Beslenme ve Sağlık Üzerine Etkileri
ÜNAL F. U., GÖĞÜŞ BAĞIŞ N., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
TARGID 2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019
2019
2019Analysis of Glyphosate, Fosetyl Aluminum and Ethepon in Oil Seed by Liquid Chromatography/Tandem Mass Spectrometry
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KARAKAYA S.
ICAFOP 2019, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.1414-1417
2019
2019Çiğ Süt Örneklerinde Kimyasal Kalite Parametrelerin Değerlendirilmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., UTKUN S., DİNLER B., COŞKUNTUNA E. E.
AGRIFOR 2019, Muğla, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2019, ss.467-470
2019
2019Investigation of Heavy Metal Contamination in Fish Feeds. Agriculture and Forestry Research
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÖZKAYA F. C.
AGRIFOR 2019, Muğla, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2019, ss.464-466
2019
2019Yumurta Ürünlerinde Salmonella spp. Tespitine Yönelik Klasik, Hızlı ve Moleküler Test Yöntemlerinin Karşılaştırılması
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KUZU Ş., TOPBAŞ T.
AGRIFOR 2019, Muğla, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2019, ss.22
2018
2018Yöresel Peynirlerin Gıda Güvenliği Açısından Önemi: İzmir Tulum Peyniri Örneği
Türköz Bakırcı G., Bucak T., Zeyrek A.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018
2018
2018Yöresel Peynirlerin Gıda Güvenliği Açısından Önemi: İzmir Tulum Peyniri
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A., BUCAK T.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 20 - 22 Eylül 2018
2018
2018Traditional Bread Types in Turkish Cuisine and Alternative Solutions for Those Who Have Gluten Intolerance: Gluten-Free Bread Sample
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A.
4th International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 6 - 08 Aralık 2018, ss.7-17
2018
2018Ege Bölgesinde Tüketime Sunulan Kuru İncirlerin Aflatoksin Düzeylerinin Belirlenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KARAKAYA S.
FONGAR 2018, Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.268-275
2018
2018Use of Functional Foods in Gluten-free Product Manufacture
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018
2008
2008Bazı Meyve ve Sebzelerdeki Pestisit Kalıntılarının Üç Dedektörlü Gaz Kromatografisiyle Eş Zamanlı Tayini İçin Metod Validasyonu Çalışması
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
Kromatografi 2008, Türkiye, 9 - 11 Haziran 2008, ss.16
2018
2018Gıdalarda Raf Ömrü Tespitine Yönelik Yaklaşımlar ve Hızlandırılmış Raf Ömrü Yöntemleri
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A.
6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, ss.55
2018
2018Evaluation of Red Meat Products by Species Identification in Terms of Pork Adulteration
TÜRKÖZ BAKIRCI G., YAĞMUR E.
4th International Congress on Applied Biological Sciences (ICABS), Eskişehir, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.58
2018
2018Gıda İşletmelerinde Kullanılan Suların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Yönden Değerlendirilmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., TOPBAŞ T., DİNLER B., UTKUN S.
Uluslararası Su ve Çevre Kongresi, 22 - 24 Mart 2018, ss.228-232
2018
2018Zeytinyağı Örneklerindeki Pestisit Kalıntılarının Gaz Kromatografi Elektron Yakalama Dedektörü, Gaz Kromatografi Kütle Spektrometresi ve Gaz Kromatografi Tandem Kütle Spektrometresi Teknikleri ile Tayini
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KARAKAYA S., HIŞIL Y.
ICAFOF 2018, 2 - 05 Nisan 2018, ss.724-732
2017
2017The Importance of Ottoman Sherbets in Today’s Turkish Cuisineand Gastronomic Preference for Melon Seed Sherbet (Sübye)
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A.
III.International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2017, ss.52-63
2017
2017The Effect of Tea Tree Oil on Typical Microorganisms and The Use of It as Disinfectant
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZEYREK A., BAKIRCI F., DİNSEL P.
MCBÜ ÜSİTEM 1.Uluslararası Üniversite Sanayi İşbirliği AR-GE ve Inovasyon Kongresi, Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, ss.45
2017
2017The Contribution of Scientific Conferences in the Area of Gastronomy to the Promotion of Regional Gastronomic Tourism: Izmir International Gastronomic Tourism Congress
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BUCAK T., TURHAN K. N.
III.International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2017, ss.156-165
2017
2017Tıbbi Laboratuvarlarda Akreditasyon Çalışmalarının Gelişimi ve Sürecin Hizmet Kalitesi ile Çalışan Güvenliğine Etkilerinin Değerlendirilmesi
BALCI N., TÜRKÖZ BAKIRCI G., TUNCEL E. P.
l. Uluslararası Hasta Güvenliği ve Sağlık Finansmanı Kongresi, Antalya, Türkiye, 22 - 26 Kasım 2017, ss.92-96
2017
2017Manisa Bölgesinden Toplanan Asma Yapraklarında Pestisit Kalıntılarının Araştırılması
ÇINAR E., KARAKAYA S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
3.International Congress of Agriculture and Environment, Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.111-112
2017
2017Et Ürünlerinde Tür Tespitine Yönelik Geliştirilen Moleküler ve İmmünolojik Yöntemlerin Değerlendirilmesi
ZEYREK A., TÜRKÖZ BAKIRCI G., YAĞMUR E.
4.International Halal and Healthy Food Congress, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.92-93
2017
2017İzmir ve Çevresinden Temin Edilen Glutensiz Gıdalarda Gluten Kontaminasyonunun Araştırılması
EKMEKÇİ İ., YAĞMUR E., ZEYREK A., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
TARGID 2017, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.47-48
2017
2017Bölge Gastronomi Turizmi Üzerine Yöresel Ürün Festivallerinin Etkisi:Urla Örneği
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BUCAK T., TURHAN K. N.
II.Gastronomi Turizmi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.14
2017
2017Investigation of Salmonella spp. of Contamination, Infection Routes and Their Effects on Public Health in Chicken Meat
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇAKMAK F.
ICAFOF, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.790
2017
2017Gıda Üretimi Yapan İşletmelerin Kullanma Sularının Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi ve Halk Sağlığı Yönünden İncelenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ÇAKMAK F.
2.Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 17 Şubat 2017
2016
2016The Importance of Non govermental Organization in City s Gastronomy Tourism Izmir Cooks Association Sample
BUCAK T., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
2nd International Gastronomic Tourism Congress, 8 - 10 Aralık 2016
2016
2016Yöresel Lezzetlerin Ulusal Beş Yıldızlı Zincir Otel Menüsündeki Yeri Kaya İzmir Thermal Convention Hotel Örneği
BUCAK T., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2016
2016
2016Yöresel Lezzetlerin Ulusal Beş Yıldızlı Zincir Oteller Menüsündeki Yeri: Kaya İzmir Thermal&Convention Hotel Örneği
Bucak T., Türköz Bakırcı G.
Ulusal Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2016
2016
2016Antimikrobiyel Madde İçeren Yenilebilir Filmlerin ve Kaplamaların Uygulamaları ve Özelliklerini Etkileyen Faktörler
ÖZDEMİR D., ÇAKMAK F., KARADAĞ M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Türkiye 12.Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.95
2016
2016Tüketime Hazır Çeşitli Gıda Gruplarının Bacillus cereus ile Kontaminasyonu, Korelasyonu ve Halk Sağlığı Üzerine Etkilerinin Araştırılması
ÇAKMAK F., TINAZ E., ÖZDEMİR D., KARADAĞ M., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Türkiye 12.Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.94
2015
2015Rafine Yağlarda MON 40-3-2 Soya Çeşidinin Yeri, Risk Analizi ve Değerlendirmesi
İTİK D., ÇAKMAK F., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
9.Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.11
2013
2013Bazı Peynir Türlerinin Yağ Asitleri Profillerinin Karşılaştırılması
DEMİR M., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
Kromatografi 2013, Türkiye, 19 - 22 Haziran 2013, ss.11
2013
2013Pesticide Residues Survey in Some Fruits in Izmir
YAMAN ACAY D. B., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
EUROFOODCHEM XVII, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.93
2013
2013Et ve Et Ürünlerindeki Gıda Alerjenleri Tehlikesi: Soya
ESER S., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
5.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.33-34
2013
2013İşlenmiş Et Ürünlerinde Real-Time PCR ile Farklı Et Türlerinin Tespiti
ÜNDAN T., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
5.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 3 Nisan - 06 Mart 2013, ss.69-70
2012
2012İşlenmiş Et Ürünlerinde Tağşişin Belirlenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
II.Et Ürünleri Çalıştayı İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, ss.46-49
2012
2012Süt ve Süt Ürünlerinde Başlıca Mineral Düzeylerinin İncelenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., ZORA H., ŞENOĞUL O., BAKIRCI F.
Ulusal Kimya Kongresi, Türkiye, 1 - 06 Ekim 2012
2011
2011Etlerin Yapısındaki Değişiklikler ve Muhafaza Yöntemleri
FİDANBOYLU A., BAKIRCI F., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
4.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 13 - 16 Ekim 2011, ss.66-67
2010
2010Qualitative Detection of Genetically Modified Organisms in Foods by Real Time PCR
YAMAN ACAY D. B., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
1st International Congress on Food Technology, 3 - 06 Kasım 2010, ss.21
2010
2010Histamine in fish products
YAMAN ACAY D. B., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
40th Anual WEFTA Meeting, 4 - 07 Ekim 2010, ss.143
2010
2010Meyve ve Sebzelerdeki Pestisit Kalıntılarının UPLC-MS-MS ile Çoklu Kalıntı Analizi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
Kromatografi 2010, Türkiye, 16 - 19 Haziran 2010, ss.23
2010
2010Detection of Soy Protein in Some Foods Sold in Commercial Market in Turkey Using Enzyme-Linked Immunosorbent ASSAYS
YAMAN ACAY D. B., TÜRKÖZ BAKIRCI G., BAKIRCI F.
ICAST 2010, 25 - 26 Mayıs 2010, ss.129-130
2010
2010Detection of Genetically Modified Organisms in Raw Materials and Processed Foods by Real Time PCR
BAKIRCI F., YAMAN ACAY D. B., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
ICAST 2010, 25 - 26 Mayıs 2010, ss.127-128
2008
2008Determination of Pesticide Residues in Fruits and Vegetables Using Upper Pressure Liquid Chromatography and Mass Spectrometric Detection
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
6th Aegean Analytical Chemistry Days, 9 - 12 Ekim 2008, ss.54
2008
2008Meyve ve Sebzelerde UPLC-MS-MS ile Pestisit Kalıntılarının Analizi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
3. Ulusal HPLC ve MASS Spektrometri Çalıştayı ve Sempozyumu, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2008, ss.123
2005
2005Zeytinyağındaki Pestisit Kalıntılarının Gaz Kromatografisi Elektron Tutucu Dedektör ve Gaz Kromatografisi Kütle Spektrometresi ile Saptanması
TÜRKÖZ BAKIRCI G., HIŞIL Y.
Gıda Kongresi 2005, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.28-35
Kitap & Kitap Bölümleri
2024
2024Gastrodiplomasi Kavramının Türk Mutfağı Üzerine Etkisi: Tören Keşkeği Örneği
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.872-879, 2024
2023
2023Lezzet: Tat + Aroma
ÖTLEŞ S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
MUTFAĞIN GİZEMLERİ MUTFAK KİMYASI: GIDA BİLİMİ VE MUTFAK SANATLARI, BİROL SAYGI; SEMİH ÖTLEŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.68-88, 2023
2023
2023Enerji ve Gıda
ÖTLEŞ S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
MUTFAĞIN GİZEMLERİ MUTFAK KİMYASI: GIDA BİLİMİ VE MUTFAK SANATLARI, BİROL SAYGI; SEMİH ÖTLEŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.56-67, 2023
2022
2022Tarihte Kaplumbağanın Gıda Olarak Kullanımı
Ötleş S., Türköz Bakırcı G.
KAPLUMBAĞALAR, Dinçer AYAZ - Eren AKÇİÇEK - Hüseyin ARIKAN, Editör, Ege Üniversitesi Yayınları, İzmir, ss.103-108, 2022
2021
2021Phytochemicals and Health: An Update
Ötleş S., Türköz Bakırcı G.
Phytopharmaceuticals: Potential Therapeutic Applications, Chauhan Durgesh Nandini,Shah Kamal, Editör, Wiley - Scrivener Publishing, Massachusetts, ss.437-454, 2021
2021
2021Hücresel Tarım Uygulaması ve Gıda Üretim Teknolojisinde Diğer Eğilimler
KAYA B., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Gastronomide Güncel Eğilimler, Tolga AKCAN, Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN, Gamze ÖZOĞUL, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.145-158, 2021
2021
2021Atık Yönetiminde Eğilimler ve Freeganizm Akımı
ANDAŞ Ş., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Gastronomide Güncel Eğilimler, Tolga AKCAN, Günseli GÜÇLÜTÜRK BARAN, Gamze ÖZOĞUL, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.211-220, 2021
2020
2020Turizmde Sirke
TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Sirke-Kadim İksir, Eren AKÇİÇEK, Semih ÖTLEŞ, Hatice KALKAN YILDIRIM, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.63-77, 2020
2020
2020Ekmeğin ve Fırıncılığın Tarihsel Gelişimi ve Gastronomi Turizmi Açısından Önemi
BOZTOK S., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Yılmaz SEÇİM, Selman BAYRAKÇI, Alper KAYA, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.257-266, 2020
2017
2017Mikrobiyoloji Analiz Metotları
Türköz Bakırcı G., Kayaardı S.
Sidas Medya Ltd.Şti., İzmir, 2017
2017
2017Yöresel Lezzetlerin Ulusal Beş Yıldızlı Zincir Oteller Menüsündeki Yeri:Kaya İzmir ThermalConvention Hotel Örneği
Bucak T., Türköz Bakırcı G.
Gastronomi Üzerine Araştırmalar, DÜRİYE BOZOK,CEVDET AVCIKURT,MURAT DOĞDUBAY,MEHMET SARIOĞLAN,GÖKSEL KEMAL GİRGİN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.385-397, 2017
2012
2012Gıda Katkı ve Kalıntı Analiz Metotları
Türköz Bakırcı G., Hışıl Y.
Sidas Medya Ltd.Şti., İzmir, 2012
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024Sağlıklı Yaşam İçin EL ELE Çölyak Hastalığının Farkında mısın?
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
HOTAR N. (Yürütücü), KIRKIM G., ÖNCÜ GLAUE Ş., AVCI E., GİRGİN G., ATEŞ M., et al.
2022 - 2023
2022 - 2023Çölyak Hastalarının Tüketimine Uygun Glutensiz Ekmek Üretiminde Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi
Türköz Bakırcı G., Demir S.(Yürütücü), Karanlık S.
2021 - 2023
2021 - 2023Proje Başlığı: COVID-19 Salgınının Tarım Sektörü Üzerindeki Sosyoekonomik Etkilerinin Analizi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
ÇAKIR Ö. (Yürütücü), KELLEVEZİR I., Öğretmiş Y. E., Elmadibi A., TÜRKÖZ BAKIRCI G.
Bilimsel Hakemlikler
Nisan 2023
Nisan 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye
Mart 2023
Mart 2023JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2022
Ağustos 2022PEST MANAGEMENT SCIENCE
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2015
Haziran 2015FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2014
Şubat 2014FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2013
Nisan 2013FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ödüller
Mayıs 2023
Mayıs 2023Yenilebilir Özellik Kazandırılmış Gıda Atıklarından Glütensiz Ekmek Üretim Yöntemi
Türk Patent Ve Marka Kurumu
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
28 Nisan 2023 - 29 Nisan 2023
28 Nisan 2023 - 29 Nisan 2023İklim Krizi Zirvesi
Panelist
İzmir-Türkiye
24 Kasım 2021 - 24 Kasım 2021
24 Kasım 2021 - 24 Kasım 20214th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021)
Katılımcı
Ankara-Türkiye
27 Şubat 2021 - 27 Şubat 2021
27 Şubat 2021 - 27 Şubat 20211.Uluslararası Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kongresi
Katılımcı
Kayseri-Türkiye
16 Aralık 2020 - 18 Aralık 2020
16 Aralık 2020 - 18 Aralık 2020International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020)
Katılımcı
Ankara-Türkiye
19 Mart 2020 - 20 Mart 2020
19 Mart 2020 - 20 Mart 20203rd International Eurasian Conference on Biological and Chemica Sciences (EurasianBioChem 2020)
Katılımcı
Ankara-Türkiye
05 Aralık 2019 - 06 Aralık 2019
05 Aralık 2019 - 06 Aralık 2019Uluslararası Saglıkta Veri Bilimi Kongresi
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
12 Kasım 2019 - 15 Kasım 2019
12 Kasım 2019 - 15 Kasım 20193.Uluslararası Su Ve Sağlık Kongresi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
08 Kasım 2019 - 09 Kasım 2019
08 Kasım 2019 - 09 Kasım 2019II.Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi
Katılımcı
İzmir-Türkiye
14 Ekim 2019 - 16 Ekim 2019
14 Ekim 2019 - 16 Ekim 2019UBCAK 2019
Katılımcı
Antalya-Türkiye
10 Ekim 2019 - 12 Ekim 2019
10 Ekim 2019 - 12 Ekim 201920. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi
Katılımcı
Ankara-Türkiye
25 Nisan 2019 - 27 Nisan 2019
25 Nisan 2019 - 27 Nisan 2019FONGAR 2019
Katılımcı
Muğla-Türkiye
25 Nisan 2019 - 27 Nisan 2019
25 Nisan 2019 - 27 Nisan 2019FONGAR 2019
Katılımcı
Muğla-Türkiye
25 Nisan 2019 - 27 Nisan 2019
25 Nisan 2019 - 27 Nisan 2019FONGAR 2019
Katılımcı
Muğla-Türkiye
20 Nisan 2019 - 24 Nisan 2019
20 Nisan 2019 - 24 Nisan 2019TARGID 2019
Katılımcı
Afyonkarahisar-Türkiye
16 Nisan 2019 - 18 Nisan 2019
16 Nisan 2019 - 18 Nisan 2019ICAFOP 2019
Katılımcı
Trabzon-Türkiye
08 Nisan 2019 - 10 Nisan 2019
08 Nisan 2019 - 10 Nisan 2019AGRIFOR 2019
Katılımcı
Muğla-Türkiye
08 Nisan 2019 - 10 Nisan 2019
08 Nisan 2019 - 10 Nisan 2019AGRIFOR 2019
Katılımcı
Muğla-Türkiye
08 Nisan 2019 - 10 Nisan 2019
08 Nisan 2019 - 10 Nisan 2019AGRIFOR 2019
Katılımcı
Muğla-Türkiye
06 Aralık 2018 - 08 Aralık 2018
06 Aralık 2018 - 08 Aralık 20184th International Gastronomic Tourism Congress
Katılımcı
İzmir-Türkiye
28 Kasım 2018 - 30 Kasım 2018
28 Kasım 2018 - 30 Kasım 2018FONGAR 2018
Katılımcı
Antalya-Türkiye
10 Ekim 2018 - 12 Ekim 2018
10 Ekim 2018 - 12 Ekim 20183rd International Congress on Food Technology
Katılımcı
Nevşehir-Türkiye
20 Eylül 2018 - 22 Eylül 2018
20 Eylül 2018 - 22 Eylül 2018International Gastronomy Tourism Studies Congress
Katılımcı
İzmir-Türkiye
02 Nisan 2018 - 05 Nisan 2018
02 Nisan 2018 - 05 Nisan 2018ICAFOF 2018
Katılımcı
İzmir-Türkiye
18 Aralık 2017 - 19 Aralık 2017
18 Aralık 2017 - 19 Aralık 2017MCBÜ ÜSİTEM 1.Uluslararası Üniversite Sanayi İşbirliği AR-GE ve Inovasyon Kongresi
Katılımcı
Manisa-Türkiye
07 Aralık 2017 - 09 Aralık 2017
07 Aralık 2017 - 09 Aralık 2017III.International Gastronomic Tourism Congress
Katılımcı
İzmir-Türkiye
07 Aralık 2017 - 09 Aralık 2017
07 Aralık 2017 - 09 Aralık 2017III.International Gastronomic Tourism Congress
Katılımcı
İzmir-Türkiye
22 Kasım 2017 - 26 Kasım 2017
22 Kasım 2017 - 26 Kasım 2017l. Uluslararası Hasta Güvenliği ve Sağlık Finansmanı Kongresi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
16 Kasım 2017 - 18 Kasım 2017
16 Kasım 2017 - 18 Kasım 20173.International Congress of Agriculture and Environment
Katılımcı
Antalya-Türkiye
03 Kasım 2017 - 05 Kasım 2017
03 Kasım 2017 - 05 Kasım 20174.International Halal and Healthy Food Congress
Katılımcı
Ankara-Türkiye
26 Ekim 2017 - 27 Ekim 2017
26 Ekim 2017 - 27 Ekim 2017TARGID 2017
Katılımcı
Sivas-Türkiye
21 Eylül 2017 - 23 Eylül 2017
21 Eylül 2017 - 23 Eylül 2017II.Gastronomi Turizmi Kongresi
Katılımcı
Çanakkale-Türkiye
15 Mayıs 2017 - 17 Mayıs 2017
15 Mayıs 2017 - 17 Mayıs 2017ICAFOF
Katılımcı
Nevşehir-Türkiye
13 Şubat 2017 - 17 Şubat 2017
13 Şubat 2017 - 17 Şubat 20172.Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
08 Aralık 2016 - 10 Aralık 2016
08 Aralık 2016 - 10 Aralık 20162nd International Gastronomic Tourism Congress
Katılımcı
İzmir-Türkiye
17 Kasım 2016 - 19 Kasım 2016
17 Kasım 2016 - 19 Kasım 2016Gastronomi Turizmi Kongresi
Katılımcı
Balıkesir-Türkiye
05 Ekim 2016 - 07 Ekim 2016
05 Ekim 2016 - 07 Ekim 2016Türkiye 12.Gıda Kongresi
Katılımcı
Edirne-Türkiye
05 Ekim 2016 - 07 Ekim 2016
05 Ekim 2016 - 07 Ekim 2016